Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@16:17:25 GMT

جشنواره انار اورامان در روستای ناو آغاز شد

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۲۰۷۹۸

جشنواره انار اورامان در روستای ناو آغاز شد

سنندج - ایرنا - نخستین جشنواره انار اورامان با هدف کمک به توسعه گردشگری و معرفی انار اورامان به بازارهای داخلی و جهانی در روستای ناو آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اکیپی از خبرنگاران و عکاسان استان کردستان برای پوشش خبری و تصویری جشنواره انار اورامان راهی این منطقه شدند.
برای رسیدن به این منطقه از شهرهای سنندج، روانسر و پاوه گذشتیم، روستای هجیج که پایان حوزه استحفاظی کردستان و در خاک کرمانشاه است را پشت سر گذاشتیم و بعد از طی پنج کیلومتر به روستای ناو در کردستان رسیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اورامانات منطقه ای است که در هر 2 استان کردستان و کرمانشاه قرار دارد، ناو،نخستین روستای منطقه اورمانات کردستان از مسیر مذکور است، که بر اساس سرشماری سال 95 ، 148 خانوار و 485 نفر هم جمعیت دارد.
روستای ناو در میان‌ چندین کوه واقع شده و آبادی صعب العبور با معماری سنتی و پلکانی است.
به محض رسیدن ما به این روستا مورد استقبال جمعی از مردم خونگرم و مهمان نواز، دهیار و امام جمعه قرار گرفتیم تا افتتاحیه جشنواره انار اورامان در این روستا برگزار شود.
مراسم افتتاحیه با قرائت آیاتی از کلام الله مجید توسط محمود داودی یکی از روشندلان و حافظان قرآن کریم و از اهالی روستای ناو آغاز شد.
امام جمعه و دهیار روستای ناو که خود اجرای این برنامه را هم برعهده داشت، گفت: در چندین آیه از قرآن کریم هم چون آیه 141 سوره انعام و آیه 68 سوره الرحمن از انار نام برده شده است.
رئیس شورای اسلامی روستای ناو با اشاره به اینکه این روستا 97 کیلومتر با مرکز شهرستان سروآباد فاصله دارد، اظهار داشت: مدرسه در مقاطع ابتدایی و متوسطه اول در این روستا وجود دارد.
محمد رشید شریفی افزود: این روستا از راه ارتباطی مطلوبی برخوردار نیست امیدواریم برگزاری این جشنواره مایه خیر شود و مسئولان نگاه ویژه ای به آن ‌کنند.
وی از خبرنگاران و عکاسان حاضر در این جشنواره خواست قبل از انعکاس جاذبه های گردشگری این منطقه کمبودها و مشکلات آنرا بیان کنند.
رئیس شورای اسلامی روستای ناو یادآورشد: سال 56 لوله کشی فاضلاب و آب به طور خودیاری انجام شده است.

** تولید پنج هزارتن انار در سروآباد
معاون امور اجرایی فرماندار شهرستان سروآباد هم در این مراسم گفت: این شهرستان دارای 81 هزار هکتار جنگل، 26 هزار هکتار مرتع و 13 هزار و 947 هکتار اراضی باغی و زراعی است.
محمود عبدی با اشاره به اینکه 43 درصد اراضی کشاورزی این شهرستان آبی و‌مابقی دیم است، افزود: محصولات باغی عمده این منطقه توت فرنگی، گردو، انار، انجیر، انگور و سیب است.
وی مساحت باغات انار این شهرستان را 350 هکتار اعلام کرد و افزود: متوسط تولید انار در این منطقه 18 تن در هکتار است.
معاون امور اجرایی فرماندار شهرستان سروآباد با بیان اینکه بیشترین میزان انار تولید شده در باغات این منطقه 30 تا 35 هکتار است، اضافه کرد: پیش بینی می شود امسال پنج هزار تُن انار در باغات این شهرستان‌ تولید شود.
عبدی اضافه کرد: متاسفانه احداث سد داریان منجر به نابودی سطح بالایی از باغات درجه یک این شهرستان شد.
بعد از این سخنرانی ها ‌تعدادی از دختران و پسران این روستا که لباس محلی در رنگ های مختلفی پوشیده بودند، هر کدام با سبدهای اناری که بر روی سر داشتند وارد مراسم شدند و سپس سبدها را بدست گرفتند و آن را مقابل مسئولان حاضر قرار دادند و این روند به رقص انار در این منطقه شهرت یافته است.
در بخش دیگری از این مراسم، هوره که موسیقی خاص این منطقه است توسط محمد یوسف علی نژاد که 68 سال سن داشت، اجرا شد.
مراسم افتتاحیه که به اتمام رسید اکیپ رسانه استان از باغات انار این روستا بازدید کردند.
تردد در جاده بین باغات این روستا به دلیل توپوگرافی منطقه و صعب العبور بودن و اینکه اقدامی هم در راستای ایجاد مسیر دسترسی آسان تر و مسطح کردن آن تاکنون‌ نشده، بسیار سخت است.
سختی مسیر بحدی است که هر رهگذری که اهل اورامانات نباشد، تنها می تواند چشم ‌به زمین بدوزد تا مراقب باشد زمین نخورد و اینگونه از دیدن زیبایی باغات موجود لذت و بهره آنچنانی نمی برد.
یکی از مطالبات مردم روستا از ادارات ذیربط به ویژه سازمان جهادکشاورزی کردستان کمک به آنها در ایجاد جاده بین باغات است.
از دیگر مشکلات منطقه اورمانات علاوه بر کمبود زمین این است که قسمت اعظم اراضی این منطقه جزو اراضی ملی و منطقه حفاظت شده است به همین دلیل در همین اراضی کم منطقه هم امکان کار عمرانی حتی توسعه باغات برای آنها مهیا نیست.
رئیس شورای اسلامی روستای ناو به خبرنگار ایرنا گفت: قرار بود در این روستا کاداستر اجرا شود که به طور کامل به اجرا درنیامد.
محمد رشید شریفی افزود: بیشتر اراضی منطقه جزو اراضی ملی و‌منطقه حفاظت شده است و نمی توان در آن کار عمرانی و توسعه باغات داشته باشیم و اگر هر یک از اهالی روستا خودسرانه اقدام به ایجاد باغ کند جریه نقدی خواهد شد.
بیشترین مساحت باغات انار شهرستان سروآباد مربوط به روستاهای گواز، بلبر، ژیوار، سلین، رودبار و دلمرز است.
همه ساله از اواسط مهرماه توسط 700 نفر بهره بردار، برداشت انار از باغات شهرستان سروآباد آغاز می شود و‌تا اواخر آبان ماه هم به طول می انجامد.
اختتامیه جشنواره انار به همت جهاد دانشگاهی استان کردستان روز جمعه در روستای سلین اورامان برگزار خواهد شد.
7348/6108

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي جشنواره انار اورامان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۰۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) شکسته شدن ۲ بند خاکی در زیرکوه / تخلیه برخی از روستا‌ها به علت سیلاب

به گزارش صدای ایران از تسنیم از بیرجند، محمد علی آخوندی، اظهار داشت: به دنبال سیلاب و حجم زیاد بارندگی در شهرستان زیرکوه، بند خاکی قدیمی روستای نوده شکست.

وی با بیان اینکه در تماسی تلفنی ساعت ۴ صبح با فرماندار شهرستان زیرکوه اعلام شد که بند خاکی روستای نوده وضعیت مطلوبی ندارد که بلافاصله دستور تخلیه روستا‌های پایین دست داده شد، افزود: فرماندار شهرستان و مدیرکل هلال احمر پیگیری‌های لازم را انجام دادند و مردم روستا که ۶۰ خانوار هستند، سریع تخلیه و در آبیز اسکان داده شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: ساعت ۱:۲۰ دقیقه صبح سد نوده شکسته شده، اما الحمدالله با اقدام سریع و تخلیه روستا برای کسی اتفاقی پیش نیامده و خسارت جانی نداشته‌ایم.

آخوندی گفت: سد روستای نوده به دنبال بارندگی شدید و سیلاب شکسته شده و حوزه آبخیز هم بسیار گسترده است و بخشی از آب وارد شهر حاجی‌آباد شده و روستا‌های بقرایی و محمد آباد را هم تحت تأثیر قرار داده است.

وی افزود: سطح آب سیلاب به نحوی است که از رکاب ماشین بالاتر آمده، لذا تیم‌های تخلیه آب مستقر شده‌اند و به محض اینکه بتوان امدادرسانی کرد خانه‌ها هم به کمک مردم لایروبی خواهد شد.



به گفته آخوندی، با دستور استاندار خراسان جنوبی، جلسه اضطراری سیلاب در استان تشکیل خواهد شد و تمام امکانات برای امدادرسانی به زیرکوه بسیج می‌شوند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی همچنین از شکسته شدن بندخاکی روستای سالک‌آباد زیرکوه هم خبر داد و گفت: ۲۵۰ خانوار روستای بمرود توسط امدادگران هلال احمر به شهر حاجی آباد منتقل و اسکان داده شده‌اند.



آخوندی تصریح کرد: تیم امدادی در حال حاضر در حال تخلیه آب از معابر و منازل مسکونی با لجن کش‌ها و موتور پمپ‌ها هستند.

امدادرسانی ۱۶ تیم سیلاب هلال‌احمر خراسان‌جنوبی در سیل زیرکوه

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی نیز گفت: پس از بارندگی‌های شدید از صبح روز گذشته در شهرستان زیرکوه، بند خاکی روستای سالک آباد این شهرستان تحمل فشار حجم آب را نداشت و در نهایت شکسته شد.

محمدعلی کاوسی گفت: شهرستان زیرکوه از روز گذشته شاهد بارش نزولات آسمانی بود، به طوری که با شدت گرفتن بارش‌ها در ساعات پایانی روز، حجم آب در سد ۱۲ امام این شهرستان بالا گرفت.

وی افزود: نیرو‌های امدادی هلال‌احمر زیرکوه در حال انتقال و اسکان ساکنین روستای نوده در شهر آبیز بودند که تیم‌های ارزیاب خبر از شکسته شدن سد ۱۲ امام دادند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی بیان کرد: بنابراین به دستور فرماندار زیرکوه و با کمک امدادگران هلال احمر ۲۵۰ خانوار روستای بمرود نیز توسط امدادگران به شهر حاجی‌آباد منتقل و اسکان داده شدند.

کاوسی ادامه داد: بند خاکی روستای سالک‌آباد نیز بر اثر حجم بالای آب شکسته و آب آن در شهر حاجی‌آباد زیرکوه جاری شده است.

وی بیان کرد: به منظور کمک‌رسانی به ساکنین شهر حاجی‌آباد، ۶ تیم کامل هلال احمر شهرستان زیرکوه در حال امدادرسانی هستند و ۱۰ تیم سیلاب نیز از تمامی شهرستان‌های استان با تجهیزات کامل برای کمک به شهرستان زیرکوه اعزام شده‌اند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: امدادگران هلال‌احمر در حال تخلیه آب از معابر و منازل مسکونی با لجن‌کش‌ها و موتور پمپ‌ها هستند.

دیگر خبرها

  • روستای نظرلو در شهرستان شبستر به شهر تبدیل شد
  • افتتاح ۴ طرح عمرانی در شهرستان کیار
  • برگزاری جشنواره «گیلاس کن»
  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیلزده زرآباد آغاز شد
  • (تصاویر) شکسته شدن ۲ بند خاکی در زیرکوه / تخلیه برخی از روستا‌ها به علت سیلاب
  • دستور تخلیه روستای نوده شهرستان زیرکوه صادر شد
  • آغاز آبرسانی به هفت شهر و ۱۳۶ روستای هرمزگان
  • رمزگشایی از ماجرای مرموز روستایی که یک شبه ناپدید شد!
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی