Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-06@15:29:01 GMT

هوش مصنوعی گوگل در حال یادگیری نحوه طرح پرسش

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۲۳۴۶۵

هوش مصنوعی گوگل در حال یادگیری نحوه طرح پرسش

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، سیستم‌های هوش مصنوعی به طور معمول در زمینه طرح پرسش، عملکرد چندان مطلوبی ندارند زیرا برای انجام این کار ابتدا باید سیستم‌های یاد شده را به آنها آموزش داد. این موضوع دلیل اصلی تمرکز گوگل روی پردازش زبان طبیعی و دیگر تکنیک‌های مربوط به مکالمه با هوش مصنوعی است تا بدین طریق تعامل با دستیار هوشمند «گوگل اسیستنت» تا جایی که امکان دارد طبیعی‌تر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیستم سؤال و جواب فعال گوگل موسوم به «اکیتو کیو اِی» یک پروژه تحقیقاتی است که از یادگیری تقویتی به‌ منظور آموزش دستیار هوش مصنوعی برای سؤال کردن و جواب دادن بهره می‌برد. امروز این پروژه توسط گوگل به حالت «متن‌باز» درآمده است.

میشل چن هوسچر، یکی از مهندسین نرم افزار در واحد هوش مصنوعی گوگل در مورد ActiveQA اینگونه توضیح داد: این سیستم با استفاده از زبان طبیعی بارها و بارها با سیستم‌های سؤال و جواب تعامل می‌کند و هدف آن ارائه پاسخ‌های بهتر است. این سیستم همانند یک کودک سؤالات را تکرار می‌کند؛ به عنوان مثال تسلا چه زمانی به دنیا آمده است؟ سپس سؤال مورد نظر را با عبارات دیگری می‌پرسد؛ مثلا تسلا در چه سالی به دنیا آمد؟ همانطور که اشاره شد هدف اصلی این سیستم، بهبود پاسخ‌های ارائه شده است.

این دستیار بین کاربر و یک جعبه سیاه سیستم سؤال و جواب قرار گرفته و یاد می‌گیرد که سؤالات را اصلاح کرده و نهایتا مناسب‌ترین پاسخ ممکن را ارائه دهد. محققان گوگل در هفتمین کنفرانس بین‌المللی یادگیری ماشینی که در ماه مرداد (می) برگزار شد، اعلام کردند که سیستم سؤال و جواب مبتنی بر هوش مصنوعی این شرکت، زبان طبیعی یک سؤال اولیه را اصلاح و سپس مرتبط‌ترین جواب موجود در منابع را به عنوان بهترین پاسخ به کاربر ارائه می‌دهد.

در گذر زمان، سیستم مورد بحث روی یک «فریم‌ورک» یادگیری تقویتی کار خواهد کرد تا یاد بگیرد سؤالات دقیق‌تر و مشخص‌تری بپرسد و در آخر پاسخ‌هایی را که به دنبال آنهاست، بیابد. با توجه به اصلاحاتی که در مدل‌های پارامترها اعمال می‌شود، با ارسال هر پرسش به سیستم سؤال و جواب، پرسش یاد شده از نظر اینکه جواب آن چقدر خوب خواهد بود، ارزیابی و دو پاسخ نهایی خوب و بد ارائه خواهد شد.

گوگل، سیستم «اکتیو کیو‌ ای» را به شکل یک پکیج در فریم‌ورک یادگیری ماشینی خود موسوم به تنسورفلو (TensorFlow) در دسترس قرار می‌دهد. علاوه بر اضافه شدن یک مدل انتخاب پاسخ، یک شبکه عصبی که با استفاده از کلمات موجود در مجموعه داده‌های استنفورد آموزش داده شده و یک سیستم سؤال و جواب بر پایه‌ی BiDAF استنفورد (جریان توجه دو طرفه برای یادگیری ماشینی) به این پروژه افزوده شده است. غول جستجوگر در حال تولید یک سیستم از پیش آموزش داده شده‌ی جمله به جمله است و در ایجاد این سیستم از کد آموزشی فریم‌ورک ترجمه‌ی طبیعیِ ماشینیِ تنسورفلو بهره گرفته است.

تیمی از گوگل نمونه‌ای از روش اجرای اکتیو کیو ای را به‌ نمایش گذاشته که در آن، سیستم سؤال و جواب، اساسا پاسخ‌هایی را برای سؤالات مطرح شده ارائه می‌دهد. در این نمونه‌ی نمایشی پاسخ‌های مورد نظر از مجموعه داده‌های مسابقه‌ی تلویزیونی جئوپاردی استخراج شده است.

هوسبچر و رودریگو نگویرا که یکی از دانشجویان پی‌اچ‌دی و مهندس نرم‌افزار در واحد هوش مصنوعی گوگل است در پستی در وبلاگ خود نوشت: فکر می‌کنیم این تحقیق به ما کمک خواهد کرد تا سیستم‌هایی را طراحی کنیم که پاسخ‌های بهتری ارائه دهند. هدف گوگل این است که اطلاعات جهان‌ را سازماندهی و آن را به طور عمومی قابل دسترس و مفید کند و ما معتقدیم که اکتیو کیو ای یک گام مهم در واقعیت یافتن این هدف است.

انتهای پیام/

168 / 167 گوگل هوش مصنوعی جستجوی گوگل پروژه گوگل

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: گوگل هوش مصنوعی جستجوی گوگل پروژه گوگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۳۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی iOS ۱۸ را زیر و رو می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهربه نقل از گیزموچاینا، از ماه ها قبل شایعات درباره پتانسیل یکپارچه سازی هوش مصنوعی در سری آیفون ۱۶ و iOS۱۹ وجود دارد. اما اکنون اخباری جدید در این باره منتشر شده است. طبق گزارش ها اپلیکیشن های اصلی iOS (زافاری، اسپات لایت سرچ، سیری، ایمیل و مسجز) همه با هوش مصنوعی ارتقا می یابند. به نظر می رسد ابزار جدید یک مدل زبانی بزرگ به نام آژاکس (Ajax)باشد.

این سیستم می تواند در پاسخ به داده های ورودی کاربر، جملاتی کامل را به سرعت تولید کند. همچنین طبق گزارش ها آژاکس می تواند متن را تحلیل کند و چند پاسخ ارائه و آنها را براساس صحت و مرتبط بودن دسته بندی کند.

علاوه بر آن مدل زبانی بزرگ مذکور می تواند واژه ها و عبارت های کلیدی را شناسایی کند تا خلاصه ای در اپلیکیشن های زافاری و مسجز بسازد. در زافاری ۱۸ ویژگی جستجوی هوشمند به کاربران اجازه می دهد تا خلاصه هایی از صفحات وب تهیه کنند.

علاوه بر این موارد اپل مدل هوش مصنوعی خود را با دستگاه ها و اپلیکیشن های مختلف یکپارچه می کند. طبق گزارش ها این هوش مصنوعی می تواند شماره تماس های دفترچه تلفن کاربر را در پیام های متنی شناسایی کند و اطلاعات مرتبط با اپ تقویم را نیز استخراج کند تا پاسخ هایی متناسب بسازد.

البته سیری نیز از هوش مصنوعی بهره می برد و طبق گزارش این دستیار صوتی احتمالا خلاصه هایی ساده یا پاسخ هایی براساس محتوای پیام ها فراهم می کند. این قابلیت ها روی دستگاه فعال می شوند و از سوی دیگر قابلیت های پیچیده تر مانند تولید خلاقانه متن یا تحلیل عمیق احتمالا به ابر رایانشی متکی خواهد بود. در این میان شایعاتی مبنی بر آن وجود دارد که اپل مشغول بررسی شراکت با اوپن ای آی و گوگل برای ارائه چنین قابلیت هایی است.

اما طبق گزارش جدید این شرکت فناروی به شدت روی حریم خصوصی کاربر متمرکز و به دنبال روش هایی برای به حداقل رساندن پردازش داده ها در ابر رایانشی است.

کد خبر 6096992 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی
  • چرا صهیونیست‌ها از اسامی مقدس برای نامگذاری تسلیحات و عملیات‌های نظامی استفاده می‌کند؟
  • ببینید | چند پرسش و پاسخ مهم برای دختران جوان و زنان!
  • جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی برگزار شد
  • هوش مصنوعی iOS ۱۸ را زیر و رو می‌کند
  • حضور ناشران پخته‌خوار در نمایشگاه کتاب محدود می‌شود
  • آیا وضو یا تیمم با وجود آرایش و لاک ناخن صحیح است؟
  • پایان سلطه گوگل با این موتور جست‌وجوی جدید
  • پاسخ به مهم‌ترین پرسش هواداران استقلال؛ مدیرعامل آینده آبی‌ها کیست؟
  • واقعاً روس ها درباره جنگ پوتین چه فکر می کنند؟/ سقوط مخاطبان تلویزیون دولتی در روسیه/ روس ها بیشتر چه کلماتی را در گوگل جست و جو می کنند؟