Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوالالامپور- ایرنا- وزیران دفاع کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا 'آسه آن' امروز در بیانیه نهایی اجلاس سالانه خود در مورد نخستین دستورالعمل چند چانبه رفتاری تردد هواپیماهای نظامی در دریای جنوبی چین توافق کردند.

به گزارش ایرنا، دوازدهمین اجلاس وزیران دفاع آسه آن روز جمعه در هتل شانگریلای سنگاپور برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پنجمین اجلاس مشترک وزیران دفاع آسه و شرکای گفت وگویی این بلوک شامل آمریکا، چین، کره جنوبی، ژاپن، نیوزیلند، هند،روسیه و استرالیا ، تحت عنوان 'اجلاس وزیران دفاع آسه آن پلاس' نیز قرار است فردا (شنبه) درهمین محل برگزار شود.
وزیران دفاع 10 کشور عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا امروز با توافق در مورد نخستین کد رفتاری در مورد نحوه تردد هوایی جنگنده های نظامی در دریای جنوبی چین درصدد هستند تا از هرنوع مواجهه نظامی برنامه ریزی نشده در این منطقه جلوگیری کنند.
'نگ ان هنگ' رئیس اجلاس وزیران دفاع آسه آن گفت که امضای این توافقنامه خطرات احتمالی از بروز هر نوع درگیری میان هواپیماهای جنگی در دریای جنوبی چین را کاهش می دهد.
وزیران دفاع مالزی، اندونزی، میانمار، کامبوج، لائوس، ویتنام، تایلند، سنگاپو رو فیلیپین و برونئی همچنین به دو توافق مهم دیگر در اجلاس سالانه خود رسیدند.
بر اساس گزارش رسانه های سنگاپوری، این وزیران در مورد افزایش همکاریها و به اشتراک گذاری اطلاعات برای مقابله با تروریسم در منطقه جنوب شرق آسیا توافق کردند.
این وزیران براساس این توافق همچنین قرار است ظرفیت های جدید مشترک منطقه ای را برای مقابله با اقدامات تروریستی در زمینه های مختلف ازجمله تهدیدات بیولوژیکی، شیمیایی و رادیو اکتیو ایجاد کنند.
آخرین اجلاس وزیران دفاع آسه ان در ماه آوریل (خرداد) سال جاری برگزار شد و ناظران توافق سه گانه امروز وزیران را پیشرفت مهمی در روند نشست های منطقه ای ارزیابی کردند.
آمریکا، نیوزیلند، استرالیا درپی افزایش تنش ها میان چین و برخی کشورهای جنوب شرق آسیا بر سر اختلافات ارضی در دریای جنوبی چین ، چندین فروند ناو و هواپیمای جنگی خود را به این پهنه دریایی اعزام کردند.
چین مدعی تقریبا تمام این آبراه است که سالانه 5 هزار میلیارد دلار تبادلات جهانی از آن می گذرد و برونئی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام نیز بر سر مالکیت بخش هایی از این آبراه و منابع آن با پکن اختلاف دارند.
اعضای آسه آن که از بروز هر نوع منازعه در این ابراه استراتژیک بشدت نگران هستند سعی دارند تا با ایجاد دستورالعمل ها یا کدهای رفتاری در این دریا از درگیری های نظامی احتمالی در منطقه جلوگیری کنند.
چین و 10 کشور عضو آ.سه.آن سال 2002 در پنوم پن کامبوج توافقنامه غیرالزام آوری امضا کردند که این سند چارچوب اصلی مذاکرات بعدی و رسیدن به کدهای رفتاری به عنوان راهنما برای جلوگیری از درگیری را تشکیل می داد و در آن طرف های درگیر برای حل مسالمت آمیز اختلافاتشان از طریق مذاکرات دوستانه توافق کردند و متعهد به اجرای قوانین بین المللی شدند.
تاکنون این کدهای رفتاری مشخص نشده بود و امروز برای نخستین بار در طول سال های گذشته این کشورها در مورد نخستین کد یا دستورالعمل رفتاری دراین آبها به توافق رسیدند.
اجلاس وزیران دفاع آسه آن از سال 2006 و اجلاس وزیران دفاع آسه آن و شرکای گفت وگویی آن از سال 2010 تاکنون به طور سالانه در کشورهای عضو اتحادیه آسه آن در حال برگزاری است.
وزیران دفاع آسه آن همچنین پذیرفتند اندونزی به ترتیبات امنیتی' چشم ما' برای مقابله با تروریسم در منطقه جنوب شرق آسیا بپیوندد.
آساق**1599 **1908

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي سنگاپور آسه آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۱۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیر آشتیانی عازم قزاقستان شد

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع، امیر آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به‌منظور شرکت در اجلاس وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، تهران را به مقصد آستانه پایتخت قزاقستان ترک کرد.

سخنرانی و گفت‌وگو با وزرای دفاع حاضر در این اجلاس از برنامه‌های امیر سرتیپ آشتیانی در این سفر خواهد بود.

سازمان همکاری‌های شانگهای(SCO) سازمانی اوراسیایی میان‌دولتی است که برای همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و سیاسی تشکیل شده‌است، استفاده از ظرفیت‌های سازمان شانگهای به منظور تحکیم و اعتماد سازی بیشتر به منظور توسعه وگسترش همکاری‌های دفاعی و نظامی با کشورهای عضو، فرصت‌های جدیدی برای جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها در حوزه دفاعی و نظامی قرار داده است.

کد خبر 6088546 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • دیدار وزیر دفاع ایران و چین در حاشیه اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای
  • محکومیت حمله رژیم صهیونیستی در اجلاس وزرای دفاع عضو شانگهای
  • محکومیت حمله رژیم رژیم صهیونیستی در اجلاس وزرای دفاع عضو شانگهای
  • محکومیت حمله به کنسولگری ایران در دمشق در اجلاس وزرای دفاع عضو شانگهای
  • دیدار وزرای دفاع ایران و چین در حاشیه اجلاس شانگهای
  • دیدار وزرای دفاع ایران و چین
  • اجلاس امنیتی کشور‌های عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع
  • امیر آشتیانی عازم قزاقستان شد
  • وزیر دفاع به قزاقستان سفر کرد
  • اولین اجلاس شهرستانی نماز در شهرضا