Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از شهادت یکی از محیط‌بانان پارک ملی گلستان، تعدادی از محیط‌بانان در تماس با خبرگزاری تسنیم استان گلستان مدعی شدند، جلیقه‌هایی که بین آنان توزیع شده ضد گلوله نیست. ۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۰۵:۰۵ استانها گلستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، تاج‌محمد باشقره، دومین محیط‌بانی است از ابتدای امسال با شلیک مستقیم گلوله به قلبش به شهادت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخلفان و شکارچیان غیرمجازی که شب و روز در زیستگاه‌های ارزشمند حیات وحش جولان می‌دهند، بامداد صبح روز گذشته در منطقه « سولگرد» پارک ملی گلستان با 4 نفر از محیط بانان پارک درگیر شدند. با تیری که مستقیم به قلب تاج‎محمد باشقره شلیک شد، او به شهادت رسید و یکی از همیاران محیط زیست هم به شدت زخمی شد که گفته می‌شود اوضاع جسمی‌اش رو به بهبودی است.

مهدی تیموری، رئیس پارک ملی گلستان در حالی از جزئیات شهادت باشقره و شلیک مستقیم شکارچیان غیرمجاز به قلبش می‌گوید که اوایل امسال جلیقه‌های ضدگلوله با پوشش خبری وسیع بین یگان‌های حفاظت استان‌ها و محیط‌بانان توزیع شد.

58 جلیقه برای 126 محیط‌بان گلستانی اختصاص داده شد تا در هر شیفت کاری، هیچ کدام از محیط‌بان‌ها بدون جلیقه نباشند.

پس از درگیری محیط‌بانان پارک ملی گلستان با شکارچیان غیرمجاز و شهادت محیط‌بان باشقره، تعدادی از محیط‌بانان استان با خبرگزاری تسنیم تماس گرفتند و از جلیقه‌هایی گفتند که مدعی‌اند ضد گلوله نیست.

این محیط‌بان‌ها مدعی هستند جلیقه‌هایی که به هر کدام از شهرستان‌ها تحویل داده شده، فاقد " پنل سرامیکی" است و نمی‌تواند از محیط‌بانان در مقابل اصابت گلوله محافظت کند. آنان می‌گویند: ابتدایی‌ترین تجهیزات حفاظتی را هم در اختیار ندارند. به گفته آنان اگر بی‌سیم مدرن و سالم در اختیار محیط‌بانان پارک ملی گلستان بود، حداقل می‌توانستند درخواست نیرو برای برخورد با شکارچیان غیرمجاز داشته باشند، نه اینکه 4 نفر با 8 شکارچی غیرمجاز مسلح درگیر شوند.

تیموری، رئیس پارک ملی گلستان که گفته می‌شود 7 جلیقه ضدگلوله به آنها تحویل داده شده است، در این باره به تسنیم می‌گوید: جلیقه‌ها بسیار سنگین هستند. محیط‌بانان هم پیاده‌روی‌های طولانی دارند و با وجود یک کوله سنگین که باید همیشه همراه‌شان باشد، تمایلی برای به تن کردن این جلیقه‌های سنگین ندارند.

او می‌افزاید: جلیقه‌هایی که به اداره پارک اختصاص یافت را در اختیار محیط‌بانان قرار دادیم اما به همان دلایلی که گفته شد، تمایلی برای استفاده از آنها ندارند.

این در حالی است که متولیان سازمان حفاظت محیط زیست معتقد بودند که با توزیع جلیقه‌های ضدگلوله بین محیط‌بانان، خسارت‌های جانی حوادث کاهش خواهد یافت اما توزیع جلیقه‌های معمولی و سنگین و نداشتن حداقل امکانات مانند بی‌سیم‌های سالم و مدرن همچنان جان محیط‌بانان را به خطر می‌اندازد.

شهرام کوسه‎غراوی، دبیر مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی با اظهار تأُسف از شهادت یکی از محیط‌بانان گلستانی در درگیری با شکارچیان غیرمجاز گفته است: با اینکه پارک ملی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اما هنوز محیط‌بانان به امکانات مجهز و پیشرفته دسترسی ندارند.

او هم معتقد است اگر محیط‌بانان حداقل به بیسیم مجهز بودند، یکی از آنان به شهادت نمی‎رسید. غراوی گفته: جای تعجب دارد که مسئولان با وجود اینکه به اهمیت پارک ملی گلستان و حیات وحش آن واقف هستند، کوچکترین گامی برای تأمین امکانات و نیروی انسانی متخصص برنمی‌دارند. شایسته نیست محیط‌بانان فدای سودجویی و منفعت‌طلبی عده‌ای شوند و جان خود را به خاطر کمبود تجهیزات و امکانات از دست دهند.

او تأکید کرد: محیط‌بانان استان گلستان به شدت با کمبود امکانات و تجیزات مواجه هستند، در حالی که هر روز بر تعداد شکارچیان غیرمجاز و تجهیزات پیشرفته‌ای که به کار می‌برند، افزوده می‌شود.

قرجه طیار، نماینده گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی هم گفته است: محیط‌بانان حافظان و نگهبانان تنوع زیستی جانوری، گیاهی و عرصه‌های محیط زیست هستند اما همواره با کمبود منابع ملی، انسانی و محدودیت‌های قانونی زیادی مواجه‌اند.

او از مسئولان قضایی استان خواست در اسرع وقت نسبت به شناسایی، دستگیری و مجازات عامل یا عاملان شهادت تاج محمد باشقره اقدام کنند.

انتهای پیام/ش

R41471/P4001/S6,70/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۰۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی

در پی ممانعت محیط بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.

به گزارش ایسنا، سرهنگ جمشید محبت خانی افزود: برابر بررسی به عمل آمده از عطاالله کاویان -مدیر کل محیط زیست استان مازندران- و محمود تقی‌پور - مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله - روز سه شنبه هفته گذشته اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشته است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه دولتی برای انجام هر گونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد، ادامه داد: یک اثر باستانی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن بر عهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط بان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند.

محبت‌خانی اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، بنابراین محیطبانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فرماندار بندر ترکمن و چند نفر از دریابانی فراجا نیز مراجعه کرده و گفته‌اند با توجه به اینکه میراث فرهنگی دستور قضایی دارد، اجازه ورود آن‌ها داده شود، ولی محیط بانان از ورود کارکنان میراث فرهنگی ممانعت کردند، چون باید مجوز لازم به آنان ارائه می‌شد.

وی با تکذیب وقوع درگیری بین محیط بانان و کارکنان میراث فرهنگی گفت: بحث جزئی بین طرفین به وجود آمده بود، اما درگیری رخ نداده بود. در نهایت آقای تقی‌پور مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل می‌روند. از آقای تقی‌پور سوال کردم و گفت نیم ساعت در پاسگاه بودیم، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و در حد صحبت موضوع حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند، چون محیط بانان مجری هستند و مجوزدهنده نیستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در عین تاکید کرد: بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.

وی در ادامه با اشاره به همکاری بخش‌های مختلف فراجا با یگان حفاظت محیط زیست گفت: به همه استان‌ها سرکشی می‌کنیم و با محیط بانان ارتباط داریم و در همه استان‌ها این هم افزایی و همکاری وجود دارد. سال گذشته حدود ۲۳ درصد کشفیات با همکاری پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، دریابانی و مرزبانی اطلاعات انجام شد و آن‌ها نقش موثری در کشف سلاح‌های غیر مجاز و قاچاق حیات وحش مانند پرندگان شکاری داشتند.

دیگر خبرها

  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • پیش بینی کشت ۲۰ هزار هکتار پنبه در گلستان
  • امدادرسانی به ۲۸ خانواده سیل‌زده گلستانی
  • تحویل خودرو‌های عملیاتی به محیط بانان کشور
  • برگزاری ۲۱۰ برنامه ویژه هفته کار و کارگر در گلستان
  • اعزام پنج هزار گلستانی به سفر معنوی حج تمتع
  • تحویل خودرو و تجهیزات عملیاتی به محیط‌بانان
  • افزایش سهمیه کاروانهای حج تمتع در گلستان
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا