Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز، روزنامه نیویورک تایمز به کمک نرم‌افزارهای تشخیص چهره، یک بانک اطلاعاتی از شماره تلفن‌های عربستان سعودی، اسناد دولتی عربستان که منتشر شده‌اند، اظهارات شاهدان و گزارش رسانه‌ها گزارشی درباره "هویت مظنونان پرونده جمال خاشقجی" تهیه کرده است.

 

در این گزارش به عنوان مثال به فردی به نام ماهر عبدالعزیز مطرب به عنوان مظنون اشاره شده که به نوشته نیویورک تایمز در سفرهای سال جاری به آمریکا، اسپانیا و فرانسه، ولیعهد عربستان را همراهی کرده بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارش شامگاه سه‌شنبه ۲۴ مهر (۱۶ اکتبر - به وقت محلی) نیویورک تایمز ادعا شده که این فرد به احتمال یکی از محافظان ولیعهد محمد بن سلمان است.

 

سه مظنون دیگر هم عضوی از حلقه حفاظتی ولیعهد عربستان معرفی شده‌اند. به نوشته این نشریه آمریکایی، مظنون دیگر هم یک پزشک قانونی معرفی شده که در عربستان سعودی مناصب بالایی داشته است.

 

جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد حکومت عربستان و مقیم آمریکا، دوم اکتبر و پس از آن‌که برای انجام امور اداری به کنسولگری عربستان در استانبول رفت، ناپدید شد. کارآگاهان در ترکیه ظن آن را دارند که خاشقجی در کنسولگری به قتل رسیده باشد. آنها بر یک تیم ویژه احتمالی متشکل از ۱۵ شهروند عربستان سعودی متمرکز شده‌اند که در روز حضور خاشقجی در کنسولگری عربستان، وارد استانبول شده بود.

 

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، از ۱۵ مظنونی که ترکیه معرفی کرده، دست‌کم نه نفر در سرویس امنیتی عربستان، ارتش این کشور یا در وزارتخانه‌های مختلف مشغول به کار بوده‌اند.

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا پیشتر گفته بود که با ولیعهد عربستان درباره ناپدیدشدن خاشقجی تلفنی صحبت کرده و محمد بن سلمان قول داده که خود تحقیقات کاملی را آغاز و نتیجه آن را هر چه سریع‌تر اعلام کند.

 

ترامپ توییت کرده بود: «همین الان با ولیعهد عربستان صحبت کردم و او به کلی تکذیب کرده و گفته است هیچ گونه اطلاعی ندارد که در کنسولگری آنها در ترکیه چه اتفاقی افتاده است.»

 

رئیس جمهوری آمریکا به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است، اینکه عربستان مقصر شناخته می‌شود نمونه دیگری از عملکرد رسانه‌ها در "محکوم‌کردن متهم" تا زمان "اثبات بی‌گناهی" اوست.

 

اما در مقابل، جان برنان، رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا سیا، می‌گوید عملیات منجر به «مرگ» احتمالی جمال خاشقجی نمی‌توانسته است بدون اطلاع و مجوز مشخص بن‌سلمان ولیعهد عربستان سعودی صورت گرفته باشد.

 

برنان که در شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی حضور یافته بود در پاسخ به سوالی درباره نقش نهادهای اطلاعاتی در «مرگ» احتمالی جمال خاشقجی گفت: « من نمی‌توانم احتمال این‌که او [محمد بن‌سلمان] از این عملیات آگاه بوده یا مجوزش را صادر کرده نادیده بگیرم. این که این عملیات بد پیش رفته یا این که آن‌ها نمی‌خواستند او را بکشند چیزی است که من نمی‌دانم. اما برای چنین اتفاقی در چنین ابعادی [یعنی] رفتن به دنبال یک فرد مقیم آمریکا و روزنامه‌نگاری که برای واشنگتن پست کار می‌کند، در پوشش ماموریت دیپلماتیک در یک کشور خارجی امر خطیری است. بسیار خطیر. من فکر نمی‌کنم هیچ‌کدام از سران سرویس‌های امنیتی یا سرویس‌های اطلاعاتی بتوانند چنین کاری را بدون مجوز و هدایت مشخص محمد بن‌سلمان انجام داده باشند.»

 

به گزارش یورونیوز، برنان گفت که صرف‌نظر از موضع ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در وهله اول این وظیفه کمیته اطلاعاتی کنگره است که حقیقت را به کاخ سفید گزارش دهد.

 

روزنامه نیویورک تایمز پیش از این به نقل از "یک منبع مطلع" نوشته بود که ولیعهد عربستان با بازجویی یا ربودن خاشقجی از ترکیه و انتقال او به عربستان موافقت کرده بوده است. این منبع آگاه گفته بود که دولت عربستان در نهایت برای محافظت از ولیعهد، یک مقام سرویس اطلاعاتی این کشور را مقصر معرفی خواهد کرد.

 

برخی رسانه‌ها پیش‌بینی می‌کنند که عربستان سعودی درباره ناپدیدشدن خاشقجی گزارشی منتشر کند. در این گزارش به احتمال نوشته خواهد شد که مأموران امنیتی خودسر خاشقجی را ربوده و این روزنامه‌نگار منتقد در جریان یک بازجویی که کنترل آن از دست مأموران خارج شده، کشته شده است.

 

اگر گزارش نیویورک تایمز درباره هویت مظنونان درست باشد، موضع مدافعان حاکمیت عربستان و ولیعهد این کشور تضعیف خواهد شد.

 

به گزارش دویچه وله، پرونده ناپدیدشدن خاشقجی فشار بین المللی سنگینی بر عربستان سعودی وارد کرده است. وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان (G7) از ریاض خواسته‌اند "تحقیقاتی همه‌جانبه، باورپذیر، شفاف و سریع" انجام دهد و دست‌اندرکاران را معرفی و مجازات کند.

 

رئیس صندوق بین المللی پول سفر قریب‌الوقوع خود به خاورمیانه را که عربستان سعودی یکی از مقاصد آن بود، فعلا لغو کرده است. صندوق بین المللی پول هنوز دلیل لغو سفر کریستین لاگارد را عنوان نکرده است. لاگارد قرار بود در کنفرانسی بازرگانی در ریاض شرکت کند.

 

کنفرانس تجاری مزبور به "داووس کویر" (Davos in the desert) مشهور است و روز اول آبان (۲۳ اکتبر) آغاز می‌شود.

 

بسیاری از چهره‌های اقتصادی شناخته‌شده اعلام کرده‌اند که به دلیل ناپدیدشدن مشکوک جمال خاشقجی در این کنفرانس شرکت نمی‌کنند. یکی از این افراد دارا خسروشاهی، مدیرعامل اجرایی ایرانی‌تبار شرکت تکنولوژی‌های اوبر است.جیمی دایمن، مدیر عامل اجرایی و رئیس هیئت مدیره جی‌پی مورگان چِیس (غول بانکی آمریکا)، بیل فورد، رئیس هیئت مدیره کمپانی فورد آمریکا و همچنین بنگاه‌های خبری سی‌ان‌ان و بلومبرگ که زمانی پشتیبان مالی این کنفرانس بودند، اعلام کرده‌اند که در کنفرانس ریاض شرکت نخواهند کرد.

 

106

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: واشنگتن پست بلومبرگ جمال خاشقچی محمد بن سلمان دونالد ترامپ آمریکا جام نیوز عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۵۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد

یک سازمان نظارتی در آمریکا یک مدیر اجرایی سابق نفت را متهم کرد که وی به منظور افزایش سود شرکت خود اقدام به تبانی با اعضای اوپک کرده تا قیمت بنزین در این کشور افزایش یابد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از نشنال نیوز، یک سازمان نظارتی در آمریکا روز پنجشنبه یک مدیر اجرایی سابق نفت را متهم کرد که وی به منظور افزایش سود شرکت خود اقدام به تبانی با اعضای اوپک کرده تا قیمت بنزین در این کشور افزایش یابد.

این شکایت مربوط به تولید نفت در حوضه پرمین، یک میدان نفتی بین غرب تگزاس و جنوب شرقی نیومکزیکو، می‌شود. افزایش تولید از این حوضه تا حد زیادی به رشد زیاد تولید نفت آمریکا در سال گذشته میلادی کمک کرد، زمانی که میانگین تولید 12.9 میلیون بشکه در روز بود.

کمیسیون تجارت فدرال آمریکا اسکات شفیلد، مدیر اجرایی سابق شرکت پایونیر را متهم کرد که وی اقدام به تبانی با کشورهای عضو اوپک کرده است تا از طریق کاهش تولید، قیمت‌های نفت را افزایش دهند.

کاهش ذخایر نفتی دنیا به دنبال تمدید کاهش تولید اوپک

این اتهام در حالی مطرح می شود که این کمیسیون اعلام کرده است که مانع خرید 60 میلیارد دلاری پایونیر توسط شرکت اکسون موبیل نخواهد شد. این تصاحب بزرگترین تصاحب اکسون در 25 سال گذشته است.

این کمیسیون با 3 رای موافق در مخابل دو رای مخالف این توافق را پذیرفت.

کمیسیون تجارت فدرال همچنین اعلام کرد که قرار دادن شفیلد در هیئت مدیره اکسون به عنوان بخشی از این قراداد خرید، تماس‌های او با اوپک و احتمال هماهنگی در آن بازار را افزایش می دهد.

به عنوان بخشی از این توافق، عضویت وی در هیئت مدیره اکسون ممنوع اعلام شده است.

این سازمان نظارتی گفت که وی "صدها پیامک با نمایندگان و مقامات اوپک مبادله کرده است که در مورد پویایی بازار نفت خام، قیمت گذاری و تولید بحث می کنند."

بر اساس این گزارش، در یکی از این تماس‌ها، شفیلد تلاش کرد تا تولیدکنندگان تگزاس را وادار به کاهش تولید کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمله سایبری گسترده به وزارت دفاع انگلیس/ چین متهم ردیف اول!
  • اِشویانتک؛ همچنان بهترین تنیسور زن جهان
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • افزایش جابناختگان در سیل برزیل/ ۱۰۵ تن ناپدید شدند
  • دست‌کم ۷۸ نفر در وقوع سیل در برزیل جان باختند/ ۱۰۵ تن ناپدید شدند
  • آمریکا این بار با اف ۱۵ های جدید جیب عربستان را خالی می‌کند
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست