Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@22:41:13 GMT

لذت سرما نخوردن

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۱۳۲۵۹

لذت سرما نخوردن

خبرگزاري آريا - سرماخوردگي يک عفونت مسري است که معمولا راه‌هاي تنفسي را آلوده مي‌کند و باعث ايجاد التهاب و ترشح مي‌شود. يکي از مهم‌ترين دلايل سرماخوردگي در فصل‌هاي سرد سال بسته بودن و جريان نداشتن هوا در محيطي است که افراد زيادي آنجا هستند. راکد شدن هوا در محيط بسته باعث مي‌شود ويروس‌ها و بيماري‌هاي مختلف بسرعت از فردي به فرد ديگر انتقال پيدا کنند و در نتيجه بيماري‌ها در اين فصل بيشتر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هنگامي که ويروس به بدن فرد ديگر منتقل مي‌شود، شرايطي مثل داشتن استرس، خستگي و ضعيف بودن سيستم ايمني بدن باعث مي‌شود شرايط براي فعاليت ويروس‌ها و بروز سرماخوردگي ايجاد شود. اما در روزهايي که بسياري از اطرافيان ما در همه فضاهاي اجتماعي مبتلا به سرماخوردگي و آنفلوآنزا يا منتقل‌کننده انواع ويروس‌ها هستند، چگونه مي‌توان از ويروس سرماخوردگي در امان ماند؟
خطر ويروس‌ها هميشه و همه جا
سرماخوردگي در واقع مجموع علائمي است که با ويروسي شدن بدن بروز پيدا مي‌کند و اين ويروس‌ها بيش از 200 نوع مختلف هستند. واقعيت اين است که سرد بودن هوا دليل اصلي سرماخوردگي نيست و اين ويروس‌ها هستند که در سرما فعاليت بيشتري دارند و با سرعت بيشتر جابه‌جا مي‌شوند.
در روزهاي سرد پاييزي فارغ از اين‌که در چه محيطي کار و فعاليت مي‌کنيد، اگر در تماس با افراد زيادي هستيد، دست‌هاي خود را به دفعات بشوييد. ممکن است در شرايطي که فکر نمي‌کنيد جايي آلوده باشد، ويروس‌ها از يک دستمال کاغذي يا پارچه‌اي آلوده به پوست شما منتقل شوند. هنگام شستن دست نيز گرم يا سرد بودن آب چندان اهميت ندارد و مهم از بين‌بردن فيزيکي جرم‌ها با ماده شوينده است. حتي ژل‌هاي ضدعفوني کننده بدون آب نيز مي‌توانند در از بين بردن اين جرم‌ها موثر باشند.
تکاپوي ويروس‌ها در فضاي بسته
سعي کنيد با افراد سرماخورده يا مبتلا به آنفلوآنزاي فصلي دست ندهيد و از نزديک ماندن طولاني‌مدت کنار آنها خودداري کنيد. رعايت فاصله مناسب از افراد در محيط‌هاي شلوغ در فصل سرما بهترين راه‌حل جلوگيري از گرفتن انواع ويروس‌هاست.
اما در مورد کساني که سرفه يا عطسه‌هاي مداوم دارند، رعايت فاصله ضروري است. نکته مهم ديگر اين است که در فضاهاي بسته مثل خانه و محل کار، زماني از روز در يا پنجره‌اي را باز کنيد تا هواي تازه در محيط جريان پيدا کند و احتمال انتقال ويروس‌ها کمتر شود.
سبک زندگي سالم داشته باشيد
بهترين راه پيشگيري از ابتلا به سرماخوردگي فصلي داشتن سبک زندگي سالم، استراحت کافي، تغذيه مناسب، سيگار نکشيدن، داشتن فعاليت روزانه کافي و رعايت بهداشت فردي است.
نوشيدن حدود 1/5 ليتر آب يا مايعاتي مثل آبميوه‌هاي طبيعي در روز، باعث دفع مواد سمي، ويروس‌ها و باکتري‌ها، کاهش دماي بدن و در نهايت پيشگيري از سرماخوردگي يا بهبود سريع مي‌شود. در مجموع تا جاي ممکن بدن خود را هيدراته نگه داريد تا از فعال شدن ويروس‌ها در بدن جلوگيري کنيد. مصرف نوشيدني‌هاي گرم نيز مانع از تکثير ويروس‌ها و نرم شدن مخاط گلو و تخليه سلول‌هاي ويروسي مي‌شود. البته بهتر است اين نوشيدني‌ها ترکيباتي مثل چاي زنجبيل، عسل و آبليموي تازه باشد، چرا که نوشيدني‌هاي کافئين‌دار مثل چاي، قهوه و نسکافه باعث کم شدن آب بدن مي‌شود.
تقويت سيستم ايمني با خواب کافي
تغييرات فصلي علاوه بر تغيير هوا مي‌توانند در روند معمول زندگي ما نيز تغييراتي ايجاد کنند. براي مثال تغييرات فصلي ممکن است روند طبيعي ساعت خواب و بيداري را تغيير دهد. کمبود خواب در فصل سرد مشکلي است که براي بسياري از افراد به وجود مي‌آيد و باعث ضعيف شدن سيستم ايمني بدن در مقابل ويروس‌ها مي‌شود. به همين دليل توصيه مي‌شود چند ساعت پيش از خواب، از قرار گرفتن در مقابل نور صفحه نمايش موبايل، لپ‌تاپ و تلويزيون پرهيز کنيد. شام را چند ساعت پيش از خواب صرف کنيد و بعد از غروب مواد شيرين کمتر مصرف کنيد تا بتوانيد خواب عميق‌تري داشته باشيد و سيستم ايمني فرصت کافي براي ايفاي نقش خود داشته باشد.
يکي ديگر از مواردي که پزشکان حدس مي‌زنند در ابتلا به سرماخوردگي موثر باشد،
ويتامينD است. اين ويتامين که تا حد زيادي از نور خورشيد جذب مي‌شود مي‌تواند به تقويت سيستم ايمني بدن کمک کند. اما در فصل پاييز و زمستان طول روز کوتاه است و ما زمان کمتري در معرض نور خورشيد قرار مي‌گيريم. بنابراين توجه به اهميت داشتن خواب کافي مي‌تواند فرصتي براي بيدار شدن زودهنگام و استفاده بيشتر از نور روز باشد.
حساسيت‌ها را جدي بگيريد
کنترل حساسيت‌ها و رعايت نکات پيشگيرانه براي جلوگيري از تشديد حساسيت‌ها نيز يکي از موارد مهمي است که رعايت آن باعث جلوگيري از آسيب‌پذيري بدن مي‌شود. براي مثال حساسيت‌هايي که باعث آبريزش بيني، سرفه، عطسه و مشکلات تنفسي مي‌شود، مجاري تنفسي را ملتهب مي‌کند و احتمال دريافت ويروس‌هاي مختلف بيشتر مي‌شود. بنابراين بهتر است اگر نسبت به ماده غذايي‌اي حساسيت داريد يا با شروع فصلي مثل پاييز دچار حساسيت فصلي مي‌شويد، پيش از ملتهب شدن مجاري تنفسي با پزشک خود مشورت کنيد و راهکارهاي پيشگيرانه را انجام دهيد. گاهي بدون وجود حساسيت مزمن نيز مصرف غذاهاي سرخ‌کرده، چرب يا پرادويه و بودار مخاط بيني، دهان يا حلق را تحريک و ملتهب مي‌کند و باعث افزايش احتمال سرماخوردگي يا تشديد آن مي‌شود.
در حالي که توصيه مي‌شود هنگام سرماخوردگي يا وجود حساسيت فصلي از مصرف غذاهاي پرادويه خودداري شود، اما طعم تند فلفل مي‌تواند باعث بهبود جريان خون و رسيدن مواد غذايي به همه بدن، سم‌زدايي و افزايش ترشحات مجاري بيني شود و به بهبود سرماخوردگي کمک کند. با اين حال اگر سرماخوردگي با سرفه و سوزش گلو همراه باشد، بهتر است غذاهاي تند يا ترش مصرف نشود.
سپيده شعرباف

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۳۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • بازگشت سرما به این مناطق از امروز
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟