Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خوزستان، نشست ماهیانه اندیشکده سبک زندگی اسلامی با موضوع زندگی فانتزی شامگاه گذشته 25 مهرماه در سالن اجتماعات این اندیشکده برگزار شد. بررسی «مُد و مدلینگ» موضوع این نشست بود.

حجت الاسلام حسین عباسی اصل مدرس دوره‌های سبک زندگی در ابتدا به تعریفی از زندگی فانتزی پرداخت و گفت: تلقی ما از زندگی فانتزی، تأثیراتی است که از فضاسازی‌های اجتماعی در عرصه‌های مختلف زندگی از جمله اوقات فراغت و سرگرمی، موسیقی، پوشش، معماری خانه و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به وجود می آید. شما در بدو ورود به جامعه خواه ناخواه تحت تأثیر فضاسازی‌ های اجتماعی قرار می‌گیرید. این موضوع سبب تحریک هیجانات درونی شده و زمینه گرفتن تصمیم‌های هیجانی را به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به نمونه‌هایی از تبلیغاتی که در سطح شهر در معرض دید مردم قرار می‌گیرد، عرصه اثرگذاری رسانه و تبلیغات را در حوزه‌های مختلف زندگی از جمله انتخاب رشته و شغل تبیین کرد و گفت: به طور مثال غالبا دانش آموزان یا خانواده‌های آنها مایل هستند که رشته علوم تجربی یا ریاضی فیزیک را انتخاب کنند؛ علی رغم اینکه علاقه آنها به رشته دیگری باشد. گرفتن تصمیم‌‌های هیجانی تحت تأثیر فضاسازی اجتماعی به تدریج باعث ایجاد یک زاویه با خود حقیقی ما می‌شود.

عباسی اصل با اشاره به مثال «انتخاب رشته» تحت تأثیر فضاسازی اجتماعی و به ناچار ادامه آن تا مقاطع بالاتر تحصیلی، تصریح کرد: ادامه این تصمیم‌ها تحت تأثیر فضاسازی اجتماعی زمینه ساز از خودبیگانگی در فرد شده و افسردگی به بار می‌آورد.

این محقق سبک زندگی گفت: ما در مقابل فضاسازی اجتماعی دو راه پیش رو داریم، یک راه این است که با موج آنها همراه شویم و راه دیگر این است که با آن مقابله کنید. ما در جلسات گذشته تأثیر این فضاسازی های اجتماعی را در مقوله اوقات فراغت و موسیقی در جامعه به بحث گذاشتیم و اینک بحث مُد و مدگرایی بررسی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بررسی اندیشه‌ای یک مسأله باید بررسی از منشأ و ریشه باشد، گفت: مشکل ما در مواجهه با آسیب‌ها، تشخیص ریشه است. اگر ریشه یک مسأله درست شناخته شود، به درستی نیز حل می‌شود. منشأ اصلی مُد و مدگرایی نیاز به امنیت است. از قدیم الایام افراد برای اینکه خود را به یک جریان یا قبیله ای منتسب کنند، خود را نشانه گذاری می‌کردند  تا از حمایت آنها برخودار باشند. پس خود نیاز، نیاز مشروعی است.

مدیر اندیشکده سبک زندگی اسلامی اهواز توضیح داد: زمینه‌ای که باعث رشد و بارور شدن مُدگرایی می‌شود تثبیت هویت و عامل آن نیاز به تأمین حس زیباشناسی نوجوان یا جوان است و اینجا است که صنعت مُد ظهور پیدا می‌کند. در غرب این نیازها شناخته شده و نسخه‌های تأمین آن را زودتر از ما روی میز گذاشته اند.

عباسی اصل با بیان اینکه افراد زمانی که چیزی نداشته باشند که با آن هویت خود را تثبیت کنند، دچار بحران هویت می‌شوند، اظهار کرد: چنین کسانی تلاش می‌کنند به حداقل داشته‌های خود چنگ بزنند و آنها را پروبال دهند. غرب برای اینکه فرد را دنباله رو خود سازد با تحقیر داشته‌های او در گام نخست او را دچار بحران هویت می‌کند(این سخنان که ما جهان سومی هستیم، از تفریح محرومیم، وضع خوبی نداریم و...)  پس از آن روی داشته‌های ما سرمایه گذاری می‌کند.

این محقق سبک زندگی گفت: صنعت مُد برای اینکه شما را به سمت خود سوق دهد، سه کار انجام می‌دهد؛ اول اینکه روحیه «تکبر» را در انسان برمی‌انگیزد؛ این همان روحیه تلاش برای خاص بودن در افراد است. کار دوم تشویق به «تبرج» است؛ یعنی تلاش در صنعت مُد در این جهت است که زیبایی‌های افراد بیشتر نشان داده شود. چون هویتی غیر از مادیات ندارد که بخواهند به وسیله آن خاص باشد.

وی ادامه داد: کار دیگر صنعت مُد، «تقلید» است.  سبک خاصی از پوشش مُد می‌شود و همه از آن تقلید می‌کنند.

عباسی با اشاره به فیلم پخش شده با موضوع بررسی ورود صنعت مُد به ایران در دوران قاجار، توضیح داد: از این دوران تلاش برای تخریب هویت زن ایرانی در جهت تقلید از غرب آغاز شد.

عباسی اصل با تصریح به اینکه اصلاح بحران هویت یک امر ساده نیست، گفت: دلیل این مطلب آن است که به طور مثال در مواجهه با دانش آموزی که بی هویت شده است، خواهیم دید عقبه آن پدر و مادر و یا معلمی است که دچار بحران بی هویتی شده است.  

مدیر اندیشکده سبک زندگی اسلامی در تلخیص مطالب گفته شده، بیان کرد: پس بحران بی هویتی، سرمایه گذاری روی داشته های مادی فرد با تأکید بر تکبر، تبرج و تقلید است. این بحران تأثیرپذیری اجتماعی افراد را میسر می‌سازد که به دو روش انجام می‌شود؛ یک؛ تأثیر ذهنی به این معنا که زیبایی مولفه موفقیت معرفی می‌شود و دوم؛ تأثیر قلبی از طریق محبت اسطوره‌های ثروت و شهرت است. این زمینه‌ها به تدریج مدیریت اجتماعی پوشش جهانی را برای صنعت مُد فراهم می‌آورد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: درگیری ما با غرب درباره آفت‌هایی است که بر سر سبک زندگی آورده است. غرب  توانسته این سلطه‌گری را به وجود بیاورد که پوشش همه باید یکدست باشد. در عمل این مُد نتوانسته برای انسان امنتیی ایجاد کند، بلکه ترس از زشتی یا زشتی هراسی را در او به وجود آورده و این ترس باعث افراط در مُد شده است. این صنعت آفات دیگری هم دارد؛ از جمله اینکه اخلال  در زیباشناسی افراد به وجود می‌آورد تا جایی که پارگی در لباس به عنوان مُد به افراد عرضه می‌شود.

 عباسی اصل گفت: یکی دیگر از این آفات ایجاد اعتیاد فردی و اجتماعی به تهیه و خرید کالای مُد و احساس آرامش افراد از این طریق است که ماهیانه پولی را برای این کار اختصاص دهند تا به آرامش برسند. آفت دیگر صنعت مُد بی توجهی به سلیقه و تفاوت افراد است؛ به طوری که برخی خود را ناچار می‌بینند از مُد پیروی کنند، با آنکه پسند آنها چیز دیگری است.

 انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خوزستان معارف اندیشکده سبک زندگی اهواز مد و مدلینگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۹۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه شصتی های متاهل، تجلیل شدند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مراسم تجلیل از زوجین دهه شصتی که در سال ۱۴۰۲ ازدواج نموده اند برگزار شد. در این مراسم از ۲۹ نفر از زوجین شهرستان قزوین و ۴ نفر از بانوان دهه شصتی دارای فرزند تجلیل به عمل آمد.
مدیر کل امور بانوان استانداری در این مراسم گفت: طبق پژوهش‌های انجام شده دهه شصتی‌ها جزو سرمایه‌های این کشور هستند و مسائل و مشکلات خودشان را هم دارند و امیدواریم با توجه به مهارت‌هایی که دارند زندگی آرام و پر مهری را تجربه کنند.
علیخانی گفت: مرکز خدمات ازدواج در حال راه اندازی است و خدماتی در حوزه مشاوره و تسهیلات و مسائل ازدواج به افراد تعلق می‌گیرد که به زودی انجام خواهد شد. افرادی که وارد مرحله زندگی مشترک شده اند می‌توانند از خدمات این مرکز استفاده کنند. چون افراد از دو خانواده متفاوت هستند نیاز به گذشت و مهارت زیادی هست تا زندگی‌ها دوام پیدا بکند و شرایط آرامش برای تربیت خودمان و فرزندانمان فراهم شود.
حجت الاسلام محمد حسینی کارشناس امور خانواده هم در این آیین گفت: مادران امانت داران فرزندانشان هستند و به گفته شهید مطهری هیچ مقامی بالاتر از مادری برای یک زن نیست.
وی بهترین زمان برای فرزند آوری بعد از ازدواج را شناخت قابلیت‌های لازم برای والد شدن، پذیرش روانی برای بچه دار شدن هر دو زوج، پشتیبانی از همسر عنوان کرد.
خیری فر مشاور امور بانوان اداره کل ثبت اسناد استان گفت: با توجه به کاهش آمار ازدواج جوانان دهه شصت تصمیم شد برای ترغیب به ازدواج از زوجینی که در سال ۱۴۰۲ ازدواج کرده اند تجلیل به عمل آید و برای حمایت از فرزند آوری این افراد هدیه‌ای به مبلغ دو میلیون و پانصد هزارتومان به صورت بن خرید سیسمونی به افراد اهدا شد.

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سئوالات کنکور 
  • کلاهبرداری از دانش آموزان در پوشش فروش سوالات کنکور
  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • کم‌توانان خوزستانی از خدمات صندوق بیماران خاص برخوردار می‌شوند
  • آزادی فردی و اجتماعی باید مطابق شریعت باشد
  • ۴۹۵ هزار نفر از جمعیت خراسان جنوبی زیرپوشش بیمه سلامت
  • دهه شصتی های متاهل، تجلیل شدند
  • بهره مندی ۶۵ درصدی جمعیت خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • پوشاک، اشتغال زا‌ترین صنعت در کشور
  • سند ملی سبک پوشش اسلامی چه کمکی به صنعت پوشاک کشور می‌کند؟