Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا -بیست و هفت مهر سالروز درگذشت یکی از پدیده های موسیقی ایرانی یعنی حبیب الله بدیعی است. چنانچه یکی از اهالی موسیقی،بدیعی را هنرمندی می داند که اکنون نیز پس از گذشت سالها از مرگ وی تاثیرش بر نوازندگی ویلن غیر قابل انکار است. او کسی بود که رنگ ایرانی ویلن را تثبیت کرد.

خبرنگار موسیقی ایرنا به مناسبت سالروز درگذشت حبیب الله بدیعی نوازنده تاثیر گذار و آهنگساز بزرگ، گفت و گویی با مزدا انصاری آهنگساز و نوازنده پیانوی ایرانی انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مزدا انصاری از شاگردان اساتیدی چون جواد معروفی، حسین دهلوی و فرهاد فخرالدینی بوده و تا کنون علاوه بر اجراهای متعدد پیانو در داخل و خارج از کشور آثاری را به عنوان آهنگساز با هنرمندانی چون کاوه دیلمی، همایون شجریان و محمدرضا شجریان در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است.
انصاری که سابقه آشنایی با حبیب الله بدیعی نیز دارد درباره این نوازنده بزرگ ویلن ایرانی می گوید: با حبیب الله بدیعی در مجلس ترحیم غلامحسین بنان آشنا شدم و این آشنایی ادامه یافت. قرار بود آلبوم مشترکی حاوی قطعاتی برای ویلن و پیانو داشته باشیم که متاسفانه این فرصت طلایی با دستان اجل از دست رفت.
مزدا انصاری معتقد است پرداختن به ابعاد شخصیت هنری حبیب الله بدیعی بدون مرور موسیقی ایرانی آکادمیک از زمان مرحوم ابوالحسن صبا تقریبا ممکن نیست.
مزدا انصاری در ادامه سخنان خود در این باره گفت: دو ساز از اروپا وارد ایران شد که به مرور توانست جای خود را در موسیقی ایرانی تثبیت کنند. این دو ساز ویلن و پیانو بودند. برخلاف پیانو که به سختی توانست جایگاه خود را در موسیقی ایرانی تثبیت کند ویلن بواسطه نداشتن پرده و شباهتش به ساز کمانچه و امکان اجرای فواصل ربع پرده به راحتی جای خود را در میان نوازندگان موسیقی ایران باز کرد. تا جایی که می توان گفت در ابتدا بسیاری از نوازندگان ویلن از بین نوازندگان کمانچه پای در میدان نهادند.
انصاری افزود: با تاسیس مدرسه موسیقی توسط علی نقی وزیری موسیقی ایرانی امکان آموزش آکادمیک یافت و یکی از کسانی که در این مدرسه به امر آموزش موسیقی مشغول شد، ابوالحسن صبا بود.
بگفته انصاری، صبا، چهل سال تمام ساز نواخت، تعلیم داد، در ارکسترها شرکت کرد، کتاب نوشت و درتمام جریان‌های موسیقی ایران تأثیر مستقیم و مثبت داشت. وی در تمام رشته‌های موسیقی ایران مهارت داشت، زبان انگلیسی می‌دانست و دانشنامه ای جامع از علم و عمل موسیقی ایرانی بود. مکتب نوین موسیقی ایرانی که از درویش خان آغاز شده بود با صبا به اوج رسید و شاگردان صبا نیز پیرو راه او شدند.
وی افزود: مرحوم صبا اولین کسی بود که برای ساز ویلن شروع به نوشتن شیوه ، ردیف، نت و اتود کرد و به این صورت بود که ویلن امکان یافت تا به شیوه کاملا علمی تدریس شود. صبا پیش از آنکه نوازنده قابلی باشد معلم بسیار خوبی بود و در تمامی رشته های سازی موفق به تربیت شاگردانی شد که هر کدام از آنها تبدیل به ستارگان درخشان آسمان موسیقی ایران شدند.
انصاری در ادامه سخنان خود به معرفی شاگردان ابوالحسن صبا از جمله حیبب الله بدیعی پرداخت و گفت: این افراد علاوه بر اینکه آهنگسازان و نوازندگان بزرگی شدند ملودی نویس های بزرگی نیز بودند که در میان آنها همایون خرم قدرتمند ترین ملودی نویس موسیقی ایران شد. هم چنین بدیعی نیز در زمره ملودی نویس های سرآمد شد.
این نوازنده پیانو در ادامه سخنان خود گفت: حبیب الله بدیعی در این میان شاخصه های منحصر بفردی داشت. او ملودی نویس بزرگی بود اما آنچه به شخصیت هنری حبیب الله بدیعی رنگ و بوی ویژه ای داده شیوه نوازندگی او بود که اکنون پس از گذشت سالها هنوز آثار آن پابرجاست و به راحتی نمی توان منکر این تاثیرات شد. جمله بندی های صحیح بدون آرشه کشی های اضافه او بقدری منحصر بفرد بود که به این هنرمند بزرگ لقب کماندار زرین دست داده شده است.
به گفته مزدا انصاری کار بزرگ حبیب الله بدیعی در موسیقی ایرانی تثبیت و جا انداختن رنگ ساز ویلن در موسیقی ایرانی بوده است.
وی افزود: یکی از خصوصیات موسیقی ایرانی بداهه نوازی است. بدیعی در زمره سولیست هایی بود که بداهه نوازی های او بر مبنای ردیف، او را در صدر نوازندگان ویلن ایرانی قرار داده است. جملات شیوای ساز بدیعی را می توان از زیباترین اجراهای ماندگار در موسیقی ایرانی دانست.
به گفته انصاری، به جرات می توان گفت بدیعی در نوازندگی ویلن هیچ جای سوالی باقی نگذاشته و شیوه نوازندگی بی عیب او از این هنرمند یک اسطوره ساخته است.
حبیب‌الله بدیعی در 27 مهر 1371 در سن 59 سالگی به دلیل بیماری قلبی در بیمارستان توس تهران درگذشت و پیکر وی را در جوار امامزاده طاهر (کرج) به خاک سپردند.
فراهنگ**ع-ا** 1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۲۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی انصاری، با بیان اینکه آب‌های بسته بندی دارای مزایای متعددی هستند، از عدم وجود آلودگی‌های میکروبی و انگلی بیماری‌زا، وجود محدوده‌های مجاز املاح و فلزات سنگین و آفت کش‌ها به عنوان بخشی از این مزایا یاد کرد و گفت: دلیل کنترل کیفیت این محصولات در محل تولید از منبع اصلی آب گرفته تا پایان فرایند است در حالی که برای آب چاه کنترلی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اظهارنظر در مورد اینکه مصرف آب چاه فقط منجر به بروز سنگ کلیه می‌شود، غیرمسئولانه و غیرکارشناسی است، یادآور شد: آب چاه‌ها ممکن است آلودگی‌های زیادی داشته باشند که ممکن است به دلیل نزدیکی به مناطق مسکونی، کشاورزی، مراکز صنعتی و منابع دیگر آب‌های زیرزمینی متصل آلودگی به ترکیبات آلی، نیترات و سولفات داشته باشد.

انصاری ادامه داد: در تولید و عرضه آب‌های بسته بندی، فرآیندهای صنعتی رعایت شده و مجوزهای لازم پس از بررسی‌ها و آزمایشات متعدد اخذ می‌شود. هر محصول یک شرایط نگهداری دارد که توسط تولید کننده در بسته بندی محصول، اعلام می‌شود که مصرف کننده، فروشنده و توزیع کننده ملزم به رعایت الزامات انبارداری، حمل و نقل و نگهداری هستند.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: اگر شرایط نگهداری هر محصولی رعایت نشود، طبیعی است که شاید خطراتی برای مصرف کننده به همراه داشته باشد و این هم محدود به یک فرآورده مانند آب بسته بندی شده نیست. ظروف بسته بندی پت در ایران و دنیا، مختص آب‌های آشامیدنی نیست بلکه در نوشابه‌ها، روغن‌های خوراکی، برخی لبنیات و شیشه‌های شیرخوری کودکان نیز از مواد پت استفاده می‌شود.

کد خبر 6097527 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • آلبوم «عشق ناباور» به زودی منتشر می‌شود
  • آلبوم «عشق ناباور» آماده شد
  • «عشق ناباور» با رهنمودهایی از محمدرضا لطفی شنیدنی شد
  • آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • آیت‌الله جوادی آملی: حجاج باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند
  • توصیه مهم آیت‌الله جوادی‌آملی به روحانیون کاروان‌های حج
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • تماشای یک منظومه عاشقانه و انسانی در تهران/ چرا کارگردان شدم؟