Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به مناسبت سالروز درگذشت حبیب الله بدیعی نوازنده تاثیر گذار و آهنگساز بزرگ، گفت و گویی با مزدا انصاری آهنگساز و نوازنده پیانوی ایرانی انجام داده است.
مزدا انصاری از شاگردان اساتیدی چون جواد معروفی، حسین دهلوی و فرهاد فخرالدینی بوده و تا کنون علاوه بر اجراهای متعدد پیانو در داخل و خارج از کشور آثاری را به عنوان آهنگساز با هنرمندانی چون کاوه دیلمی، همایون شجریان و محمدرضا شجریان در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


انصاری که سابقه آشنایی با حبیب الله بدیعی نیز دارد درباره این نوازنده بزرگ ویلن ایرانی می گوید: با حبیب الله بدیعی در مجلس ترحیم غلامحسین بنان آشنا شدم و این آشنایی ادامه یافت. قرار بود آلبوم مشترکی حاوی قطعاتی برای ویلن و پیانو داشته باشیم که متاسفانه این فرصت طلایی با دستان اجل از دست رفت.
مزدا انصاری معتقد است پرداختن به ابعاد شخصیت هنری حبیب الله بدیعی بدون مرور موسیقی ایرانی آکادمیک از زمان مرحوم ابوالحسن صبا تقریبا ممکن نیست.
مزدا انصاری در ادامه سخنان خود در این باره گفت: دو ساز از اروپا وارد ایران شد که به مرور توانست جای خود را در موسیقی ایرانی تثبیت کنند. این دو ساز ویلن و پیانو بودند. برخلاف پیانو که به سختی توانست جایگاه خود را در موسیقی ایرانی تثبیت کند ویلن بواسطه نداشتن پرده و شباهتش به ساز کمانچه و امکان اجرای فواصل ربع پرده به راحتی جای خود را در میان نوازندگان موسیقی ایران باز کرد. تا جایی که می توان گفت در ابتدا بسیاری از نوازندگان ویلن از بین نوازندگان کمانچه پای در میدان نهادند.
انصاری افزود: با تاسیس مدرسه موسیقی توسط علی نقی وزیری موسیقی ایرانی امکان آموزش آکادمیک یافت و یکی از کسانی که در این مدرسه به امر آموزش موسیقی مشغول شد، ابوالحسن صبا بود.
بگفته انصاری، صبا، چهل سال تمام ساز نواخت، تعلیم داد، در ارکسترها شرکت کرد، کتاب نوشت و درتمام جریان‌های موسیقی ایران تأثیر مستقیم و مثبت داشت. وی در تمام رشته‌های موسیقی ایران مهارت داشت، زبان انگلیسی می‌دانست و دانشنامه ای جامع از علم و عمل موسیقی ایرانی بود. مکتب نوین موسیقی ایرانی که از درویش خان آغاز شده بود با صبا به اوج رسید و شاگردان صبا نیز پیرو راه او شدند.
وی افزود: مرحوم صبا اولین کسی بود که برای ساز ویلن شروع به نوشتن شیوه ، ردیف، نت و اتود کرد و به این صورت بود که ویلن امکان یافت تا به شیوه کاملا علمی تدریس شود. صبا پیش از آنکه نوازنده قابلی باشد معلم بسیار خوبی بود و در تمامی رشته های سازی موفق به تربیت شاگردانی شد که هر کدام از آنها تبدیل به ستارگان درخشان آسمان موسیقی ایران شدند.
انصاری در ادامه سخنان خود به معرفی شاگردان ابوالحسن صبا از جمله حیبب الله بدیعی پرداخت و گفت: این افراد علاوه بر اینکه آهنگسازان و نوازندگان بزرگی شدند ملودی نویس های بزرگی نیز بودند که در میان آنها همایون خرم قدرتمند ترین ملودی نویس موسیقی ایران شد. هم چنین بدیعی نیز در زمره ملودی نویس های سرآمد شد.
این نوازنده پیانو در ادامه سخنان خود گفت: حبیب الله بدیعی در این میان شاخصه های منحصر بفردی داشت. او ملودی نویس بزرگی بود اما آنچه به شخصیت هنری حبیب الله بدیعی رنگ و بوی ویژه ای داده شیوه نوازندگی او بود که اکنون پس از گذشت سالها هنوز آثار آن پابرجاست و به راحتی نمی توان منکر این تاثیرات شد. جمله بندی های صحیح بدون آرشه کشی های اضافه او بقدری منحصر بفرد بود که به این هنرمند بزرگ لقب کماندار زرین دست داده شده است.
به گفته مزدا انصاری کار بزرگ حبیب الله بدیعی در موسیقی ایرانی تثبیت و جا انداختن رنگ ساز ویلن در موسیقی ایرانی بوده است.
وی افزود: یکی از خصوصیات موسیقی ایرانی بداهه نوازی است. بدیعی در زمره سولیست هایی بود که بداهه نوازی های او بر مبنای ردیف، او را در صدر نوازندگان ویلن ایرانی قرار داده است. جملات شیوای ساز بدیعی را می توان از زیباترین اجراهای ماندگار در موسیقی ایرانی دانست.
به گفته انصاری، به جرات می توان گفت بدیعی در نوازندگی ویلن هیچ جای سوالی باقی نگذاشته و شیوه نوازندگی بی عیب او از این هنرمند یک اسطوره ساخته است.
حبیب‌الله بدیعی در 27 مهر 1371 در سن 59 سالگی به دلیل بیماری قلبی در بیمارستان توس تهران درگذشت و پیکر وی را در جوار امامزاده طاهر (کرج) به خاک سپردند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ویلن موسیقی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۳۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کسری حاجی‌زاده خواننده، آهنگساز، تهیه کننده، مدیر هنری و مدیر شرکت فرهنگی و هنری «نوای هنر آرنا» است. وی از کودکی شروع به آموزش موسیقی و پیانو کرد و پس از یادگیری و اجرای چندین کنسرت هنرجویی علاقه‌مند به آواز شد. پس از فراگیری آواز کلاسیک و پاپ به عضویت گروه کُر و ارکستر «آوای شفق» درآمد و در چندین کنسرت در تالار وحدت، تالار اندیشه، سالن محک، ایوان شمس و … حضور داشت.

او همچنین به عنوان مدیر هنری سابقه همکاری با شبکه‌های مختلف تلویزیونی و همچنین برنامه تلویزیونی «باهمستان موسیقی» را دارد و در تولید و انتشار چندین هزار قطعه موسیقی به عنوان مدیر تولید و مدیر پخش نقش بسزایی داشته است. با این هنرمند گفت‌وگویی انجام دادیم از نظرتان می‌گذرد:

کمی درباره مشکلات گروه کُر در ایران صحبت کنید.

مشکلاتی که درباره هنر در ایران وجود دارد فقط مختص به گروه‌های کُر نیست ولی بیشترین مشکلات مختص گروه‌های کر و ارکستر‌ها است. مگر می‌شود از هیچ سمت حمایتی از این گروه‌ها نشود؟ آنقدر بی تفاوتی به گروه‌های کُر و ارکستر‌ها شده است که بیشتر آنها تعطیل شده‌اند و دیگر کسی تمایل به همکاری ندارد و ترجیح می‌دهند یا در گروه‌های پاپ فعالیت کنند یا به کار‌های غیر از موسیقی بپردازند. متاسفانه نه حمایت از سوی ارگانی صورت می‌گیرد و نه اطلاع رسانی درستی از این گروه‌ها می‌شود در نتیجه انگیزه‌ای برای اعضای این گروه‌ها نمی‌ماند.

مخاطب امروز با کنسرت‌های گروه کُر ارتباط برقرار می‌کند؟

مخاطب امروز پذیرای چیزی است که آن را ببیند. وقتی کسی غذایی را نه هرگز دیده و نه هرگز خورده معلوم است که پذیرای آن نمی‌شود. تمام تبلیغات، تمام سالن‌ها و تمامی رسانه‌ها تمایل زیادی برای نشان دادن این گروه‌ها ندارند، چون سال‌های سال است که فقط به موسیقی پاپ اهمیت داده شده و درآمد بالایی از این راه دارند. انگار موسیقی پاپ انحصار موسیقی ایران شده است. نه فقط گروه‌های کر بلکه ما در چند سال اخیر تبلیغاتی از اجرا‌های سنتی، گروه‌های بانوان و دیگر گروه‌ها هم نمی‌بینیم.

چه مخاطبانی جذب این کنسرت‌ها می‌شود؟

متاسفانه الان مخاطبانی که عاشقانه این فضا را دوست دارند یا از قدیم با این گروه‌ها آشنا بودند فقط مخاطب این کنسرت‌ها هستند. مشکل ما ریشه‌ای است و زمان می‌برد تا حل شود. آموزش‌هایی که در فضای مجازی داده می‌شود به این مشکلات دامن زده است. بیشتر اساتیدی که واقعا سواد بالایی در موسیقی دارند بیکار نشسته اند تا عده‌ای با آموزش‌های تجربی بدون اصول این مشکلات را بیشتر کنند.

در کشور‌های دیگر به چه صورت است؟

بر خلاف ایران در کشور‌های اروپای غربی از دوران رنسانس با این فضا آشنایی دارند و در کلیسا‌ها گروه‌های کر فعالیت داشتند و آواز‌های مذهبی اجرا می‌کردند و در دوران باروک به اوج خودش رسید. علاوه بر آن وقتی از دوران کودکی در مدارس موسیقی تدریس می‌شود همه افراد گوش موسیقیایی دارند و درست را از غلط به راحتی تشخیص می‌دهند. برای همین است که خوانندگان آنها همه بسیار کوک و ژوست اجرا می‌کنند، چون مردم به راحتی فالش خواندن خواننده را متوجه می‌شوند. علاوه بر تمامی این جریانات مردم تصمیم می‌گیرند که چه نوع موسیقی را گوش دهند نه اینکه برای آنها تصمیم گرفته شود.

آیا ارکستر و گروه کر در ایران با شکست مواجه شده است؟

هنر همیشه راه خودش را پیدا می‌کند و یک زمانی تاریخ انقضای این موسیقی‌های بی سر و ته هم تمام می‌شود، اما با سیاست‌های گرفته شده در ارتباط با ارکستر‌ها و گروه‌های کر فعلا دچار یک خفقان بزرگی شدیم که امیدوارم به زودی با حمایت مسئولین از این بحران بزرگ عبور کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیام برادران انصاری در پی درگذشت عروس امام خمینی
  • تسلیت اخوان انصاری در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی
  • گزارش|سفر رئیسی به پاکستان؛ تثبیت سیاست همسایگی
  • جابری انصاری: عملیات وعده صادق یک نمایش قدرت بزرگ بود
  • آیت‌الله رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان/ عکس
  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • تثبیت موقعیت ایران پس از عملیات وعده صادق
  • تثبیت قدرت ایران در خاورمیانه/ هیچ اقدامی علیه منافع ملی ما بی پاسخ نخواهد ماند