Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@14:14:47 GMT

موانع بازآفرینی بافت‌های فرسوده

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۱۳۰۵۹

موانع بازآفرینی بافت‌های فرسوده

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه « اولین مانع در حوزه مشارکت مردم در بازآفرینی بافت‌های فرسوده، مانع اقتصادی است»، گفت: مردم تا از منافع اقتصادی خود در نوسازی بافت‌های فرسوده اطمینان حاصل نکنند، در این طرح‌ها مشارکت نخواهند کرد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا حیدری، امروز در همایش ملی بازآفرینی فضاهای شهری که در تالار شهر برگزار شد، در خصوص موانع بازآفرینی بافت‌های فرسوده اظهار کرد: اولین مانع در حوزه مشارکت، مانع اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم بر اساس یک کنش عقلانی و عقلانیت اقتصادی عمل می‌کنند آنها تا از منافع و مزایا اطمینان ‌پیدا نکنند، مشارکت نخواهند کرد. لذا باید منفعت اقتصادی مردم تعریف شود. همچنین منفعت اقتصادی تمام شرکا در بافت‌های فرسوده  شامل برنامه‌ریزان، سازندگان، سرمایه گذاران و... باید مشخص شود.

وی با تاکید بر اینکه «منفعت اقتصادی مسئله مهمی است»، تشریح کرد: ما قبلا هم اعلام کردیم که حاضریم از منافع کوتاه مدت شورا و شهرداری بگذریم و امکانات و تسهیلات لازم را فراهم کنیم تا بازآفرینی انجام شود. اگر در پهنه‌های بافت فرسوده، تراکم‌های تعریف شده و مناسب  نگذاریم، تخفیف ندهیم، آنجا برای سرمایه گذار و مردم سود ده نباشد و... مشارکت اتفاق نمی‌افتد مشوق‌ها را باید تعریف و به مردم اعلام کنیم باید از منافع کوتاه مدت بگذریم و شهرداری هیچ منفعتی را برای خود در نظرنگیرد. اگر پروانه رایگان بدهیم ،تراکم حداکثری دهیم و... مشارکت اتفاق می‌افتد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد دومین مانع در زمینه بازآفرینی را مانع اجتماعی و فرهنگی دانست و گفت: مشارکت‌گریزی در حوزه اجتماعی وجود دارد. مردم در حوزه دینی در حداکثر مشارکت هستند. بزرگترین مراسم‌های مذهبی جهان اتفاق می‌افتد بدون اینکه دخالتی انجام شود. در این زمینه دخالت‌های نهادها کم و مشارکت حداکثری است اما در حوزه اجتماعی مشارکت حداقلی است و جامعه ما درحوزه اجتماعی مشارکت گریز است و باید برای آن فکری کرد. لذا کار تسهیل گری  بیشتر بعد اجتماعی و فردی دارد تا بعد فنی، تکنیکی و شهرسازی. لذا کارشناسان دفاتر تسهیل‌گری هم باید روی ترویج این موضوع کار کنند و هم  آموزش آن.

حیدری با اشاره به اینکه «مشارکت در بافت فرسوده، هم مشارکت در طرح است هم مشارکت مردم با یکدیگر»، یادآور شد: این مشارکت در  در جامعه‌ای که ادبیاتش این است که اگر مشارکت خوب بود خدا برای خودش شریک خلق می‌کرد،  کار را سخت می کند.

وی ادامه داد: یک مانع دیگر موانع حوزه شهرسازی و معماری است. افرادی که می‌خواهند طرح برای پهنه‌های فرسوده تعریف کنند، باید سبک زندگی مردم آن مناطق را در طراحی‌ها لحاظ کننند وگرنه فضاهایی کاملا بیگانه با مردم ساخته خواهد شد.موانع سیاسی، اداری و قانونی نیز در حوزه بازآفرینی وجود دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: باید عزم و اراده جدی برای ورود به  بازآفرینی را در برنامه قرار دهیم و مناطق شهرداری اختیارات لازم را در این حوزه داشته باشند. اگر امکانات و تسهیلات را در نظر بگیریم و انگیزه اقتصادی ایجاد کنیم روند بازآفرینی شتاب پیدا می‌کند و اصلاح بافت انجام خواهد شد.

حیدری اظهار کرد: تجربه نشان داده که مداخله مستقیم در بازآفرینی پاسخ نداده است و نمونه‌های عینی این موضوع را در مشهد داریم. بازآفرینی بافت اطراف حرم، محله آبکوه و پروژه عامل براساس یک رویکرد مداخله مستقیم  بوده و همه آنها به یک معضل تبدیل شده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مداخله مستقیم در بازآفرینی جواب نمی‌دهد از این رو بر مشارکت تاکید می‌کنیم و در این حوزه هم‌که یک دهه از آن می گذرد، بجز در چند پروژه الگویی خیلی نتوانستیم آن را نهادینه کنیم. نتوانستیم ساز و کار مشارکت را مشخص و آن را عملیاتی کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه «مفهوم مشارکت یک کنش ارادی و هدفمند است که توسط یک یا چند نفر برای تحقق یک هدف خاص بر اساس منفعت مشترک شکل می گیرد»، عنوان کرد: در این تعریف دو متغیر وجود دارد؛ تحقق یک هدف خاص و تامین منفعت مشارکت کنندگان. تا منفعت مشارکت‌کنندگان  تضمین نشود، مشارکت اتفاق نمی‌افتد ما در عملیاتی کردن این تعریف در بازآفرینی با موانع جدی مواجه هستیم.

حیدری تصریح کرد: موانع بازآفرینی شناخته شده و برای آنها راهکار وجود دارد اما عزم و اراده برای  اینکه افراد پای کار بیایند، وجود ندارد.چون موضوع بین بخشی است و به عوامل سیاسی، اجتماعی و... مربوط است. همه باید کنار هم قرار بگیرند تا این اتفاق بیفتد راهکارها و موانع روشن است و فقط باید عزم و اراده شکل بگیرد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: قبل از سازمان بازآفرینی که شورای پنجم آن را ایجاد کرده است، در ساختار شهرداری جایگاه رسیدگی به بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیر رسمی کجاست؟

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بافتهای فرسوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۳۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پورمختار: مراکز پژوهشی، راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در جهش تولید ارائه کنند

محمدعلی پورمختار گفت: مطالعه مراکز پژوهشی در زمینه رفع موانع تولید و مشارکت مردم در جهش تولید، نباید در حد تهیه گزارش و کتاب باقی بماند بلکه باید مبتنی بر واقعیات جامعه بوده و راهکارهای عملی ارائه کند.

محمدعلی پورمختار، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایسنا درباره بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در جمع کارگران در خصوص شعار سال، اظهار کرد: شعار سال محوری‌ترین موضوع سال است که رهبری آن را براساس واقعیات موجود و شناخت راهبردی که از مسائل کشور دارند، انتخاب می کنند.

وی ادامه داد: همه دولت‌ها درباره لزوم مشارکت مردم در تصمیم گیری‌ها و تولید صحبت کرده و شعار داده‌اند اما در جهت رفع موانع برای مشارکت مردم گام‌های اساسی برداشته نشده است. البته مجلس یازدهم قانون تسهیلات کسب و کار را تصویب کرد، اما این قانون در قالب تسهیل صدور مجوز کسب و کار است و حداکثر ۱۰ درصد موانع را رفع می کند. سایر مشکلات از جمله بیمه، مالیات، تامین سرمایه از سوی بانک‌ها که رهبری هم به آن اشاره داشتند، باقی مانده است. یکی دیگر از مشکلات تولیدکننده، تورم و تغییر قیمت هاست. تولید کننده می گوید قیمت مواد اولیه روز به روز افزایش یافته و توان تصمیم گیری و اجرای تولید را ندارد. کنترل تورم و قیمت‌ها لازمه جهش تولید است. امنیت روانی و واقعی سرمایه گذاری  نیز اهمیت دارد.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید دستگاه های نظارتی و تصمیم گیر، موانع غیرلازم برای تولیدکننده ایجاد کنند، گفت: در مجلس یازدهم اگرچه تسهیلاتی برای تولید ایجاد شده اما محدودیت های غیرلازم هم ایجاد شده است. اگر قرار باشد بخش خصوصی که ارز دولتی یا ترجیحی دریافت نمی کند، با خیال راحت به فکر تولید باشد، نباید درگیر چنین موانعی باشد که به نظر من غیر لازم است.

پورمختار با اشاره به اینکه کمتر برای رفع مشکلات تولید اقدامات اساسی انجام شده است، تصریح کرد: وقتی موانع تولید زیاد باشد، کسی کمتر ترغیب می شود که به سمت تولید برود  و اگر در این جهت حرکت کند، ممکن است به سمت دور زدن موانع برود و فساد از همین محل شکل می گیرد؛ بنابراین رفع موانع تولید اهمیت زیادی دارد.

وی با اشاره به نقش مراکز پژوهشی در دستگاه های دولتی، اظهار کرد: برای شناسایی دقیق مشکلات بخش تولید به مطالعه نیاز است البته مطالعه مراکز پژوهشی نباید در حد تهیه گزارش و کتاب باقی بماند بلکه باید مبتنی بر واقعیات جامعه بوده و راهکارهای عملی ارائه کند و دستگاه های اجرایی هم دنبال اجرای این راهکارها باشند. اگر قانون نیاز است، مجلس قانون را وضع کند و اگر آیین نامه و بخشنامه نیاز است، دولت آن را تهیه کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • پورمختار: مراکز پژوهشی، راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در جهش تولید ارائه کنند
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده
  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • توزیع بیش از ۴۴ هزار بسته نوسازی بافت‌های فرسوده در ۲۶۱ محله کشور