Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@16:11:00 GMT

بارش های پاییزی دراصفهان بیشتر از نرمال خواهد بود

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۰۸۴۳۸

بارش های پاییزی دراصفهان بیشتر از نرمال خواهد بود

اصفهان - ایرنا - مدیرکل هواشناسی استان اصفهان گفت: پیش بینی ها نشان می دهد بارندگی پاییز امسال در این منطقه اندکی بیشتر ازحد نرمال و دمای هوا حدود یک درجه سردتر نسبت به پاییز سال گذشته خواهد بود.

به گزارش ایرنا، حمیدرضا خورشیدی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود : هفته گذشته بارش های رگباری در حد نرمال و فراتر از نرمال را در شهرستان های اصفهان، نطنز، کاشان، ورزنه، خورو بیابانک ، اردستان ، گلپایگان و خوانسار شاهد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این که در سال زراعی جاری همه شهرستان های استان جز خور و بیابانک تا 22 مهرماه بارش دریافت کردند ، گفت:بارش ها در سال زراعی گذشته در بازه زمانی مشابه در کل استان صفر بوده است.
** 'بلاکینگ' عامل اصلی بارش‌های پاییزی است**
مدیر کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه پدیده 'بلاکینگ' عامل اصلی بارش‌های پاییزی در اصفهان بوده است، افزود : وجود این پدیده در فصل پاییز روی اروپا موجب شکسته شدن جریان‌های غربی و تغییر مسیر آنها به سوی جنوب اروپا شد و با عبور از روی ایران و خاورمیانه، بارش های ماه های اخیر را در پی داشت.
« هنگام وقوع بلاکینگ، جریان های غربی که در حالت طبیعی از غرب به شرق در حال حرکت هستند، مسیر اصلی خود را به سمت شمال یا جنوب تغییر داده و اقلیم مناطقی را که از روی آنها عبور می کنند را متأثّر می کنند.»
مدیر کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه بارش های در حد نرمالی در 2 ماه آینده در استان اصفهان پیش بینی می شود ، افزود: استان اصفهان از ابتدای مهر امسال تاکنون از نظر دریافت بارش در سال زراعی جاری نسبت به بلند مدت فراتر از حد نرمال و از نظر پربارشی در این بازه زمانی در جایگاه چهارم کشور و پس از استان های قم، خراسان رضوی و تهران قرارگرفت.
وی گفت: میانگین ارتفاع بارش تا 22 مهر امسال در استان اصفهان برابر2.7 میلی‌متر است که نسبت به بلندمدت مشابه سال قبل 133 درصد افزایش داشته است.
خورشیدی اضافه کرد: میانگین ارتفاع بارش در سال زراعی 97-96 در استان اصفهان برابر114 میلی‌متر است که نسبت به بلندمدت مشابه 27 درصد کاهش و نسبت به سال زراعی 96-95 به میزان 14 درصد کاهش داشته است.
وی گفت: استان اصفهان در سال زراعی گذشته، 72 درصد بارش یک سال زراعی کامل خود را نسبت به بلند مدت دریافت کرد و درواقع 28 درصد نسبت به یک سال زراعی نرمال، کاهش بارش داشت.
مدیر کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به تغییرات دمای هوای استان هم گفت: میانگین دمای استان اصفهان در تابستان 97 در مقایسه با بلندمدت آن یک درجه سانتیگراد بیشتر و نسبت به سال 96 هم در همین بازه زمانی، 1.6 درجه سانتیگراد بیشتر بود.
وی افزود: با گذر امواج به نسبت سرد در پاییز 97 میانگین دما در حد نرمال تا یک درجه سانتی گراد سردتر از نرمال خواهد شد.

**استان اصفهان در شرایط خشکسالی هیدرولوژی و خشکسالی اجتماعی- اقتصادی قرار گرفته است **
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان گفت: بعلت استمرار شرایط خشکسالی طی 10 سال اخیر، این استان در شرایط خشکسالی هیدرولوژی و خشکسالی اجتماعی- اقتصادی قرار گرفته است که یکی از سخت ترین و پیچیدگی انواع خشکسالی بوده و خارج شدن از این نوع خشکسالی بسیار زمان بر بوده و به سالهای ترسالی متمادی نیازمند است.
وی با بیان این که مبنای تخصیص بودجه و اعتبارات خشکسالی، خشکسالی از نوع هیدرولوژی است افزود: 99درصد از مساحت استان بر اساس شاخص بارش ، تبخیر و تعرق 10 ساله ،درگیر درجات مختلف خشکسالی است که 60 درصد از آن خشکسالی شدید و بسیار شدید است.
خورشیدی با اشاره به تحلیل شاخص استاندارد بارش- تبخیر و تعرق (SPEI) در دوره 10 ساله تا پایان شهریور‌ماه، گفت: بررسی ها در این زمینه بیانگر آن است که درجات خفیف تا بسیارشدید خشکسالی درازمدت شهرستان‌های استان را دربرگرفته است بطوری که از لحاظ پراکنش مکانی، 99.4 درصد مساحت استان، درگیر خشکسالی درازمدت بوده و تنها 0.6 درصد مساحت استان در وضعیت نرمال قرار دارد.
وی همچنین گفت: 10.6 درصد مساحت استان در گیر خشکسالی بسیار شدید، 50.6 درصد مساحت استان در گیر خشکسالی شدید، 33.2 درصد خشکسالی متوسط و پنج درصد از مساحت استان هم با خشکسالی خفیف مواجه است.
وی اضافه کرد: با توجه به پراکنش جمعیت در مناطق مختلف استان، نزدیک به صد درصد (99.8) جمعیت استان درگیر خشکسالی دراز مدت قرار دارند.
**شرایط انباشت آلاینده های جوی در نیمه اول پاییز وجود ندارد **
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان گفت: با توجه به عبور امواج ناپایدار و ایجاد ناپایداری در نیمه اول پاییز سال جاری، بر خلاف سال گذشته شرایط انباشت آلاینده های جوی بطور مستمر وجود ندارد.
وی به بهره برداران کشاورزی در استان اصفهان توصیه کرد: با توجه به پیش بینی بارش های زود هنگام پاییزی، تاریخ کشت دیم در مناطق دیم‌کاری استان بر اساس تقویم نرمال زراعی منطقه و حتی حدود 10 روز زودتر انجام شود.
ت 7150 / 6022

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد هواشناسي بارش هاي جوي استان اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۸۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوام سامانه بارشی در استان تا فردا + فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ کارشناس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان گفت:در شبانه روز گذشته بیشترین بارش در فریدونشهر ۱۰.۸، نطنز ۸، خور و بیابانک ۳.۸، اسلام آباد موگویی ۳.۷، دهاقان و بویین میاندشت ۳.۴، چوپانان ۳.۱، خوانسار ۳، گلپایگان ۲.۵، زواره ۲.۳، انارک ۲.۲، شهرضا ۱.۸، داران ۱.۷، نجف آبادو بادرود با ۱.۳ میلیمتر ثبت شده است.


مینا معتمدی با بیان اینکه امروز بیشینه دما بین سه تا پنج درجه در بیشتر مناطق استان کاهش می‌یابد افزود:سامانه بارشی تا بعد از ظهر فردا در استان فعال است و در این مدت افزایش ابر، وزش باد شدید، رگبار و رعد و برق و تگرگ پیش بینی می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


به گفته وی انتظار می‌رود شدت بارش‌ها در نیمه غربی و شمالی استان بیشتر باشد.

کارشناس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: جاری شدن روان آب و اختلال در تردد، لغزندگی در گردنه‌های کوهستانی و جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، تنش دمایی در سالن دامداری، مرغداری و گلخانه‌ها، باغات و مزارع، احتمال سقوط از ارتفاع، اشیا و سقوط درختان کهن از مخاطرات این سامانه است.


وی گفت: تحکیم انواع سازه‌ها، نداشتن صعود به ارتفاعات، کوهنوردی و گردشگری، نداشتن توقف در بستر مسیل‌ها و حاشیه رودخانه‌ها، محافظت از محصولات کشاورزی، هر نوع اقدام احتیاطی دیگر با توجه به فصل بارش، اقدامات لازم توسط مسئولان جهت لایروبی و پاکسازی کانال‌ها و مدیریت راه‌ها، مدیریت کوچ عشایر و صنعت کشاورزی توصیه می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران کرد؟
  • تا آخر خرداد چقدر بارندگی داریم؟
  • رشد ۱۵ درصدی بارش‌های سال زراعی جاری
  • افزایش ۱۶ درصدی بارش‌ها در کشور
  • جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا خرداد + وضعیت بارش‌ها در کشور و ۴ استان کم‌ بارش
  • تدوام سامانه بارشی در استان تا فردا + فیلم
  • بارش‌های کشور در سال گذشته چطور بود؟/ پاسخ احد وظیفه
  • خشکسالی در کمین این استان‌ها
  • خوب و بد وضعیت بارندگی در کشور/ افزایش و کاهش۱۶ درصدی بارش ها
  • بارش‌ها در آذربایجان غربی ۱۴ درصد افزایش یافت