Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-08@18:29:33 GMT

وقتی ثروتمندان هم کتاب ارزان می‌خرند

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۲۲۸۱۲

به گزارش پارس نیوز، 

 نیتاشا دیواسار مدیر انتشارات تیلور اند فرانسیس با کتابی درباره تجارت و صنعت نشر در هند در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور دارد. به گزارش ایبنا، در اینجا گفتگوی وی درباره وضعیت نشر هندوستان و تجارت و بازار کتاب در این کشور را می‌خوانید:

کمی درباره وضعیت نشر در کشور هند بگویید. دقیقاً الان این صنعت در چه جایگاهی قرار دارد؟

صنعت نشر همواره در کشور هندوستان با نوسان بسیاری روبرو بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسسه تحقیقاتی نیلسن در سال 2015 آماری منتشر کرد که طبق آن معلوم شد که 94درصد کتاب‌های منتشر شده در این کشور درسی هستند و تنها حجمی کمی از آن را کتاب‌های دانشگاهی تشکیل می‌دادند. قیمت‌ها همیشه بالا و پایین می‌شود و چون بودجه کتابخانه‌ها نیز پایین است مردم کمتر به کتاب‌های غیردرسی دسترسی دارند. این درحالی است که هند یکی از بزرگترین سیستم‌های آموزشی در جهان را دارد ولی دولت روی کتاب‌های دیجیتالی تمرکز کرده است ولی با این وجود کتاب‌‌های چاپی همیشه نرخ فروش ثابت خود را در بازار کتاب حفظ کرده‌اند.

امروزه در بسیاری از کشورهای جهان کتاب صوتی پیشرفت خوبی داشته است. بازار این کتاب‌ها در کشور هند چطور است؟

البته چند ناشر در کشور اقدام به تولید این کتاب‌ها می‌کنند ولی زیاد استقبال خاصی نمی‌شود. با وجود اینکه در هندوستان حدود 15 میلیون نابینا زندگی می‌کند ولی تولید کتاب صوتی چندان مطلوب نبوده است. شرکت آمازون اخیراً اعلام کرده قصد دارد کتاب‌های صوتی با زبان‌های محلی تولید کند ولی هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب این بازار فاصله داریم.

ناشران هندی در نمایشگاه از سنتی در کشورشان صحبت می‌کردند که قیمت کتاب باید پایین باشد. درباره این سنت صحبت می‌کنید؟

بله بازار کتاب به خاطر حساسیت بالای مردم به قیمت کتاب همیشه نوسان داشته است. البته این سنت در کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز دیده می‌شود. در اینجا اعتقاد بر این است که کالاهایی مثل کتاب ضروری نیستند و باید دارای قیمت پایینی باشند که مردم آن را بخرند. حتی مردم ثروتمند نیز از کتاب‌های گران قیمت استقبال نمی‌کنند.

جذابیت بازار کتاب هند در چند زبانه بودن آن است. ناشران از این فرصت چگونه بهره می‌گیرند؟

بله ولی متاسفانه ترجمه‌ها زیاد خوب نیستند و ناشران کمتر قادر هستند با تعداد انبوه کتابی به زبان محلی چاپ کنند. در حقیقت در هندوستان ناشران به چند دسته محلی، منطقه‌ای، ملی و فراملی تقسیم می‌شوند و این تعدد زمینه کاری بین ناشران بازار کتاب را ضعیف کرده است. بیشتر زبان هندی و انگلیسی در بازار کتاب قدرت کافی دارد که این هم در کتاب‌های آکادمیک خلاصه می‌شود. گذشته از اینها نکته آخر درباره بازار کتاب هند میلیون‌ها کاربر اینترنتی هستند که کتاب‌های خود را به صورت رایگان از اینترنت می‌گیرند و با وجود این مسئله نمی‌توان چندان به رشد بازار کتاب امیدوار بود.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: تجارت صنعت نمایشگاه کتاب هندوستان بازار کتاب بودجه جهان دولت کشورهای جهان جنوب شرقی اینترنت رشد بازار کتاب تجارت رشد نمایشگاه کتاب هندوستان پارس نیوز پار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۲۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ کابینه دولت رئیسی در شهریورماه ۱۴۰۰ از مجلس رای اعتماد گرفت و به نوعی می‌توان گفت برنامه‌های اقتصادی دولت از مهرماه به طور رسمی کلید خورد و اجرایی شد. یکی از مهم‌ترین اولویت‌های تیم اقتصادی دولت سیزدهم، رسیدگی به وضعیت افسارگسیخته قیمت‌ها در بازار مسکن بود. رویکردی که با شعار ساخت چهار میلیون مسکن در طول عمر دولت همراه شد تا بتواند کفه عرضه و تقاضای مسکن را تا حدودی متعادل کند؛ اما این روند در اجرا با مشکلات بسیاری همچون عدم همراهی شبکه بانکی برای تامین مالی نهضت ملی مسکن مواجه شد و عملا از هدف گذاری مورد نظر دور شد. در نتیجه به دنبال عدم عرضه مناسب و موثر خانه به بازار و همچنین نقش انتظارات تورمی از چشم انداز شاخص ارزی، منجر به رکوردشکنی قیمت‌ها در بازار مسکن تا به امروز شده است.  

بررسی جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی پیرامون تحولات بازار مسکن شهر تهران این وضعیت را تایید می‌کند. به گونه‌ای که میانگین قیمت یک متر خانه در پایتخت از رقم ۳۱ میلیون و ۶۳۱ هزار تومانی در مهرماه ۱۴۰۰ به رقم ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان در پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ رسیده است؛ به بیان دیگر شاهد جهش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران بوده ایم.

اما از سوی دیگر به رغم افزایش قیمت میانگین یک متر مسکن به بالای ۸۱ میلیون تومان، رکود در این بازار مشهود است. به گونه‌ای که در فروردین امسال تعداد معاملات مسکن تهران تنها ۱۵۰۸ مورد بوده است که نسبت به اسفند سال قبل ۷۵.۶ درصد کمتر بوده و نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز ۱۴.۲ درصد افت داشته است که نشان از فضای رکودی در دادوستد‌های مسکن پایتخت دارد.

بررسی آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی بیان گر رقبت خریداران به خانه‌های با عمر کمتر از پنج سال است؛ چراکه در فروردین امسال این نوع خانه با سهم ۳۰.۱ درصدی از تعداد کل معاملات و ثبت ۴۵۴ معامله، در صدر قرار داشته اند و در رتبه بعد نیز نقطه مقابل یعنی خانه‌های با بیشترین زمان ساخت یعنی بیش از ۲۰ سال قرار دارند که سهم معاملات این خانه‌های کلنگی با ۳۷۰ معامله، ۲۴.۵ درصد بوده است.  

در این میان، نگاهی به تعداد معاملات مسکن در مناطق ۲۲ گانه تهران نشان می‌دهد در شروع سال جاری، منطقه ۵ با سهم ۱۲.۵ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قرارداد‌های مبایعه نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق ۱۰، ۴ و ۲ به ترتیب با سهم‌های ۱۰.۷، ۸.۶ و ۸.۲ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت

در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنر‌ای مسرکونی معامله شده معادل ۱۵۰ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان به منطقه یک و کمترین آن با  ۴۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.

  چند نکته مهم از تحولات مسکن در فروردین ۱۴۰۳


همان طور که اشاره شد میانگین قیمت یک متر خانه در تهران به حدود ۸۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است؛ این در حالی است که ۵۹ درصد از خانه‌های معامله شده در آغاز سال جدید، با قیمتی کمتر از این رقم معامله شده است و از سوی دیگر ۵۶.۳ درصد از معاملات نیز به واحد‌های مسکونی با ارزش کمتر از ۶ میلیارد تومان تعلق داشته است که در نوع خود قابل تامل است و در نهایت سهم واحد‌های مسکونی با مساحت کمتر از ۸۰ متر از کل معاملات فروردین ماه، ۵۷.۷ درصد بوده است.

 

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات سایپا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ ارزان‌ترین سواری داخلی چند؟
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت ارزان‌ترین گوشی هوشمند
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • سکه و طلا در بازار تهران ارزان تر شد
  • ثبات در بازار مرغ همدان با قیمت ۲۰ درصد ارزان‌تر از سال قبل
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • دانشمندان به کمک نمک، سوپر باتری ارزان قیمت ساختند
  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شوند؟
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • خانه‌دار شدن کارگران واجد شرایط استان یزد با تسهیلات ارزان قیمت