Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-03-28@16:50:39 GMT

سلبریتی‌ها کتاب منتشر کنند یا نه؟

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۲۸۷۶۷

به گزارش پارس نیوز، 

در سال‌های اخیر شاهد تاثیر مسائل اقتصادی بر حوزه چاپ و نشر بوده‌ایم؛ به طوری که نویسندگان و ناشران، کتاب‌ها را با تعداد نسخه‌های بسیار پایین به چاپ می‌رسانند و حتی بسیاری از تازه‌کار‌ها روز‌ها و ماه‌ها در پی کسب اعتماد ناشران، برای چاپ کتاب‌هایشان تلاش می‌کنند؛ اما سلبریتی‌هایی که به نویسندگی روآورده اند، کاملا از این موضوع جدا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استعداد و توانایی در استفاده و جذب مخاطب با کلمات کتاب رکن اصلی در نویسندگی است. نویسندگان مطرح با استفاده از واژه‌های مفهوم مردم را به کتاب‌های خود جذب و پیام خود را به آن‌ها می‌رسانند، درنتیجه کتاب‌های بی محتوا و پوچ به مردم جامعه عرضه نمی‌کنند. این گامی موثر در مسیرمسائل فرهنگی جامعه است.

داشتن دغدغه فرهنگی و دعوت مردم به کتاب و انتشار کتاب از سوی سلبریتی‌ها عملی شایسته است، اما امکان افزایش سرانه مطالعه در کشور را بالا نمی‌برد. چاپ کتاب‌هایی با کیفیت عالی و قیمت‌های نجومی جز ایجاد فضایی لوکس و برند سازی در حوزه نشر و کتاب تاثیری نخواهد داشت. این کتاب‌ها خود را پشت نام نویسنده پنهان کرده و فقط به پشتوانه نام نویسنده سلبریتی و صفحه اینستاگرامش فروش زیادی کسب می‌کنند.

این گونه کتاب‌ها اگر به پای میز نقد و بررسی کشانده شوند، قطعا به چاپ دوم نخواهند رسید و می‌توان گفت اعتبار خود را از دست خواهند داد. زیرا فقط برای فالوور‌های اینستاگرام نوشته و تبلیغ می‌شود. در نهایت هم با چند سلفی و امضای کتاب در مراسم رونمایی مدتی شاهد آن در صفحات مجازی خواهیم بود. البته در این میان هنرمندان موفقی در حوزه کتاب مانند ترانه علیدوستی، عادل فردوسی پور، فلامک جنیدی داشته ایم که ورودشان به ادبیات حرفه‌ای بوده است.

از طرفی در همین شرایط شاهد پیشنهاد و دعوت ناشران از سلبریتی‌ها برای چاپ کتاب پست‌های اینستاگرامی خود هستیم که تعجب بسیاری از هنر دوستان اهل قلم را برانگیخته است که آیا واقعا نیاز جدی به این عمل در حوزه نشر و کتاب وجود دارد؟

مهدی رضایی نویسنده، محقق و مدرس حوزه ادبیات داستانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: نوشتن کتاب توسط سلبریتی‌ها فقط برای ناشران آن‌ها مفید است؛ زیرا تعداد نسخه‌های بیشتری از کتاب را در مدت زمان کوتاه به فروش می‌رسانند و سلبریتی‌ها اصلا به این مسئله فکر نمی‌کنند که تا چه اندازه به ضررشان تمام می‌شود. در این میان هم ناشرانی سودجو که به فکر منفعت خود هستند، شخص سلبریتی را وادار به انتشار کتاب می‌کنند؛ بنابراین این گونه آثار در ادبیات ما شاخص نمی‌شود و مخاطبی که این کتاب‌ها را می‌خواند قطعا به شخصی دیگر پیشنهاد نمی‌دهد و همین موجی از نارضایتی عمومی را در پی دارد و اثری منفی خلق خواهد کرد.

وی در خصوص قیمت هنگفت کتاب‌های سلبریتی‌ها گفت: این موضوع در تئاتر هم مشهود است. برای مثال نمایشی که هرشب با بازیگری مشهور روی صحنه می‌رود با بهای بلیت ۱۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و شب دیگر بازیگری که شهرت ندارد به ایفای نقش پرداخته و آن نمایش به بهای بلیت ۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. در واقع شهرت است که سبب پیدایش عرف رقم در برخی مواقع می‌شود.

وی افزود: به هرحال زمانی که کتاب منتشر می‌شود آن را به وزارت ارشاد ارجاع می‌دهیم و در وزارت ارشاد به بررسی کتاب از دیدگاه‌های مختلف پرداخته می‌شود.  باید به این موضوع پرداخته شود که واقعا این قیمت برای کتاب مناسب است؟ و درصورت نامناسب بودن قیمت باید به ناشر اخطار داده شود که متاسفانه این کار صورت نمی‌گیرد. به دلیل گرانی کاغذ و مسائل اقتصادی هر شخصی بالاترین سودی که ممکن است به دست آورد را در نظر می‌گیرد.

رضایی در خصوص توانایی نوشتن ادامه داد: هر هنرمندی دارای دیدگاه و تفکری است؛ اما هنر نویسندگی این است که شما بتوانید دیدگاه و تفکر خودتان را به زیباترین شکل ارائه دهید. این موضوع شامل ادبیات داستانی و شعر هم می‌شود؛ اما زمانی که شخصی ناگهانی از یک حرفه وارد حرفه دیگر می‌شود، دیگر این گونه نیست. بنابراین نمی‌توان گفت که بازیگر فوق العاده توانایی نوشتن فوق العاده هم دارد. در حوزه داستان نویسی هم همین گونه است؛ اگر شخصی داستان نویس خوبی است و جوایزی هم در این زمینه برده، نمی‌تواند داوری کند. زیرا داوری یک حرفه مجزاست.

وی افزود: نمی‌توان گفت هر انسانی که شهرت دارد به هیچ عنوان نباید در حوزه ادبیات فعالیت داشته باشد. در میان ۱۰ الی ۲۰ نفر از سلبریتی‌های نویسنده که من می‌شناسم، ۱ یا ۲ نفراز آن‌ها بسیار خوب هستند و بسیار خوب می‌نویسند. حتی موفق به دریافت جایزه هم شده‌اند. به هرحال من نگران این موضوع که اشخاصی به صورت ناگهانی و با تبلیغات زیاد وارد حرفه ادبیات شده و در خبرگزاری‌ها پررنگ می‌شوند، نیستم. زیرا این‌ها مانند یک طوفان چند دقیقه‌ای هستند که سریع تمام شده و از یاد می‌روند.

انتهای پیام/

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: مسائل اقتصادی جامعه ادبیات شاخص تئاتر وزارت ارشاد گرانی شعر تبلیغات جامعه شاخص عادل فردوسی پور مسائل اقتصادی وزارت ارشاد پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۸۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیات خادم الرضا(ع) به حوزه کتاب و کتابخوانی توجه ویژه داشته است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت پیمان شامگاه سه شنبه در ضیافت افطاری اهالی قم و کتابداران استان قم که به همت هیات خادم الرضا علیه‌السلام قم در حسینیه بنی فاطمه قم برگزار شد در سخنانی با تبریک میلاد با سعادت امام حسن مجتبی علیه السلام و محکوم کردن جنایات اخیر رژیم صهیونیستی گفت: جنایت های رژیم اشغالگر قدس علیه مردم مظلوم فلسطین و غزه را محکوم می‌کنیم و امید است هر چه زودتر شاهد پایان یافتن رژیم منحوس اسراییل باشیم.

وی افزود: هیات خادم الرضا علیه السلام قم در طول ۳۱ سال گذشته تاکنون برنامه های مختلفی را برگزار کرده که بخشی از این برنامه ها در حوزه کتاب و کتابخوانی بوده که این امر نشان از اهمیت توجه این هیات به امر کتابخوانی است.

رییس هیات مدیره هیات خادم الرضا علیه‌السلام بیان کرد: انتشارات خادم الرضا علیه السلام نیز در عرصه انتشار کتاب به خصوص در حوزه کتاب های نوجوانان و جوانان در طول این سالها فعالیت داشته و آثاری را به منتشر کرده است.

پیمان عنوان کرد: شب‌های قدر که در روزهای آینده پیش رو خواهیم داشت، دارای فضیلت بسیار زیادی است که در این شب برای اعمال حسنه، ثواب های بسیاری عنوان شده که برابر با هزار ماه بیان است.

رییس هیات مدیره هیات خادم الرضا علیه السلام ادامه داد: در شب قدر بهترین عمل از میان همه اعمال سفارش شده، کسب علم بیان شده است که توجه به علم و دانش را در هیچ مکتبی همانند اسلام سراغ نداریم.

مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان قم نیز در این مراسم بیان کرد: جامعه کتابخوان نیازمند آن است که همه اقشار فرهیخته آن اهل کتاب باشند.

مهدی توکلیان اضافه کرد: قم در عرصه ایثار و شهادت سرآمد و پیشتاز کشور است و در عرصه کتاب و کتابخوانی نیز این گونه است.

وی افزود: ۲۵ کتابخانه عمومی در قم فعالیت دارند که امید است بتوانیم با همت خیرین و مسوولان استانی این ظرفیت را افزایش دهیم.

عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر قم نیز در این مراسم بیان کرد: امیدواریم نهاد کتابخانه های کشور و مسوولان استان برای افزایش شمار کتابخانه ها در قم اقدامات لازم را انجام دهد.

نرجس نیازمند بیان کرد: کتاب گنجینه بسیار فاخری است که آینده هر کشوری را می سازد و افرادی که در عرصه کتاب و کتابخوانی فعال هستند، آینده روشن تری دارند و عاقلانه تر می اندیشند.

وی ادامه داد: اکثر کتابداران در استان قم خانم ها هستند که این افراد در این حالی که رسالت کاری خود را انجام می دهند در امر تربیت فرزند نیز نقش دارند.

عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر قم گفت:باید بین مجموعه های فرهنگی استان همبستگی و ارتباط تنگاتنگی وجود داشته باشد که در این صورت می توانیم پیشرفت های خوبی در برنامه های فرهنگی داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد مهاجرانی نیز بیان داشت: در این مراسم کتاب «کبوترانه تا خدا» که گلچینی از دعاها و زیارت ها برای کودکان با بازنویسی و ساده سازی ترجمه توسط خانم محدثه سادات طباطبایی است رونمایی می شود.

وی افزود: ۱۳ هزار بازی و ضرب المثل ایرانی داریم که این ظرفیت بسیار خوبی برای نشر فرهنگ ایرانی است.

این نویسنده ادامه داد: ادعیه در کنار احادیث، انسان را به مسیر رشد و تعالی سوق می دهد و این دو منبع می توانند سرمنشا تولید آثار هنری در عرصه های مختلف باشد.

کد خبر 6063226

دیگر خبرها

  • یادداشت|تأملات سیدحسن حسینی در حوزه «بیدل شناسی»
  • آثار برگزیده جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی منتشر می شوند
  • جایزه ملی کتاب کودک و نوجوان در یک قدمی اجرا
  • بیش از هر زمان دیگر به تقویت هویت جامعه نیاز داریم
  • هیات خادم الرضا (ع) به حوزه کتاب و کتابخوانی توجه ویژه داشته است
  • هیات خادم الرضا(ع) به حوزه کتاب و کتابخوانی توجه ویژه داشته است
  • «آفتاب غریب» منتشر شد
  • مجله «رواق خدمت» منتشر شد
  • کتاب «رواق خدمت» منتشر شد
  • پایه‌گذاری جایزه شعر و ادبیات محلی به نام حیدرعلی طالب‌پور بروجنی