Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: براساس نتایج یک پیمایش ملی کمترین میزان نفوذ شبکه های ماهواره ای در خراسان جنوبی با هشت دقیقه است.

به گزارش ایرنا از مازندران سید عباس صالحی روز پنجشنبه در نخستین نشست سراسری خانه های مطبوعات و رسانه های کشور در ساری از کاهش سرانه روزنامه خوانی در کشور خبر داد و گفت که براساس طرح پیمایش ملی، مصرف رسانه ای که در قالب ارزش ها و نگرش های ایرانیان در سال 94 انجام شد، زمان روزنامه خوانی در کشور رو به کاهش نهاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: این در حالی است که این پیمایش ملی نشان می دهد میزان گرایش مردم به سمت اینترنت و شبکه های مجازی و ماهواره در مقایسه با روزنامه ها رو به افزایش است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بر اساس نتایج این پیمایش میانگین تماشای تلویزیون در روز 194 دقیقه و شبکه های ماهواره ای به 48 دقیقه رسیده است و در میان استان های کشور، کرمانی ها بیشترین زمانشان را صرف تماشای تلویزیون می کنند.
وی افزود: همچنین براساس نتایج این پیمایش مردم استان کردستان با 48 دقیقه، بیشترین زمان را در شبانه روز به تماشای شبکه های ماهواره ای می نشینند و کمترین میزان نفوذ این شبکه ها هم در خراسان جنوبی با هشت دقیقه است.
صالحی میانگین استفاده از اینترنت را در کشور 169 دقیقه برآورد کرد و توضیح داد: بیشترین استفاده از اینترنت در کشور را هرمزگان با 215 دقیقه در اختیار دارد.
وی میانگین روزنامه خوانی در کشور را حدود 28 دقیقه در روز اعلام کرد و گفت که تهرانی ها با 43 دقیقه رتبه نخست روزنامه خوانی را به خود اختصاص داده اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: نتایج این پیمایش که در سال 95 منشتر شد همچنین نشان می دهد تماشای تلویزیون، شبکه های ماهواره و استفاده از اینترنت در کشور رو به افزایش است .
وی یادآور شد: با این وجود نتایج طرح پیمایشی که شهریور ماه سال جاری در تهران انجام شد، نشان می دهد که همچنان بیش از نیمی از مردم علاقه مند به چاپ روزنامه به صورت کاغذی هستند و این نتیجه یعنی این که باید به مخاطب در مطبوعات توجه بیشتری شود.
صالحی مهم ترین کارکرد مطبوعات را اطلاع رسانی، پرکردن اوقات فراغت، تهیه آگهی و تامین اقتصادی برشمرد و اظهار داشت: رسانه های کلاسیک ما با مزیت های اعتمادسازی و عمق بخشی به سوژه ها می توانند مخاطب خود را بازیابی کنند.

** تهدید مرجعیت، آفت رسانه های مجازی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از فضای مجازی به عنوان تهدیدی فضای حقیقی رسانه ای یاد کرد و گفت: در شرایط فعلی فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به دنبال تولید انبوه خبر با سرعت زیاد هستند و همانند خودروهایی که با سرعت زیاد حرکت می کنند، قطعا با خطر مواجهند.
وی افزود: در چنین شرایطی اعتماد مردم به سمت رسانه های کلاسیک و سنتی افزایش خواهد یافت و اگر اینگونه نشود، حوزه های فرهنگی ما سطحی نگر می شود و نمی تواند کارکرد مناسبی از خود نشان دهد.
صالحی بازیابی نقش مطبوعات را در شرایط گسترش روزافزون فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مرهون همکاری خانه های مطبوعات با رسانه ها و تبادل نظر و اطلاعات دانست و یادآور شد: خانه های مطبوعات می توانند با بهره گیری از مزیت های اعتماد آفرینی رسانه های کلاسیک نقش اصلی را به این مطبوعات برگردانند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دست اندرکاران رسانه های مکتوب در کشور توصیه کرد تا با شناسایی مزیت های خود و مخاطب پذیری، جایگاه خود را بازیابند و در غیر این صورت در معرض افول قرار می گیرند.
وی ادامه داد: کار بررسی و تایید لایحه قانون مطبوعات در هیات دولت به پایان رسید و بزودی برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال می شود.
صالحی گفت: در این قانون سعی شده تا تمام مقررات مورد نیاز مطبوعات به طور کامل دیده شود و نگاه حاکم بر آن نیز پیشروانه است.
وی با اشاره به مطالبات موجود برای تشکیل نظام جامع رسانه ای، اظهار داشت: نظام جامع رسانه ای یک بار در دولت مطرح شد که به دلیل برخی انتقادهایی که اهالی رسانه به آن مطرح کردند متوقف ماند.
وی افزود: پیش نویش جدید نظام جامع رسانه ای تدوین شد و اکنون در کمیسیون فرهنگی در دست بررسی است و آماده ارجاع به دولت برای تصویب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تلاش می شود تا نظام جامع رسانه ای هر چه زودتر در دولت بررسی و تایید شود.

** نظام دسترسی آزاد به اطلاعات کارکرد مثبت دولت دوازدهم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین نظام دسترسی آزاد به اطلاعات را از برنامه های مثبت دولت تدبیر و امید برای پاسخگو کردن دستگاه های اجرایی و حاکمیتی برشمرد و گفت که این کار روند رو به پیشرفتی را طی می کند به طوری به دنبال این است که دستگاه های حاکمیتی را نیز در برابر پرسش های مردم پاسخگو کند.
صالحی به مقوله پرداخت یارانه به مطبوعات هم اشاره کرد و افزود: برای ایجاد استقلال مالی بیشتر در مطبوعات نوبنیاد، این روزنامه ها تا سه سال نخست از دریافت یارانه دولتی محروم هستند.
وی توضیح داد: این روزنامه ها تا سه سال اول شروع فعالیت هیچ طلبی از محل یارانه دولتی نخواهند داشت و این کار نیز در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: همگرایی بین خانه های مطبوعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث شد تا پیگیری ها به نتیجه برسد و کاغذ در زمره دریافت ارز دولتی قرار گیرد.
وی افزود: دولت با وجود مشکلات اقتصادی موجود در کشور قبول کرد که کاغذ مطبوعات با ارز دولتی 4200 تومانی تامین شود که اقدامی درخور و کمک بزرگی برای رسانه ها است.
6982/1654*3028

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي فرهنگ و ادب ماهواره مطبوعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۶۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور وزیر ورزش در منزل پیشکسوت رسانه

به گزارش "ورزش سه"، چندی پیش بود که سیدغفور هاشمی، از پیشکسوتان رسانه و مطبوعات در غم از دست دادن فرزند خود عزادار شد که اکنون وزیر ورزش و جوانان برای عرض تسلیت، راهی منزل وی شده است.

کیومرث هاشمی که بدلیل همزمانی مراسم ترحیم سید فراز هاشمی با یکی از جلسات، امکان حضور در مراسم ترحیم فرزند غفور هاشمی پیشکسوت مطبوعات ورزشی و مربیان سابق فوتبال تهران را پیدا نکرده بود، پیش از غروب سه شنبه (امروز) با حضور در منزل او، درگذشت فرزندش را تسلیت گفت.

در این دیدار غفور هاشمی با قدردانی از وزیر ورزش برای این حضور، توضیحاتی درباره روزهای بیماری و درگذشت فرزندش ارائه کرد و کیومرث هاشمی نیز به او و مادر داغدیده تسلیت گفت و از خداوند برای آنها صبر مسألت کرد.

دیگر خبرها

  • پشت پرده فروش ۱۲۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران! آیا رواست که سرمایه‌ها این‌گونه از کشور خارج شوند؟
  • هنر ظرفیت تحول یک جامعه را دارد
  • داوران جشنواره ملی طنز و رسانه ( طنز پهلو) معرفی شدند
  • برگزاری نخستین یادواره ۲۸ شهید فرهنگ، هنر و رسانه کهگیلویه و بویراحمد
  • از آموزش و اقتصاد تا فرهنگ و سبک زندگی با پدیده‌ بلاگری
  • حضور وزیر ورزش در منزل پیشکسوت رسانه
  • راه اندازی ۱۱ سایت توسعه تلفن و اینترنت پرسرعت همراه روستایی، در خراسان جنوبی
  • نمایی از جنس حمایت در فرهنگ و هنر شیروان
  • راه اندازی ۹ سایت توسعه تلفن و اینترنت پرسرعت همراه روستایی، در خراسان جنوبی
  • راه اندازی  ۹ سایت توسعه تلفن و اینترنت پرسرعت همراه روستایی، در خراسان جنوبی