Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باید فرهنگ‌سازی شود و اهداف آن به یک مطالبه عمومی در جامعه تبدیل شود، یادآور شد: ما از نظر سیاسی درست تربیت نشدیم و مصالح شخصی و حزبی و سیاسی را بر مصالح ملی ترجیح می‌دهیم؛ در حالی که باید بتوانیم در مسائل سیاسی به یک اتفاق نظر برسیم و بر اساس آن برنامه‌ریزی درازمدتی را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر حمیدرضا طیبی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب بر ضرورت تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در کشور تاکید کرد و افزود: این الگو ترسیم آینده‌ ایران برای 50 سال دیگر است و مطالبی که در  نشست‌های مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مطرح شده است، مباحث جدیدی نیست؛ بلکه امام(ره)، مقام معظم رهبری و بزرگان ما مکرر این مباحث را بیان می‌نمودند. اما مقام معظم رهبری تاکید کردند این موضوعات در قالب الگو مطرح شود و ما باید دنبال این باشیم که چگونه این الگو باید پیاده‌سازی شود. در واقع ما سند چشم‌انداز نظام را تا سال 1404 در دست داریم، اما وضعیت کشور به هیچ وضع متناسب با اهداف این سند نیست و به دنبال این هستم که چگونه می‌توانیم با ترسیم این الگو به آن اهداف متعالی دست یابیم.

وی در ادامه تصریح کرد: ما باید یک جریان‌ در کشور ایجاد کنیم که بر اساس آن افرادی که واقعا نخبه، کارآفرین، مومن، انقلابی و پاکدست هستند،  بتوانند زمام امور را به دست بگیرند. در واقع این افراد کسانی هستند که در جریان انقلاب کار درست را انجام داده‌اند و امور را یاد گرفته‌اند؛ بنابراین در شرایط فعلی نیز می‌توانند فعالیت‌های علمی را در اداره امور پیاده‌سازی کنند، چرا که این افراد عملکرد موفقی خواهند داشت و در پیاده‌سازی سند فوق نیز آنچه که اهمیت دارد، همین است که مسئولین به فکر منافع شخصی خود در پیاده‌سازی سند نباشند. اگر چه، هیچ اشکالی ندارد که مسئولین کار اقتصادی مولد و سالم داشته باشند، اما نباید منافع شخصی بر مصالح ملی ترجیح داده شود.

رئیس جهاد دانشگاهی همچنین خاطرنشان کرد:‌ ما باید تلاش کنیم این جریان‌ را به وجود بیاوریم و افرادی را که در نظام حضور فعال دارند و به معنای واقعی نخبه‌ هستند و کار علمی موفقی داشتند، بتوانند در عرصه‌های مختلف علوم انسانی، هنر، مهندسی و اقتصاد و غیره  وارد شده و فعالیت کنند تا بتوانند با ایجاد چنین جریانی درباره‌ آینده کشور برنامه‌ریزی داشته باشند و امور کشور را به دست بگیرند.

دکتر طیبی بر ضرورت پیاده‌سازی اسنادی مانند سند الگوی پیشرفت ایرانی و اسلامی در کشور تاکید کرد و گفت: یکی از مشکلات ما این است که وقتی سندی نوشته می‌شود، ادامه کار آن به درستی انجام نمی‌شود. به عنوان مثال زمانی، سند چشم‌انداز نوشته و اهداف آن نیز مشخص شد، اما در اجرا با کاستی‌هایی مواجه بودیم، در حالی که ما برای رسیدن به توسعه نیازمند توسعه فرهنگی، فناورانه، سیاسی و غیره هستیم و باید اسناد بخش مرتبط با توسعه فناورانه کشور ترسیم شود و وقتی در خصوص توسعه فناورانه کشور سندی نوشته می‌شود باید ساختار تولید علم، تبدیل آن به فناوری و در نهایت تبدیل شدن به محصول و توزیع در جامعه مشخص شود تا تولید اشتغال و ثروت کند. متاسفانه امروز اگر به نظام تولید و فناورانه توجه نکنیم، به نتایج خاصی نیز دست نخواهیم یافت.

رئیس جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد:‌ قدم‌های مورد نیاز یک برنامه‌ریزی را باید سریعتر برداریم و وقتی جامعه‌ای بدون دلیل این قدر سیاسی می‌شود و مسئولین ما تمام وقت خود را صرف مسائل سیاسی و سیاسی‌بازی می‌کنند، نتیجتا ما نمی‌توانیم برنامه‌ریزی درست و منطقی در کشور داشته باشیم. چرا که پیشرفت حاصل برنامه‌ریزی جامع و هماهنگی بین نهادهای مرتبط و بالادستی کشور است، یعنی در چرخش سیاسی در کشور به هیچ عنوان نباید برنامه‌ای وضع شود که مجریان مرتبط با آن مرتب تغییر کنند؛ ما باید افراد سیاسی را به حداقل برسانیم و افراد سیاسی نیز باید برای رسیدن به اهداف اصلی یک الگو تلاش کنند.

دکتر طیبی خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم با تاکیدی که مقام معظم رهبری روی بحث الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارند، این الگو بیشتر فرهنگ‌سازی شود و اهداف آن به یک مطالبه عمومی در جامعه تبدیل شود و بعد هم روی روش‌های اجرای آن کار شود. 

رئیس جهاد دانشگاهی همچنین به موانع و چالش‌های فرهنگی پیش روی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اشاره کرد و گفت: بیشترین مشکلی که در حال حاضر در کشور وجود دارد، سیاسی شدن بیش از حد کشور است؛ دلیل آن نیز این است که در حوزه‌ فرهنگ از ابتدا روی بسیاری از مسائل کاری نکردیم تا بر اساس آن، همه ما بتوانیم در خصوص مصالح ملی کشور با دقت عمل کنیم. مصالح ملی که برای کشور تدوین می‌شود، باید مورد قبول همه سیاسیون باشد و وقتی موضوعی نظیر برجام تعیین می‌شود، بر اساس مصالح ملی باید مورد توجه همه گروه‌های سیاسی در جامعه قرار بگیرد و همه باید کمک کنند تا اجرا شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه ما در کشور مسائل سیاسی را با منافع شخصی خود گره می‌زنیم، گفت: باید بتوانیم در مسائل سیاسی به یک اتفاق نظر برسیم و بر اساس آن نیز برنامه‌ریزی درازمدتی را داشته باشیم تا این برنامه‌ریزی در چرخش‌های سیاسی عوض نشود. مهمترین مشکل ما در حوزه فرهنگی این است که متاسفانه به لحاظ سیاسی درست تربیت نشده‌ایم و مصالح شخصی و حزبی و سیاسی را بر مصالح ملی ترجیح می‌دهیم. اگرچه این فرهنگ به تدریج درحال عوض شدن است، اما باید به آن سرعت داده شود؛ چرا که در حال حاضر جامعه ما با مشکل اشتغال جوانان مواجه است و موضوع این است که جوانان ما تا حدی می‌توانند این مسائل را تحمل کنند. در صورتی که می‌دانیم توان حل بسیاری از مشکلات را حتی در دوره کوتاه‌مدت داریم، به شرطی که بتوانیم مشکلات فعلی را حل کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام الگوي اسلامي ايراني پيشرفت جهاد دانشگاهي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۵۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در ارتباط با انتقام از صهیونیست‌ها با برنامه و حساب شده رفتار کردیم

رامین مهمانپرست سخنگوی سابق وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره حمله موشکی سپاه پاسداران به اهداف نظامی صهیونیست‌ها اظهار کرد: هیچ زمانی، هیچ کشوری در موضوعات مختلف دست خود را کامل رو نمی‌کند و به اصطلاح، حمله موشکی ما به اسرائیل گوشه‌ای از توانایی‌های ما است که چند پیام داشت.

وی ادامه داد: پیام اول آن بود. اسرائیلی‌ها آن  احساسی که برای گنبد آهنین داشتند و امنیتی که برای سرزمین‌هاشان مدعی بودند از بین رفت، و همه متوجه شدند علی رغم همه هزینه‌های سنگینی که برای این موارد نظامی برای امن نگهداشتن آسمان خود انجام دادند این آسمان امن نیست و حتی مقامات رژیم صهیونیستی بعد از این عملیات اعلام و قبول کردند که موشک به اهداف اصابت کردند و اعتراف کردند با کمک آمریکا و انگلیس و فرانسه و اردن این کار را کردند و آن‌ها می‌دانند اگر آمریکا و کشور‌های اروپایی از آسمان آن‌ها دفاع نمی‌کردند گنبد آهنین هیچ خاصیتی نخواهد داشت.

مهمانپرست گفت: آن‌ها می‌دانند که ما از آخرین سلاح‌های پیشرفته خود استفاده نکردیم و می‌دانند حجمی که به کار رفت نمونه‌ای بود که می‌توانست بسیار سنگین‌تر باشد و همچنین جبهه مقاومتی که دور تا دور اسرائیل را گرفته اند آن‌ها نیز از همه توان خود استفاد نکردند و این برای مقامات صهیونیستی اعلام خطر جدی بود.

وی تاکید کرد: آن‌ها در مصاحبه‌هایی که داشتند و خبرنگار‌هایی که در اسرائیل گزارش تهیه می‌کنند و مطالب کشور‌های غربی حاکی از آن است که در اسرائیل ترس فراوانی ایجاد شده و آن‌ها فهمیدند که بلوفی در کار نیست و می‌شود از فاصله دور به این خوبی به اهداف و به سرزمین‌های اشغالی رسید.

سخنگوی سابق وزارت امور خارجه افزود: ما اعلام کرده بودیم که تنها اهداف نظامی را هدف می‌گیریم و به هیچ وجه قصد از بین بردن مراکز اقتصادی و عمومی و افراد را نداریم. کسی که بتواند از آن همه لایه دفاعی و امنیتی و هوایی آن‌ها عبور کند اگر قرار بود مراکز اقتصادی و رفاهی را مورد هدف بگیرد خسارت‌ها بسیار بیشتر می‌شد.

وی افزود: همه این‌ها باعث می‌شود که ملاحظه جدیدی هم اسرائیلی‌ها داشته باشند و هم کشور‌های منطقه. کشور‌هایی که اطراف ما هستند و ممکن بود احساس کنند اسرائیل قدرت بلامنازع است و هیچ کس نمی‌تواند با آن‌ها مقابله کند و ایران هم حرف‌های بدون پشتوانه می‌زند از این به بعد متوجه شدند که تهدید ایران در ارتباط با همکاری با صهیونیست‌ها و گرفتن پاسخ محکم و سخت را باید بسیار جدی بگیرند.

مهمانپرست گفت: این موضوع باعث می‌شود جبهه مقاومت قدرت بیشتری بگیرد و کشور‌های اسلامی دلشان گرم می‌شود که واقعا توانایی مقابله با این غده سرطانی وجود دارد و بالاخره مواضع و محاسبات جدی تری می‌شود و حتی از این به بعد اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها مراقب رفتار خود با ما بیشتر خواهند بود.

وی درباره نشست شورای امنیت گفت: آن‌ها اگر بخواهند از طریق دیپلماتیک وارد شوند مسئله‌ای نیست برای آن که در عالم سیاست خیلی‌ها سعی می‌کنند موضع بگیرند و محکوم کنند و یا فشار سیاسی وارد کنند و ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همیشه درگیر برخورد‌های ناعادلانه غربی‌ها با کشور خود بودیم و اکنون ما در این بخش‌ها با تجربه شدیم و درست عمل می‌کنیم و مهم این بود که آن‌ها هیچ دستاوردی از شکایت خود علیه ما در شورای امنیت نداشتنند.  

مهمانپرست  تصریح کرد: اتفاقا باعث شد که همه جنایات و تخلفات آن‌ها تذکر داده شود و افکار عمومی به این نتیجه برسند که آنها سالیان سال است مردم فلسطین را و کشور‌های همسایه را تحت کشتار قرار دادند و ناامنی ایجاد کردند و این قدر جسارت پیدا می‌کنند که به کنسولگری حمله کنند. جلسه شورای امنیت نشان دهنده این بود که ما بسیار با برنامه و حساب شده رفتار کردیم و بر اساس قوانین سازمان ملل از خودمان دفاع مشروع داشتیم و قاطع عمل کردیم و هیچ کس نتوانست حتی در این زمینه بیانیه صادر کند.  

سخنگوی سابق وزارت امور خارجه در انتها گفت: احساس می‌کنم جلسه شورای امنیت دستاورد بزرگی برای کشور ما و شکست مهمی برای صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها بود. وقتی بایدن به نتانیاهو می‌گوید شما حق پاسخگویی به ایران را ندارید و اگر حمله‌ای انجام دهید دیگر آمریکا کنار شما نخواهد بود این بسیار معنی دارد و برای همین هم مسئولان جنایتکار صهیونیتستی اعلام کرده اند که فعلا قصد پاسخگویی ندارند و صحنه‌های بین المللی از این به بعد کاملا تغییر خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • نشست مطالبه گری به‌وقت دانشجو با حضور فرماندار کرمانشاه
  • در ارتباط با انتقام از صهیونیست‌ها با برنامه و حساب شده رفتار کردیم
  • رئیس برنامه و بودجه کشور: رشد تولید باید به جهش تبدیل شود
  • مطالبه عمومی برای اجرای طرح نور درمازندران
  • اجرای طرح « نور» مطالبه عمومی است
  • اجرای طرح نور مطالبه عمومی است
  • سبک زندگی ایرانی - اسلامی باید در جامعه نهادینه شود
  • مدل دانشگاهی تمدن ایرانی الگوی ۲۰۰ دانشگاه در دنیا است
  • نگاهی به روابط رژیم پهلوی و رژیم صهیونیستی/ آنها چگونه حافظ منافع اسرائیل بودند؟ + عکس ها
  • دستاورد عملیات «وعده صادق» سرافرازی و سربلندی کشور بود