Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@02:05:43 GMT

چرا سقف‌ خانه‌های شمالی قارچی است؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۱۲۲۲۵

عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل با بیان اینکه از دیرباز سقف‌های خانه را در مازندران قارچی می‌ساختند، گفت: سقف های بلند، بزرگ و شیروانی به خاطر باران زیاد در این مناطق ساخته می‌شد اما متاسفانه امروز چون منازل آپارتمانی شده، استفاده از این نوع سقف‌ها برچیده شده است

عزیر عابسی با بیان اینکه ساختمان سبز به معنای احداث ساختمانی متناسب با طبیعت، اقلیم و شرایط خاص هر منطقه است، اظهار کرد: معماری ساختمان به معنی چیدمان فضاها، سازه و انتخاب مصالح در این نوع ساختمان‌سازی باید مورد توجه در هر منطقه ای قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه ساختمان سبز باید نهایت انطباق با محیط را داشته باشند، تصریح کرد: بنای سبز باید حداقل خسارت‌ها را به محیط زیست وارد کند اما الزاما به این معنا نبوده که در هر طبقه‌ای گلدانی گذاشته شود یا درخت زیاد کاشته و گاها سقف های سبز داشته باشیم.

رابطه میان خانه سبز و کاهش انرژی

دبیر کارگروه پسماند و محیط زیست اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران خاطرنشان کرد: منظور از حداقل خسارت‌ها وارده به محیط زیست یعنی کمترین آب و انرژی مصرف شود، در این شرایط خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی نسبت به ۲۰ سال گذشته، تمامی ساختمان‌ها پنجره و دیوارها دوجداره دارند و از مشکل فنی کمتری برخوردار هستند، همچنین در صدا، گرما و سرما نیز ورود و خروج صورت نمی‌گیرد.

عابسی تصریح کرد: ساخت هر خانه باید بر اساس برآوردهای احتمالی مانند وزیدن باد و ورود نور خورشید باشد، در این صورت از مصرف انرژی تا حد زیادی کاسته می‌شود.

عواقب بی‌توجهی به باران در مازندران

عابسی با اشاره به اینکه بی توجهی به مسئله باران در مازندران عواقبی همچون نم دار شدن خانه‌های طبقه آخر را به همراه دارد، اظهار کرد: در گذشته در یزد و اصفهان بادگیر ساخته می‌شد و با توجه به اقلیم آن منطقه برای خنک شدن از آن استفاده می‌کردند.

خانه سبز چیست؟

عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی بابل افزود: ساختمان سبز به این معنی است که خانه از تهویه طبیعی هوا و سیستم های چند جداره تشکیل شده باشد تا بتوانیم در محیط خانه گل و گیاه را پرورش دهیم و نور گیر مناسب و پنجره های متناسب داشته باشم. اگر قرار است ساختمان سبز ساخته شود، در ابتدا باید اقلیم مازندران را مطالعه کرده و بر اساس شرایط آب و هوایی و منطقه ای بنا را با حداقل خسارت ها به محیط زیست ساخت؛ اگر ساختمان بر اساس اقلیم منطقه و با بیشترین نگاه زیست محیطی در نظر بگیریم، ایده ساخت خانه سبز در تمام استان ها پاسخ می دهد.

عابسی با بیان اینکه مردم در گذشته از آب باران برای درست کردن چای و غیره بهره می گرفتند اما امروز، این اتفاق نمی افتد، گفت: پیشنهاد می شود امروزه در احداث ساختمان‌های جدید، در کنار مخزن فاضلاب، مخزنی برای جمع‌آوری آب باران ایجاد شود تا با جمع‌آوری آن، آب مصرفی از بهداشتی جدا شود.

فضای داخل خانه آلوده‌تر از بیرون است

این کارشناس محیط زیست با اشاره به اینکه هوای خانه به دلیل استفاده از بخاری، گاز و پخت و پز همیشه آلوده تر از فضای بیرون است، تصریح کرد: در ساختمانی که با رعایت مسائل زیست محیطی ساخته می‌شود، مصرف انرژی و آب کاهش یافته و محیط سالم‌تری خواهیم داشت.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: معماری محیط زیست انرژی سرما نور خورشید یزد اصفهان شرایط آب و هوایی زیست محیطی چای گاز اصفهان چای شرایط آب و هوایی طبیعت معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۲۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بازنگری در ضوابط استقرار مراکز دفن نخاله‌های ساختمانی

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا قره حسنلو ظهر سه شنبه در نشست سازمان حفاظت محیط زیست با شورای عالی استان‌ها که به صورت وبیناری برگزار شد، به نمایندگی از پهنه‌های استان‌های سمنان، قزوین، تهران، البرز و زنجان گفت: مسائل و مشکلات ما در پهنه‌های مذکور مشابه یکدیگر هستند، بنابراین مواردی را به منظور استفاده از ظرفیت‌های موجود برای جذب تسهیلات و اعتبارات مطرح می‌کنم.

وی موضوع اول را استفاده از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست برای ایجاد تصفیه خانه‌های لوکال در سطح شهرها و روستاها عنوان و مطرح کرد: با انجام این اقدام می‌توانیم بسیاری از معضلات محیط زیستی را برطرف کنیم، به ویژه در جاده چالوس و حوزه طالقان. با توجه به اینکه برخی روستاها در حوزه آبریز شهر تهران هستند و نیز محدودیت‌هایی که شورای عالی امنیت ملی ایجاد کرده، نیاز به تصفیه خانه‌های لوکال داریم.

رئیس شورای اسلامی استان البرز بیان کرد: موضوع بعدی استفاده از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست برای بهسازی ناوگان حمل و نقل عمومی است زیرا بیش از ۷۰ درصد آلودگی شهرها به این دلیل است که عمر بسیاری از وسایل و امکانات لازم برای حمل و نقل عمومی گذشته است؛ بنابراین نیاز به نگاه ویژه به این موضوع محیط زیستی و اعطای تسهیلاتی در حوزه صندوق ملی محیط زیست احساس می‌شود.

قره حسنلو با بیان اینکه موضوع بعدی جرایم صنایع آلاینده یا مالیات سبز است که طی چند سال اخیر کمتر به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز شده است، اظهار کرد: عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه یکی از مشکلات موجود است که غالباً پیمانکار وجود دارد اما زمین اختصاص پیدا نمی‌کند تا بتوانیم از آن برای ایجاد سایت مدیریت پسماند و بازیافت استفاده کنیم که امید است این دغدغه با همراهی شما رفع شود.

وی خطاب به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: با حضور شما در شهرک صنعتی اشتهارد در دومین سفر ریاست جمهور به استان البرز و دستورات ویژه ای که صادر شد، با همکاری دستگاه قضائی اتفاقات خوبی افتاد و سطح آلودگی کاهش یافت. خانه‌های محیط زیست گاهاً در سطح روستاها و شهرها ایجاد اما دستور داده شده که فعلاً این امر متوقف شود تا کیفی سازی صورت گیرد.

رئیس شورای اسلامی استان البرز با بیان اینکه انتظار می‌رود این امر در کنار ایجاد خانه‌های محیط زیست دنبال شود، عنوان کرد: ضوابط استقرار مراکز دفن نخاله‌های ساختمانی به ویژه برای بازنگری بسیار سختگیرانه در نظر گرفته شده است، به خصوص در استان‌های کوچک و پرتراکم که درخواست می‌شود نگاه و بازنگری ویژه ای به این موضوع انجام شود.

قره حسنلو خاطرنشان کرد: به دلیل نداشتن زمین در جاده پرتردد چالوس و عدم امکان تفکیک زباله‌ها، مشکلاتی ایجاد شده است که با توجه به اینکه منطقه محافظت شده است و مصوبه شورای عالی امنیت ملی را نیز دارد، خواهشمندیم مساعدتی شود تا زمینی برای تفکیک زباله در اختیار دهیاری‌ها قرار گیرد. همچنین امیدواریم ساختار جدید ادارات محیط زیست شهرداری‌ها نیز مورد پیگیری قرار گیرد.

کد خبر 6086755

دیگر خبرها

  • یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی رتبه اول عملکرد کشوری را کسب کرد
  • افتتاح خانه محیط زیست دماوند همزمان با هفته زمین پاک 
  • ضرورت بازنگری در ضوابط استقرار مراکز دفن نخاله‌های ساختمانی
  • افتتاح دو خانه محیط زیست جدید در تهران
  •  مراسم روز جهانی زمین پاک در خانه محیط زیست آستارا
  • کشف یک قلاده شیر از خانه یک متخلف در ساری
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه مرد ساروی چیست؟
  • کشف توله شیر در خانه‌باغی در ساری
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟
  • یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی جز پنج یگان برتر کشور اعلام شد