Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@21:51:16 GMT

لغزش پول در آستانه ورود به بانک‌ها

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۳۰۴۳۵

لغزش پول در آستانه ورود به بانک‌ها

در حالی از حجم سپرده‌گذاری مردم در بانک‌ها کاسته شده که در این بین بازارهای موازی از جمله ارز و سکه که در رقابت با بانک‌ها قرار داشتند، می‌توانند یکی از دلایل تاثیرگذار در کاهش سرعت سپرده‌گذاری در شبکه بانکی باشند؛ موضوعی که البته کارشناسان آن را از سال گذشته پیش‌بینی کرده و روند سپرده‌گذاری در ماه‌ها قبل نیز موئد آن بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، بررسی تزارنامه شبکه‌بانکی هرچند که نشان از روند رو به رشد سپرده‌ دارد، اما روند آن بیانگر کاهش حجم سپرده‌گذاری در مقایسه با دوره‌های قبل است. در پایان مردادماه امسال ۱۶۰۲ هزار میلیارد تومان سپرده در بانک‌ها گزارش شده است که این رقم نسبت به همین ماه در سال قبل ۲۰.۳ درصد رشد دارد، در حالی که در دوره مشابه یعنی مرداد ۱۳۹۶ نسبت به همین ماه در سال ۱۳۹۵ سپرده گذاری در بانک‌ها ۲۴.۹ درصد بوده است.

این آمار برای مرداد سال جاری به اسفند سال قبل ۷.۹ درصد بوده که در مقایسه با ۹.۷ درصد مرداد سال گذشته به اسفند ۱۳۹۵ کاهش بیش از دو درصدی به همراه داشته است.

ریزش حجم پول ورودی به بانک‌ها در حالی رخ می‌دهد که از شهریورماه ۱۳۹۶ که شبکه‌بانکی ملزم به کاهش نرخ سودهای غیرمتعارف خود به سود مصوب شورای پول و اعتبار(۱۵درصد) شدند و در ادامه نوساناتی که در بازار ارز و سکه رخ داد، این هشدار کارشناسان مطرح بود که جذابیت بازارهای ارز و سکه در قیاس با سپرده‌های با نرخ پایین شبکه بانکی می‌تواند عاملی برای حرکت پول از بانک‌ها به سمت این بازارها باشد یا اینکه قبل از ورود به بانک در معاملات ارز و سکه گردش کند.

این در حالی است که گذر زمان و آمارهای اعلامی از سوی بانک مرکزی نیز نشان داد که از سرعت سپرده‌گذاری در بانک‌ها تا حدی کم و در چند ماه اخیر نیز این جریان تکرار شده است. به هر حال حجم بالای نقدینگی موجود که به بیش از ۱۶۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است عمده آن را همین سپرده‌های بانکی به عنوان شبه‌پول تشکیل می‌دهد و تصمیم‌گیری برای افراد، بین سود ۱۵ درصد و بازده بازار ارز از سال گذشته تاکنون را سخت نمی‌کند؛ چرا که نرخ دلار از حدود ۴۰۰۰ تومان در مهرماه سال گذشته بیش از سه برابر شده و اکنون حدود ۱۴ هزار تومان است.

هر چند که ریسک سرمایه‌گذاری در بازار ارز و سکه بسیار بالا بوده و در این‌باره بارها مدیران اقتصادی و بانکی و کارشناسان هشدار داده‌اند و کم نیستند افرادی که در جریان بازار با زیان‌های کلان مواجه شده‌اند و در مقابل سپرده‌گذاری در بانک‌های تحت نظارت بانک مرکزی می‌تواند محلی امن‌تر برای سرمایه مردم باشد.

در جریان کاهش نرخ سود و احتمال خروج بیشتر سپرده‌ها به سمت بازار ارز  و سکه، بانک مرکزی در شهریورماه سال جاری این مجوز را به بانک‌ها داد تا سپرده‌های مدت‌دار خود را که در سال قبل با نرخ بالا باز شده بود، تمدید کنند و بر همین اساس هم حدود دو ماهی است در شبکه بانکی سودهای بالای ۲۰ درصد برای حساب‌های مدت‌دار به مشتریان بانک‌ها پیشنهاد می‌شود که تا ۲۳ درصد رسیده و اختلاف حدود هشت درصدی با نرخ ۱۵ درصدی مصوب دارد.

این روند گرچه مخرب و رقابتی ناسالم را بین بانک‌ها به راه انداخته است ولی ظاهرا این امید وجود دارد که مردم بانک‌ها را در این شرایط برای سپرده‌گذاری مطمئن و با سود بالا انتخاب کنند.

انتهای پیام

  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بازار ارز بانك مركزي سپرده بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۰۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عصر انقراض کارت‌های بانکی

  آن‌طور که مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفته است: «در حال حاضر کارت‌های پنج بانک به پروژه کهربا متصل شده و مشتریان شبکه بانکی می‌توانند از طریق موبایل و نزدیک کردن آن به دستگاه‌های پوز، بدون استفاده از رمز با کاربری آسان‌تر و امنیت بیشتری پرداخت‌های خود را انجام دهند.» آمارهای دقیقی درباره تعداد کارت‌های بانکی صادر شده در ایران وجود ندارد، چراکه به شکلی معمول این تعداد همچنان رو به افزایش است اما در یک فقره از آخرین آمارهای موجود منتشر شده توسط بانک مرکزی، تعداد کل کارت‌های صادره شبکه بانکی کشور در پایان سال ۱۴۰۱به بیش از۴۴۵ میلیون فقره رسیده است. با فرض جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور می‌توان گفت به‌طور میانگین به ازای هر‌فرد حداقل پنج کارت از سوی سیستم بانکی کشور صادر شده است. بانک‌های کشور پنج نوع کارت برداشت، اعتباری، هدیه و پول الکترونیک صادر می‌کنند که سهم کارت‌های برداشت بیش از دیگر کارت‌هاست. کارت‌های برداشت درواقع همان کارت‌های رایج عابربانک است که هر بانک برای برداشت پول از حساب برای هر‌فرد دارنده حساب بانکی صادر می‌کند. براساس این گزارش حدود دو سوم (۶۴ درصد) کارت‌های صادر شده بانک‌ها را کارت‌های برداشت تشکیل می‌دهد. تا پایان سال گذشته بیش از ۲۸۵ میلیون کارت برداشت از سوی بانک‌ها صادر شده است. کارت‌های خرید یا هدیه نیز با سهم ۳۴/۴ درصدی در جایگاه دوم و کارت‌های اعتباری نیز با سهم یک درصدی در جایگاه چهارم قرار دارد. کارت اعتباری نوعی کارت بانکی است که استفاده کنندگان خدمات یا خریداران کالا، بدون سپرده گذاری و تنها با میزان اعتبار ریالی از پیش تعیین شده از آن برای پرداخت صورت حساب خود استفاده می‌کنند. به بیان دیگر کارت‌های اعتباری نوعی وام غیر نقدی بوده که با اعتبار اختصاص داده شده از سوی بانک عامل،‌ فرد از آن استفاده کرده و در آینده و زمان مشخص شده اقدام به تسویه می‌کند. 

دیگر خبرها

  • پرسپولیس بانکی شد، استقلال نفتی!
  • سقف مهربانی در بانک ملی ایران بلند است
  • افزایش ۲۴٫۷ درصدی تسهیلات پرداختی شبکه بانکی در سال ۱۴۰۲
  • متقاضیان وام ۳۰۰ میلیونی بخوانند
  • سود سپرده های بانکی در سال ۱۴۰۳
  • نرخ بهره بین بانکی در سال جدید کاهش یافت
  • محدوده نوسان صندوقهای طلا مثبت و منفی ۱۰ درصد شد
  • بیش از ۷۰ درصد متقاضیان وام‌های ازدواج و فرزندآوری تسهیلات خود را دریافت کرده‌اند
  • عصر انقراض کارت‌های بانکی
  • دامنه گواهی سکه و شمش طلا ۱ درصد شد