Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، تقی آزاد ارمکی، جامعه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پنل تخصصی «تحولات ساختار خانواده و فرزندآوری» که در حاشیه برپایی کنگره ملی خانواده برگزار شد، با بیان اینکه بحث خانواده بسیار فراگیر و حوزه‌ای شلوغ است، گفت: با وجود فعالیت افراد و دستگاه‌های زیاد، کسی نمی‌تواند در این حوزه اقدام مؤثری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به کاهش نرخ فرزندآوری در کشور گفت: حتی اگر همه زنان کشور شاغل باشند باز هم تغییر قابل توجهی در فرزندآوری آن‌ها ندارد؛ کما اینکه اگر همه آن‌ها خانه دار شوند باز هم تغییری در نرخ فرزندآوری ایجاد نخواهد شد، در حال حاضر درصد کمی از زنان کشور شاغل هستند، اما جریان فرزندآوری محدود را تجربه می‌کنیم.
وی ادامه داد: تصورم این است که مسأله‌ای در زندگی افراد مهم شده که ما نمی‌خواهیم آن را بپذیریم و آن مفهموم «زندگی کردن» است؛ عاملیت در کاهش نرخ باروری همین میل به زندگی کردن است.
آزادارمکی گفت: زندگی کردن غایب دیروز و حاضر امروز است؛ زندگی کردن مختصات خاص خود را دارد که همان خلوت کردن، عیش و لذت و سرمایه داشتن است و در این شرایط منافع فردی زن و مرد بر فرزندآوری چیرگی پیدا می‌کند.
وی بیان کرد: با شرایط فعلی هیچ منابع مالی گسترده‌ای نمی‌تواند فرزندان خانواده را بیشتر کند.
در ادامه امیدعلی احمدی، جامعه شناس و استاد دانشگاه نیز با تاکید بر اینکه خانواده با مشکلات زیادی رو به رو است، گفت: در حال حاضر همه خود را متولی خانواده می‌دانند این در حالی است که خانواده متولی نمی‌خواهد. خانواده‌ها باید در یک فضای مشترک تجارب خود را با تسهیل گری سازمان‌های مردم نهاد به اشتراک بگذارند و تبادل اطلاعات و تجربیات داشته باشند. باید این نگاه تقویت شود که تنها نهادی که می‌تواند به خانواده کمک کند، خود خانواده است.
احمدی اضافه کرد: دخالت دولت‌ها در امورات خانواده نمی‌تواند راهگشا باشد بلکه در بیشتر موارد به مشکلات می‌افزاید.
وی با بیان اینکه حل مشکلات خانواده تنها با حضور اعضای خانواده و یک گفت‌وگوی سازنده امکان پذیر است، گفت: هرگونه دخالت در خانواده تا زمانی که بدون برنامه و مطالعه باشد تاثیری ندارد.
وی با اشاره به کاهش نرخ فرزندآوری در کشور افزود: باید خانواده‌ها خودشان مجاب شوند که لازم است جمعیت کشور افزایش پیدا کند و تا زمانی که به این نتیجه نرسیده باشند، سیاست‌های تشویقی پاسخگو نیست.
محمدجواد محمودی، رییس کمیته مطالعات جمعیتی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در ادامه این پنل با بیان اینکه به راحتی نمی‌توان خانواده‌ها را مجاب کرد تا به سوی فرزندآوری حرکت کنند، گفت: در حال حاضر باروری به زیر عدد ۲ که نرخ جانشینی است، رسیده است.
وی ادامه داد: از سال ۸۰ و پیش از توصیه‌ها برای افزایش جمعیت، کشور با افزایش نرخ باروری مواجه شد و شعار افزایش جمیعت از سال ۸۶ زده شد. از سال ۹۰ تا ۹۵ شاهد افزایش نرخ باروری بودیم به طوری که نرخ باروری در سرشماری سال ۹۵ به نرخ جانشینی رسید. اردیبهشت ۹۳ سیاست‌های ابلاغی جمعیت توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد و سال ۹۴ شاهد افزایش تولد بودیم.
محمودی تاکید کرد: در ۶ ماهه سال ۹۷ حدود ۷۰۶ هزار تولد ثبت شد که گویای کاهش نرخ باروری در سال ۹۷ است.
وی گفت: مهمتر از تعداد جمعیت، ساختار جمعیت است به طوری که اگر جمعیت جوان و نیروی کار به میزان لازم باشد و با سالمندی مواجه نباشیم، یک جمعیت متناسب داریم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۲۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا مهرعلیان ظهر یکشنبه در نشست قرارگاه جوانی جمعیت که در فرمانداری قزوین برگزار شد اظهار کرد: متأسفانه نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است و شاهد کاهش جمعیت در شهرستان قزوین هستیم.

رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین با تاکید بر اینکه باید بحران جمعیت در قزوین را جدی گرفت، افزود: تشویق جوانان به ازدواج در افزایش موالید و رشد جمعیت مؤثر است.

وی با بیان اینکه سیاست‌های اشتباه پیشین تفکراتی مانند «فرزند کمتر، زندگی بهتر» در بین جامعه نهادینه شده و باعث کاهش جمعیت در استان و کشور شده است.

مهرعلیان با بیان اینکه باید از فرصت باقیمانده برای پنجره جمعیت به بهترین شکل استفاده کرد، تصریح کرد: تغییر باورهای فرهنگی مردم و تشویق به ازدواج جوانان و فرزندآوری برای خلق یک زندگی با نشاط می‌تواند رشد جمعیت را در استان باعث شود.

وی بیان کرد: ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری نیازمند همراهی همه دستگاه‌ها و استفاده از همه ظرفیت‌های موجود در شهرستان قزوین است و همه باید خود را در این حوزه مسؤول بدانند.

رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین تاکید کرد: یکی از ابزارهای ازدواج موفق و فرزندآوری آموزش مهارت‌های صحیح زندگی به نوجوانان و جوانان است.

وی در پایان یادآور شد: باید از همه ظرفیت‌ها برای جبران سال‌های از دست رفته در حوزه جمعیت استفاده کرد.

کد خبر 6097442

دیگر خبرها

  • ایلان ماسک: آمریکا در حال انقراض! کاهش نرخ زاد و ولد خطرناک‌تر از گرمایش جهانی است
  • توجه به موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در گتوند
  • وحید شمسایی: موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • نجم‌الدین شریعتی:ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور