Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اجتماعی وزارت بهداشت از تصویب سند ارتقای فرهنگ سلامت در شورای فرهنگ عمومی کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر سید محمدهادی ایازی در خصوص سند ارتقای فرهنگ سلامت که به تازگی در شورای فرهنگ عمومی کشور تصویب شده است، گفت: موضوعی در حوزه سلامت وجود دارد که در آن گفته می شود حداکثر ۲۵ درصد از موضوعات سلامت در حیطه مدیریت نظام سلامت است و ۷۵ درصد آن خارج از مدیریت نظام سلامت است، در این ۷۵ درصد بخشی از آن انجام کار فرهنگی است و باید اصلاح رفتار صورت گیرد تا مردم بیشتر به فکر سلامتی خودشان باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار باید در شورای فرهنگ عمومی انجام شود و این شورا در برابر فرهنگ عمومی و رفتار عمومی مسئولیت دارد و حوزه سلامت نیز یک رفتار عمومی است که باید اصلاح شود.

ایازی در ادامه اضافه کرد: پرداختن به موضوع فرهنگی سلامت نیز یکی از موضوعات حائز اهمیت در شورای فرهنگ عمومی کشور بوده است و اشکال آن نیز عدم عضویت وزارت بهداشت در شورای فرهنگ عمومی کشور بود و به مثابه آن در استان ها نیز دانشگاه ها و شبکه های بهداشت عضو فرهنگ عمومی استان ها نبودند.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت ادامه داد: نخستین اقدام برای عضویت وزارت بهداشت در شورای فرهنگ عمومی کشور، نامه وزیر بهداشت و وزیر ارشاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی بود. در شورای فرهنگ عمومی کشور وزیر ارشاد رییس شورا و در استان ها امام جمعه رییس شورا و استاندار نایب رییس شورا هستند و دستگاه های مختلف نیز در این شورا عضویت دارند که در آنجا موضوعات مربوط به فرهنگ عمومی مطرح می شود.

وی عنوان کرد: تاکنون سندی که در شورای فرهنگ عمومی کشور بتوان از طریق آن چهارچوب موضوعات مربوط به فرهنگ سلامت را دنبال کرد وجود نداشت و براساس پیشنهادی که به وزیر بهداشت مطرح شد، پیش نویسی به عنوان سند ارتقای فرهنگ سلامت آماده و در شورای فرهنگ عمومی مطرح و جلسات کارشناسی برای آن برگزار شد و در نخستین جلسه آن کارگروهی تعیین شد تا این سند مورد بررسی قرار گیرد و در جلسه دوم نیز پس از مطرح شدن، سند ارتقای فرهنگ سلامت به تصویب رسید.

رییس شورای فرهنگ سلامت در ادامه به اقداماتی که بر مبنای این مصوبه باید صورت گیرد اشاره کرد و افزود: بر مبنای این مصوبه شورای فرهنگ سلامت ذیل شورای فرهنگ عمومی با مسئولیت معاون اجتماعی وزارت بهداشت تشکیل می‌شود و شورای فرهنگ سلامت نیز مسئولیت دارد تا هر شش ماه یک بار گزارشی از اقدامات خود را به شورای فرهنگ عمومی ارائه دهد.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه دبیرخانه شورای فرهنگ سلامت در وزارت بهداشت قرار دارد، اظهار کرد: در استان‌ها نیز پیش بینی شده است تا شورای فرهنگ سلامت ذیل شورای فرهنگ عمومی استان ها تشکیل شود و هم اکنون در حال تنظیم آیین نامه آن هستیم که به ائمه جمعه، استانداران و دانشگاه ها اعلام کنیم تا این کار صورت گیرد. همچنین به دنبال تصویب عضویت روسای دانشگاه ها در شورای فرهنگ عمومی استان ها و روسای بهداشت در شورای فرهنگ شهرستان ها هستیم تا بتوانیم از ظرفیت های فرهنگی دستگاه های مختلف به نفع سلامت بهره بریم.

خاطرنشان کرد: همچنین در این سند پیوست یک ماتریس همکاری دستگاه های مختلف در حوزه فرهنگ سلامت تهیه شده که وزیر ارشاد آن را به ۶۲ دستگاه ابلاغ کرده و در آن برای هر یک از دستگاه ها شرح وظایفی نوشته شده است تا براساس آن عمل کنند و دستگاه ها نیز در چهارچوب این ماتریس باید همکاری و اقدامات خودشان را انجام دهند و گزارش آن را به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور اعلام کنند.

رییس شورای فرهنگ سلامت در ادامه به برخی از اهدافی که در این سند مورد تاکید قرار گرفته است، اشاره کرد و افزود: یکی از اهدافی که باید به آن برسیم و بسیار حائز اهمیت است، موضوع خودمراقبتی است که مردم باید برای سلامت خودشان در آن مشارکت داشته باشند. بنابراین برای اینکه مشارکت ساختارمند مردم را در حوزه سلامت داشته باشیم باید فرهنگ سازی صورت گیرد. همچنین فرهنگ سازی در چهارچوب مشارکت بین بخشی باید انجام شود تا دستگاه های دیگر در این زمینه علاقه مندی پیدا کنند و در این حوزه ها حضور و مشارکت داشته باشند.

بنابر اعلام وبدا، وی افزود: پیش از اینکه شورای فرهنگ سلامت در شورای فرهنگ عمومی به تصویب برسد، شورای فرهنگ سلامت در وزارت بهداشت وجود داشت و تاکنون ۹۸ جلسه تشکیل شده و ۵۸۰ مصوبه داشته است و بخش قابل توجهی از این مصوبات اجرا شده است؛ به طور مثال برنامه هایی مانند تولید سریال، فیلم سینمایی، مستند، انیمیشن، برگزاری جشنواره‌های فیلم سلامت، شعر سلامت، ادبیات سلامت و رسانه‌های دیجیتال و طراحی ۵۵ کمپین با موضوعات مختلف از جمله موضوعاتی بوده است که در شورای فرهنگ سلامت وزارت بهداشت مورد بررسی قرار گرفته و در سطح کشور به اجرا گذاشته شده است. همچنین در این راستا تقویم مناسبتی سلامت نیز تهیه شده است که برای هر یک از آنها برنامه‌هایی طراحی شده است و در سطح کشور اجرا می‌شود.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت ادامه داد: یکصدمین جلسه شورای فرهنگ سلامت با ترکیب اعضای جدید و با حضور وزرای بهداشت و ارشاد برگزار خواهد شد و از این جلسه به بعد ترکیب جدید شورای فرهنگ سلامت را خواهیم داشت که این شورای فرهنگ سلامت در ذیل شورای فرهنگ عمومی کشور، کار خود را دنبال می کند و گزارشات خود را به وزیر بهداشت و شورای فرهنگ عمومی ارائه می دهد.  

ایازی در پایان خطاب به روسای دانشگاه‌ها گفت: خواسته‌ای که از روسای دانشگاه‌ها دارم این است که موضوع شورای فرهنگ سلامت را در سطح استان‌های خودشان با جدیت دنبال کنند؛ چراکه دستگاه‌های بیرونی می‌توانند کمک زیادی در این راستا داشته باشند و این شورا می‌تواند بخش عمده‌ای از مشکلات پیش روی دانشگاه‌ها را بر طرف کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام سلامت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۲۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۴ مرکز رصد شورای فرهنگ عمومی در کشور شناسایی شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ حجت‌الاسلام خسروپناه گفت: شورای فرهنگی عمومی یک قرارگاه فرهنگی بوده و ضمانت اجرای مصوبات آن، اقتدار شورا و پیگیری مطالبات است.

وی افزود: در قرارگاه شورای فرهنگ عمومی مساله شناسی انجام می‌گیرد و بعد از آن فرآیند‌های لازم برای حل آن طبق چارچوب‌های تعیین شده انجام می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برنامه‌های استانی طبق نیاز‌های استانی در شورا پیگیری می‌شود و اگر بودجه تعیین شده در مسیر درست صرف شود نتیجه هم حاصل خواهد شد.

حجت‌الاسلام خسروپناه گفت: نباید در حوزه فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی دچار غفلت شویم و از طرفی برای به نتیجه رسیدن نباید عجله داشته باشیم، چون تاثیرگذاری کار فرهنگی به زمان نیاز دارد.

وی تنها اولویت شورا را ستاد تعلیم و تربیت عنوان کرد و افزود: برای اولین بار نقشه راه سند تحول آموزش در حال تدوین است که در گذشته توجه چندانی به آن نشده بود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به پیروزی رزمندگان اسلام در عملیات وعده صادق اشاره کرد و گفت: با انجام این عملیات، یک پیروزی تمدنی شکل گرفت و رژیم صهیونیستی بیش از چهار میلیارد دلار برای عملیات پدافندی هزینه کرد.

وی با بیان اینکه ۲۸ کشور از این رژیم حمایت کردند، گفت: ایران مقتدرانه توانست ۳۰۰ موشک و پهپاد را به سمت این کشور بفرستد که بیش از ۴۰ درصد آنها از سامانه پدافندی عبور کرد و به اهداف خود اصابت نمود.

حجت الاسلام خسرو پناه با بیان اینکه هدف ایران وارد کردن آسیب جدی به تاسیسات رژیم صهیونیستی و یا تلفات جانی نبود، افزود: این اقدام ایران در حد یک سیلی زدن بود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه اقدام ایران صرفا یک پیروزی بزرگ نبود و ابعاد مختلفی دارد، گفت: در واقع ایران اقتدار علمی و فناوری خود را نشان داد و از همه مهمتر، انجام این عملیات موجب انسجام بخشی در کشور شد.

دیگر خبرها

  • برش استانی فرهنگی قزوین از برش‌های مستغنی و باکیفیت کشور است
  • دستگاه‌ها دلیل عدم اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی را اعلام کنند
  • شورای فرهنگ عمومی باید به قرارگاه تبدیل شود
  • اجرای طرح ارتقای سلامت دهان و دندان در مدارس عشایری کشور
  • برنامه ملی گسترش انس عمومی با ادبیات فارسی تصویب می‌شود
  • روند تصویب برنامه ملّی گسترش انس عمومی با ادبیات کهن فارسی در شورای فرهنگی عمومی
  • سلامت خانواده از آموزش پرورش تا آموزش عالی
  • بسته ماندگاری پرستاران در حال تدوین نهایی
  • ۹۴ مرکز رصد شورای فرهنگ عمومی در کشور شناسایی شد
  • اجرای طرح ارتقای سواد سلامت در مناطق عشایرنشین چهارمحال و بختیاری