Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@22:44:15 GMT

پرقدرت ترین پاسپورت های دنیا چه رنگی هستند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۱۱۳۷۹

پرقدرت ترین پاسپورت های دنیا چه رنگی هستند؟

چمدان : طراحی جلد گذرنامه‌ کشورها استانداردهای خاص خود را دارند. در کنار اسم آن کشور به زبان بین المللی، اسم کشور به زبان داخلی آن کشور نیز روی جلد گذرنامه‌های حک می‌شود.

نشانه‌های کشورهایی که نقش لوگو را برای کشورها دارد نیز جزء ترکیب بندی ثابت جلد گذرنامه‌هاست. سومین عنصر مشترک جلد گذرنامه، کلمه پاسپورت است که آن هم به زبان انگلیسی و زبان داخلی کشورها روی جلد قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشانه گذرنامه‌هایی که چیپ الکترونیکی دارد نیز عنصر ثابت دیگری است که امروزه روی اکثر گذرنامه‌ها نقش بسته است.

اما رنگ گذرنامه کشورها با یکدیگر فرق دارد. هر چند این رنگ‌ها در چهار دسته قرمز، سبز، آبی و مشکی قرار می‌گیرند اما جلد گذرنامه‌ها می‌تواند طیفی از این چهار رنگ باشد. دلایلی قطعی برای انتخاب رنگ‌ها وجود ندارد و به طور مثال کشور ایالات متحده آمریکا تاکنون سه بار رنگ گذرنامه خود را تغییر داده است. با این وجود رنگ گذرنامه‌ها پیشینه فرهنگی هم دارد و بسیاری معتقدند که این رنگ‌ها بدون دلیل انتخاب نمی‌شوند.

پاسپورت‌های کشورهای دنیا چه رنگی‌اند؟

گذرنامه‌های قرمز رنگ

رنگ قرمز و طیف آن دومین رنگ پرتعداد در گذرنامه‌هاست. شاید جالب باشد بدانید که همه ۱۰ گذرنامه پر قدرت جهان نیز در طیف قرمز رنگ قرار دارند و در پایین این رده بندی و در بین ۱۰ رتبه آخر که ضعیف‌ترین گذرنامه‌های دنیاست، تنها دو گذرنامه رنگ قرمز دارند. پرقدرت‌ترین گذرنامه دنیا که مربوط به کشور سنگاپور است نیز قرمز است و در رده‌های بعدی آلمان، دانمارک، سوئد و فلاند قرمز رنگ هستند. کشورهای اتحادیه اروپا اکثرا رنگ قرمز و طیف‌های آن را برای خود انتخاب کرده‌اند و شاید به همین دلیل است که انگلستان اعلام کرده که پس از خروج از اتحادیه اروپا، رنگ گذرنامه خود را از قرمز به آبی تیره تغییر خواهد داد.

78 کشور رنگ آبی را برای گذرنامه خود انتخاب کرده‌اند که معروف‌ترین و پر قدرت‌ترین گذرنامه بین رنگ‌های آبی، گذرنامه ایالات متحده آمریکا است با این گذرنامه می‌توان به ۱۱۶ کشور جهان بدون ویزا سفر کرد

پاسپورت‌های کشورهای دنیا چه رنگی‌اند؟

گذرنامه‌های آبی رنگ

محبوب‌ترین رنگ بین گذرنامه کشورهای طیف رنگ آبی است. ۷۸ کشور رنگ آبی را برای گذرنامه خود انتخاب کرده‌اند که معروف‌ترین و پر قدرت‌ترین گذرنامه بین رنگ‌های آبی، گذرنامه ایالات متحده آمریکا است با این گذرنامه می‌توان به ۱۱۶ کشور جهان بدون ویزا سفر کرد. همچنین جالب است بدانید که کم قدرت‌ترین گذرنامه کشورها با رتبه ۱۹۹ نیز آبی رنگ و مربوط به کشور افغانستان است و با این گذرنامه تنها به ۵ کشور جهان می‌توان بدون ویزا سفر کرد. کشورهای حوزه کارایب اکثرا از رنگ آبی برای گذرنامه خود استفاده کرده‌اند.

پاسپورت‌های کشورهای دنیا چه رنگی‌اند؟

گذرنامه‌های سبز رنگ

رنگ سبز هم سومین رنگ استفاده شده در بین گذرنامه‌های دنیاست. در گذرنامه‌های کشور‌های عربی و اسلامی رنگ سبز محبوب‌تر از دیگر رنگ‌هاست و برخی آن را نشان از اهمیت این رنگ در اسلام می‌دانند. پرقدرت‌ترین گذرنامه سبز رنگ که رتبه ۱۲ را بین کشورهای جهان دارد، گذرنامه کره جنوبی است که با آن می‌توانید به ۱۲۲ کشور جهان بدون ویزا سفر کنید. از بین ۳ رتبه ضعف‌ترین گذرنامه‌های جهان نیز ۲ گذرنامه کشور عراق و پاکستان سبز رنگ هستند.

پاسپورت‌های کشورهای دنیا چه رنگی‌اند؟

گذرنامه‌های مشکی رنگ

رنگ‌های تیره در بین گذرنامه‌ها زیاد دیده می‌شود و در سه رنگ قبلی هم گذرنامه‌هایی با تیره‌ترین رنگ‌های آن طیف وجود داشت اما تنها ۱۰ کشور هستند که گذرنامه آنها طیف رنگ مشکی دارد. گذرنامه‌هایی که پر قدرت‌ترین آن مربوط به کشور نیوزلند است که سفر بدون ویزا با این گذرنامه به ۱۱۳ کشور جهان ممکن است. لازم به ذکر است که رنگ مشکی در نیوزلند یک رنگ ملی هم محسوب می‌شود. به جز تاجیکستان و آنگولا باقی گذرنامه‌های مشکی رنگ مربوط به کشورهای کمتر شناخته شده است.

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پاسپورت گذرنامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۱۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: قوه قضاییه می‌تواند در امر پیشگیری از بحران‌ها اقدامات موثری انجام دهد و از وقوع جرایم در این بخش نیز جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، محمدحسن نامی در جلسه مشترک امروز با معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه که در سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، گفت: امروزه بحران موضوع اصلی بسیاری از کشور‌ها است و در ۱۲۳ کشور جهان «بحران» اولین و راهبردی‌ترین موضوع است. امروزه کشور‌های دنیا با موضوعات تغییر اقلیم بیابان زایی و تغییر آب و هوایی مواجه هستند. همچنین کمبود آب شیرین موجب شده موضوع پیشگیری از بحران دارای اهمیت شده و اقداماتی در این خصوص در کشور‌ها صورت بگیرد.

نامی با اشاره به قانون مدیریت بحران کشور افزود: این قانون ناظر به اقدامات پیشگیرانه است و روح حاکم بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز در حوزه مدیریت بحران بر پیشگیری تاکید دارند.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین مخاطره کشور ما سیلاب است، گفت: باید موضوع آبخیزداری و آبخوانداری را به طور کامل انجام دهیم. امروز در دنیا احداث سد‌های زیرزمینی آغاز شده است و سد‌های زیرزمینی باعث می‌شود آب بیشتری به سفره‌های زیرزمینی منتقل شود و فرونشست را کاهش دهد.

نامی افزود: یکی دیگر از موضوعات کشور ما فرونشست است و ما امروزه از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم، درحالی که استاندارد برداشت آب زیرزمینی ۲۰ درصد است و ما در برخی مناطق ۸۰ تا ۸۵ درصد از این آب‌ها را برداشت کرده‌ایم و باید با آبخوان‌داری یا آبخیزداری و تاسیس سد‌های زیرزمینی پیشگیری کنیم.

وی ادامه داد: همچنین ناپایداری سازه‌ها در مقابل زلزله از دیگر مخاطرات ما است و ۶۲ درصد جعرافیای کشور ما یا روی گسل است یا در حریم گسل‌ها قرار دارد. در تهران سه گسل وجود دارد که خطرناک‌ترین آن گسل شهرری است؛ بنابراین باید مقاومت مصالح ساختمانی را به هشت ریشتر برسانیم البته درباره زیرساخت‌ها باید بیشتر از این مقاوم سازی شود. همچنین جنس سازه باید به گونه‌ای باشد که مقاومت در برابر هشت ریشتر را داشته باشد و ما در اکثر شهر‌ها آزمایشگاه مقاومت سنجی مصالح را داریم.

نامی با اشاره به وقوع زلزله در ترکیه و تخریب‌های گسترده ناشی از آن، اظهارکرد: وقتی مصالح ساختمانی استحکام لازم را نداشته باشد، ساختمان با زلزله‌ای بالای شش ریشتر فرو می‌ریزد.

وی گفت: در ۲۲۰ سال گذشته ۱۲ زلزله داشته‌ایم که بالای ۷ ریشتر بوده است و بطور متوسط سالانه حدود دو هزار زلزله به وقوع می‌پیوندد. بعنوان نمونه در سال گذشته حدود ۱۸ هزار زلزله داشتیم. باید برای سکونت در چنین وضعیتی مقاومت بیش از هشت ریشتر را برای ساختمان‌ها در نظر بگیریم؛ لذا ضرورت دارد در خصوص پیشگیری اقدامات جدی در دستورکار قرار بگیرد.

نامی همچنین تاکید کرد: قوه قضاییه می‌تواند در امر پیشگیری از بحران‌ها اقدامات موثری انجام دهد و از وقوع جرایم جلوگیری کند.

دیگر خبرها

  • دستگیری یک تبعه رژیم صهیونیستی در مالزی که قصد انجام عملیات تروریستی داشت
  • اعتراف سرمربی قرقیزستان بعد از شکست مقابل ایران
  • فروش تریلی چینی پرقدرت با پیش پرداخت 2 میلیارد و 750 میلیونی و تحویل فوری
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز
  • از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • مهاجران افغانستانی می‌توانند گواهینامه رانندگی بگیرند؟
  • جشن مردمی شکوفه های رنگی در ورامین
  • بازار گوشت قرمز در مسیر نجومی شدن / قیمت جدید مرغ اعلام شد
  • وضعیت قرمز بازار گوشت
  • بازار گوشت روی موج قرمز