Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم بزرگداشت حافظ عصر امروز 26 مهرماه با حضور حافظ شناسان و اساتید برجسته ادبیات فارسی در تالار مولوی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
استاد بهاءالدین خرمشاهی، حافظ شناس و استاد برجسته ادبیات فارسی در این مراسم گفت: درباره حافظ بسیار پرنویسی کرده‌ام از این رو نمی‌خواهم سخنی بگویم و قصد دارم یک رباعی و دو غزل که برای حافظ سروده‌ام بخوانم، این دو غزل به فاصله 30 سال از هم سروده شده؛ هر چند به نظرم این هم سبک‌سری است که برای حافظ شعر گفته‌ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خرمشاهی قبل از خواندن غزل درباره دانشنامه «حافظ و حافظ پژوهی» گفت: این دانشنامه شامل 1700 مقاله است که در چهار مجلد به نگارش درآمده است.
یادآور می‌شود، مطلع یکی از غزل‌های استاد خرمشاهی درباره حافظ «آن که از روز ازل با روح ما همراز بود / آسمان آشوب بود و طرح نوانداز بود» است که به بیان ویژگی‌هایی از حافظ پرداخته و در پایان نیز با این مصرع تمام می‌شود که؛ «خواجه شمس الدین حافظ شیراز بود».

کزازی: رند، قهرمان دیوان حافظ است
در بخش دیگری از این مراسم میرجلال الدین کزازی، چهره ماندگار فرهنگ و ادب نیز درباره حافظ گفت: غزل حافظ آنچنان هنری است که هر کس می‌تواند برپایه آن‌ها گزارش‌های دیگری از بیت‌های شاهوار و شگرف حافظ ارائه کند.

وی در ادامه درباره به بررسی واژه‌های «رند، عارف و درویش» پرداخت و افزود: ویژگی برترین «رند» منش است، رند، کسی است که در آغاز راه خداجویی درویش(مرد کنش) بوده و سپس عارف(مرد بینش) شده است و سرانجام مرد منش(رند) شده است و آگاهانه بینش را ویژگی عارف می‌‎دانم.

کزازی ادامه داد: قهرمان دیوان حافظ، رند است، اگر به شیوه کمی، به این سه بنگریم و از کاربرد آن‌ها آمار بگیریم، بیشترین آمار را «رند»، دارد و سپس «درویش» است و پیداست که حافظ بیش از آن دو به «رند» می‌اندیشیده است. از دید حافظ انسان راستین و برتر، کسی است که به فرازنای کمال‌یابی که رندی است، برسد. «رند» آزاده است و هر بندی را می‌گسلد و از هر دامی برمی‌جهد و شایست‌ها و ناشایست‌ها را به هیچ می‌نگرد و هیچ چیز در چشم او فرجام نیست و هر چه می‌یابد، فرازتر از او را می‌خواهد. مرد سود و زیان نیست و به آن نمی‌اندیشد که چه سودمند و چه زیان‌مند است و دیدگاه بازاری ندارد.

این چهره ماندگار ادبیات گفت: رند جهان را به شادی می‌گذراند و با اندوه و رنج و با ناامیدی و هر چه توان‌کاه و روان‌فرساست، بیگانه است. رند چون بی‌نیاز است، سرافراز است. در برابر کسانی سر فرود نمی‌آورد. رند خود را برتر از شاه می‌داند و به جام جهان‌‍بین دست یافته و رازهای نهان را آشکار می‌بیند و بینشی که در عارف است، در رند به فرازنای خود می‌رسد.

در پایان مراسم؛ «دانشنامه حافظ و حافظ پژوهی» رونمایی شد، این اثر در چهار جلد، ۲۵۰۰ صفحه و حدود ۲۰۰۰ مدخل به سرپرستی عبدالله جاسبی، سرویراستاری بهاءالدین خرمشاهی، همکاری سیدعلی موسوی گرمارودی و همراهی بیش از ۱۵۰ نفر از اندیشمندان، مولفان و حافظ‌پژوهان داخل و خارج کشور طی سه و نیم سال، تالیف و توسط انتشارات نخستان پارسی منتشر شده است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: حافظ بهاءالدین خرمشاهی حافظ پژوهی دانشنامه رونمایی کزازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۷۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علم و فرهنگ دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی امروز ۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز به کارکرد و تا ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ادامه دارد.

دکتر مهدی باصولی رییس دانشگاه علم و فرهنگ گفت: از علل تداوم برگزاری کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی این بود که باهدف درستی انتخاب شده و مسیر درستی را طی کرده است.

رییس کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع وب پژوهی مسئله‌ای به‌روز بوده که سرعت رشد بالایی دارد و این نکته‌ای مهم، برای ادامه دارشدن این کنفرانس است.

وی تأکیدکرد: دانشگاه علم و فرهنگ علاوه بر اقداماتی که در این حوزه انجام داده است، نشریه‌ای را راه‌اندازی کرد که علاوه بر مجوز ISC، رتبه «ب» پژوهشی وزارت علوم را نیز کسب کرده است. همچنین خبر خوب که نشریه وب پژوهی از امسال به‌صورت فصلنامه منتشر می‌شود و این اقدامی مبارک است و امیدواریم این نشریه، محلی برای تعامل اهالی علم باشد.

وی گفت: این کنفرانس تلاش‌های بی‌وقفه‌ای برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی انجام می‌دهد و با تلاش مشترک اساتید و دانشجویان، امیدواریم به رشد و پیشرفت بیشتری دست یابیم.

باصولی خاطرنشان کرد: این کنفرانس یک کنفرانس تخصصی و بین‌رشته‌ای است و خوشحالیم که هرسال تعداد افرادی که در حوزه‌ فناوری اطلاعات در این کنفرانس حضور دارند، بیشتر می‌شوند و به جز پنل‌های تخصصی پنل‌هایی در حوزه‌های علوم‌انسانی، جامعه‌شناسی و… نیز مرتبط با این حوزه و جود دارد.

وی افزود: این کنفرانس تلاش‌های بی‌وقفه‌ای برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی انجام می‌دهد و با تلاش مشترک اساتید و دانشجویان، امیدواریم به رشد و پیشرفت بیشتری دست یابیم.

جایزه پرفسور کامبیز بدیع اهدا خواهد شد

محمدجواد شایگان فرد دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ و دبیرکنفرانس بین المللی وب پژوهی با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد بین‌المللی، به شرح گزارش مختصری از دوره‌های قبل پرداخت.

وی در خصوص انتخاب محورهای این کنفرانس خاطرنشان کرد: کمیته علمی کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی ۱۵ محور اصلی را برای کنفرانس انتخاب کرد که از جمله آنها می‌توان به یادگیری ماشین، یادگیری عمیق در وب، وب‌کاوی، وب معنایی و تحلیل وب، اینترنت اشیا، بازیابی اطلاعات، شبکه‌های اجتماعی، سکوهای ابری، انبوه و توزیع شده، بلاک‌چین و رمزارز، تعامل انسان و رایانه، کیفیت وب، سکوها و ابزارهای نرم‌افزاری وب، کسب‌وکار و بازاریابی الکترونیکی، امنیت وب، تحلیل رفتار و شخصی‌سازی، پردازش تصویر در وب، رسانه و ارتباط‌شناسی وب، وب و جامعه اشاره کرد.

دبیر کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی در ادامه افزود: ما در این کنفرانس به‌ تمامی موضوعاتی که مربوط به حوزه وب می‌شد نیز توجه کردیم و صرفاً به دنبال ابعاد فناوری آن نبوده و نویسندگان حوزه علوم‌انسانی و… را نیز تشویق کردیم تا در این حوزه ورود کنند.

شایگان فرد در ادامه افزود: ۱۴۲ مقاله پذیرش شده است که ۴۵ مورد شفاهی است، البته نکته حائز اهمیت این است که هر مقاله دو داور داشته و بعد اعلام نتایج شده است.

وی عنوان کرد: مقالات و پژوهش‌هایی متعددی به زبان‌هایی فارسی و انگلیسی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که آثار پذیرفته شده در پایگاه‌هایی معتبر علمی داخلی نظیر SID و ISC و خارجی نظیر IEEE Xplore نمایه شده است. گفتنی است امسال حدود ۷۵ درصد مقالات به زبان انگلیسی بوده است و این نشان از تمایل پژوهشگران به تعاملات بین‌المللی است.

دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ همچنین تأکید کرد: از ۱۳ کشور دنیا نیز به این کنفرانس مقاله ارسال کرده‌اند که بیشترین آن از استرالیا و بیشترین مقالات داخلی از دانشگاه علم و صنعت بوده است.

شایگان فرد همچنین از برگزاری و اهدای جایزه پرفسور کامبیز بدیع در سال آینده خبر داد. این جایزه به برترین مقاله حوزه وب پژوهی اهدا خواهد شد که نشان از تشویق به توسعه و پیشرفت در این زمینه دارد.

وی تاکیدکرد:سال آینده کمیته علمی با بررسی مقالات و تأکید بر مقالات حوزه وب پژوهی جایزه پرفسور کامبیز بدیع را به برترین مقالات در حوزه «وب هوشمند» اهدا خواهد کرد.

کد خبر 6087816

دیگر خبرها

  • رونمایی از مستند روایی «معجزه مادری» در بوشهر
  • تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • مراسم رونمایی از کتاب چالش های تاریخی
  • رونمایی از پوستر اولین دوره جشنواره داستان نویسی استان یزد در گردکوه
  • رونمایی از پوستر اولین دوره جشنواره داستان نویسی استان در گردکوه
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • موسوی بجنوردی: «دانشنامه حقوق ایران» به زودی منتشر می شود
  • عارف غلامی دوباره از لیست خط خورد
  • صدر جدول طلایی شد