Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@23:32:36 GMT

چاپ 3 بعدی بافت، رباط و تاندون‌ها بالاخره ممکن شد

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۱۲۴۸۹

چاپ 3 بعدی بافت، رباط و تاندون‌ها بالاخره ممکن شد

مهندسان پزشکی موفق به چاپ 3 بعدی رباط‌ها و تاندون‌های انسانی شده‌اند که امید را در بیماران مبتلا به پارگی عضله، رباط و دیسک کمر زنده نگه می‌دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، پیشرفت‌ در فناوری چاپ سه بعدی به محققان پزشکی اجازه داده تا ناممکن‌ها را ممکن کنند و رباط و تاندون انسان را چاپ کنند.

این نوآوری حاصل تلاش مهندسان زیست‌پزشکی دانشگاه یوتا(Utah) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرآیند جدید می‌تواند به بیماران مبتلا به آسیب تاندون و رباط کمک کند تا زودتر بهبود یابند یا به طور کامل بافت جدیدی برای بیمار فراهم کند.

تحقیق و توسعه این پروژه دو سال زمان برد. مهندسان سلول‌های بنیادی را از چربی بدن بیمار گرفته و آنها را بر روی یک لایه هیدروژل چاپ کردند. این هیدروژل به رشد سلولی در آزمایشگاه کمک می‌کند و یک رباط یا تاندون را در این فرآیند تشکیل می‌دهد. سپس این بافت جدید به ناحیه آسیب دیده وارد می‌شود.

چاپ موفقیت‌آمیز رباط‌ها و تاندون‌های بدن کار بسیار دشوار و مهمی است، زیرا به دلیل نزدیکی به استخوان و عضله از سلول‌های مختلف در الگوهای مختلف تشکیل شده‌اند.

پروفسور رابی بولز، استادیار زیست پزشکی دانشگاه یوتا گفت: این دستاورد اجازه خواهد داد که بیماران بتوانند بافت‌های جایگزین را بدون جراحی‌های اضافی و بدون نیاز به برداشت بافت از دیگر قسمت‌های بدن، دریافت کنند.

وی افزود: تکنیک ما به شیوه‌ای بسیار کنترل شده، الگو و سازمان سلول‌هایی که قبلا با فناوری‌های قبلی امکان ایجاد آنها نبود را ایجاد می‌کند که به ما اجازه می‌دهد تا به طور مشخص، سلول‌ها را آنجایی که می‌خواهیم قرار دهیم.

برای دستیابی به این سطح از کنترل، محققان با یک شرکت به نام "Carterra Inc" همکاری کرد تا یک راه حل سفارشی ایجاد کند. این شرکت به محققان کمک کرد تا یک چاپگر سه بعدی مخصوص بسازند.

پارگی رباط و تاندون نه تنها آسیب‌های دردناکی هستند، بلکه درمان آنها نیز دشوار است. بافت‌های جایگزین برای کسانی که نیازمند آن هستند اغلب از دیگر نواحی بدن بیمار یا یک جسد تامین می‌شود. با این حال، خطر پس زدن رباط جسد بیشتر است.

محققان یوتا معتقدند که چاپگر سفارشی آنها می‌تواند پیچیدگی‌ها و عوارض جانبی مرتبط با پیوند را کاهش دهد و سرعت بهبودی بیمار را افزایش دهد.

محققان گزارش کردند که بیشترین و موثرترین استفاده از این فناوری در درمان رباط‌ها، تاندون‌ها و دیسک‌های ستون فقرات آسیب دیده خواهد بود. با این حال، بولز در بیانیه‌ای اذعان کرد که این چاپگر به معنای واقعی کلمه می‌تواند برای هر نوع برنامه مهندسی بافت استفاده شود.

گام بعدی تیم این است که این فرآیند چاپ نوآورانه سه بعدی را به کلیه اعضای بدن تعمیم دهند، چیزی که سال‌ها در پی آن بوده‌اند.

محققان نتایج خود را در شماره اخیر مجله مهندسی Tissue Engineering منتشر کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام چاپ 3بعدی چاپ سه بعدي رباط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۲۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد پراید و لیفان با ۷ فوتی و زخمی

برخورد دو خودروی پراید و لیفان در محور رابر به بافت در استان کرمان هفت فوتی و زخمی برجای گذاشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی هلال احمر، ساعت ۱۳ و ۵۳ دقیقه امروز چهارشنبه هشتم فروردین، برخورد دو خودروی پراید و لیفان در کیلومتر هفت محور رابر به بافت، منجر به فوت یک نفر و مصدومیت شش نفر شد.

کد خبر 739753

دیگر خبرها

  • وزارت بهداشت بالاخره واکنش نشان داد/ نسبت به تعویق یکساله طرح دکتر پرستو بخشی با وی همکاری کامل داشتیم
  • یک سوال پر تکرار؛ بالاخره قبل از خواب آب بنوشیم یا نه و چرا؟
  • بالاخره دولت تسلیم شد؛ آپشن طلایی به حقوق کارگران اضافه شد / متناسب‌سازی حقوق‌ها با تورم ۴۵ درصد
  • اوسمار بالاخره به تهران برگشت
  • ساخت حسگری دقیق برای نظارت بر سلول‌های قلب
  • یک کشته و ۷ مصدوم در جاده رابُر - بافت
  • برخورد پراید و لیفان با ۷ فوتی و زخمی
  • نوسازی بیش از ۶۰۰ پلاک بافت فرسوده در منطقه ۱۷
  • بافت شهرسازی و معماری در قم باید با نگاه اسلامی باشد
  • چاپ سه‌بُعدی هر آنچه را که تصور کنید، ممکن می کند!