Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، در حالی که رئیس‌جمهور و وزیر خارجه آمریکا دست داشتن «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی در ماجرای ناپدید شدن «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار منتقد ریاض را انکار می‌کنند اما مقامات امنیتی این کشور نظر دیگری دارند.

شبکه «ان. بی. سی.» به نقل از چند مقام دولتی آمریکا گزارش داد که از نظر دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی این کشور، غیرقابل باور است که بن‌سلمان هیچ ارتباطی با قتل خاشقچی نداشته باشد، البته هنوز هیچ مدرکی در این رابطه به دست نیاورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، سازمان‌های جاسوسی آمریکا در پس پرده در تلاش هستند تا بفهمند قتل خاشقچی از پیش برنامه‌ریزی شده بود یا در نتیجه بازجویی یا عملیات ناموفق برای انتقال وی به ریاض، رخ داده است. همچنین اینکه ولی‌عهد سعودی چه میزان در این ماجرا دخالت داشته است.

مقامات ترکیه و مخالفان رژیم سعودی نگران هستند که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در حال مهلت دادن به ریاض برای یافتن راهکار برای فرار از برعهده گرفتن مسئولیت قتل خاشقچی است.

شبکه ان.بی.سی همچنین به نقل از سه مقام امنیتی و دولتی آمریکا نوشت که ترکیه‌ای‌ها هنوز هیچ نواری که اثبات کند خاشقچی در کنسولگری سعودی‌ها در استانبول به قتل رسیده، به آنها ارائه نداده‌اند.

با اینکه کارشناسان و تحلیلگران امنیتی آمریکا می‌گویند هنوز مدرکی در اثبات دست داشتن بن‌سلمان در قتل خاشقچی ندارند اما کنترل کامل او بر دستگاه امنیتی ریاض بی‌ارتباط بودن وی با این واقعه را غیرقابل باور می‌دانند.

«جان آلترمن» مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا و کارشناس غرب آسیا در اندیشکده مطالعات استراتژیک و بین‌الملل می‌گوید: «احتمال این وجود دارد که درباره اینکه اتفاق رخ داده در استانبول به دستور وی (بن‌سلمان) بوده، کاملا دچار بدفهمی شده باشیم. اما بسیار سخت است که تصور کنیم (کارمندان کنسولگری) به میل خود عمل کرده باشند».

خاشقچی ۵۹ ساله سه‌شنبه دو هفته قبل (دهم مهر – دوم اکتبر) برای امور ازدواج خود به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول مراجعه کرد، اما خروج وی از این ساختمان ثبت نشده است. چهار روز بعد (چهاردهم مهر – ششم اکتبر)،‌ خبرگزاری رویترز به نقل از دو مسئول ترکیه‌ای گزارش داد که وی احتمالا کشته شده است.

بعد از گزارش «نیویورک تایمز» مبنی بر به قتل رسیدن و سپس تکه تکه شدن جسد خاشقچی برای انتقال راحت‌تر به بیرون از ساختمان کنسولگری روزنامه «صاباح» ترکیه نیز بامداد چهارشنبه با انتشار نام و تصویر ۱۵ سعودی مشکوک به دست داشتن در پرونده خاشقچی، جزئیاتی جدید و تکان‌دهنده از این ماجرا نقل کرد.

تیم تحقیقاتی ترکیه شامل بازرسان و نیروهای امنیتی این کشور شامگاه گذشته برای دومین‌بار جهت انجام تفتیش حول پرونده مفقود شدن خاشقچی، وارد ساختمان کنسولگری سعودی در استانبول شوند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۳۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها

افشاگری‌ها در مورد شرایط نابسامان ارتش اسرائیل در ماه های اخیر به قدری است که رجزخوانی‌های مقام های ارشد اسرائیل علیه مردم فلسطین را مضحک ساخته و آن ها را به افرادی تبدیل کرده که به هر نحو ممکن سعی در لاپوشانی واقعیت‌های تلخ خود دارند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، اغلب ناظران و تحلیلگران بر این باورند که جنگ غزه به نقطه سرنوشت ساز خود رسیده است. در این چهارچوب، شواهد و قرائن مختلف از موضع ضعف صهیونیست ها در بحبوحه جنگ غزه حکایت دارند. به عنوان مثال، اکنون قریب به هفت ماه از آغاز جنگ غزه می گذرد اما رژیم اشغلگر قدس نتوانسته به هیچکدام از دو هدف اعلامی خود که نابودسازی حماس و آزادی اسرای صهیونیست است دست یابد. 

در عین حال، جنایات سهمگین رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه نیز موجی از اعتراضات گسترده بین المللی به ویژه در جهان غرب را علیه صهیونیست ها برانگیخته است. به نحوی که به تازگی شاهد انفجار اعتراضات دانشجویی در دانشگاه های مختلف آمریکا در حمایت از ملت و مقاومت فلسطین و محکوم سازی همدستی دولت آمریکا با جنایات صهیونیست ها در جنگ غزه بوده ایم. جدای از این ها، اخبار مختلفی دال بر قریب الوقوع بودنِ صدور حکم بازداشت بین المللی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر صهیونیست ها به دلیل ارتکاب به جنایات جنگی در جریان جنگ غزه نیز به گوش می رسد. 

موضوعی که برخی منابع غربی نیز آن را تایید کرده اند و به یک چالش هولناک برای نتانیاهو تبدیل شده است. با این همه، به تازگی شاهد وقوع یک رویداد قابل تامل دیگر که به ضرر صهیونیست ها است، در بحبوحه جنگ غزه بوده ایم. ماجرا از این قرار است که سرلشگرِ صهیونیست "آهارون هالیوا" رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل به دلیل اشتباه محاسباتی در قضیه حمله صهیونیست ها به کنسولگری ایران در دمشق و البته مرتکب‌شدن خطاهای بنیادین که زمینه ساز عملیات هفتم اکتبر و همچنین سیلی از شکست ها برای اسرائیل در جریان جنگ غزه بوده اند،  از سِمت خود استفعا کرده است. 

در این میان، برخی منابع صهیونیست اعلام کرده اند که یهودا فاکس فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم‌صهیونیستی نیز به رئیس ستاد ارتش اسرائیل اعلام کرده که در اوایل ماه آگوست از سِمت خود کناره گیری خواهدکرد. اضافه بر این ها، گزارش های مختلف از استعفای فرماندهان برخی یگان های ارتش اسرائیل نظیر یگانِ "رفائیم" و یگان "اشباح" نیز حکایت دارند. 

البته که سطح و گستره استعفای مقام های نظامی و اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس به مراتب گسترده تر از این حرف هاست با این حال، تاکنون صرفا موارد مذکور به بیرون درز کرده و انتظار می رود که این روند همچنان ادامه‌دار باشد. از این رو، روند دومینو وارِ استعفای مقام های نظامی و اطلاعاتی صهیونیست، حداقل حامل 2 نکته و پیام محوری است. 

اولا، در پسِ رجزخوانی های مقام های ارشد سیاسی و نظامی رژیم اشغالگر قدس با محوریت جنگ غزه، چیزی جز ضعف و ناتوانی نیست. در حقیقت، صهیونیست ها به هیچ عنوان در شرایط کنونی در حد و قواره یک برنده در بحبوحه جنگ غزه قرار ندارند و با موضع گیری های تهاجمی و جنجالی صرفا سعی دارند حفظ ظاهر کنند. 

 افشاگری ها در مورد شرایط نابسامان ارتش اسرائیل در ماه های اخیر به قدری فراوان بوده که رجزخوانی‌های بی پشتوانه مقام های ارشد صهیونیست علیه مردم فلسطین را به موضوعاتی مضحک تبدیل کرده است و آن ها را به افرادی تبدیل کرده که به هر نحو ممکن سعی در لاپوشانی واقعیت های تلخ خود دارند. 

دوم اینکه به نظر می رسد که اختلافات و شکاف های سیاسی و اجتماعی در عمق اراضی اشغالی، در حال آشکار‌کردنِ خود در حوزه نظامی و اطلاعاتی نیز هستند و در همین راستا بسیاری از مقام های نظامی اسرائیلی در حال فاصله گرفتن از نتانیاهو و ائتلاف افراطیون متحد وی در قدرت هستند. 

در مدت اخیر شاهد بوده ایم که جریان اپوزیسیون صهیونیست ها به رهبری یائیر لاپید تحرکات گسترده تری را پیدا کرده و البته که دولت آمریکا نیز به صراحت از آن برای دیدار و رایزنی جهت سفر به آمریکا دعوت کرد. معادله‌ای که نشان می دهد سناریوهای چندان روشنی در ادامه راه انتظار صهیونیست ها را نمی کشند. 

منبع: الف

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • تروریست ها از خارج از مرزها وارد ایران می شوند /جریانات تروریستی داخل ایران و پاکستان هدایت شده سرویس های اطلاعاتی خارجی هستند
  • رئیس کمیسیون اروپا: حمله اسرائیل به رفح کاملا غیرقابل قبول است
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • دستگیری اعضای یک باند وابسته به داعش در ترکیه
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در محکومیت برخورد آمریکا با دانشجویان
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه