Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛  زمانی که صحبت از بیماری‌ می‌شود ذهن‌مان به سمت بیماری‌هایی چون سرماخوردگی، دل درد، دندان درد، بیماری‌های قلبی و غیره می‌رود، غافل از اینکه برخی بیماری‌های ناشناخته دیگری است که بر اثر عوامل مختلفی رخ می‌دهد و شما حتی اسمی از آن ها نمی‌دانید!

در این بخش به معرفی برخی از بیماری‌های جهان می‌پردازیم تا در صورت مواجه با آن اطلاعات داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبسه مغزی جزو دسته‌ای از بیماری‌هاست که به دلیل  عفونت و وجود باکتری در مغز افراد سالم به وجود می‌آید؛ آبسه نوعی قارچ است که معمولاً کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند به آن مبتلا می‌شوند، با شدت گرفتن عفونت در این بیماری، سلول‌های چرکی و مرده در مغز تجمع کرده و در  نهایت متورم می‌شوند.

آبسه مغزی به دلیل ورود یک قارچ یا ویروس که از طریق زخم سر و یا عفونت جایی دیگر از بدن به داخل مغز وارد شده اند،‌ شکل می گیرد.با پیشرفت بیماری بخشی های مختلف بدن درگیر عفونت شده و در این بین عفونت گوش، سینوس یا حتی آبسه یک دندان نیز می‌تواند عامل شروع بیماری باشد.  عفونت قلب و ریه از شایع‌ترین آبسه‌هاست.

عوامل خطر آبسه مغزی چیست؟

هر فردی ممکن است به آبسه مغزی مبتلا شود، اما برخی افراد بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند؛ افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مبتلایان به HIV یا سرطان و دیگر بیماری‌های مزمن، بیماری قلبی مادرزادی، همچنین آسیب شدید به سر، مننژیت، استفاده از داروهای سرکوب کننده ایمنی، وجود عفونت مزمن سینوس یا گوش میانی از عوامل موثر در ابتلا به  آبسه مغزی هستند.

 آبسه مغزی چه علائم و نشانه‌هایی دارد؟

بیماری در ابتدا به آهستگی پیش می‌رود و علائم آن معمولاً طی چند هفته شدت پیدا می‌کند، با این حال در برخی افراد دیده شده است که علائم به طور ناگهانی بروز می کند که در این صورت باید سریعا اقدام به درمان کرد.

تغییرات عملکرد ذهنی مانند گیجی، کاهش پاسخگویی و تحریک پذیری، کاهش تکلم و حواس از مهم ترین نشانه‌های بیماری است و کاهش حرکات با توجه به از دست دادن عملکرد عضلات، تغییرات بینایی، تغییرات در شخصیت یا رفتار از دیگر نشانه هاست. در این میان اگر فردی دچار استفراغ و تب و لرز مداوم باشد باید از نظر آبسه مغز مورد بررسی قرار گیرد.

بیماری بیشتر در کودکان شایع‌ است، متورم  یا برجسته شدن بخش نرم بالای سر کودک  یکی از علائم نشان دهنده آبسه در نوزادان است، دیگر نشانه‌های آبسه مغزی در کودک عبارت است از استفراغ جهنده، گریه شدید و بلند و اسپاسم در اندام‌های دست و پا اوست، والدین با دیدن این علائم باید سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنند.

چه عواملی خطر ابتلا به آبسه مغزی را افزایش می‌دهد؟

عوامل متعددی سبب شدت این بیماری می‌شود که باید در مرحله اولیه تشخیص داده شده و اقدام به درمان آن ها کرد، این عوامل شامل صدمه به سر، وجود بیماری که مقاومت بدن را کاهش می دهد، بروز یک عفونت، به خصوص در اطراف بینی، چشم‌ها و صورت، عاملی که دستگاه ایمنی بدن را سرکوب کرده باشد از عوامل خطرزا برای افزایش شدت این بیماری به شمار می‌رود.

راه درمان آبسه مغزی چیست؟

 جراحی از شایع‌ترین راه‌های درمان بیماری است، همچنین اگر در مراحل اولیه باشد به کمک داروهای آنتی بیوتیک قابل درمان است؛ قابل ذکر است که در برخی موارد پزشک ممکن است نیاز به انجام پونکسیون کمری یا کشیدن مایع نخاعی داشته باشد؛ در این عمل مقدار کمی از مایع مغزی نخاعی را برای آزمایش برمی‌دارند تا بتوان عفونت را به درستی تشخیص داد اما این روش همیشه انجام نمی‌شود چرا که خطر خونریزی مغزی یا پاره شدن رگ خونی در مغز وجود دارد.

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۰۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون پنوموکوک در آبادان آغاز شد

دکتر روح الله سرپرست مرکز بهداشت آبادان گفت: ایمن‌سازی یکی از موثرترین روش‌های پیشگیری از بیماری‌های دوران کودکی محسوب می‌شود و بنابراین نقش واکسیناسیون در سلامت جامعه قابل توجه است.

وی افزود: پس از تامین آب آشامیدنی سالم هیچ مداخله دیگری حتی آنتی‌بیوتیک‌ها چنین تاثیر عمده‌ای در کاهش مرگ و میر و ناتوانی نداشته است.

شکری گفت: در حال حاضر در کشور کودکان علیه ۱۰ بیماری خطرناک و کشنده از جمله سل، فلج اطفال، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک، سرخجه، اوریون، هپاتیت ب و هموفیلوس آنفلوانزا واکسینه می‌شوند.

سرپرست مرکز بهداشت آبادان ادامه داد: به برکت فعالیت‌های بهداشتی و درمانی در کشور و در راستای کنترل، حذف و ریشه‌کنی برخی از بیماری‌های واگیر و مهلک گام برمی‌داریم.

وی گفت: در حال حاضر واکسن پنوموکوک برای کودکان، تا یک‌سالگی به واکسیناسیون روتین کشور ما اضافه شده است که نویدبخش کنترل و کاهش بار بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی است.

سرپرست مرکز بهداشت آبادان ادامه داد: این واکسن سبب کاهش بار جهانی بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی می‌شود و این باکتری‌ها، عامل عفونت‌های مهاجم باکتریال در کودکان، طیف وسیعی از بیماری‌هایی مانند مننژیت، عفونت باکتریال تب‌دار، عفونت گوش میانی، سینه پهلو، سینوزیت و سپتیسمی (عفونت خون) است.

وی اضافه کرد: این بیماریها، یکی از علل اصلی مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال در سراسر جهان است و پیشگیری از آنها با واکسن پنوموکوک امکان‌پذیر است.

وی خاطرنشان کرد: این واکسن بصورت تزریقی در سن ۲ماهگی، چهار ماهگی و یک‌سالگی علیه عفونت‌های پنوموکوکی تزریق می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان آبادان آبادان

دیگر خبرها

  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع
  • سندروم درس (Dress) بیماری مرموز ترانه عیلدوستی چیست؟ | این بیماری با بدن ترانه چه کرد و آیا درمان دارد؟
  • انواع گل مژه و درمان آن
  • اعضای بدن بانوی ایثارگر اردبیلی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • آغاز واکسیناسیون پنوموکوک نوزادان در آبادان
  • اختلال اضطراب اجتماعی چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • واکسیناسیون پنوموکوک در آبادان آغاز شد
  • از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟ | علائم غلظت خون را بشناسید
  • لرزو بدن درد بدون تب نشان دهنده جیست؟
  • عوامل بروز یبوست در نوزادان چیست چگونه درمان می‌شود؟