Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد بنیادی،‌ از پیشکسوتان حوزه تعلیم و تربیت همزمان با هفته پیوند اولیاء و مربیان در گفت وگو با ایکنا؛ به تبیین چرایی و چگونگی ایجاد این پیوند به منظور تحقق تربیت دینی اشاره و عنوان کرد: تربیت یک جریان دینی است که از سه رهگذر خانواده، مدرسه و جامعه عبور می کند و باید توسط متخصصان دنبال شود. در این میان خانواده در تحقق این امر از اهمیت به سزایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خانواده، جامعه و مدرسه را مثلثی دانست که در تربیت دینی فرزندان از مسئولیت برخوردار هستند و عنوان کرد: تا زمانی که آیات و روایات و سیره نبوی و علوی در متن و بطن زندگی خانوادگی افراد و مدرسه تبلور نیابد، نمی توان با آموزش صرف راه به جایی برد و توقع داشت که دانش آموز در عمل آراسته به مبانی تربیت دینی باشد. در این میان نقش اولیه تربیت مربوط به پدر و مادر می شود که خود نیازمند آموزش هستند تا بتوانند با رفتار و گفتار صحیح و همچنین آشنایی با مبانی تربیت دینی در زمینه تربیت کودک خود به درستی عمل کنند.

بنیادی پیوند اولیا با مربیان مدرسه را به منظور دریافت آموزش های مرتبط  با تربیت دینی حائز اهمیت خواند و گفت: مدرسه نباید صرفا محدود به دانش آموزان شود،‌ بلکه ابتدا باید مرحله اول تربیت، که خانواده است را دریابد و از توانایی آنان برای تربیت دانش آموزان اطمینان یابد، سپس به عنوان دومین جزء اثرگذار، فرایند تربیت دینی را با رفتار و گفتار برای دانش آموزان دنبال کند.

این کارشناس حوزه تعلیم و تربیت با بیان اینکه مدرسه و خانواده باید نسبت به یکدیگر پاسخگو و مطالبه گر باشند و روابط آنان محدود به کمک های مادی نباشد، تصریح کرد: هیچ کدام از این دو نهاد هنوز به باور ضرورت آموزش والدین برای گام برداشتن صحیح در راه تربیت دینی نرسیده اند. نه مدرسه بدین جهت احساس مسئولیت می کند و نه خانواده لزومی برای در یافت آموزش های مرتبط می بیند.

وی معتقد است جامعه تربیت کننده و مربیان با متعلمین و دانش آموزان ارتباط عاطفی برقرار نکرده اند؛ بنابراین به بازتعریف رابطه خانه و مدرسه نیاز داریم تا با همپوشانی و درک متقابل این دو نهاد بتوان روند تربیت دینی دانش آموز را به پیش برد.

بنیادی عدم ایجاد ارتباط مناسب بین اولیا و مربیان را سبب انتخاب رشته های غلط دانش آموزان و پر شدن بیهوده صندلی های دانشگاه دانست و عنوان کرد: افرادی که امروز از مدرک دکتری در رشته های مختلف برخوردار هستند اما کارآمدی و شغل بهینه ای ندارند، باید ریشه های این ناکامی را در عدم ارتباط خانه و مدرسه به منظور شناخت علایق  و توانمندی های علمی بیایند.

وی آموزش خانواده ها به منظور توانمند شدن در زمینه تربیت را وظیفه ای حاکمیتی خواند و گفت: هم خانواده ها باید برای این مهم زمان صرف کنند وهم دولت یارانه فرهنگی مورد نیاز را به خانواده ارائه دهد.  

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قران بنیادی تربیت دینی خانواده مدرسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۱۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به وضعیت امکانات آموزشی خوزستان گفت: بعضا امکانات متوازن توزیع نشده است یا مدرسه‌ای در جایی ساخته شده است که دانش‌آموز ندارد.

عبدالله حبیبی با تاکید بر لزوم برگزاری مستمر جلسات این شورا اظهار کرد: انتظار می‌رود اعضای اصلی این شورا در جلسه حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به برگزاری ستاد برزرگداشت روز معلم و جشنواره‌های قرآنی در ماه مبارک رمضان افزود: در حوزه پرورشی، جشنواره‌های قرآنی در سه شهرستان و همچنین ۸ هزار محفل انس با قرآن در مدارس برگزار شد و در محفل انس با قرآن که در آرامگاه علی بن مهزیار اهوازی برگزار شد، ۷۰۰ نفر حضور داشتند. البته تعهد می‌دهیم در دیگر ماه‌های سال هم محافل انس با قرآن برگزار شود.

حبیبی با بیان اینکه رتبه علمی آموزش خوزستان، آموزش دغدغه اداره‌کل آموزش و پرورش شده است، گفت: در حوزه آموزش نیز معاونان اداره‌کل را کدبندی کرده‌ایم و هر معاون شش شهرستان بر عهده گرفته است و امتحانات شهرستان‌ها را ارزیابی می‌کند.

وی بیان کرد: این معاونان، وضعیت هر شهرستان ارزیابی می‌کنند و مشاوره ارائه می‌دهند و در صورت نیاز مداخلات را انجام می‌دهند. امیدواریم رتبه علمی شهرستان‌ها ارتقا یابد.

حبیبی با اشاره به وضعیت امکانات آموزشی خوزستان گفت: بعضا امکانات متوازن توزیع نشده است یا مدرسه‌ای در جایی ساخته شده است که دانش‌آموز ندارد.

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه در حوزه ابتدایی دانش‌آموزان لازم‌التوجه شناسایی شده‌اند، افزود: این دانش‌آموزان در پنجشنبه‌های طلایی آموزش‌های لازم را می‌بینند. قطعا پوشش این طرح صددرصدی نخواهد بود، اما بخش زیادی از این دانش‌آموزان را پوشش می‌دهیم.

وی بیان کرد: در حوزه متوسطه دوم که دغدغه بیشتر ما است، از طریق فضای مجازی کلاس‌های آموزشی برگزار می‌شود. کلاس‌های فوق برنامه هم برای توانمندسازی معلمان و دبیران برگزار شده و همایش‌های جمع‌بندی نیز در تمام شهرستان‌ها در حال اجرا است.

حبیبی با اشاره به برگزاری کلاس‌های رفع اشکال و مرور درس‌ها برای دانش‌آموزان گفت: با توجه به وجود اشکالات اساسی، نمی‌توان پوشش صددرصدی دانش‌آموزان را در برگزاری این کلاس‌ها ارائه داد. آموزشگاه‌هایی (خصوصی) در نوبت صبح فعال هستند که تخلف بسیار بزرگی است که در خوزستان رخ می‌دهد و باید جمع شوند. این آموزشگاه‌ها، دانش‌آموزان را از کلاس فاصله می‌دهند و خانواده‌ها به ما فشار می‌آورند تا دانش‌آموزان بتوانند در این آموزشگاه‌ها حضور پیدا کنند؛ اما ما چه ابزاری داریم؟

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: باید بپذیریم فضایی ایجاد شده است که خانواده‌ها برای نیامدن به مدرسه، کنار دانش‌آموزان آمده‌اند و می‌گویند مدرسه چیزی برای گفتن ندارد، زیرا در مدرسه، معلم کتاب و دانش را درس می‌دهد، اما در آموزشگاه‌ها چهار نکته تست و راه‌های میان‌بر جذاب را ارائه می‌دهند و این مسائل، موجب می‌شوند دانش‌آموز به مدرسه نیاید.

وی افزود: از سوی دیگر آموزش و پرورش محدودیت دارد در حالی که این آموزشگاه‌ها محدودیت ندارند. به طور مثال در استان خوزستان یکی از بهترین اساتید زیست‌شناسی، زن است که ما در این زمینه محدودیت داریم.

حبیبی با اشاره به در پیش بودن روز معلم گفت: دستورالعمل شناسایی معلمان نمونه از دی‌ماه سال گذشته ابلاغ شد و در فرآیند شناسایی معلمان، ۴ هزار همکار واجد شرایط در استان خوزستان مشخص شدند و پس از برررسی، ۱۳۰ نفر از آنها انتخاب شدند و در نهایت ۱۴ معلم نمونه انتخاب شدند که در مرحله کشوری نیز ارزیابی می‌شوند و امیدواریم معلم نمونه کشوری هم داشته باشیم.

وی افزود: در سال‌های گذشته بیشتر بر اساس ارائه مستندات معلمان نمونه انتخاب می‌شدند، اما امسال علاوه بر این، ارائه تدریس هم مد نظر قرار گرفت.

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان در خصوص برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام معلم گفت: استقبال نکردن و نبود همراهی مناسب برخی نهادها، شرکت‌ها و ارگان‌ها برای بهتر برگزار شدن این برنامه‌ها یکی از چالش‌ها در این خصوص است. پیشنهاد می‌شود امسال تامین امکانات رفاهی، در نظر گرفتن تخفیفات، تغییر فضای تبلیغاتی شهر در هفته معلم و برگزاری اردوی‌های راهیان پیشرفت ویژه همکاران نمونه و سایر معلمان، در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: امسال برای اولین بار جشن منسجم بزرگداشت مقام معلم در پارک لاله اهواز با ۱۱۰ غرفه با پیوست‌های فرهنگی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • پیش بینی ۵۲ میلیارد اعتبار در حوزه عمرانی آموزش و پرورش رزن
  • هیچ منعی برای ثبت‌نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت
  • 44 هزار دانش آموز کردستانی سفیر سلامت
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟
  • برخورد با عوامل خاطی در مدرسه شهرستان دلگان