Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-25@22:21:27 GMT

شرایط موجود صرفا محصول عوامل اقتنصادی نیست،

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۲۶۹۳۷

جهانگیری با اشاره به این که از نظر من شرایط موجود صرفا محصول عوامل اقتنصادی نیست، گفت: ایران به جهت داشتن ظرفیت های علمی و اقتصاددانان قادر است برای مشکلات کشور راهکارهای اقتصادی ارایه کند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، اسحاق جهانگیری عصر روز پنجشنبه در نشست مجمع نمایندگان ادوار در مجموعه فرهنگی 'تلاش' افزود: نقش نهادهای میانجی گر برای اتصال میان حلقه هایی که پاره شدند، موثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 وی ادامه داد: شرایط امروز کشور از نظر من شرایط پیچیده چند وجهی و خطیر است، به دلیل این که تلاش های وسیعی انجام می شود تا از ابعاد داخلی و خارجی برای کشور و ملت مشکلات جدی ایجاد کنند. جهانگیری اظهار داشت: شرایط پیش رو وابستگی هایی دارد به نقش آفرینانی که در این وضعیت دخیل هستند و اینکه چه نقشی را بر عهده می گیرند از جمله حاکمیت، دولت، جریانات سیاسی، نهادهای مدنی و اقشار مردم و این که شرایط موجود چه شرایطی است.جهانگیری با اشاره به این که از نظر من شرایط موجود صرفا محصول عوامل اقتنصادی نیست، گفت: عده ای اصرار دارند که شرایط موجود کشور به علت عوامل اقتصادی ایجاد شده است ولی ایران به جهت داشتن ظرفیت های علمی و اقتصاددانان قادر است برای مشکلات کشور راهکارهای اقتصادی ارایه کند.
وی افزود:در 40 سال گذشته، مدیرانی که در دوران جنگ و در بدترین شرایط اقتصادی حضور داشتند توانستند کشور را مدیریت کنند و امروز همان مدیران در میدان هستند و می توانند کمک حال باشند.
معاون اول رییس جمهوری گفت: این که در مقطع فعلی فکر شود با قرار دادن یک مجموعه سیاست اقتصادی عالمانه قادریم از این شرایط عبور کنیم، شدنی نیست. امروز آغوش تیمی که به دولت مشورت می دهد و دولتی که سر کار است به روی نظرات اقتصاددانان باز است.
جهانگیری گفت: جامعه به دنبال شرایط سیاسی با نشاط است. هنوز یک سال و چند ماه از انتخابات 92 نگذشته است و شور و نشاط و امید مردم فراموش نخواهد شد پس امید و تحرک و نشاط سیاسی لازمه حرکت است.
وی در خصوص امکان تاثیر موقعیت بین المللی بر بروز مشکلات در کشور اظهار داشت: نمی توان چنین گفت ؛ چرا که ایران حداقل در دوره 40 ساله گذشته موقعیت منطقه ای ویژه ای داشته و در مقطعی بزرگترین جنگ را در منطقه با وجود قدرت های بزرگ جهانی و حمایت های آنها از سر خود گذرانده است.
معاون اول رییس جمهوری اظهار داشت: البته در منطقه اتفاقات بزرگی از قبیل سوریه، یمن، داعش، اتفاقات عربستان و تغییرات در برخی کشورهای خلیج فارس را داشته ایم ولی نمی توان گفت این اتفاقات منطقه ای شرایط کشور را در چنین وضعیتی قرار داده است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: اتفاقات بین المللی هم از همین دست است برای اولین بار با ویژگی های یک رییس جمهوری در آمریکا رو به رو هستیم که به هیچ اصول قانونی، اخلاقی و بین المللی پایبند نیست و توافقات را یک طرفه برهم می زند.
وی افزود: برجام کار وسیعی بود یکی از پیچیده ترین کارها بین کشور ایران با شش قدرت بزرگ دنیا انجام گرفت و توافقی بود که می توانست برای راهکارهای پیچیده بین المللی الگو شود.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: فکر نمی کنیم تغییرات فضای بین المللی بتواند به تنهایی شرایط پیچیده ای را برای ایران رقم بزند چرا که در یک دوره سفرای اروپایی از کشور خارج شدند ولی ما توانستیم شرایط سخت را پشت سر بگذاریم.
جهانگیری گفت: وضع جدید تداخل چند عوامل مختلف از قبیل سیاسی، اقتصادی و بین المللی است که به نوعی در هم آمیخته شده و شرایط جدید برای کشور رقم خورده است.
وی تصریح کرد: کاهش سرمایه اجتماعی، امید اجتماعی و مشارکت نخبگان یکی از مسایل اصلی کشور است که امروز گرفتار فرسایش سرمایه اجتماعی کشور شده ایم که فرسایش نیروی انسانی و سرمایه های اجتماعی از سرمایه های مادی و طبیعی خسارت آن زیانبارتر است.
معاون اول رییس جمهوری گفت: سیاست های اقتصادی وقتی دقیق و خوب باشد ولی با امید و انتظارات مردم هم جهت نباشد پاسخ نمی دهد.
جهانگیری خاطر نشان کرد: پس از تحریم های سال های 90 و 91 که تلاطم در بازار ارز و اقتصادی کشور پیش آورد قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم و برنامه ریزی برای کاهش و سیاستگذاری یک حرکت مردمی در انتخابات سال 92 آرامش را به کشور بازگرداند.
وی افزود: معنایش این است که پیش از کارسازی سیاست اقتصادی، امید اجتماعی و امید به آینده می تواند محرک باشد وقتی اعتماد اجتماعی ضعیف می شود حرف مقام های رسمی کشور تاثیرش از یک شایعه در فضای مجازی می تواند کمتر باشد.
معاون اول رییس جمهوری اظهار داشت: مهمترین اتفاق این است که برای ترمیم اعتماد سیاسی و اجتماعی و ترسیم روند مثبت از آینده چه کار باید کرد که سه اتفاق باید رخ دهد تا جامعه باور کند که دولت تعیین کننده و حاکمیت و همه نهادهای مدنی و احزاب کارآمد هستند.
جهانگیری خاطر نشان کرد: اولین اتفاق کارآمدی در نهادهای رسمی و جریانات سیاسی کشور است و مردم باید قبول داشته باشند که نهادهای رسمی دولت و جریانات سیاسی از کارآمدی لازم برای مسایل پیش رو برخوردار هستند.
وی تاکید کرد: دومین اتفاق اراده و قدرت غلبه بر مشکلات و تنگاها است و مردم باید در مقابل تبلیغات دشمن مبنی بر این که مسوولان قادر نیستند مشکلات شما را حل کنند این اراده در جامعه شکل بگیرد که مسوولان قادر هستند و می توانند مشکلات را حل کنند.
معاون اول رییس جمهوری اضافه کرد: سومین اتفاق این است که مردم افق آینده کشور را باور کنند و باور کنند که تیره و تار نیست و این که تبلیغ می شود آینده کشور نامطمئن است تا حدی است که نسل جوان و حتی نخبگان کشور در شرایط اخیر اولین سوال شان است که چه می شود؟
جهانگیری خاطر نشان کرد: تلاش های آمریکایی ها این بود که طی دو تا سه ماه کار نظام جمهوری اسلامی ایران تمام می شود و تلاش داشتند و دارند تا این باور غلط را در بین مسوولان دیگر کشورها نیز به وجود آوردند.
وی گفت: در چنین شرایطی اتفاقات بین المللی، سیاسی و اقتصادی شرایط پیچیده ای را رقم زده است و امید به آینده آسیب دیده است و اینکه دولت قادر است به تنهایی مدیریت کند، کار سختی است.
معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: در این شرایط نخبگان کشور خصوصا نهادهای مدنی که ظرفیت کارشناسی بالایی دارند باید به صحنه بیایند؛ باید سرمایه اجتماعی را بازسازی کرد و سیاست های اقتصادی را طراحی کرد و در مقطع کوتاهی شرایط کشور به سال های آرامش کشور باز گردد.
جهانگیری گفت: البته لازمه آن شکل گیری گفت وگوی ملی است با این نیت که برای مشکلات پیش رو به یک برداشت مشترک برسیم و راهکارهای مشترک برای عبور از شرایط کشور ارایه کنیم.
وی افزود: یکی از ضعف های کشور نهادهای میانجی است و امروز جریانات سیاسی از هم دور شدند و شخصیت های سیاسی نیز از هم دور شدند و برخی خانه نشین شده و برخی را خانه نشین کردند.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به این که دستور رهبری برای تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور روسای قوا افزود: در این جلسات موضوعات کشور مورد بررسی قرار می گیرد.
جهانگیری با اشاره به لوایح چهارگانه گفت: یکی از لوایح FATF قانون مبارزه با پول شویی است که در دوران دولت اصلاحات لایحه آن به مجلس ارسال شد و به تصویب رسید.
وی افزود: امروز برای ایران مبارزه با پول شویی و پول های نامشروعی که در کشور شکل می گیرد و اقتصاد کشور را با بحران رو به رو می کند مهم است؛ گاهی چند صد میلیارد تومان پول جا به جا می شود که برآن اشراف نداریم بنابراین به شدت به این قانون نیاز داریم.
معاون اول رییس جمهوری گفت: لایحه بعدی قانون تامین مالی مبارزه با تروریسم است؛ یکی از کشورهایی همواره از تروریسم آسیب دیده ایران است که اگر چارچوب دقیقی نداشته باشد ممکن است داعش بتواند از سیستم مالی تامین مالی شود.
جهانگیری افزود: قانون FATF دو بار در شورای عالی سران قوا تصویب شد که در مقطع فعلی جزو نیازهای ضروری کشور است. بنابراین غیر از نهادهای حاکمیتی و سه قوه از نیروهای مسلح و دیگر نهادها و جریانات سیاسی، اصلاح طلب، اصولگرا، معتدل انتظار این است که هماهنگی لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب در انتخابات سال 92 که فرمودند که افرادی که حتی نظام را قبول ندارند به خاطر ایران در انتخابات شرکت کنند، گفت: امروز می توان چنین گفت که حتی اگر افرادی ما را قبول ندارند برای ایران اسلامی پیش بیایند و کمک کنند بنابراین نهادهای رابط و میانجی در این مقطع نقش موثری دارند.
معاون اول رییس جمهوری اظهار داشت: شرایط کشور از نظر اقتصادی سیاسی و بین المللی دشوار است و همه باید نقش ایفا کنیم و نیاز به یک انسجام داریم.
جهانگیری خاطر نشان کرد: دوره سختی که مردم با آن رو به رو هستند می تواند طولانی شود و سختی بر دوش مردم فشار بیاورد و از طرفی هم می تواند کوتاه شود و ما فکر می کنیم با کمک یکدیگر می توانیم ظرف چند ماه و حتی تا پایان سال 97 از مشکلات عبور کنیم و راه حل آن این است که همه با هم باشیم و هر کس نقش خود را ایفا کند.
در ادامه این مراسم یدالله اسلامی دبیرکل مجمع نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی طی سخنانی گفت: این روزها « مرحله حساس کنونی را زیاد می شنویم» و همچنین سالهاست که از تهدید بیرونی می‌گوییم و کمتر به نابسامانی های داخلی می پردازیم.
وی افزود: تهدیدات بیرونی و اثرگذاری آن به دلیل عدم توجه به کارشناسان است و راهکار این است که فرصت‌ها را غنیمت شماریم و تهدیدها را فرصت بدانیم.
اسلامی گفت: هم اکنون بحران بی اعتمادی و ناامیدی در کشور در حال شکل گیری است و با توجه به اینکه پیامدهای آن جدی است آنها را شناسایی و تصمیم بخردانه اتخاذ شود.
وی تاکید کرد: باید بپذیریم هرکس متناسب با مسوولیت و قدرت در جهت توسعه کشور حرکت کند و اگر تغییرات ساختاری و معنادار مورد توجه قرار نگیرد آثار زیانبار یک را شاهد خواهیم بود.
اسلامی اظهارداشت: مهمترین اقدامی که هم اکنون میتوان انجام داد دامن زدن به گفتمان ملی است که خود زمینه ساز همبستگی ملی و ایجاد میثاق ملی است.
وی با تاکید براینکه با فرافکنی چیزی حل نمی شود گفت: ما نیازمند تحرک و جدیت هستیم همچنین باید سهم مردم در تغییرات اساسی بپذیریم.
اسلامی با بیان اینکه نمایندگان ادوار گذشته آمادگی گفتگوی ملی دارند گفت: پیشنهاد ما این است که اگر دولت آمریکا و ایران نمی توانند با هم صحبت کنند اما بدنه اجتماعی و نخبگان آمادگی این گفتگو را با نمایندگان آمریکا دارد و وزارت خارجه با مدیریت شرایط می تواند زمینه این گفت و گوها را فراهم کند.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: جهانگیری معاون اول تلاش اقتصادی تحریم نمایندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۶۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبادل ظرفیت‌های موجود در ایران و سریلانکا به نفع دو کشور و دو ملت است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سید ابراهیم رئیسی عصر چهارشنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با رانیل ویکر مسینگر رئیس جمهور سریلانکا ضمن ابراز خرسندی از حضور در سریلانکا و بهره‌برداری از ابرپروژه ستودنی و قابل تقدیر طراحی و اجرا شده با علم و دانش و فناوری ایرانی در این کشور گفت: بهره‌برداری از این ابرپروژه چندمنظوره از این جهت باعث خرسندی است که طرحی عادی نیست بلکه برخوردار از به‌روزترین و پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها از سوی متخصصین ایرانی است و موجبات رفاه مردم خوب سریلانکا را فراهم کرده است.   رئیس جمهور با بیان اینکه روابط ایران و سریلانکا به‌ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی وارد مرحله جدیدی شده و رو به توسعه است، افزود: در گفتگو‌های صورت گرفته میان مقامات عالی دو کشور تاکید شد سطح این همکاری‌ها در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگی، گردشگری، علمی و فناوری افزایش یابد.   رئیسی تبادل ظرفیت‌های بسیار خوب موجود در ایران و سریلانکا را به نفع دو کشور و دو ملت عنوان کرد و افزود: مقرر شد وزرای امور خارجه دو کشور برگزاری کمیسیون مشترک ایران و سریلانکا را در دستور کار قرار دهند تا هرچه سریع‌تر سازوکار‌های توسعه روابط تجاری و اقتصادی به ویژه در بخش‌های کشاورزی و علم و فناوری را احصاء و زمینه اجرایی شدن تصمیمات و توافقات صورت گرفته در این سفر را سریعاً فراهم کنند.   رئیس جمهور در ادامه خطاب به مردم و دولتمردان سریلانکایی با بیان اینکه تهدید‌ها و تحریم‌ها به هیچ‌وجه موجب توقف یا کُندی پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران نشده بلکه ملت ما را در ادامه این مسیر مصمم‌تر کرده است، افزود: امروز با توجه به پیشرفت‌ها و دستاورد‌های چشمگیر مهندسان، متخصصان و دانشمندان ایرانی در عرصه‌های مختلف می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فن‌آور نامید.   رئیسی ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای صدور و انتقال این تجربیات و خدمات فنی و مهندسی جهت توسعه و پیشرفت سریلانکا، افزود: همانند ابرپروژه اجرا شده در حوزه آب و برق در سریلانکا می‌توان با تامین مالی از سوی دولت سریلانکا و استفاده از توان فنی و مهندسی جمهوری اسلامی ایران، پروژه‌های بزرگ دیگری در این کشور اجرایی و عملیاتی کرد.   رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فلسطین به عنوان مهم‌ترین موضوع جهان و دغدغه اصلی همه ملت‌ها اشاره کرد و گفت: آنچه امروز از جنایات مستمر و هولناک در غزه می‌گذرد موجب نگرانی و حیرت همه مردم دنیا شده و سوال‌شان این است که چرا سازمان‌های بین المللی و حقوق بشری به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند؟   رئیسی با بیان اینکه کودک‌کشی و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه نه فقط امت اسلامی بلکه پیروان سایر ادیان و مذاهب دنیا را نیز متاسف و متاثر کرده است، تصریح کرد: تاسف‌بارتر این است که چرا و با چه منطقی این جنایات از سوی آمریکا و کشور‌های غربی مورد حمایت قرار می‌گیرد؟ و چرا سازمان ملل و شورای امنیت از کارایی افتاده‌اند و اقدام موثری برای جلوگیری از این جنایات انجام نمی‌دهند؟   رئیس جمهور قطع سریع حملات و جنایات علیه مردم غزه، کمک‌رسانی فوری و دسترسی بلامانع مردم این منطقه به کمک‌های بشردوستانه را موضع مشترک دو کشور ایران و سریلانکا عنوان کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که بار‌ها اعلام کرده است راهکاری عادلانه، دموکراتیک و مبتنی بر آرای مردم فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی ارائه کرده و معتقد است نباید به رژیم غاصبی که بیش از ۷۵ سال ظلم و جنایت کرده میدان داد بلکه باید از سرزمین غصب شده بیرون و به مجازات رساند.   رئیسی با طرح این پرسش که اگر نظام بین‌الملل، ظالم و غاصب را به مجازات نرساند چه تضمینی وجود دارد که گروه دیگری نیز همین اقدامات و جنایات را علیه کشور دیگری مرتکب نشود؟، افزود: جلوگیری از تکرار فجایع و جنایات صورت گرفته از سوی این رژیم جنایتکار و غاصب بر علیه دیگر کشور‌ها و ملت‌ها مجازات این رژیم را امری ضروری ساخته است.   رئیس جمهور در پایان با تاکید بر اینکه هیچ مانعی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا وجود ندارد، تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا مصمم هستند روابط دو کشور را در همه زمینه‌ها و در تمامی سطوح ارتقا دهند و یقین داریم این تصمیم به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود.

دیگر خبرها

  • هشدار جهانگیری درباره مهاجرت نخبگان
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه‌های اول کنکور از ایران
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران /عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا
  • تبادل ظرفیت‌های موجود در ایران و سریلانکا به نفع دو کشور و دو ملت است
  • اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم
  • محصول خرما و آبزیان بوشهر در نمایشگاه صادراتی
  • جهانگیری: از نظر توسعه و اقتصاد، نصف ترکیه و عربستان شده‌ایم
  • دهه نود بدترین دهه زندگی مردم بود
  • اسحاق جهانگیری: دهه نود بدترین دهه زندگی مردم ایران بود | سال ۱۳۹۵ استثنا بود