Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@23:35:45 GMT

سلامت روان، حلقه فراموش شده بهداشت جهانی

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۰۹۳۲۶

سلامت روان، حلقه فراموش شده بهداشت جهانی

سازمان ملل متحد روز گذشته (سه‌شنبه) یک استراتژی با هدف تاکید بر سلامت روان و رفاه در سیستم کار سازمان ملل متحد اتخاذ کرد.

به گزارش ایسنا، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در اظهارات خود در ارتباط با استراتژی "نیروی کار سالم برای جهانی بهتر" کارکنان سازمان ملل متحد را بزرگ‌ترین دارایی این سازمان دانست و اعلام کرد: محیط کاری این کارکنان بسیار چالش برانگیز و استرس زا بوده و بسیاری از کارکنان این سازمان در محیط های کاری خطرناکی مشغول به فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی در دفاتر مرکزی سازمان ملل متحد که به ظاهر آرام است، محیط کار می‌تواند خصمانه بوده و در مواردی چون آزارهای جنسی یا سوء استفاده از قدرت مشکل‌آفرین باشد.

گوترش با اشاره به این واقعیت‌ها، اهمیت سلامت روان کارکنان سازمان ملل متحد را حیاتی خواند و اعلام کرد: ترویج سلامت روان و رفاه نیروهای کار این سازمان جنبه اساسی از وظیفه مراقبت مدیریت از کارکنان را نشان داده و در عین حال برای اجرای درست کار مردم جهان بسیار مهم است.

وی در ادامه با بیان این که سلامت روان حلقه فراموش شده سلامت جهانی است، گفت: برخی از کشورها تعداد کمی متخصص بهداشت روان داشته و حتی در ثروتمندترین کشورها خدمات بهداشت روان اغلب به حاشیه رانده شده و منابع کمتری به آن اختصاص داده می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان ملل متحد، آنتونیو گوترش در پایان اظهار کرد: سازمان ملل متحد نیز از چنین نقص‌هایی مصون نیست. به طوری که بسیاری از کارکنان این سازمان که با اضطراب، افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه یا مشکلات دیگری در زمینه سلامت روان روبه‌رو هستند، احساس انزوا و شرم را گزارش کرده و اعلام کرده‌اند هیچ کس برای کمک به آنها حضور نداشته است. به همین دلیل سازمان ملل متحد باید در حمایت از کارکنان خود بهتر عمل کند و در همین راستا استراتژی‌های جدیدی اتخاذ کرده است.

وی یادآور شد: در این استراتژی کاهش میزان ننگ موجود در مورد بیماری های سلامت روان اولویت اول است. تا زمانی که ما در این راستا تلاش نکنیم، کارکنان ما به دنبال دریافت کمک یا بروز احساسات خود نیستند. این استراتژی هم‌چنین نیاز به مراقبت از یکدیگر و پشتیبانی از افرادی که دچار مشکلات سلامت روانی می‌شوند را به جای قضاوت یکدیگر، برجسته می‌سازد. هم‌چنین آموزش در مورد علائم هشداردهنده زودهنگام بیماری های روحی در این استراتژی قرار گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آنتونیو گوترش سازمان ملل متحد سلامت روان سلامت رواني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۰۹۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است

به گزارش قدس خراسان،علی فتحی آشتیانی امروز، ۷ اردیبهشت‌ماه در همایش روز روانشناسی و مشاوره با شعار «روانشناسی در خدمت جامعه» که در مرکز همایش‌های شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در روانشناسی دو رویکرد عمده بیماری‌محور و سلامت‌محور داریم؛ رویکرد غالب در روانشناسی تا اواخر قرن بیستم رویکرد بیماری‌محور بود و بر همین اساس رویکردهای درمانی مختلفی از جمله شناختی‌رفتاری، روان‌تحلیلگری و انسانگرایی را مشاهده می‌کنیم که ماحصل رویکرد بیماری‌محور است و شاید علت آن نیز جنگ جهانی اول و به‌ویژه جنگ جهانی دوم بود.

وی افزود: از اوایل قرن ۲۱ تغییری در رویکرد ایجاد شده و به سمت رویکرد سلامت‌محوری حرکت کردیم. در رویکرد سلامت‌محوری و جامعه‌محوری سرمایه‌هایی از جمله اعتماد اجتماعی و سرمایه روانشناختی داریم که از اهمیت زیادی برخوردار است و وظیفه ما است که از این زاویه به مسئله بپردازیم.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره گفت: در سرمایه روانشناختی ۴ مولفهٔ اساسی از جمله امید و تزریق آن به جامعه، خوش‌بینی، تاب‌آوری و خودکارآمدی مطرح است.

فتحی آشتیانی بیان کرد: سازمان نظام روان شناسی و مشاوره در سال ۱۳۸۲ تاسیس و در ۹ اردیبهشت ماه قانون آن تصویب و به دولت ابلاغ شد. از حدود هفت ماه و نیم گذشته که این مسئولیت را برعهده گرفتیم، تعداد اعضا از ۵۷ هزار عضو به ۶۴ هزار عضو رسیده است.
وی با بیان اینکه پیش از شهریورماه سال گذشته که این مسئولیت را بر عهده گرفتیم، تنها ۸۷۵۵ نفر پروانه کار تخصصی گرفته بودند، عنوان کرد: ما رویکرد دادن پروانه را عوض کرده و با کمک سازمان سنجش آزمون صلاحیت حرفه‌ای را در دی‌ماه برگزار کردیم که ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر در آن شرکت کرده و از این تعداد ۸۰۴۱ نفر نمره قبولی را کسب کردند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ادامه داد: بنا بر این گذاشته شد که در اردیبهشت ماه سال جاری تمام ۸۰۴۱ نفر قبول شده در آزمون صلاحیت حرفه‌ای مورد مصاحبه قرار بگیرند. تمرکززدایی یکی از رویکردهای ما بوده و مصاحبه نیز توسط شوراهای استانی انجام می‌شود. تا انتهای اردیبهشت ماه به میزان ۲۰ سال گذشته پروانه کار تخصصی داده خواهد شد.

فتحی آشتیانی تصریح کرد: آزمون صلاحیت حرفه‌ای بعدی با همکاری سازمان سنجش قرار بود در تیر ماه برگزار شود اما به تاخیر افتاده و احتمالا در شهریور ماه برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به انتخابات شوراهای استانی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: این انتخابات سال گذشته پس از ۸ سال به صورت الکترونیک انجام و میزان مشارکت در استان‌ها ۳۷.۵۴ درصد بود.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره تصریح کرد: جهت سامان دادن به کارگاه‌هایی که افراد با صلاحیت یا بدون صلاحیت با هزینه‌های بالا برگزار می‌کردند، برنامه مدرسه مهارت‌آموزی و توانمندسازی تصویب شده و به زودی ابلاغ می‌شود.

فتحی آشتیانی خاطرنشان کرد: ارتقاء سواد سلامت روانی یکی از وظایف ما بوده که با کمک رسانه‌ها باید در این مسیر گام برداریم. جلوگیری از فعالیت روانشناسان زرد یا روانشناس‌نماها تنها با نام بردن از آن‌ها امکان‌پذیر نیست و سواد سلامت روانی جامعه باید آنقدر ارتقاء پیدا کند که مردم تشخیص دهند که به چه افرادی باید مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است
  • فعالیت‌های حوزه بهداشت و سلامت از ارزشمندترین کارها است
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان