Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@21:10:46 GMT

سهم ناچیز ایران در بازار پایین‌دستی پتروشیمی

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۱۸۱۱۸

 مؤید حسینی صدر در همایش تولید و توسعه پایدار، صنایع پایین دست پتروشیمی و تعاون با رویکرد تأمین مالی و بورس گفت: ظرفیت صنایع بالادست پتروشیمی ایران هم‌اکنون حدود ۶۰ میلیون تن برآورد می‌شود در حالیکه این ظرفیت برای کشور عربستان هم‌اکنون به بیش از ۱۰۰ میلیون تن رسیده است. این وضعیت در حالیست که مشخص نیست آیا قیمت خوراک باعث این ظرفیت پایین برای کشور شده یا ارزان بودن آن حاصل عدم توسعه ظرفیت‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: صنایع پایین دست پتروشیمی از زمانی که در مجلس بودم همواره با مشکلات بسیاری در حوزه‌های مختلفی همچون نساجی، لوله و اتصالات، پلاستیک و غیره مواجه بودند و همچنان نیز این مشکلات ادامه دارد.

مشاور وزیر نفت چند نرخی بودن ارز را دلیل بروز مشکلات مختلف برای صنایع پایین دست پتروشیمی دانست و افزود: این وضعیت باعث شده به دلیل وجود سود چند برابری، تولیدکننده تمایلی برای سرمایه‌گذاری و ایجاد تولید در کشور نداشته باشد.

*سهم ناچیز ایران در بازار پایین‌دستی پتروشیمی

حسینی صدر از وجود ظرفیت اشتغال ۵۰۰ هزار نفری در صنایع پایین دست پتروشیمی سخن گفت و افزود: این در حالیست که صنعت پایین دست پتروشیمی می‌تواند از اشتغال یک میلیون نفری نیز برخوردار باشد. بازار ۲۵ هزار میلیارد دلاری صنایع پایین دست در حالیست که سهم ایران تنها در حدود یک میلیون دلار می‌شود و برای کشوری که ادعای وجود این همه متخصص در رشته‌هایی همچون نفت، شیمی و غیره را دارد زیبنده نیست.

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی از دست رفتن بازارهای عراق و افغانستان را به عنوان یکی از ضعف‌های امروز در بازار صادراتی صنایع پایین دست پتروشیمی عنوان کرد و افزود: میانگین نرخ مواد اولیه در بورس کالا برای صنایع پایین دست پتروشیمی معادل ۷ هزار تومان تمام می‌شود در حالیکه سهمیه دریافتی نه تنها وارد تولید نمی‌شود بلکه در بازار آزاد به قیمت بیش از ۲۵ هزار تومان به دست تولیدکننده می‌رسد.

*رگولاتوری نباید حذف شود

حسینی صدر با بیان اینکه متولی واحدی برای سر و سامان دادن صنایع بالادستی و پایین دستی پتروشیمی وجود ندارد، گفت: سامانه بهین‌یاب در حال حاضر قابلیت خود را از دست داده و نیاز به یک مسئول صاحب اختیار که بتواند مسئولان وزارت نفت، وزارت صنعت و سایر نهادهای نظارتی را پشت یک میز بنشاند بسیار احساس می‌شود.

حسینی صدر با بیان اینکه نباید رگولاتوری در کشور حذف شود، عنوان کرد: علیرغم تصویب قوانین اما وزارت نفت نباید مسئول ایجاد شهرک‌ شیمی باشد این در حالیست که در کشورهایی همچون سنگاپور معادل ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای توسعه صنایع پایین دستی و بالادستی پتروشیمی صورت می‌گیرد اما در ایران همچنان صنعت پایین دست را دشمن و در مقابل صنایع بالادست نگاه می‌کنند.

مشاور وزیر نفت با انتقاد از خروج نخبگان از کشور گفت: در ایران هم‌اکنون صادرات نخبگان در رتبه اول هستیم و این در حالیست که بهترین دانشجویانی که از هوش بالاتری برخوردارند و با انگیزه بیشتری می‌توانند کار کنند اجازه خودنمایی ندارند.

وی افزود: این آرزو وجود داشت که در مجلس به جای به‌کارگیری بازنشستگان عنوان شد که افراد بالای ۶۰ سال بهترین مشاوران هستند در حال حاضر اغلب استخدام‌های کشور با پارتی‌بازی و به کارگیری افرادی بوده که از هوش کافی برخوردار نیستند و معلوم نیست بر چه اساسی از رتبه شغلی برخوردار شده‌اند و این در حالیست که همچنان نخبگان از ایران در حال خارج شدن هستند، باید اجازه داد نخبگان واقعی در کشور سهم‌آفرینی کنند و از همین همایش به عنوان نقطه آغاز برای ارائه خروجی‌های واضح و درست به رئیس جمهور استفاده کرد. در حال حاضر تولید و استخراج گاز طبیعی در کشور که ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسیده که باعث شده تا نیمی از این راه را طی کنیم بنابراین باید با انصاف و دلسوزی این راه را طی کرد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: پتروشیمی ایران عربستان خوراک مشکلات پلاستیک نفت ارز صنعت اشتغال دلار شیمی مجلس شورای اسلامی عراق افغانستان بورس کالا وزارت نفت نخبگان رئیس جمهور گاز ایران پتروشیمی صنایع پایین دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۸۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی گفت: برای افتتاح ۴۵ پروژه زیرساختی تأسیسات گردشگری، رقم ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در طول سال‌جاری برنامه ریزی صورت گرفته است. - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، احمد حمزه‌زاده در حاشیه جلسه کمیته فنی طرح‌های سرمایه‌گذاری صنعت گردشگری آذربایجان شرقی گفت: برای افتتاح تعداد 45 پروژه زیرساختی گردشگری در سال جاری با رقم 5 هزار و 500میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که تا به امروز دو هزار میلیارد تومان در اجرای این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی افزود: درصد مشارکت بخش خصوصی در سرمایه گذاری این پروژه‌ها 100 درصد پیش‌بینی شده که از چالش‌های مهم برای تحقق هدف افتتاح 45 پروژه زیرساختی استان، تأمین 400 میلیاردتومان تسهیلات بانکی است.

حمزه‌زاده گفت: همچنین افتتاح 3 پروژه‌ زیرساختی صنایع‌دستی با حجم سرمایه‌گذاری یک هزار و 300 میلیارد تومان در سال جاری در دستورکار قرار گرفته‌است که با بهره‌برداری این سه پروژه، حجم‌سرمایه‌گذاری در بخش زیرساختی گردشگری آذربایجان‌شرقی به رقم 6 هزار و 800 میلیارد تومان خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد: تدوین بسته های سرمایه‌گذاری با صدور موافقت‌های اصولی برای 50 نقطه مستعد سرمایه‌گذاری در آذربایجان‌شرقی درکنار افتتاح 45 پروژه زیرساختی گردشگری و 3 پروژه زیرساختی صنایع‌دستی برای یک هزار و پانصد نفر به‌صورت مستقیم ایجاد اشتغال خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد
  • برگزاری نمایشگاه گل و گیاه در اصفهان
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی
  • تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • ارزش صادرات صنایع‌دستی از آذربایجان‌غربی ۲۲ درصد افزایش یافت
  • راهیابی ۱۰ ایده و طرح صنایع پایین‌دستی مس سرچشمه به مرحله سرمایه‌گذاری
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد