Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ در دندانپزشکی پیشرفته استفاده جهانی از کامپوزیت‌های رزینی به سرعت در حال افزایش است و در برخی از کشورها این نوع مواد ترمیمی به طور کامل جایگزین آمالگام شده است. این روند به دلیل مقررات جدید وضع شده توسط دولت‌ها برای کاهش استفاده از جیوه و محصولات حاوی جیوه، زیبایی ظاهری مواد جایگزین، دسترسی راحت و سریع به این مواد، خواص فیزیکی – مکانیکی ارتقاء یافته و تشابه ساختاری و شیمیایی آنها با بافت دندان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طول عمر و دوام گزارش شده برای مواد کامپوزیتی درحدود 7 تا 8 سال و برای آمالگام 12 سال بوده است. اما مطالعات و بررسی‌های اخیر حاکی از دوام مشابه برای آمالگام و کامپوزیت‌های جدید و یا حتی دوام بهتر و بیش از 12 سال برای برخی از برندهای معروف کامپوزیت است.

استفاده از آمالگام به دلیل عدم زیبایی و تطابق رنگ محصول با دندان و همچنین ارائه گزارش‌هایی مبنی بر رهایش جیوه، ایجاب می‌کند ماده جایگزینی برای آن در نظر گرفته شود. مواد جایگزین می‌تواند شامل "گلس آینومر"ها و کامپوزیت‌های دندانی باشد که در این میان گلس آینومرها به دلیل استحکام کم، کمتر مورد توجه قرار گرفته است و از طرف دیگر کامپوزیت‌های دندانی به دلیل ایجاد پیوند با بافت دندان مورد توجه قرار گرفته و از استحکام و زیبایی قابل ملاحظه‌ای برخوردار است.

در این راستا محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با بررسی معایب موجود در روش تولید نانوکامپوزیت‌ها، به روشی دست یافتند تا این معایب را در کامپوزیت به دست آمده کاهش دهند. در این پروژه با تهیه نانوسیلیکای متخلخل به روش حرارتی و افزودن آن به کامپوزیت‌ها خواص مناسب‌تری نسبت به دیگر نانوکامپوزیت‌ها ایجاد شد.

اکبر جدایی، مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا، از تولید نمونه اولیه نانوکامپوزیت پرکننده دندان خبر داد و گفت: در حال حاضر با توزیع‌کنندگان مواد دندان پزشکی وارد مذاکره شده‌ایم تا این محصول به بازار کشور عرضه شود.

جدایی، حداقل سایش، میزان جذب آب بسیار کم و استحکام فشاری را از مزایای این کامپوزیت‌ها عنوان کرد و یادآور شد: این محصول دارای سه استاندارد ایزو 13485 مربوط به مدیریت تجهیزات پزشکی، ایزو 4049 مربوط به خواص مکانیکی و ایزو 10993 مربوط به تست‌های ایمنی است.

مجری طرح با بیان اینکه طرح این محصول موفق به دریافت گواهی نانومقیاس از ستاد توسعه فناوری نانو شده است، اضافه کرد: تاکنون دو محصول "کامپوزیت دندانی" و "فیشور سیلانت" این شرکت موفق به دریافت تأییدیه دانش‌بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری شده‌اند.

وی با اشاره به جزئیات نانوکامپوزیت‌های پرکننده دندان، توضیح داد: این محصول شامل کامپوزیت هیبریدی مواد سرامیکی است و در آن از نانوساختارها و نانوپرکننده‌ها استفاده شده است. طول عمر و دوام این محصول بالاتر از 12 سال است.

جدایی اظهار کرد: نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می‌دهد نانوکامپوزیت دندانپزشکی تولید شده به این روش با کامپوزیت‌های حاوی ذرات میکرو، از استحکام خمشی و مقاومت بهتری برخوردار است. همچنین پس از قرار گرفتن در برابر سایش مسواک سطح صاف‌تری را نشان می‌دهد و دارای مقاومت بیشتری است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: استاندارد ایزو نانو کامپوزیت دندانپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۱۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی

سرپرست جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به تولید ۱۷ هزار تن انواع ارقام توت فرنگی در مازندران جایگاه دوم این استان سطح زیر کشت این محصول در کشور مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، بابک مؤمنی، امروز_سه‌شنبه چهارم اردیبهشت _ در حاشیه بازدید از مزارع توت فرنگی شهرستان سیمرغ، مازندران را یکی از قطب‌های اصلی تولید انواع محصولات کشاورزی بیان و عنوان کرد: این استان با دارای یک هزار و ۷۰۰ هکتار سطح زیرکشت توت فرنگی حدود ۱۷ هزار تن تولید انواع ارقام توت فرنگی امسال برداشت داشته است.

وی افزود: با توجه به این میزان تولید مازندران رتبه دوم کشور را در سطح زیر کشت و تولید توت فرنگی دارد.

سرپرست جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه کشاورزان و باغداران در سال‌های اخیر علاوه بر عرضه این محصول در فصل بهار، کشت خارج فصل آن را در دستور کار دارند، گفت: سیاست‌های حمایتی بخش کشاورزی مازندران در رویکرد دولت مردمی سیزدهم، نگاه حمایتی به محصولاتی است که ارزش اقتصادی بالایی دارند و کشاورزی را در سبد اقتصاد دانش‌بنیان حفظ می‌کنند و ارتقا می‌دهند.

مؤمنی با تاکید بر اینکه برنامه‌ریزی داریم بتوانیم توسعه کشت گلخانه‌ای توت فرنگی را در استان داشته باشیم، اظهار داشت: در این راستا سیاست‌های حمایتی و اعطای تسهیلات سرمایه در گردش از سوی استانداری مازندران و سازمان جهاد کشاورزی استان در دستورکار قرار گرفت.

وی توسعه مکانیزاسیون و سیستم‌های نوین آبیاری و اصلاح سیستم‌های سنتی کشت در ارتقا عملکرد محصول توت فرنگی را مؤثر دانست و گفت: در این امر جهاد کشاورزی استان حمایت جدی می‌کند.

سرپرست جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: بازار عرضه محصول توت فرنگی در صدد تدوین راهبردهایی هستیم که بتوانیم صادرات این محصول را دنبال کنیم و به بازار کشورهای منطقه اوراسیا و cis محصولات کشاورزی استان را عرضه کنیم.

کد خبر 747332

دیگر خبرها

  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست
  • اعطای گواهینامه بین المللی فرودگاهی به فرودگاه شیراز
  • اعطای گواهینامه فرودگاه بین المللی شیراز توسط رئیس سازمان هواپیمایی کشور
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • بهترین سفید کننده دندان؛ معرفی ۲ راهکار + مقایسه
  • هنگام خرید ورق آلومینیوم کامپوزیت به چه نکاتی توجه کنیم؟