Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران، سید مهدی علم‌ الهدی در چهل‌ و‌‌ دومین نشست خبری یک دیدار، یک عرضه که به مناسبت آغاز پذیره‌ نویسی ششمین وی‌ سی با عنوان صندوق سرمایه‌ گذاری جسورانه فناوری بازنشستگی در فرابورس برگزار شد، افزود: ممکن است این سوال مطرح شود صندوق‌هایی که تاکنون از بازار سرمایه مجوز فعالیت گرفته‌ و حدود یک سال و نیم از عمر آن‌ها گذشته به کجا رسیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: نخستین صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه‌ای که در فرابورس پذیره‌نویسی شد، صندوق رویش لوتوس با سرمایه ۵۰ میلیارد تومان است که تا این لحظه هشت قرارداد سرمایه‌گذاری به ارزش ۳۳ میلیارد تومان در حوزه فین‌تک و بیوتکنولوژی منعقد کرده است.
علم‌الهدی صندوق یکم آرمان آتی را به عنوان دومین وی‌سی بازار سرمایه معرفی کرد و افزود: این صندوقِ 10 میلیارد تومانی در حوزه ICT فعالیت می‌کند و موفق شده سه قرارداد سرمایه‌گذاری به ارزش ۹۰۰ میلیون تومان را نهایی کند.
وی همچنین به صندوق فناوری آرمانی که دارای سرمایه ۶۰ میلیارد تومانی بوده و هشت قرارداد سرمایه‌گذاری را منعقد کرده است، اشاره کرد و افزود: دو صندوق ایده نوتک آشنا و یکم دانشگاه تهران نیز به ترتیب با سرمایه ۱۰ و ۱۵ میلیارد تومانی به تازگی فرایند پذیره‌نویسی را طی کرده‌اند و هنوز به مرحله انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری با استارت‌آپ‌هایی که در حوزه فعالیت صندوق مشغول ‌به‌ کارند، نرسیده‌اند.
علم‌الهدی در ادامه با اشاره به اینکه حجم معاملات ثانویه وی‌سی‌ها نسبت به سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری کمتر است، یکی از دلایل این مسئله را عدم آشنایی مردم با این صندوق‌ها دانست.
او وی‌سی‌ها را فرصت خوبی برای عموم افرادی که به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های نوآورانه علاقه دارند، دانست و ادامه داد: این صندوق‌ها می‌توانند بازدهی‌های مناسبی داشته باشند برای مثال صندوق رویش لوتوس طی کمتر از دو سال فعالیت خود حدود 40 درصد بازدهی داشته است.
معاون پذیرش و ناشران فرابورس بیان داشت: درست است که وی‌سی‌ها ماهیت جسورانه دارند اما باید توجه داشت که علاوه بر پتانسیلی که این صندوق‌ها برای رسیدن به بازدهی دارند، اطلاعات آن‌ها بسیار شفاف است و در سامانه کدال قابل مشاهده است.
 
به دنبال اصلاح پرتفو صندوق‌های بازنشستگی کشور هستیم
در ادامه این نشست خبری، جواد عشقی‌نژاد مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشور به دوران بحران‌های اقتصادی جهان اشاره کرد و گفت: در آن زمان این بحران‌ها گریبانگیر صندوق‌های بازنشستگی نیز شد و از مهم‌ترین ابزارهایی که این صندوق‌ها را نجات داد سرمایه‌گذاری جسورانه بود. ما نیز به عنوان نخستین صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه در ایران که در حوزه بازنشستگی فعال است به دنبال اصلاح پرتفو صندوق‌های بازنشستگی کشور هستیم.
عشقی‌نژاد مدیر صندوق سرمایه‌گذاری فناوری بازنشستگی را شرکت سرمایه‌گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری و متولی آن را مشاوره سرمایه‌گذاری آرمان آتی اعلام کرد و افزود: حوزه تخصصی فعالیت وی‌سی فنابا مربوط به فناوری مالی و خدمات در حوزه بازنشستگی کشور است.
عشقی‌نژاد در مورد سیاست‌های مربوط به پذیره‌نویسی و جذب سرمایه وی‌سی فناوری بازنشستگی نیز گفت: این صندوق دارای 10 هزار واحد به ارزش اسمی هر واحد 100 هزار تومان است که مجاز هستیم طی مدت 7 روز کاری در نظر گرفته شده حداکثر 10 درصد کل واحدها یعنی یک میلیارد تومان را پذیره‌نویسی کنیم.
وی در ادامه صندوق یکی از محدودیت‌های این صندوق را عدم ورود آن به صنايعي غیر از آنچه که در هدف سرمايه‌گذاري تعريف شده است عنوان کرد و افزود: همچنین به منظور کاهش ريسک، سرمايه‌گذاري بيش از 35 درصد منابع مستقیم صندوق در يک شرکت خاص در دستور کار قرار ندارد و راهبرد اصلي صندوق خودداري از تبديل شدن به سهامدار اکثريت در شرکت¬ها یا مجموعه‌های سرمایه‌پذیر است.
به گفته مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری همچنین طبق اساسنامه صندوق فنابا، حداقل 30 درصد از منابع این صندوق به منظور تامين نيازهاي سرمايه‌‌گذاری در قالب سپرده‌های بانکی و یا اوراق نگهداري مي‌شود.
عشقی‌نژاد در نهایت معرفی سرمایه‌گذاری جسورانه به عموم و ورود سرمایه‌گذاران خرد به این حوزه را از رسالت‌های وی‌سی‌ فناوری بازنشستگی عنوان کرد و گفت: علاوه بر این مرتفع کردن نیازهای اساسی حال حاضر بازنشستگان و صندوق‌های بازنشستگی و همچنین فراهم کردن فرصت‌های مناسب برای صندوق‌های جسورانه آتی از دیگر رسالت‌های صندوق فنابا به شمار می‌رود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فرابورس ایران صندوق جسورانه بازنشستگی کشور پذیره نویسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۱۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • اسلامی: آماده‌ایم فناوری‌ها را به سایر کشور‌ها منتقل کنیم
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • برگزاری نخستین رویداد ملی غذایی «فبین فود» در مشهد
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان