Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@04:34:17 GMT

یک قطعه پرنده بوتیمار در طبیعت نقده رها شد

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۱۳۷۶۳

یک قطعه پرنده بوتیمار در طبیعت نقده رها شد

ارومیه- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: یک قطعه پرنده بوتیمار پس از تیمار و حصول اطمینان از وضعیت سلامتی در دامان طبیعت این شهرستان رها شد.

اکبرمحمدیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه بوتیمار از گونه های ارزشمند است، افزود: این پرنده به علت ناتوانی در پرواز و به دلیل ضعف و بی حالی شدید قادر به پرواز نبود و توسط شهروندان به اداره حفاظت محیط زیست نقده تحویل داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: ماموران یگان حفاظت این اداره پس از تیمار و حصول اطمینان از وضعیت سلامتی پرنده، آن را در دامان طبیعت رها کردند.
وی بیان کرد: حفظ گونه های ارزشمند از جمله بوتیمار از مهمترین برنامه های ما بوده و در سال های اخیر موارد زیادی گونه های مختلف جانوری کمیاب و ارزشمند توسط ماموران حفاظت از محیط زیست این شهرستان نگهداری و تیمار شده است.
به گزارش ایرنا بوتیمار یا غم‌ خورک پرنده‌ای آبزی از خانواده حواصیلان با بدنی پر خط و خال دارد و هنگام احساس خطر بی‌ حرکت می‌ ایستد و به حالت قوز کرده در حالی که سر خود را پایین نگه داشته راه می ‌رود،این پرنده آهسته و به دشواری پرواز می‌کند و تک زیست بوده و خود را از انظار پنهان می‌کند.
نقده به لحاظ موقعیت خاص جغرافیایی و طبیعی دارای تالاب های بین المللی به ثبت رسیده بوده و به علت قرار گرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان مهاجر پناهگاهی برای آنان به شمار می رود؛ ماهیان نیز یکی از منابع تامین غذای اکثر پرندگان در این تالابهاست.
گونه هایی مانند اردک مرمری، غاز پیشانی سفید بزرگ، پرستوی دریایی کوچک، اردک سر حنایی، کاکایی سیاه، انواع مختلف آبچلیک، غاز پیشانی سفید کوچک، قوی فریادکش، باکلان، لک لک سفید، بوتیمار کوچک، کشیم کوچک، حواصیل خاکستری، اگرت بزرگ و کوچک، انواع حواصیل، فلامینگوی بزرگ، آنقوت، گیلار، ماهی خورک، دم جنبانک ابلق، انواع اردک، حواصیل ارغوانی عقاب طلایی و مرگوس بزرگ و کوچک از جمله گونه های دیگر موجود در زیستگاه های مختلف آذربایجان غربی هستند.
9918/2093

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي محيط زيست آذربايجان غربي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۳۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نخستین حضور پلنگ در کوهسرخ

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،  مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پس از سالها اعلام و مشاهده حضور پلنگ در منطقه کوهسرخ توسط افراد محلی و طبیعت گردها، سرانجام حضور این گونه توسط دوربین محمود رمضان نژاد رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان کوهسرخ ثبت و مستندسازی شد.

مهدی اله پور افزود :  این منطقه دارای ارزش زیستی زیادی است و دارای گونه های ارزشمندی همچون پلنگ، گربه پالاس، کفتار، گربه وحشی، کل و بز و قوچ و میش است و این ثبت و مشاهده پلنگ، محیط بانان و فعالان محیط زیست منطقه را بسیار امیدوار کرده است.

وی بیان کرد: پلنگ، گربه سانی شب زی و مخفی کار است و به همین دلیل مشاهده و ثبت حضورش در روز و به راحتی ممکن نیست و چون یکی از گونه های بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن این که گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.

اله پور افزود: این منطقه از لحاظ اکولوژیکی، دارای اکوسیستم متنوعی است و برای گونه های پستاندار علفخوار همچون کل و بز و قوچ و میش و دیگر گونه های حیات وحش نیز بسیار مناسب است.

وی ادامه داد: حدود ۳۵ درصد منطقه سید مرتضی کاشمر داخل شهرستان کوهسرخ قرار گرفته است و حدود ۱۰.۲ درصد کل شهرستان کوهسرخ تحت پوشش مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در خصوص ویژگی‌ها و منابع طبیعی این شهرستان، به زیستگاه های کوهستانی و ارتفاعات آن که باعث به وجود آمدن منابع آبی و زیستگاه مطلوب برای بقای گونه های مهم گوشتخوار و علفخواران بزرگ جثه در سطح منطقه شده است اشاره کرد.

پلنگ ایرانی هم اکنون در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار اردک سرسفید جزء گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

 
 

دیگر خبرها

  • لایروبی آبشخور‌های مناطق حفاظت محیط زیست لرستان
  • سرشماری بهاره قرقاول در گلستان آغاز شد
  • حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد
  • برگزاری تور پرنده نگری در پارک جنگلی آبیدر سنندج
  • ثبت نخستین حضور پلنگ در کوهسرخ
  • بوتیمار تحویل محیط زیست اردکان شد
  • چهار گونه جانوری در طبیعت «میاندشت» تیمار و رهاسازی شدند
  • رهاسازی ۳۰ قطعه کبک در دامان طبیعت مرند
  • ۲۰ عنوان برنامه همزمان با هفته محیط زیست در مرکزی اجرا می شود
  • ریشه‌های غنی تاریخی در حفط محیط زیست مورد توجه قرار گیرد