Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@06:13:27 GMT

هرمزگان مرکز ثقل صنعت تولید، پرورش و صید میگو در کشور

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۰۷۳۶۱

هرمزگان مرکز ثقل صنعت تولید، پرورش و صید میگو در کشور

‍‍‍‍‍‍

‌استاندار هرمزگان گفت: امیدواریم هرمزگان به عنوان مرکز ثقل صنعت تولید، پرورش و صید میگو در کشور به عنوان محور عمل کرده؛ همچنین از تجربه و دانش به دست آمده به سایر استان های ساحلی نیز استفاده کند.

فریدون همتی در حاشیه بازدید از محل صیدگاه میگو در بندرعباس و بازدید از روند فعالیت صیادان، در گفت وگو با ایسنا، افزود: شرایط مناسب برای 160 لنج مخصوص صید ماهی و میگو در پهنه  1450 کیلومتر مربع از منطقه جاسک تا قشم برای صید  فراهم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: نیروی انسانی موجود در هر لنج 10 نفر و هر مرحله نیز مدت دو ساعت به طول می انجامد. در این مرحله تور باید تا کف دریا برسد تا صید میگو انجام بگیرد، زیرا میگو به کف دریا می چسبد و صید در سطح آب یا عمق کم امکان پذیر نیست.

همتی بیان کرد: صید میگو سالانه دو مرتبه صورت می گیرد و از زمان به آب انداختن تور تا زمان برداشت از دریا و در نهایت تخلیه آن به کشتی کاری سخت و زمان بر است، ساعت ها تلاش نیروهای صید کننده بر روی لنج صیادی و به دست آوردن روزی قابل تأمل است.

استاندار هرمزگان ادامه داد: میگو های صید شده به چند دسته تقسیم می شوند نمونه  درشت آن بسته بندی شده و به سایرکشورها صادر می شود. طی این 12 روز  پیش بینی شده است که در این پهنه  یک هزار و 600 الی دو هزار تن میگو، صید به دست خواهد آمد.

وی اظهار کرد: صید طبیعی درون دریا در کنار تولید و پرورش میگو در سواحل هرمزگان که به عنوان یک صنعت علمی پیچیده و اقتصادی با سرمایه گذاری مردم این منطقه و سایر سرمایه گذاران و همچنین با تحت پوشش قرار دادن هزاران کیلومتر از سواحل این مناطق پرورش و تولید  میگو در این منطقه تحت پوشش قرار داده اند.

همتی بیان کرد: برنامه های جدیدی با عنوان تفاهم با یکی از بانک ها به منظور سرمایه گذاری در بخش زیرساخت های مناطق پرورش میگو در نظر گرفته شده است‌، همچنین تصمیم بر آن است با واگذاری آن به حامیان مالی قوی  کاری یکپارچه که کاملا صنعتی و علمی است را بر روی این ظرفیت داشته باشیم.

وی عنوان کرد: استان هرمزگان نزدیک به 50 هزار هکتار ظرفیت تحت پوشش قرار دادن سواحل را برای پرورش میگو دارد اگر این کار صورت بگیرد  حدود 200 هزار تن معادل یک میلیارد دلار تنها از تولید میگو به ثمر خواهد رسید.

استاندار هرمزگان ادامه داد: بسیاری از واحد های تولید کننده و پرورش دهنده، چرخه این فعالیت و تولید را خود کامل می کنند.

همچنین مدیر کل شیلات استان هرمزگان در گفت و گو با ایسنا، عنوان کرد: با توجه به تصمیمات کمیته صید، صید میگو از 10 مهرماه آغاز شده و تا پایان آبان ماه ادامه خواهد داشت، برای مدیریت و داشتن صیدی پایدار، صیدگاه را به دو قسمت تقسیم کرده ایم، صیدگاه اول از شهر سیریک تا جزیره هرمز و صیدگاه دوم از جزیره هرمز تاجزیره  قشم می باشد.

محسن یکتاپور بیان کرد: با 160فروند شناور کلاس لنج در مساحتی حدود 1450 کیلومتر مربع  کارآغاز شده است  و با توجه به برآورد صورت گرفته توسط پژوهشگران ایرانی و خارجی پیش بینی شده است که 1650 الی 2000 تن صید خواهیم داشت.

وی افزود: طی 12 روز سپری شده از این 45 روز  650 تن میگو برداشت شده است. این میزان برداشت نشان دهنده این است که نسبت به سال گذشته حدود 30 درصد،  صید میگو افزایش یافته است.

یکتاپور در پایان گفت: امیدواریم این روند تا پایان روز 45 ام ادامه داشته باشد و صید خوبی را در استان هرمزگان صورت بگیرد.

 

***

برای دیدن گزارش ویدئویی ایسنا کلیک کنید


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام ميگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۷۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، مرتضی شاه‌میرزایی روز گذشته در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در جمع مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

شاه میرزایی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد: ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاه میرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

شاه میرزایی افزود: توجه به مسئولیت اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاه میرزایی تأکید کرد: مجتمع‌های پتروشیمی‌ای که می‌خواهند از ۵ درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰ درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.

شایان ذکر است که شاه میرزایی، در سفر یک‌روزه به قدیمی‌ترین قطب صنعت پتروشیمی کشور، ضمن بازدید از مجتمع‌های پتروشیمی آبادان، غدیر، فن‌آوران و اسکله‌های صادراتی پایانه‌ها و مخازن، دغدغه شرکت‌های پتروشیمی برای تحقق شعار سال را در نشست تخصصی بررسی کرد.

کد خبر 6087332 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • واحدهای تولید فولاد در هرمزگان ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند
  • فعالیت هنرستان انرژی اتمی هرمزگان از مهر ماه سال جاری آغاز می‌شود
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز
  • تولید بیش از ۱۴ ساعت برنامه رادیویی در مرکز خلیج فارس
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد