Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-24@12:11:28 GMT

برخی از مکمل‌ها حاوی داروهای تائید نشده اند

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۲۴۵۴۴

برخی از مکمل‌ها حاوی داروهای تائید نشده اند

 پژوهشگران آمریکایی می‌گویند در بررسی 746 مکمل غذایی دریافته‌اند که تقریباً همه آن‌ها که برای تقویت جنسی، کاهش وزن یا رشد عضلانی تبلیغ می‌شوند، حاوی داروهای تأیید نشده و گاهی خطرناک هستند.

به گزارش صدای ایران از واشنگتن‌پست بازبینی پایگاه داده‌های سازمان غذا و داروی امریکا درباره مکمل‌های غذایی حاوی مواد غیرمجاز در فاصله سال‌های 2007 تا 2016 به‌وسیله این پژوهشگران نشان‌دهنده وجود این داروها در مکمل‌ها بود:

- سیلدنافیل (ویاگرا) و سایر داروهای بهبود نعوظ در مکمل‌های تقویت جنسی
- سیبورامین و ملین فنولفتالین که هر دو به‌وسیله سازمان غذا و دارو ممنوع شده‌اند در مکمل‌های کاهش وزن
- استروئیدها یا آنالوگ‌های آن‌ها در مکمل‌های بدن‌سازی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حدود 80 درصد این مکمل‌ها حاوی دست‌کم یک دارو بودند که نباید در این فراورده وجود داشته باشد. 20 درصد از این مکمل‌ها حاوی دست‌کم دو دارو بودند و دو برند مکمل حاوی شش داروی تائید نشده بودند. یک فراورده حاوی دو دارو بود که یکی فشارخون را بالا می‌برد و دیگر فشارخون را پایین می‌آورد. علیرغم این آلودگی‌ها، کمتر از نیمی از این فراورده‌ها از بازار جمع‌آوری شده بودند.

این پژوهشگران می‌گوید وجود داروهای نامبرده نشده در روی برچسب این مکمل‌ها خطر جدی برای بهداشت عمومی است.
بیش از 40 درصد از جمعیت آمریکا مکمل‌های غذایی مصرف می‌کنند و بسیاری از مصرف‌کنندگان به اشتباه فکر می‌کنند که این مکمل‌ها تحت نظارت قانونی شدید قرار دارند و نوشته‌های برچسب‌هایشان دقیق است، درحالی‌که این طور نیست.
به گفته این پژوهشگران داروهایی که در این مکمل‌های یافت می‌شوند، «به طور بالقوه به علت سوءمصرف اتفاقی، مصرف بیش‌ازحد یا تداخل با سایر داروها یا دچار بودن فرد به بیماری‌های زمینه‌ای باعث عوارض جانبی وخیمی شوند.»

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: مکمل دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۴۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تائید ۶ کاندیدا برای حضور در انتخابات فدراسیون ورزش‌های رزمی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجمع انتخاباتی فدراسیون انجمن‌های ورزش‌های رزمی ابتدا قرار بود ۷ بهمن ۱۴۰۲ و سپس ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ برگزار شود که هر ۲ بار لغو شد.

با تصمیم هیات رئیسه مجمع انتخاباتی این فدراسیون در روز ۲۵ اردیبهشت ماه در سالن استاد فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شود تا این فدراسیون رئیس جدید خود را بالاخره بشناسد.

برای انتخابات ۱۱ نفر برای احراز پست ریاست این فدراسیون ثبت نام کرده بودند، اما در نهایت ۶ نفر برای حضور در انتخابات تایید شدند. افشین چگینی، یوسف بهتری، حمیدرضا پارسی‌منش، یوسف جاویدان، محمد عسگری و جاسم منوچهری نفرات تایید شده هستند.

پیش از این یوسف بهتری ریاست فدراسیون را برعهده داشت که از سمت خود کناره‌گیری کرد و مجید زارعیان به‌عنوان سرپرست فدراسیون منصوب شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور
  • تائید ۶ کاندیدا برای حضور در انتخابات فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • دستور جمع‌آوری مکمل تقویتی موی فیتو صادر شد
  • دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو
  • دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار
  • دارو زباله نیست!
  • بی‌پولی، خیلی از پزشکان را بلاگر کرده است!
  • بی‌پولی، خیلی از پزشکان را بلاگر کرد