Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مدیرعامل مرکز ملی شماره ‌گذاری کالا و خدمات ایران (ایران کد) گفت: لازمه رشد اقتصادی، مبارزه با قاچاق کالا و تسهیل تجارت است و در این زمینه استفاده از استانداردهای بین المللی جی.اس1 می تواند راهگشا باشد.

به گزارش گروه اقتصادی ایرنا، جی.اس1 (GS1) یک سازمان جهانی غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیردولتی با سابقه 45 ساله و متشکل از 150 کشور است که استانداردهای بین‌المللی در خصوص مدیریت زنجیره تامین‌ جهانی را وضع کرده ‌است؛
شعار جی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اس1 «زبان جهانی کسب ‌و‌کار» است و تسهیل تجارت جهانی را رسالت خود می‌داند. استانداردهای GS1 پرکاربردترین استانداردهای جهان محسوب شده و حاصل یک خرد جمعی است.
این سازمان همواره با نهادهای معتبر جهان ازجمله استانداردهای سازمان ملل و سازمان استاندارد جهانی (ISO) درخصوص وضع استانداردها تعامل داشته است. همچنین جی. اس 1 با سازمان جهانی گمرکات (WCO) و سازمان تجارت جهانی (WTO) برای ایجاد زبان مشترک و تسهیل تجارت بین‌الملل قراردادهای مشترک امضا کرده است.
ارتباط سازمان جهانی گمرکات با این سازمان در 15 سال گذشته تنگاتنگ بوده و به صورت مرحله به مرحله در حال الزامی کردن استانداردهای جی.اس1است.
مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران (جی.اس1 ایران) نیز در سال 1374 با هدف ارائه‌ خدمات سازگار با استانداردها و راهکارهای جهانی برای تامین نیازهای تجاری و کدگذاری فرآیندهای زنجیره‌ تامین ایجاد شد.
در این پیوند، «سیدحسین پاریاب» مدیرعامل ایران کد روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درخصوص استاندارهای بین‏المللی برای مبارزه با قاچاق کالا افزود: قاچاق کالا یکی از بزرگترین معضلاتی است که کشور‌های مختلف با آن درگیرند؛ این مساله توسعه بخش‏های مختلف از جمله صنعت و کشاورزی را به خطر انداخته و در نتیجه رشد اقتصادی کشور‌ها را کند و مختل می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل کشور‌ها همواره به دنبال راهکاری برای مبارزه با آن بوده ‌اند، اما عمده راهکارهایی که تاکنون ارائه شده به صورت جزیره‌ای بوده که با توجه به جهانی شدن تجارت استفاده از راهکارهای بومی و جزیره‌ای پاسخگو نبوده و مختوم به شکست است و فقط هزینه اضافی به کشور تحمیل می‌کند.
پاریاب بیان داشت: از آنجایی که در فضای کنونی جهان، تجارت در سطح بین‌المللی انجام می شود، این راهکار‌ها و سیستم‌های طراحی شده ناکارآمد و غیر قابل استفاده شده‌ اند.
وی تاکید کرد: کشور‌ها برای حل مشکل خود نیازمند راهکاری بین‌المللی و استاندارد هستند که یکی از پرکاربردترین آنها می تواند «استاندارد ردیابی جی.اس 1» باشد.
مدیرعامل ایران کد توضیح داد: این استاندارد سابقه‌ ای 13 ساله داشته و در بسیاری از کشور‌های پیشرفته جهان مورد استفاده قرار گرفته است که علاوه بر ایجاد قابلیت ردیابی، مزایایی همچون ایجاد شفافیت، افزایش بهره‌وری و کارایی در زنجیره تامین و جلوگیری از ورود کالای قاچاق و تقلبی به زنجیره تامین ایجاد می ‌کند.
وی گفت: برای نمونه سازمان جی.اس1 با همکاری دستگاه‌های قانونگذار و اعضای اتحادیه اروپا (EU) با تعریف پروژه‌ مشترکی، برای نخستین بار در جهان موفق به کنترل کالای قاچاق در صنعت تنباکو و فرآورده‌های مرتبط با آن شد‏ه‏اند.
به گفته این مقام مسئول، سازمان سازمان جی.اس1 با تکیه بر استاندارد‌های خود مانند شناسایی منحصر به فرد اقلام در سرتاسر جهان (Identification)، تبادل الکترونیکی داد‌ها (EDI)، ردیابی (Traceability) و ثبت اطلاعات اصلی کالا در بانک اطلاعاتی کشور‌های تولید کننده، موفق به ایجاد بستر یکپارچه برای ردیابی و رهگیری اقلام شده‌ است.
وی ادامه داد: با استفاده از این بستر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در هر قسمت از زنجیره تامین قادر به بررسی اصالت کالا بوده و در صورت ورود کالای قاچاق و یا تقلبی به راحتی آن را شناسایی می‌کنند.
رییس جی. اس1 ایران اظهار داشت: یکی دیگر از درگاه‌هایی که در فرآیند تجارت نقش اساسی داشته و استاندارد‌های سازمان جی. اس1 برای فرآیند‌های آن استاندارد وضع کرده، فرآیند‌های گمرکات است.
وی ادامه داد: امروزه فرآیند‌های ترخیص کالا در گمرکات یکی از مهمترین شاخص های تحمیل هزینه به زنجیره ‌تامین برای بخش خصوصی است، در این پیوند استفاده از استاندارد‌های جی. اس1 در فرآیند‌های بین مرزی می‌تواند هماهنگی بین نیاز‌های دستگاه‌های دولتی به منظور کنترل موثر محموله‌ها و نیاز‌های صنایع به منظور تسهیل تجارت ایجاد کند.
پاریاب اضافه کرد: به این منظور سازمان جهانی جی. اس1 با همکاری کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) پروژه‌ای تحت عنوان استاندارد جهانی اطلاعات (GDS) را تعریف کرده‏اند که یکی از اهدافی که در این پروژه دنبال می‌شود افزایش انطباق استاندارد‌های جی.اس1 در تسهیل تجارت بین دستگاه‌های حکومتی (گمرکات) و صنایع است.
وی توضیح داد: به این منظور تجار اطلاعات محصولات خود را به منظور افزایش سرعت ترخیص کالا و بهبود فرآیند نظارت بر کالا‌های وارداتی و صادراتی با گمرکات به صورت استاندارد به اشتراک می‌گذارند.
مدیرعامل ایران کد تصریح کرد: با پیاد‌ه‌سازی این استاندارد در گمرکات کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی آسیا - پاسفیک میانگین فرآیند‌های ترخیص کالای آن‌ها به کمتر از سه ساعت کا‌هش پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: بر این اساس ما نیز باید به دنبال را‌هکار استاندارد و بین‌المللی برای مبارزه با قاچاق کالا و به موازات آن تسهیل فرآیند‌های تجاری باشیم که عوامل مهمی برای رشد و شکوفایی اقتصاد ملی هستند.
اقتصام*3065*2025

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد ايران كد مبارزه با قاچاق استانداردهاي جي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۸۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع آوری ۶ قلم کالای غیر استاندارد در نمایشگاه بین‌المللی قزوین

میترا عقیلی مدیرکل استاندارد قزوین گفت: ۶ قلم کالای غیراستاندارد در نمایشگاه ملزومات جهیزیه که در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی قزوین برگزار شد، به علت غیر استاندار بودن از سوی بازرسان اداره استاندارد قزوین شناسایی و جمع آوری شد.

وی افزود: بازرسان و کارشناسان اداره کل استاندارد قزوین در ۲ نوبت مجزا در تاریخ‌های ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ماه نسبت به بازدید و بازرسی از غرفه‌های موجود در نمایشگاه اقدام کردند.

عقیلی با بیان اینکه بازرسان در مرحله نخست به غرفه‌های موجود بابت جمع آوری کالا تذکر دادند، اضافه کرد: در بازدید دوم که بعدازظهر روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه انجام شد، متاسفانه با وجود تذکرات به برخی از غرفه‌ها هنوز کالای غیر استاندارد توزیع می‌شد که در حضور نماینده و مجری نمایشگاه دستور جمع آوری کالا‌های غیراستاندارد شامل انواع ظروف تفلون، اجاق گاز، کولر آبی، سبزی خردکن، چیپس و پفک صادر شد.

عقیلی با اشاره به اینکه توزیع اقلام غیر استاندارد خط قرمز سلامت و ایمنی مردم محسوب می‌شود، یادآور شد: متاسفانه برای چندمین مرتبه است که در نمایشگاه بین المللی قزوین که انتظار می‌رورد با کیفیت‌ترین کالا‌ها در معرض نمایش و فروش قرار گیرد، این اتفاق رخ می‌دهد و مجریان و مسوولان نمایشگاه‌ها اجازه می‌دهند اقلام غیراستاندارد در معرض دید مردم قرار گیرد و حتی به فروش رسد که لازم است مدیر عامل نمایشگاه‌های بین المللی قزوین، به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.

این مسئول ضمن یادآوری مجدد اینکه توزیع کالا‌های مشمول استاندارد اجباری که فاقد نشان استاندارد باشند ممنوع است، بیان کرد: در صورت مشاهده عرضه این گونه کالاها، مطابق ماده ۱۵ و ۴۰ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد با متخلفان برخورد می‌شود.

مدیرکل استاندارد قزوین یادآور شد: در راستای صیانت از حقوق مصرف کنندگان، بازرسان استاندارد در تمامی نمایشگاه‌های برگزار شده حضور می‌یابند و تمامی غرفه‌ها را مورد بازرسی قرار می‌دهند و هم استانی‌ها نیز در هنگام خرید کالا‌ها بر درج علامت استاندارد و کد ۱۰ رقمی بر روی محصولات دقت لازم به عمل آورند و کد درج شده را پس از استعلام از طریق سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ به این اداره کل اطلاع دهند. 

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • قاچاقچی سیگار در اردبیل جریمه شد
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • جریمه قاچاقچی سیگار در اردبیل
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • دستگیری ۲۶ سارق مغازه در خراسان جنوبی
  • جمع آوری ۶ قلم کالای غیر استاندارد در نمایشگاه بین‌المللی قزوین