Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل > خاورمیانه - ایسنا نوشت: "تابستان سال جاری میلادی بود که عربستان به دولت آمریکا وعده پرداخت ۱۰۰ میلیون دلار را داد تا ایالات متحده اوضاع مناطقی در سوریه را که از داعش پس گرفته شده بود، ثبات بخشد و حالا این مبلغ پرداخت شده است."

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی می‌نویسد: «روز سه شنبه مبلغ مذکور در حالی وارد حساب‌های آمریکا شد که در همان روز مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در فرودگاه ریاض به زمین نشست تا با رهبران عربستان درباره جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد دولت سعودی که ناپدید شده است، گفتگو کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

تضمین تامین مالی یک پیروزی برای دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا محسوب می‌شود چون او درباره اینکه آمریکا چقدر در خارج از کشور هزینه کرده همواره شکایت کرده و تلاشش بر این بوده که از متحدانش پول بیشتری طلب کند. اما زمانبندی واریز این پول باعث شده تا حتی بروکرات‌هایی که برنامه‌هایشان از قبل هم از این پول‌ها نفع می‌برده، شگفت زده شوند.

یکی از مقام‌های آمریکایی دخیل در سیاست گذاری سوریه که خواست نامش فاش نشود با تایید واریز این پول، در این باره می‌گوید: زمانبندی این مساله تصادفی نیست.

ناپدید شدن جمال خاشقجی وجهه عربستان و محمد بن سلمان، ولیعهد جوان آن را به شدت لکه دار کرده است؛ فردی که بازیکن کلیدی بسیاری از جاه طلبی‌های ترامپ در موضع خاورمیانه محسوب می‌شود. مقام‌های ترکیه می‌گویند که خاشقجی در داخل کنسولگری عربستان در استانبول در دوم اکتبر و توسط عاملان سعودی کشته شده است.

رهبران عربستان صدمه زدن به این روزنامه‌نگار را رد می کنند اما توضیح قابل قبولی را درباره اینکه چه اتفاقی برایش افتاده، ارائه نداده‌اند.

ترامپ نیز تهدید کرده که اگر مرگ این روزنامه نگار سعودی تایید شود، مقام‌های مسئول را مجازات می‌کند اما پس از گفتگو با ملک سلمان که روز دوشنبه صورت گرفت، ترامپ گفته که "قاتل‌های شرور" مسئول هستند و پامپئو را برای دیدار با پادشاه عربستان روانه ریاض کرد.

روز دوشنبه هم فردی مطلع به برنامه‌های عربستان گفت که پادشاهی این کشور قصد دارد تا تقصیر این قتل را بر گردن عناصر شریری بیندازد که براساس دستور رسمی اقدام نکرده‌اند – سناریویی که این مجوز را به عربستان می‌دهد تا به مرگ این روزنامه نگار اذعان کند درحالیکه از رهبرانش در مقابل اعلام جرم محافظت می‌کند.

استقبال ترامپ از چنین نتیجه گیری می‌تواند به کمتر مخدوش شدن وجهه و اعتبار بین‌المللی عربستان کمک کند.

برت مک‌گورک، فرستاده آمریکا در ائتلاف مقابله با داعش این ایده را رد می‌کند که سفر پامپئو به عربستان و واریز این مبلغ با یکدیگر در ارتباط هستند.

او در این باره می‌گوید: عربستان در اوت وعده واریز چنین مبلغی را داده بود و آمریکا انتظار داشت این مبلغ را در پاییز بگیرد. این واریز قابل توجه به طول انجامیده و اصلا ربطی به دیدار پامپئو با مقام‌های سعودی ندارد.

اما مقام‌های دخیل در سیاست گذاری سوریه می‌گویند که روند واریز غیرقابل پیش بینی بود.


واریز این پول در اوت وعده داده شده بود اما مشخص نبود که چه زمانی واریز شود اما به ناگاه روز سه شنبه از حساب‌های آمریکا سر در آورد.

ترامپ از زمان روی کار آمدن تلاش کرده تا نقش آمریکا را در سوریه محدود کند؛ کشوری که هفت سال است درگیر جنگ داخلی است و در این مدت، صدها هزار تن کشته و شهرهای زیادی با خاک یکسان شده‌اند.

ترامپ درباره ایده خروج ۲۰۰۰ سرباز آمریکایی که در شرق سوریه که زمانی تحت کنترل داعش بود، مستقرند، به صورت خوشبینانه صحبت کرده اگرچه حالا به دنبال نگهداشتن آنها در آنجاست.

در اوت، دولت آمریکا تصمیم گرفت تا ۲۳۰ میلیون دلاری را که برای برنامه‌های با ثبات سازی در این مناطق اختصاص داده بود، هزینه نکند.

حالا پول سعودی به انضمام ۵۰ میلیون دیگر از امارات اجازه تداوم برنامه‌های آمریکا را می‌دهد اما با پول دیگر کشورها.

این کمک‌های مالی توسط آژانس توسعه بین‌الملل آمریکا و وزارت خارجه این کشور به منظور انجام برنامه‌های مختلف شامل بازسازی زیرساخت‌ها و نظارت بر بهداشت، آموزش و خدمات بهسازی استفاده خواهند شد.»

52310

کلید واژه‌ها : جمال خاشقجی - ایالات متحده آمریکا - عربستان -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: جمال خاشقجی ایالات متحده آمریکا عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۸۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط ترامپ برای کمک به اوکراین

رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، برای کمک به اوکراین شرط تعیین کرده است.

به گزارش مشرق، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفت: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این سومین دور از گفتگوهای امنیتی دو طرف به شمار می آید.

بر این اساس، مقامات اوکراینی و آمریکایی دور سوم گفتگوها را برای دست یابی به یک توافقنامه امنیتی دوجانبه نهایی بین دو کشور برگزار کردند.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری اوکراین آمده است که طرفین در مورد متن پیش نویس توافقنامه امنیتی گفتگو کردند و به پیشرفت قابل توجهی نیز در تدوین مفاد اصلی سند دست یافتند.

گفتنی است که کی‌ یف چند توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ ها شامل حمایت بلندمدت از اوکراین در مقابل روسیه است.

کشورهای غربی از آغاز درگیری ها میان روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی‌یف کمک کرده اند.

به تازگی نیز، «میخائیل اونوفر» معاون فرمانده گردان تیپ ۵ تهاجمی نیروهای مسلح اوکراین در مصاحبه با روزنامه اوکراینسکایا پراودا گفته است که اوکراین به شدت با کمبود قطعات یدکی برای تعمیر تجهیزات غربی مواجه است.
به گفته وی، پس از اینکه تجهیزاتی صدمه می بیند از قطعات آن برای تعمیر انواع دیگر استفاده می شود.

روز سه‌شنبه نیز «داگلاس مک‌گرگور» مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلم کرد که این نگرانی وجود دارد که حتی پیش از حمله بزرگ روسیه، ارتش اوکراین از نظر نیروی نظامی دچار کمبود شدید شود.

وی دراین‌باره نوشت: ارتش اوکراین هم‌اکنون با کمبود سرباز و نیروی نظامی روبروست وحمله روسیه هنوز آغاز نشده است.

مک‌گرگور با اشاره به اینکه ارتش اوکراین روزانه صدها نیروی نظامی را از دست می‌دهد افزود که اوکراین به فروپاشی کامل نزدیک شده است.

ضدحملات ارتش اوکراین که از پیش‌تر مقامات و رسانه های غربی و اوکراینی با آب‌وتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد سال ۱۴۰۲) بی‌سروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربی‌ها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • ترامپ: حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا پول گرفته‌اند
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • قاضی آمریکایی ترامپ را برای توهین به دادگاه جریمه کرد
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • نیویورک‌تایمز: اسرائیل از موضع قبلی خود درباره توافق با حماس کوتاه آمده است
  • چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!
  • عقب‌نشینی اسرائیل از مطالبه اولیه خود درباره آزادی اسرا