Web Analytics Made Easy - Statcounter

 نایب رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر عزم و اراده جدی جامعه برای توسعه منع خشونت علیه زنان، گفت: ازدواج های زودهنگام نمونه ای از این خشونت هاست که در حقیقت بزرگ ترین علیه دختران و زنان آینده است.

به گزارش ایرنا، معصومه آقاپور روز پنجشنبه در همایش منع خشونت علیه زنان در تالار پتروشیمی تبریز، افزود: اینکه آمارهای رسمی آذربایجان شرقی را از لحاظ ازدواج های زودهنگام در رده دوم کشوری می بینیم درد عمیقی وجود ما را در بر می گیرد و این درد بزرگ جامعه کنونی ماست و علما، وکلا و حقوق دانان و فرهنگیان جامعه باید راهکارهای عملی و منطقی برای زدودن این چهره زشت از جامعه ارایه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی از اینکه در پاره ای از موارد ازدواج دختران زیر 12 سال در برخی از روستاهای آذربایجان شرقی به ثبت می رسد، ابراز تاسف و گلایه کرد.

آقاپور، ریشه و دلیل اصلی وجود ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی متوجه زنان را گروه بندی های موجود در جامعه بر اساس سنتی و مدرن دانست و اظهار داشت: این گروه بندی ها مناسبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را دگرگون کرده و منجر به بروز انواع آسیب ها شده است.

وی با اشاره به اینکه مردسالاری در جامعه ایرانی با قرون قبل از اسلام بر می گردد، از اینکه چنین رویه ای هنوز در بسیاری از شهرها و روستاها ادامه دارد ابراز تاسف کرد و گفت: این رویه حتی در بخش مدرن جامعه نیز رواج دارد و این بخش از جامعه اگر برای زنان حق و حقوقی قایل هستند بیشتر جنبه تشریفانی و نمادین دارد که نمونه های بسیاری از آن را می توان ارایه کرد.

آقاپور افزود: برای نمونه دستور و ابلاغ رییس جمهوری مبنی بر استفاده 30 درصدی از زنان جامعه در بخش مدیریت ها هنوز به جایی نرسیده است هر چند ما معتقدیم این حضور سیاسی و اجتماعی باید در سطح تصمیم سازی ها وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه خشونت علیه زنان تنها مربوط به خشونت های جسمی و فیزیکی نیست، خشونت های روحی و روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و حتی سیاسی را از جمله این خشونت ها علیه نیمی از جامعه ایرانی بیان کرد.

نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی ، تلاش برای ایجاد اعتماد در بین زنان برای کسب حق و حقوق خود را لازم دانست و ادامه داد: متاسفانه بیشتر زنان به دلیل ترس و واهمه از ابراز عقیده و بیان خشونت های علیه خود، از اینکه به مراجع مربوطه مثل نیروی انتظامی و بهزیستی مراجعه کنند، به شدت استرس و واهمه دارند و باید این وضعیت به سامان برسد.

آقاپور، آموزش فرهنگ سازش و تلاش برای ترویج آنرا را از ملزومات کاهش خشونت علیه زنان قلمداد کرد و گفت: طبق آمارهای موجود در 2 سال اخیر خشونت علیه زنان در ایران 5 درصد افزایش یافته است که می توان با فرهنگ سازی برای کاهش این ارقام وارد عرصه شد.

به گفته وی دلیل اصلی و اساس خشونت علیه زنان در ایران متوجه مسایل اقتصادی جامعه است که باید تلاش شود تا با تقویت بنیه های اقتصادی خانواده ها این امر ناپسند در کشور رو به کاهش بگذارد.

به گزارش ایرنا، رییس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی نیز در این همایش با ارایه تعریفی جامع از خشونت در مبانی حقوقی و اسلامی، گفت: خشونت، عکس العمل یک عمل نامیمون است و رفتاری غیرمتعارف در برابر عمل تجاوزگرایانه به شمار می رود و در معنای مطلق امری پسندیده و لازم است که حتی از ناحیه طبیعت نیز ما شاهد چنین خشونتی هستیم.

حسن عظیم زاده اظهار داشت: هر ملت و قومی ساخته و پرداخته تاریخ و حوادث آن است و به همین دلیل جوامع بشری هیچ گاه از حقوق یکسان برخوردار نبوده اند و همواره مردان قدرت رهبری و امیری بیشتری داشته اند.
وی خشونت خانوادگی را منشاء اصلی خشونت علیه زنان بیان کرد که آگاهی دهی به آحاد مردم و فرهنگ سازی برای جلوگیری از تداوم آن لازم و ضروری است.

به گزارش ایرنا، همایش یک روزه منع خشونت علیه زنان به همت کمیسیون زنان کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی در دو نوبت صبح و عصر در تبریز برگزار می شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: نماینده مجلس زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۳۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامرضا دهقان صبح سه شنبه در حاشیه نشست اعضای شورای فرهنگ عمومی شهرستان خاش، با تأکید بر اهمیت دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف برای ازدواج آسان در جامعه افزود: مهریه‌های سبک علاوه بر تسهیل در امر ازدواج جوانان سبب کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود و اقدامات ارزشمند طوایف شهرستان مبنی بر حذف طلا و جواهرات باید در جامعه نهادینه شود.

وی ادامه داد: مباحث فرهنگ سازی تسهیل در ازدواج، تربیت خانواده‌ها، انجام کارهای عام المنفعه، بهره گیری از ظرفیت‌های خیران، برجسته سازی اقدامات بشردوستانه و اولویت قراردادن به مقوله‌های آموزش و بهداشت باید به عنوان شاخص و برنامه اولویت دار دیده شود.

وی اظهار کرد: کمک به تحقق شعار سال و بهره گرفتن از ظرفیت‌های منطقه برای رونق تولید و کاهش آسیب‌های اجتماعی نیاز مهم جامعه بوده که ضرورت دارد از سوی مسؤولان دستگاه‌های مختلف در دستور کار باشد.

شایان ذکر است سایر اعضای این جلسه در ادامه در خصوص مباحث مختلف جهش تولید با مشارکت مردم، ازدواج آسان و غیره به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

در این نشست مقرر شد تا با حضور علما، نخبگان و معتمدان شاخص شهرستان خاش برای رفع و یا کاهش مشکلات ازدواج و مقابله با آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق و نیز جهش تولید با مشارکت مردم و چگونگی حمایت‌های دولتی از سرمایه‌گذاران بومی و جذب خیران برای انجام کارهای عام المنفعه و نیز مشارکت برای اجرای پروژه‌های آموزشی و بهداشتی بر حسب نیاز منطقه تدابیر لازم اتخاذ شود.

کد خبر 6098894

دیگر خبرها

  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم
  • بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند
  • فرانسه بی‌اخلاقی در صنعت فیلم را جدی گرفت/ تشکیل یک کمیسیون دولتی
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • تشدید خشونت‌ها علیه سیاستمداران، چالشی برای آلمان
  • چرا دولتمردان آمریکا از خشونت‌ علیه دانشگاهیان این کشور در برابر دوربین‌ها ابایی ندارند؟
  • پس لرزه های ادعای یک نماینده مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /یک ذره انسانیت و شرم داشته باشید /حرمت زنان و نوامیس یک کشور مسلمان را نشکنید
  • فیلم| نطق نماینده آمریکا علیه ماشین سرکوب دانشجویان
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • ریشه‌یابی خشونت‌های فیزیکی و کلامی/ جریمه بدون آموزش تاثیری ندارد