Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها در دهلی نو، کنفرانس انرژی این کشور با عنوان CERAWeek در حال برگزاری است که بسیاری از تحلیلگران و مقامات شرکت‌های تولیدکننده و مصرف‌کننده نفت در آن حاضر هستند.

با توجه به میزبان بودن هند در این نشست مهم، یکی از موضوعات اساسی این کنفرانس چگونگی استراتژی اتخاذی هند برای پاسخگویی به نیازهای نفت خام خود می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هند پیشتر به عنوان دومین خریدار بزرگ نفت ایران مطرح بود و در مقطعی تا بیش از 700 هزار بشکه نفت به صورت روزانه از ایران خریداری می‌نمود اما خروج آمریکا از برجام باعث شد تا این کشور به آهستگی میزان واردات خود از ایران را بکاهد و بنا به برخی از آمارهای غیررسمی تا ماه گذشته میزان واردات هند از ایران به کمتر از 300 هزار بشکه و بر اساس برخی از گزارشات حتی تا سطح 200 هزار بشکه نیز کاهش یافته است.

به گفته تحلیلگرانی که در کنفرانس انرژی هند حضور دارند، فشارهای تحریمی آمریکا علیه ایران باعث خواهد شد تا عربستان و امارات اقدام به افزایش صادرات نفت خود به هند به منظور تصاحب بخشی از سهم ایران نمایند.

خالد الفالح وزیر انرژی عربستان و سلطان احمد الجابر وزیر کشور عربستان و همچنین مدیرعامل شرکت نفت ابوظبی که در دهلی نو حضور دارند، از آمادگی کشورهای مطبوعشان به منظور افزایش تولید خود برای پاسخگویی به تقاضای هند خبر دادند.

با وجود اینکه مقامات هندی تاکنون اظهارنظر رسمی درباره آینده واردات نفت این کشور از ایران نکرده‌اند، اما برخی از تحلیلگران بر این عقیده هستند که هند موفق به دریافت معافیت برای ادامه تامین بخشی از نفت خام خود از ایران خواهد شد. 

بنا به گفته نشریه پلاتس، واردات نفت خام هند از ایران در دور پیشین تحریم‌ها در حدود 200 تا 250 هزار بشکه در روز بود. پس از برداشته شدن تحریم‌ها و عملیاتی شدن برجام در سال 2016، پالایشگاه‌های دولتی هند تحت تاثیر تخفیف قابل ملاحظه‌ای که ایران در زمینه هزینه حمل به آن‌ها می‌داد، اقدام به افزایش خرید نفت خود تا 3 برابر نمودند. 

علاوه بر این ایران به پالایشگاه‌های هندی مهلت 60 روزه برای تسویه حساب محموله‌های خریداری شده می‌داده است که این امر، خرید نفت از ایران را به گزینه جذابی تبدیل کرده بود.

در حال حاضر نخست وزیر نارندرا مودی که در سال آینده با چالش انتخاب شدن برای دومین دور مهیا است، در تلاش است که با جلوگیری از افزایش قیمت سوخت، پایگاه رای آوری خود را از دست ندهد. در صورتی که تحریم‌ها علیه ایران باعث شود تا قیمت نفت به 100 دلار برسد، آنگاه دولت مستقر هند با چالش جدی مواجه خواهد شد. 

قیمت نفت از سال گذشته بر حسب دلار حدود 50 درصد و بر حسب روپیه حدود 70 درصد افزایش یافته است و افزایش بیشتر آن با توجه به تحریم‌های آمریکا علیه ایران می‌تواند که دولت مودی را به دردسر بیفکند به همین دلیل مقامات این کشور در تلاش برای دریافت معافیت برای ادامه واردات نفت خام از ایران می‌باشند.

از طرف دیگر نقش ارزهای خارجی در تعیین تورم مصرف‌کننده در هند نیز بسیار مهم است و از ابتدای سال تاکنون ارزش دلار آمریکا در مقابل روپیه حدود 18 درصد افزایش یافته است. ترکیب رشد قیمت نفت و تضعیف ارزش پول ملی هند می‌تواند که باعث کاهش محبوبیت دولت آقای مودی در آستانه انتخابات سراسری این کشور شود. 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: انرژی نفت واردات ایران عربستان صادرات نفت وزیر کشور افزایش قیمت قیمت نفت دلار دولت تورم رشد پول انتخابات ایران هند تحریم های آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۱۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای اقدام‌های ضد ایرانی واشنگتن، امروز سه‌شنبه از اعمال تحریم‌های جدید مرتبط با ایران خبر داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که 6 شخص و نهاد مرتبط با ایران را هدف تحریم‌ها قرار داده است.

این تحریم‌ها 4 شخص و 2 نهاد را هدف قرار داده است که به ادعاd وزارت خزانه داری آمریکا مرتبط با ایران به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند.

وزارت خزانه داری آمریکا مدعی است که 3 شخص و 2 نهاد تحریم شده وابسته به فرماندهی سایبر الکترونیک سپاه پاسداران هستند و یک شخص نیز با شرکت داده افزار آرمان ارتباط دارد.

علیرضا شفیعی نسب، کمیل برادران سلمانی و رضا کاظمی‌فر رحمان نام افرادی است که خزانه داری آمریکا آنها را مرتبط با فرماندهی سایبر الکترونیک سپاه پاسداران معرفی کرده است.

همچنین دو شرکت «داده افزار آرمان» و «مهرسام اندیشه ساز نیک» به عنوان نهادهای مرتبط با بخش یاد شده در سپاه پاسداران معرفی شدند درحالیکه حسین محمد هارونی نیز به علت ارتباط با شرکت اول تحریم شده است.

بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • آمریکا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه اعمال کرد
  • بورل: ایران و کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است
  • اروپا درصدد اعمال تحریم علیه ۱۰ شرکت مرتبط با روسیه
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد
  • اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
  • بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد
  • واکنش امیرعبداللهیان به تصمیم اروپا برای اعمال تحریم‌ جدید علیه ایران
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند