Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع > اجتماعی - همشهری آنلاین:
کارشناسان می‌گویند که دردسرهای ورود زائر ایرانی با خودروی شخصی بیش از فواید آن است.

به گزارش ایرنا، با توافقات انجام شده، دولت عراق اجازه داده است تا زائران ایرانی با خودروهای شخصی یا جمعی وارد خاک عراق شده و در زیارت اربعین حسینی شرکت کنند اما کارشناسان می‌گویند که دردسرهای ورود زائر ایرانی با خودروی شخصی بیش از فواید آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان از جمله مشکلات ورود خودروهای شخصی و حتی عمومی را در ایام زیارت اربعین، بسته بودن راه‌ها، ترافیک و ازدحام شدید در اغلب جاده‌ها و در نتیجه معطلی‌های بسیار در حرکت خودروها، خستگی، بی‌حوصلگی و عصبی شدن زائر، عدم آگاهی راننده ایرانی به جاده‌های عراق و مشکلات ورود و پارکینگ در شهرهای زیارتی می‌دانند.

براین اساس به دلیل اینکه اغلب جاده‌ها مملو از جمعیت پیاده ای است که از محورهای مختلف عازم کربلای معلا هستند، حرکت خودروها هم معطلی‌های بسیار برای صاحب خودرو ایجاد می‌کند و هم باعث تشدید ترافیک در مسیرهای حرکت زائران می‌شود.

از طرفی و بدلیل آثار باقیمانده از چند سال جنگ و تروریسم، اغلب راه‌های عراق فاقد علائم و تابلوهای راهنمایی و رانندگی است و در عین حال فاقد استانداردهای مناسب جاده ای هستند و عملا هیچ گونه مقررات و نظارتی برای رعایت حداکثر سرعت رانندگی در عراق وجود ندارد و به همین دلیل و به گفته منابع عراقی حوادث رانندگی در این کشور بویژه در ایام زیارتی و ازدحام جاده بالاتر است.

طبق گزارش وزارت بهداشت عراق در طول 10 سال گذشته (2007 تا 2017) 66 هزار مورد حادثه رانندگی در جاده‌های مختلف عراق رخ داده است که بر اثر آن 22 هزار و 972 نفر کشته و بالغ بر 79 هزار نفر زخمی شده اند.

مرکز فوریت‌های پزشکی وزارت بهداشت عراق نیز اعلام کرده است که فقط در 2016 - 2017 در بغداد پایتخت عراق به طور میانگین ماهانه 200 مورد مصدومیت ناشی از حوادث رانندگی به مراکز درمانی منتقل شده اند.

طبق گزارش منتشر شده وزارت بهداشت عراق، فقط در 2017 (سال گذشته) 8 هزار و 824 حادثه رانندگی درعراق اتفاق افتاده که براثر آن بالغ بر دو هزار و 600 نفر جان باخته و بیش از 9 هزار و 300 نفر آسیب دیده اند.

جالب توجه اینکه مدیریت راهنمایی و رانندگی این کشور اعلام کرده است که قربانیان حوادث رانندگی در عراق در رتبه اول تلفات انسانی قرار دارند و بعد از آن قربانیان حوادث و انفجارهای تروریستی و سپس مرگ ناشی از برق گرفتگی قرار می‌گیرند.

هرساله در ایام اربعین حسینی و مناسبت‌های زیارتی دیگر، جاده‌های عراق براثر عدم مراعات سرعت‌های مجاز یا استفاده از جاده‌های فرعی و نامتعارف، شاهد حوادث مختلف رانندگی است که بعضا بخشی از قربانیان این حوادث نیز از زائران ایرانی هستند.

وزارت بهداشت و همچنین اداره راهنمایی و رانندگی عراق علت بالا بودن تلفات حوادث رانندگی را در این کشور، غیر استاندارد بودن راه‌ها، سرعت بالا و استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی ذکر کرده اند.

کارشناسان معتقدند که ورود خودروهای شخصی ایرانی به عراق بویژه در ایام اربعین برای مسافران و زائران اصلا توصیه نمی‌شود.

به گفته آنها این توصیه به دلیل وجود تهدیدها و مخاطراتی است که می‌تواند برای صاحبان خودروها تبعات تاسف باری به دنبال داشته باشد و برهمین اساس توصیه می‌شود زائران ایرانی از ورود به خاک عراق در ایام اربعین حسینی با خودروهای شخصی و حتی عمومی خودداری کنند.

محدودیت یا نبود پارکینگ در شهرهای زیارتی در هنگام زیارت اربعین یکی دیگر از مشکلاتی است که رانندگان ایرانی را بعد از ورود به خاک عراق به دردسر می‌اندازد به ویژه این که در چنین مناسبت‌هایی و بدلیل تدابیر امنیتی و انتظامی و تشکیل رینگ‌های امنیتی، ورودی شهرهای زیارتی به روی انواع خودروها بسته می‌شود و عملا داشتن خودروی بجای رفاه، دردسر ایجاد می‌کند.

احتمال تصادف یا آسیب دیدن خودرو در چنین فضای پر ترافیک و شلوغی با توجه به عدم امکان پرداخت خسارت به مالک خودرو از دیگر مشکلات همراه داشتن خودرو شخصی یا عمومی برای زائر ایرانی است.

به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند، زائران به روال سال‌های گذشته و همانند عموم زائران عراقی در مراسم با شکوه اربعین حسینی شرکت کنند.

گفتنی است: مردم عراق در مناطق مختلف این کشور از چند روز گذشته راهپیمایی به سمت کربلا را آغازکرده اند. همزمان گذرگاه‌های مرزی مهران، شیب، شلمچه، صفوان و فرودگاه‌های نجف، بغداد و بصره نیز سرگرم استقبال از زائران خارجی از جمله ایرانیان شده اند.

سال گذشته از حدود 14 میلیون زائر اربعین حسینی از ملیت‌های مختلف در عراق، دو میلیون و 350 هزار نفر ایرانی بودند.

زیارت میلیونی اربعین حسینی امسال براساس تقویم شمسی مصادف با هشتم آبان ماه 97 خواهد بود.

در همین زمینه: صدور روادید زائران اربعین از طریق دفاتر پلیس+۱۰ مسابقه عکاسی اربعین حسینی برگزار می‌شود کاروان ۴۰ هزار نفری زائران اربعین به سمت کربلا حرکت کرد میزان ارز مسافرتی زائران اربعین اعلام شد | تخصیص ارز به صورت دینار عراقی عدم صدور گذرنامه و ویزا در پایانه‌های مرزی | مردم مراقب افراد سودجو و فرصت‌طلب باشند غیبت دانشجویان شرکت‌کننده در پیاده‌روی اربعین موجه شد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۵۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه ارز مسافران حج اعلام شد

شورای برنامه‌ریزی بعثه و سازمان حج و زیارت، سهمیه ارز سفر حج ۱۴۰۳ را برای هر زائر ۵۰۰ یورو اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، ایمان شمسایی ـ معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج ـ در نشست شورای برنامه‌ریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت گفت: با موافقت بانک مرکزی هر یک از زائران حج ۱۴۰۳ می‌توانند مبلغ ۵۰۰ یورو به نرخی که این بانک اعلام خواهد کرد، از شعب بانک عاملی که در سراسر کشور معرفی می‌شود دریافت کنند.

به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج، این مبلغ در سهمیه ارز سالانه افرادی که به خارج از کشور سفر می‌کنند، محاسبه نخواهد شد.

سیدعباس حسینی ـ رئیس سازمان حج و زیارت ـ نیز در این نشست، درباره آخرین روند ثبت‌نام کاروان‌های حج تمتع گفت: عملیات ثبت‌نام حج در استان‌ها نزدیک به پایان است و فرآیند امور اجرایی دریافت روادید زائران حج ۱۴۰۳ تاکنون مطلوب بوده است؛ «رقم طلب» برای ۷۴ هزار زائر حج دریافت شده و دریافت «رقم طلب» بیش از ۱۰ هزار نفر دیگر هم درحال انجام است و پس از آن، دریافت روادید انجام خواهد شد.

نصرالله فرهمند ـ مدیرعامل موسسه فرهنگی عمره سعادت، که اجرای عملیات عمره را برعهده دارد، درباره برنامه‌ریزی اعزام عمره‌گزاران ایرانی به عربستان قبل و بعد از عملیات حج گزارش داد و گفت: هماهنگی با هواپیمایی در این خصوص انجام شده است و انتظار می‌رود پس از عملیات حج ۱۴۰۳ با توجه به زیرساخت‌های پیش‌بینی شده از ۲۰ ایستگاه پروازی، زائران به دو فرودگاه مدینه و جده (برای عمره پس از حج تمتع) منتقل شوند.

اعزام زائران ایرانی به عمره پس از ۹ سال وقفه از سوم اردیبهشت‌ماه آغاز شده و بازگشت آن‌ها به کشور تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه ادامه دارد. در این بازه قرار است حدود پنج هزار نفر به عمره اعزام شوند. بنابر اعلام سازمان حج و زیارت کم‌تر از ۶ میلیون نفر در نوبت عمره هستند.

عملیات حج تمتع ۱۴۰۳ نیز قرار است از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز شود و پرواز‌های رفت زائران تا ۱۸ خردادماه ادامه خواهد داشت. سهمیه حج ایران حدود ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر است. سازمان حج و زیارت اعلام کرده است حدود ۹۰۰ هزار نفر در نوبت حج تمتع هستند.

دیگر خبرها

  • سهمیه ارز مسافران حج اعلام شد
  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • سهمیه ارز زائران حج تمتع ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • سفر زائران اربعین با خودروی شخصی به عراق؟ | واکنش مهم یک مقام دولتی
  • اعزام ریلی زائران به عتبات عالیات از استان مرکزی
  • نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی وارد مکه شدند
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد