Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، رئیس جمهور فیلیپین که به اظهارات و اقدامات «جنجالی و خاص» مشهور است، اخیرا با خبر ابتلایش به بیماری سرطان خبرساز شد.

اخیرا شایعاتی در مورد بیماری «رودریگو دوترته» و ابتلایش به بیماری سرطان منتشر شده بود. غیبت هفته گذشته رئیس جمهور فیلیپین در دو مراسم عمومی به حدس و گمان‌ ها درباره سلامت وی دامن زده بود تا اینکه «ادواردو آنو» جانشین وزیر کشور فیلیپین روز سه‌ شنبه اعلام کرد نتایج چند آزمایش‌ در یک بیمارستان خصوصی نشان داد که دوترته سرطان ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند ساعت پس از انتشار این خبر، سخنگوی دوترته بدون اشاره به بیماری سرطان گفت: «شرایط جسمانی رئیس جمهور وخیم نیست و وی طبق قانون اساسی به کار خود در این مقام ادامه خواهد داد.»

 

 

رئیس جمهور فیلیپین هفته گذشته گفته بود احتمالا به سرطان مبتلا است. دوترته که 73 سال دارد، خبر سلامتی خود را در جلسه هیئت وزیران اعلام کرد و گفت اگر سرطان داشته باشد، استعفا می دهد.

مطابق قانون اساسی فیلیپین، عموم مردم با ید از وضعیت سلامت رئیس‌ جمهور مطلع باشند. اگر رئیس‌ جمهور فوت کند، دچار ناتوانی دائمی جسمی شده یا استیضاح شود آنگاه معاون وی تا پایان دوره شش ساله ریاست جمهوری جانشین وی خواهد شد.

رئیس جمهور فیلیپین که اظهارات جنجالی او در سال های گذشته زبانزد خاص و عام بوده را بیشتر بشناسیم:

زندگی نامه

«رودریگو روآ دوترته» متولد 28 مارس 1945 ملقب به «رودی» (Rody) یا «دیگونگ» (Digong) در خانواده‌ ای از سیاستمداران پر نفوذ در شهر «ماسین» در ایالت «لیت» متولد شد. مادر او یک زن مسلمان و معلم مدرسه (2012-1916) و پدرش «وینسنت جی دوترته» (1968-1911)، کاتولیک، شهردار «دانائو» و فرماندار استان «داوائو» در فیلیپین بود.

 

 

پدربزرگ او مهاجر چینی از شیامن در فوجیان بود. پسرعموی او هم از سال 1957 تا 1959 شهردار شهر «سِبو» بود.

خانواده رودریگو تا 4 سالگی او در ماسین و دانائو وطن پدری اش سکونت داشتند. خانواده دوترته ابتدا در سال 1948 به میندانائو نقل مکان کردند اما همچنان تا سال 1949 در ویسایاس در رفت و آمد بودند.

 

 

آنها در نهایت در سال 1950 در منطقه داوائو اقامت کردند. مادرش تا زمانی که پدرش وارد سیاست شد، به عنوان معلم مدرسه کار می کرد.

تحصیل

دوترته برای یک سال به دبستان «لابون» در ماسین رفت. او باقی دوره ابتدایی اش را به مدرسه «سانتا آنا» در شهر داوائو رفت و در سال 1956 این دوره را به پایان رساند. او دوره متوسطه اش را در دبیرستان «کور جسو کالج» در شهر دیگوس به پایان رساند. او دو بار از دو مدرسه دیگر به دلیل بدرفتاری اخراج شده بود.

او در سال 1968 با مدرک لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه مانیل فارغ التحصیل شد. او در همان سال، امتحان وکالت را گذراند. دوترته در نهایت به عنوان مشاور ویژه در اداره دادگستری شهر داوائو از سال 1977 تا 1979، دستیار چهارم دادستان از سال 1979 تا 1981، دستیار سوم دادستان از سال 1981 تا 1983 و معاون دوم دادستانی از سال 1983 تا 1986 مشغول به کار شد.

پیش از ریاست جمهوری

دوترته پیش از ریاست جمهوری، به مدت 22 سال شهردار داوائو سیتی، بزرگترین منطقه میندانائو بود. داوائو جایی است که یکی از بزرگترین مزارع موز فیلیپین در آن قرار دارد.

 

 

او در این سمت به فردی شهرت یافت که برای اعمال نظم و قانون، ترس و نگرانی از تخطی از برخی قوانین حقوق بشری ندارد. برخی از مخالفان، او را متهم کرده‌ اند که در این دوران، دوترته با گروه‌ های زیرزمینی، که به قتل صدها نفر در داوائو متهم هستند، ارتباط داشته‌است. خود او این اتهام را گاهی تلویحا پذیرفته و گاهی تکذیب کرده است. مجلس سنای فیلیپین مشغول رسیدگی به این موضوع است.

او توانست در این دوران میزان جرم و جنایت را در داوائو تا حد زیادی کاهش دهد.

وی در سال 1986 معاون شهردار و سال 1988 شهردار داوائو شد و تا سال 1998 در این پست خدمت کرد و در این سال نماینده مجلس شد، اما بار دیگر در سال 2001 به شهرداری داوائو بازگشت و از سال 2004 تا 2007 بار دیگر وارد مجلس نمایندگان شد.

 

 

وی در مدت بیش از 22 سال خدمت در شهرداری داوائو، معاون شهردار و عضو مجلس نمایندگان موفقیت های زیادی در سرکوب جنایتکاران کسب کرد و بین مردم لقب «مجازاتگر» را گرفت. آمار نشان می دهد در طول 22 سال خدمت دوترته در شهرداری داوائو که در دهه 1970 و 1980 «پایتخت قتل فیلیپین» لقب داشت، نرخ جرم و جنایت کاهش یافت و اکنون این شهر یکی از امن ترین نقاط جهان به شمار می رود.

 

 

شهر داوائو سه بار در دوران شهرداری وی جایزه نخست شهرت دولت محلی را دریافت کرد و سال 2013 پس از طوفان مخرب «تاکلوبان» تیم های امداد و نجات و پزشکی را به منطقه اعزام کرد.

 

 

وی اگرچه از کشتار فراقضایی قاچاقچیان، فروشندگان و مصرف کنندگان موادمخدر حمایت می کرد، اما از بودجه دولت محلی بودجه ای برای ساخت مراکزی به منظور ترک اعتیاد و درمان فراهم کرد که خدمات 24 ساعته ارائه می کردند.

وی در سال 2003 نیز میزانی کمک هزینه ماهیانه برای معتادان مواد مخدر که خود متعهد به ترک اعتیاد شده بودند، اختصاص داد.

دوترته سال 2014 نیز کاندیدای دریافت جایزه جهانی شهرداری شد که توسط یک نهاد بین المللی به شهرداران برجسته اعطا می شود.

وی در دوران شهرداری خود قانون ممنوعیت فروش و مصرف مشروبات الکلی از ساعت یک بامداد تا 8 صبح، محدود کردن سرعت انواع وسایل نقلیه موتوری به نفع امنیت عمومی و نظم، مبارزه با استعمال سیگار، نصب دوربین های مداربسته در تمام مراکز خرید و تجاری و نقاط ورود و خروج را برای افزایش امنیت، و حمایت از حقوق زنان و اعتقاد به ارزش و کرامت این قشر را به عنوان یک انسان تصویب و اجرایی کرد.

 

 

ریاست جمهوری

وی تا سال 2015 را در شهرداری داوائو گذراند و در میان شک و تردیدهای خود، ناگهان وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شد و دخترش به عنوان شهردار این شهر برگزیده شد.

 

 

این شهردار جنجالی پیش از ثبت نام برای انتخابات تصریح کرد در صورتی که رئیس جمهور شود باید کنگره بسته شود، چون تحت سیستم کنونی به طور مدام به استیضاح تهدید خواهد شد.

او در جریان مبارزات انتخاباتی و پس از پیروزی، از برقراری مجدد مجازات اعدام برای جرایم جدی، توصیه به پلیس برای شلیک به افراد مسلح تحت تعقیب، انتقاد از طبقه روشنفکر و وعده پاکسازی تشکیلات دولتی از فساد حمایت کرده است.

 

 

دوترته همچنین در طول مبارزات انتخاباتی از محاکمه سریع و حتی کشتن بدون محاکمه برای مقابله با جنایت و قاچاق مواد مخدر حمایت کرد. وی همچنین وعده داد که با مقام های فاسد مقابله می کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری فیلیپین از احتمال قطع روابط کشورش با آمریکا و استرالیا در صورت پیروزی در انتخابات خبر داد. وی پیش از انتخابات نیز تاکید داشت اگر رئیس جمهور شود یک دولت انقلابی راه اندازی می کند و سیستم فدرالی را رونق می دهد و اکنون به دنبال تحقق این خواسته خود است.

کارشناسان معتقدند که این سبک غیر معمول اوست که نظر رای دهندگان را جلب کرد. او به نوعی احساسات ناشی از سرخوردگی و خشم مردم را هدف قرار داده است.

مبارزه با مواد مخدر

از زمان آغاز ریاست جمهوری وی، 7 هزار نفر فروشنده و مصرف‌ کننده مواد مخدر کشته شده‌ اند. نزدیک به 700 هزار نفر هم خود را به ماموران دولتی تسلیم کرده‌ اند. او گفته، شخصا مجرمان مواد مخدر را در شهر داوائو، کشته است.

 

 

در میانه این جنگ خونبار، بی‌ گناهان بسیاری کشته شده‌ اند. شیوه برخورد دولت دوترته با معتادان و تبهکاران با استقبال بسیاری از مردم فیلیپین مواجه شده که که از گسترش اعتیاد و رواج جرم و جنایت در کشورشان گله دارند. اما همزمان، انتقادات شدیدی را در داخل و خارج از کشور به همراه داشته‌است. منتقدان می‌ گویند که این شیوه برخورد، باعث نهادینه شدن خشونت در جامعه و تضعیف امنیت اجتماعی می‌شود و مفاسد بیشتری را در پی خواهد آورد. رودریگو دوترته، این منتقدان را «گروهی بی شعور از ناب‌ ترین نوع آن» توصیف کرده است.

این خشونت‌ ها همچنین باعث انتقاد پاپ، رهبر کلیسای واتیکان شده‌ است.

درگیری با دیگر کشورها

 

 

اتحادیه اروپا

دوترته اتحادیه اروپا را به دلیل انتقاد از روش‌ های خود، به دورویی متهم کرد. او می‌ گوید که «آنها به جای خرده‌ گیری از سیاست‌ های دولت فیلیپین، بهتر است به وضعیت مهاجرانی که از خشونت در خاورمیانه گریخته و به آنان پناه آورده‌ اند رسیدگی کنند.»

جنگ عراق

در ژوئیه 2016، دوترته انگلیس و آمریکا را متهم کرد از طریق مداخلات خود تروریسم را وارد خاورمیانه کرده‌ اند. او گفت: «آمریکا خاورمیانه را نابود کرد. انگلیس و آمریکا اعتراف نمی‌ کنند که به زور وارد عراق شده و صدام حسین را کشتند. اکنون به عراق بنگرید. ببینید چه بر سر لیبی آمده. ببینید چه بر سر سوریه آمده.»

آمریکا

دوترته، پیمان نظامی فیلیپین و آمریکا را هدف حمله قرار داده است.

پوتین، «بت» دوترته

رئیس جمهور فیلیپین «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه را «بت من» خواند. وی درباره «پوتین» گفت: او هیچ گونه توهمی در خود ندارد. او می داند که آمادگی تبدیل شدن به یک سیاستمدار را نداشت. او مانند یک رئیس جمهور واقعی عمل می کند. دوترته همچنین در اظهار نظرهای خود گفت که اعتقاد دارد «هیلاری کیلینتون» رئیس جمهور خوبی می شود.

 

 

اظهارات جنجالی دوترته درباره زنان!

ماه گذشته ویدئویی منتشر شد که دوترته را در حال شوخی درباره یک زن استرالیایی- که در سال 1989 در دوران شهرداری او مورد تجاوز قرار گرفت و به‌ قتل رسید- نشان می‌داد.

وی بعدا با عذرخواهی گفته بود هدف وی بی احترامی به زنان یا قربانیان تجاوز نبوده است.

 

 

دوترته در تازه ترین اظهارات خود گفته بود اگر یکی از سربازان به سه زن تجاوز کند خودش باید مسئولیت آن را بر عهده بگیرد.

اظهارات جنجالی

سخنان وی اگرچه تکان دهنده اما موثر به نظر می رسد. او در سخنانش از الفاظ زشت استفاده می کند و همواره مخالفانش را با لحنی گزنده خطاب قرار می دهد. با وجود اینکه برخی از نظرات دوترته افراط گرایانه توصیف شده، اما به نظر می رسد رای دهندگان فیلیپینی با انتخاب او، ناخرسندی خود از تشکیلات سیاسی و سیاستمداران سنتی این کشور ابراز داشته اند.

دوترته در یک سخنرانی با توهین به شرح آفرینش آدم و حوا در دین کاتولیک، عنوان داشته با توجه به آنچه در این باره در کتب مذهبی مسیحی آمده وی نمی‌تواند چنین مذهبی را بپذیرد.

 

 

دوترته در زمان کارزار انتخابات ریاست جمهوری با توهین به پاپ فرانسیس، رهبر مسیحیان کاتولیک به دلیل آنچه که بند آمدن ترافیک به خاطر سفر پاپ به فیلیپین دانست، باعث خشم جامعه مسیحیان این کشور شده بود.

«او [اوباما] فکر می کند کیست؟ من عروسک آمریکا نیستم. من رئیس جمهوری کشوری مستقلم و فقط در مقابل مردم فیلیپین پاسخگو هستم…حرامزاده! من تو را به فحش خواهم بست».

اینها سخنان دوترته فیلیپین بود خطاب به باراک اوباما و در انتقاد از وی که گفته بود در دیدار دو جانبه در لائوس مساله کشتارهای فراقانونی در فیلیپین در ارتباط با عملیات مبارزه با مواد مخدر را با دوترته مطرح خواهد کرد.

باراک اوباما در واکنش به سخنان دوترته برنامه دیدارش با وی را در لائوس لغو کرد.

وی پیش از اینکه باراک اوباما را یک «حرامزاده» بخواند به جان کری وزیر خارجه آمریکا گفته بود که سفیر آمریکا در مانیل یک «همجنسگرا» است.

مبارزه با قاچاق خودرو به سبک خاص

در اقدامی برای مبارزه با قاچاق خودرو، ده‌ ها دستگاه خودروی اسپورت و لوکس به ارزش 850 هزار پوند در فیلیپین به دستور دوترته توسط بولدوزر خرد شدند و این یکی از اقداماتی است که او را از دیگر رهبران متمایز می کند.

 

 

زندگی شخصی

همسر دوترته «الیزابت زیمرمن» که مبتلا به سرطان سینه شد، در سال 2000 از او جدا شد. او از الیزابت سه فرزند دارد: سارا ، پائولو، و سباستین.

 

 

پائولو و سارا در سیاست هستند در حالی که سباستین علاقه ای به سیاست ندارد.

پائولو دوبار ازدواج کرده و در حل حاضر با همسر دومش زندگی می کند. سارا هم با یک وکیل ازدواج کرده در حالی که سباستین دو کودک دارد.

 

 

او اکنون با شریک زندگی اش «آوانسنا» است و از او دختری به نام «ورونیکا» دارد.

 

 

او در حال حاضر 8 نوه دارد که نیمی از آنها مسلمان و نیمی دیگر مسیحی هستند.

دوترته از طرفداران موتور های بزرگ و مخالف خودروهای لوکس است. او زمانی موتور هارلی دیویدسون داشت و الان موتور یاماها ویراگو است.

 

 

او در کنار زبان بومی اش سبوئانو، به زبان های فیلیپینی و انگلیسی هم مسلط است.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی فیلیپین رودریگو دوترته رئیس جمهور فیلیپین راه پیمایی اربعین منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۹۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی شهباز شریف از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر | کنایه رئیسی؛ ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند

به گزارش همشهری آنلاین، سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ظهر امروز پس از دیدار و گفت‌وگو با شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان و بعد از آیین امضای اسناد همکاری بین مسئولان دو کشور، ضمن قدردانی از دولت پاکستان برای میزبانی از هیئت ایرانی، بیان کرد: خرسندم که امروز در شهر زیبای اسلام‌آباد هستیم و به مردم خوب و دین‌مدار پاکستان احترام می‌کنم و از طرف رهبر معظم انقلاب و ملت ایران به خانواده‌های پاکستانی ابلاغ سلام دارم.

وی افزود: به مردم پاکستان که همواره از اسلام و ارزش‌های اسلامی و مظلومان فلسطین دفاع کرده و در خیابان‌های این کشور آزادی قدس را فریاد زدند، سلام می‌کنم. به دولت و مردم پاکستان که از ظلم رژیم صهیونیستی و نسل‌کشی به‌دست این رژیم با حمایت آمریکا و غرب در غزه و از ظلم حاکم بر جهان و نظام ناعادلانه به ستوه آمده و فریاد می‌زنند، احترام قائلیم و مواضع دولت و مردم پاکستان را می‌ستاییم.

روابط ما با پاکستان فقط همسایگی نیست

رئیس‌جمهور عنوان کرد: سازمان‌های بین‌المللی و به‌ظاهر مدافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده‌اند و سازمان ملل و شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد؛ مردم مسلمان ایران و پاکستان و مردم جهان از این جنایات به ستوه آمده‌اند و این اتفاقات زمینه‌ساز نظم عادلانه جهانی خواهد شد.

رئیسی اظهار داشت: روابط ما با پاکستان فقط همسایگی نیست بلکه روابط ما تاریخی، تمدنی، و عمیق اعتقادی و دینی است. باورها ملت ایران با ملت پاکستان به‌هم پیوند داده است و این پیوند ناگسستنی است.

وی اضافه کرد: ظرفیت‌های بسیاری بین دو کشور وجود دارد که می‌تواند در جهت منافع دو کشور به‌کار گرفته شود و در نشست با مسئولان دولت پاکستان تصمیم گرفتیم روابط‌مان را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگ و همه سطوح ارتقا دهیم.

رئیس‌جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم یکسان است و در مبارزه با تروریسم مصمم هستیم؛ درخصوص مبارزه با جرایم سازمان‌یافته، مواد مخدر و انواع ناامنی‌ها که دو کشور و منطقه را تهدید می‌کند نگاه مشترکی داریم و دفاع از حقوق بشر، محور همکاری دو کشور در سطح دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی است.

رئیسی گفت: ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند، مهم نیست بلکه این اهمیت دارد که تداوم همکاری‌ها در جهت منافع دو کشور تعریف می‌شود.

مرز را بین دو کشور یک فرصت می‌دانیم

وی افزود: سطح روابط تجاری قابل قبول نیست و این روابط در گام اول به ۱۰ میلیارد دلار برسد. ما مرز را بین دو کشور یک فرصت می‌دانیم و این فرصت می‌تواند در جهت رفاه دو کشور بکار گرفته شود. سفر اخیر بنده و نخست‌وزیر به نقطه مرزی یک نمونه‌ی کوچک در زمینه فعال‌شدن بازارچه‌های مرزی بود و این کار می‌تواند گسترش یابد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ملت ایران تحریم‌های ظالمانه را به فرصت‌ها تبدیل کرده و ما این فرصت‌ها را در جهت پیشرفت کشور می‌دانیم؛ آمادگی داریم تجارب‌مان در این زمینه را با پاکستان به اشتراک بگذاریم.

رئیسی در پایان ابراز امیدواری کرد این سفر نقطه عطفی در ارتقای روابط دو کشور باشد.

خوشامدگویی محمد شهباز شریف؛ چشم و دل ما روشن

نخست وزیر پاکستان در نشست خبری مشترک با آیت‌الله رئیسی گفت: بعد از انتخاب دولت جدید پاکستان برای اولین بار است که یک مقام عالی‌رتبه به کشور ما می‌آید و این موجب افتخار ماست. چشم ما روشن و دل ما شاد.

قدردانی نخست وزیر پاکستان از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر

محمدشهباز شریف در ادامه بیان کرد: هر دو کشور نگرانی خود را درباره کشتار مردم غزه اعلام و درباره آن گفت‌وگو کردیم و یکصدا اسرائیل را محکوم کرده و از کشورهای جهان درخواست می‌کنیم که هر چه سریعتر این اقدام نظامی را به پایان برسانند. راه حل عادلانه، تفصیلی و دیرپا برای مسئله فلسطین لازم است. پاکستان پشتیبانی از فلسطین را مشروط نمی‌کند و به همکاری با ایران تا تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: از آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران که پشتیبان حق آزادی‌خواهی مردم کشمیر را در نظر داشتند، تشکر می‌کنم.

«محمد شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان در این نشست خبری گفت: جناب آقای رئیس جمهور! شما در فقه و حقوق دانش دارید؛ ما در زمینه بهبود زندگی مردم کشورهای خود با داشتن اصول برای فروغ آنها همکاری خواهیم کرد.

کد خبر 846384 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و پاکستان خبر ویژه سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟
  • رئیس‌جمهور آمریکا قانون شامل فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد
  • وزارت نفت ۶ هزار و ۲۰۰ پروژه مسئولیت اجتماعی در کشور در دست اجرا دارد
  • با سفر رئیس‌جمهور به سریلانکا طرح چندمنظوره سد و نیروگاهی افتتاح می‌شود
  • ادای احترام رئیس جمهور به رهبر استقلال پاکستان
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • اجرا شدن مصوبات سفر رئیس جمهور در ایلام در حوزه بنیاد شهید
  • همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اجرا می‌شود؟
  • رئیسی: روابط ایران و پاکستان متکی بر برادری و روابط تاریخی است/ اسحاق‌دار: امت اسلامی به رهبرانی همچون رهبر جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد
  • قدردانی شهباز شریف از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر | کنایه رئیسی؛ ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند