Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست دفتر هماهنگی خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور گفت: هم اکنون فقط 5 درصد از حجم کل زباله ها در سطح کشور به صورت بهداشتی دفن می شود.
حبیب راضی امروز در نشست کمیته تخصصی پسماند کلانشهر های کشور در مشهد افزود: ساماندهی پسماندها به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اولویت ویژه دارد لذا بین 17 تا 30 درصد اعتبارات شهرداریها در همین حوزه هزینه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به موضوع مدیریت پسماند اشاره و بیان کرد: پسماندها از سه منظر تولید گازهای گلخانه ای، فرسایش و آلودگی خاک و هزینه کرد منابع مالی خسارات قابل توجهی دارند و باید در جستجوی راهی بود که خسارات پسماند در هر سه حوزه کاهش یابد.
راضی ادامه داد: بر اساس آمار سال پایه مطالعاتی (1395) در سه حوزه یاد شده سالانه 45 میلیارد تومان خسارت ریالی وارد می شود. از کل پسماند جمع آوری شده در کشور 25 درصد بازیافت شده، 75 درصد دفن می شود که از این میزان پنج درصد دفن بهداشتی دارد، برای 27 درصد جمع آوری مکانیزه و 7 درصد تفکیک زباله تر از خشک در مبداء انجام می شود.
وی گفت: بر اساس برنامه ریزی، در افق پنج سال آینده باید در بازیافت زباله از 25 به 80 درصد، در خصوص دفن از 75 درصد به 20 تا 30 درصد، جمع آوری میکانیزه از 27 به 60 درصد و تفکیک زباله از 7 درصد به 30 درصد دست یافت. بر پایه این چشم انداز در کشور 283 منطقه مدیریت پسماند شهری و روستایی با 123 پروژه پردازش و کمپوست، 264 محل دفن و 18 نیروگاه زباله سوز پیش بینی شده است .
نشست کمیته تخصصی پسماند کلانشهرهای کشور با حضور مدیران عامل سازمانهای مدیریت پسماند 15 کلانشهر ایران با هدف بررسی راهکارهای علمی و کارشناسی این حوزه و تبادل تجربیات و اطلاعات در مشهد برگزار شد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: دفن بهداشتی زباله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۴۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قامت‌هایی که خم می‌شوند؛ دستانی که غبار از چهره شهر می‌زداید

نیمه شب‌ها در دل تاریکی و سرمای شب شروع به کار می‌کند، اما وقتی کارش تمام می‌شود که خورشید گرمای مطبوعش را به آسمان بخشیده و دیگر از سردی استخوان‌سوز شب خبری نیست؛ پاکبانی شغل مردان قوی است، مردانی که نان حلال را در ازای آراستن شهر به دست می‌آورند.

شهر در خواب عمیقی فرو رفته، اما او بیدار است؛ جارو به دست خیابان‌ها را نوازش می‌کند؛ صدای خش‌خش جارویش در سکوت شب می‌پیچد، اما کوچه‌های شهر این آهنگ را دوست دارد؛ گهگاهی خم می‌شود، زباله‌ای را از روی زمین برمی‌دارد و دوباره با جدیت تمام به کارش ادامه می‌دهد.

پاکبانان افراد زحمت‌کشی هستند که سال‌های عمرشان را در کوچه‌های شهر سپری می‌کنند؛ هم‌قدم و هم‌پای آن ها جارویی با دسته بلند است که آن را با عشق بر زمین می‌سایند تا پاکیزگی را به شهر هدیه کنند.

آن ها همیشه در صحنه هستند، در خط مقدم مبارزه با آلودگی‌ها، زشتی‌ها و پلیدی‌ها، اما چرا دیده نمی‌شوند؟ چرا هر روز از کنارشان عبور می‌کنیم، بی‌آنکه بدانیم در دلشان چه می‌گذرد؟

به‌راستی اگر آنان نبودند فضای شهر را انبوهی از زباله و بوی نامطبوع آن فرامی‌گرفت و به‌طور قطع شهر دیگر محل مناسبی برای زندگی نبود.

زباله‌های شهر تمام‌شدنی نیست و آن ها تن‌ها دل‌خوش به آواز پرندگان و سایه درختان سبز پس از چندین ساعت سرپا ایستادن و نظافت کردن، لحظه‌ای را در آغوش طبیعت می‌آرامند و دوباره با جانی تازه، فعالیت خود را از سر می‌گیرند.

جمع‌آوری روزانه ۱۲۰ الی ۱۳۰ تن زباله در شهرکرد

مومنی رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شهرکرد گفت: ۷۰ درصد زباله در شب و  ۳۰ درصد زباله در ساعات میانی روز با هزینه ۲۷ میلیارد تومان در شهر جمع‌آوری می‌شود.

وی اظهار کرد: حدود ۱۲۰ الی ۱۳۰ تن زباله به صورت روزانه در سطح شهر جمع‌آوری که از این میزان زباله ۷۰ درصد در شب و ۳۰ درصد در روز جمع‌آوری می‌شود.

مومنی با بیان اینکه برای جمع آوری زباله به صورت سالانه در شب و روز ۲۷ میلیارد تومان هزینه صرف می‌شود، افزود: به دلیل عدم رعایت برخی شهروندان در خصوص ساعت تعیین شده برای خارج کردن زباله از خانه، هم اکنون ۳۰ درصد زباله‌های شهر در ساعات میانی روز با هزینه حدود ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان جمع‌آوری می‌شود.

وی با بیان اینکه بیشترین زباله مربوط به زباله خانگی است، اضافه کرد: این زباله ها توسط دستگاه های کامیون پرس‌دار به صورت شبانه‌روزی به سایت دفن زباله واقع در رحمتیه منتقل شد.

مومنی ادامه داد: هم اکنون ۲۶۰ پاکبان در بخش نظافت و جمع‌آوری زباله با ۳۰ دستگاه ماشین‌آلات جمع‌آوری زباله در سطح شهر مشغول به کار هستند.

زباله گردی، در تضاد با زیبایی شهری

این روزها دیدن صحنه‌هایی که افرادی سرگرم جست و جو در دل سطل‌های زباله هستند برای همه عادی به نظر می رسد و روزانه می‌توانیم با آن مواجه شویم.

زباله گردی را می‌توان به عنوان آسیب اجتماعی نوین در اثر تولید بیش از حد زباله رو به رشد توصیف کرد به طوری که در ابتدا این پدیده با هدف پیدا کردن اشیای قابل استفاده یا جمع آوری ته مانده غذا برای قشر آسیب پذیری از جامعه صورت می‌گرفت اما امروزه با اجرای طرح‌های بازیافت و تغییر مدیریت شهری به عنوان یک شغل نیز مورد استقبال اشخاص قرار گرفته است که در واقع شغلی کاذب است که برخی از سر ناچاری به آن روی می‌آورند.

متاسفانه به علت بروز مشکلات اقتصادی شاهد افزایش تعداد زباله گردها در شهرها هستیم که به دلایل مختلف حاضر هستند ساعت ها درون زباله ها، مواد قابل بازیافت را جمع کرده و به دلالان به قیمت بسیار اندک بفروشند.

تفکیک زباله از مبدا، ظرفیتی برای توسعه پایدار شهری

دیگر خبرها

  • درآمد عجیب و باورنکردنی زباله‌گرد‌ها در تهران
  • پلمب ۸۰ گاراژ جمع‌آوری زباله در شهر قم /برخی گاراژدارها از زباله گردها سوءاستفاده می‌کنند
  • درآمد عجیب و باورنکردنی زباله گردها در تهران | سلاطین زباله تهران چه کسانی هستند ؟
  • پشت پرده سلاطین زباله تهران فاش شد | درآمد مافیا از هر زباله گرد ۵۰ میلیون تومان است
  • پشت پرده مافیای زباله فاش شد | درآمد مافیا از هر زباله گرد ۵۰ میلیون تومان است
  • توقیف ۵۴ دستگاه خودرو انتقال پسماند غیر مجاز | کشف ۲۰۰ تن پسماند از زباله گردها
  • پلمب ۸۰ گاراژ جمع‌آوری زباله در شهر قم
  • حذف باکس های جمع آوری زباله از معابر تبریز
  • قامت‌هایی که خم می‌شوند؛ دستانی که غبار از چهره شهر می‌زداید
  • لزوم فرهنگ‌سازی تفکیک زباله‌های خطرناک در قم