Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه القدس العربی نوشت افشای ابعاد قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی، پیامدهای سنگینی برای خاندان حاکم بر عربستان در پی داشته و تنها راه نجات عربستان رهایی از سیاست‌هایی است که از سر ناپختگی، غرور و جسارت اتخاذ شده و وجهه این کشور را خدشه‌دار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یادداشتی در پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی آمده است: اکنون دیگر واقعیت ماجرای کشته شدن جمال خاشقجی برملا شده است و اندک اندک وقایع وحشتناکی فاش می‌شود که بی هیچ هول و هراسی می‌توان گفت: مرحله پس از کشته شدن خاشقجی نه فقط برای حکام عربستان بلکه برای منطقه خلیج فارس همچون مرحله قبل این اتفاق نخواهد بود و علاوه بر این، ماجرای خاشقجی مسائلی را فاش می‌کند که باید در آنها تأمل کرد که مهم‌ترینش عبارتند از:

نتایج سیاسی به دست آمده پس از پایان تحقیقات جنایی هر چه که باشد، نهایتا هیچ چیز نخواهد توانست این واقعیت را انکار کند که وجهه بین‌المللی ولیعهد عربستان خدشه‌دار شده است و اتهامات رسوا‌کننده‌ای که به او نسبت داده شد چه واقعیت داشته یا نداشته باشد، همچون سایه‌اش همواره او را دنبال خواهد کرد و یا موجب برکناری او خواهد شد یا در صورت باقی ماندن او در قدرت جایگاهش را تضعیف خواهد کرد.

مسئله دیگر این است که خاندان حاکم بر عربستان با توجه به زلزله‌ای که دستخوش آن شده است، تلاش خواهد کرد برگه‌های خود را از نو بچیند به ویژه اینکه با انتخاب محمد بن سلمان برخلاف عرف رایج در خاندان حاکم عربستان سازوکار رعایت سلسله مراتب در رسیدن به قدرت، دستخوش تغییراتی شده و خشم بسیاری از اعضای خاندان حاکم را به دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید:  زمان آن رسیده که آل‌سعود به فکر انتخاب ولیعهد جدیدی به جای بن سلمان باشد

نکته بعدی ایجاد بحران بی‌سابقه در روابط عربستان و آمریکا است البته در صورتی که تحریم‌های نفتی در اوایل دهه هفتاد قرن گذشته را مستثنی بدانیم. این بحران نه تنها در اظهارات دونالد ترامپ و برخی از مشاوران وی بلکه در اظهارات بسیاری از اعضای سنا نیز به چشم می خورد. رسانه‌های آمریکایی نیز در پیگیری خبرها همه جزئیات را منتشر می‌کنند. درست است که سعودی‌ها می‌توانند پوشش خبری شبکه الجزیره را تحت عنوان "کینه‌های قدیمی و تسویه حساب" توجیه کنند، اما خبرهای سی.ان.ان و دیگر شبکه های آمریکایی را چگونه توصیف خواهند کرد؟ این شبکه ها در کنار دیگر مطبوعات آمریکایی به ویژه واشنگتن پست به گونه‌ای وجهه مقامات عربستان را تخریب کرده‌اند که اصلاح آن سال‌ها زمان می برد.

نکته بعدی شکست فجیع اخلاقی حکومت‌های حاکم عربی است چرا که بیشتر مسئولان در کشورهای عربی هیچ چیزی در این باره نگفته‌اند. در صورتی که روزنامه نگار به قتل رسیده یک فرد عربی است و قاتل فرضی نیز یک عرب است.

بی تردید عملیات کشتن خاشقجی از نظر ایده و اجرا، احمقانه بود و پیامدهای آن تا مدت‌ها دامنگیر ریاض خواهد بود و با تداوم لجاجت‌های فرد تصمیم گیرنده‌ای که اکنون تاوان تصمیمات خود را می‌دهد، بستن این پرونده در آینده نزدیک ممکن نیست. لازم نیست بگویم غرق شدن عربستان در این بحران موانعی بر سر راه تحرکات این کشور درباره پرونده های مهم دیگر به وجود خواهد آورد که جنگ یمن و اصلاحات اقتصادی اعلام شده در عربستان از جمله آنهاست به ویژه اینکه اوضاع فعلی بر وضعیت اقتصادی کنونی عربستان بی‌تأثیر نخواهد بود.

عذرخواهی برخی شرکت‌های بزرگ بین‌المللی از حضور در کنفرانس بزرگ اقتصادی "داووس در بیابان" که این ماه در عربستان برگزار می شود تنها یکی از شاخص‌های مشکلات اقتصادی عربستان با شرکت های بین‌المللی سرشناس است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عربستان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۸۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط