Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، محسن کوهکن، در پاسخ به پرسشی مبنی بر دلیل وقوع احتکار در زمان افزایش نرخ ارز اظهار داشت: میان عامه مردم چنین مطرح است که پراید خودرویی است که اقشار ضعیف جامعه می‌توانند آن را خریداری کرده و از آن استفاده کنند اما امروز با باز شدن سایت فروش خودرو وقتی آمار اولیه از سوی نمایندگان در مورد تقاضا برای ثبت‌نام پراید ارائه شد شنونده از شنیدن آمار وحشت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وقتی آمار ثبت‌نام در سایت فروش نمایندگی‌ها را ضرب در 20 میلیون تومان کنیم عدد و ارقام قابل توجهی به دست می‌آید، از این جهت باید گفت بخشی از مسائل پیش‌آمده در شرایط اقتصادی امروز به نقدینگی بازمی‌گردد و بخش دیگر آن نیز به این مسئله بازمی‌گردد که اساساً در کشور منافع کوتاه‌مدت شخصی خود را به منافع میان‌مدت و درازمدت ترجیح می‌دهیم.

نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر متأسفانه در زمان‌های حساس برخی از ما تحلیل درستی از مسائل نداریم، به‌طور مثال در وضعیت پیش‌آمده شاهد رفتارهای غیراخلاقی برخی فروشندگان و اصناف بودیم و زمانی که من برای خرید وسیله‌ای پزشکی به فروشنده لوازم پزشکی مراجعه کردم قیمت این قطعه را 150 هزارتومان اعلام کرد.

وی بیان کرد: من در پاسخ فروشنده مطرح کردم این وسیله را 3 ماه پیش 28 هزار و 500 تومان خریدم چه اتفاقی رخ داده که به‌ یک‌ باره قیمت این وسیله چندین برابر شده و جالب بود در پاسخ گفت دلار گران شده است، این در صورتی بود که به‌روی آن قطعه برچسبی زده شده که تاریخ بهمن 1396 را نشان می‌داد و در توجیه این افزایش قیمت می‌گفت "ما الآن اگر بخواهیم این قطعه را تهیه کنیم باید با نرخ ارز جدید بخریم".

کوهکن خاطرنشان کرد: در مواقع حساس جامعه، همه به گرانی دامن می‌زنیم که در نهایت تبعات منفی آثار این گرانی‌ها به‌سمت خودمان است، البته این بدان معنا نیست که بخواهیم دولت را تبرئه کنیم چراکه در ترکیه نیز شبیه این اتفاق افتاد.

وی افزود: رئیس جمهور ترکیه با مردم صحبت و به آنان اعلام کرد "ارز و طلای خود را به بانک‌ها برده و به‌ازای آن لیر بگیرید". شاید در ترکیه تعدادی به‌صورت سمبلیک به میدان آمدند و جلوی بانک‌ها صف کشیدند اما این‌گونه رفتارها از نظر روانی بسیار مؤثر است.

وی تصریح کرد: اما رئیس جمهور ایران چون در زمان انتخابات به‌تنهایی به میدان آمده است و کلید نشان مردم داده و آن را شاه‌کلید حل همه مشکلات عنوان کرده و اعلام کرده "خودم مشکلات را حل می‌کنم"! حالا می‌خواهد مشکلات کشور را خود به‌تنهایی حل کند و این مسئله امکان‌پذیر نبوده چراکه رئیس جمهور در گام نخست باید با مردم صحبت کرده و به مردم بگوید "این بخش از مسایل به شما بازمی‌گردد و دولت نیز این برنامه‌ها را دارد و اگر شما همکاری نکنید برنامه‌های دولت به نتیجه نمی‌رسد".

نماینده مردم شهرستان لنجان در مجلس شورای اسلامی دلال‌بازی، واسطه‌گری و ایجاد جو روانی را عاملی بر مشکلات اقتصادی دانست و گفت: سال گذشته مواد اولیه پتروشیمی به‌صورت عادی مورد استفاده قرار می‌گرفت و میزان تقاضا حدود 750 هزار تن بود، اما امروز که 7 ماه از سال گذشته میزان تقاضایی که داشتند به بیش از 6 برابر یعنی 4 میلیون و 500 هزار تن رسیده است.

وی درباره لزوم اعلام لیست کسانی که ارز گرفته‌اند به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و تعزیرات اظهار داشت: من معتقد به شفاف‌سازی هستم و معنی شفاف‌سازی این است که مردم از این موضوع مطلع باشند و اگر کسی ریگی به کفش نداشته باشد نیز نباید نگران باشد. اما واقعیت این است که وجود واسطه‌های ناسالم که بخشی از آنها دست آلوده و کثیفشان در دست بعضی از مدیران کشور است، نمی‌خواهند شفاف‌سازی انجام شود.

کوهکن گفت: اگر فعالیت‌های اقتصادی شفاف باشد قطعاً به‌نفع افرادی است که فعالیت آنها به‌صورت سالم دنبال می‌شود و مشکلاتی چون احتکار نیز به‌وجود نخواهد آمد بر همین اساس نمایندگان مجلس در ارتباط با عاملان اصلی و اخلالگران اقتصادی درخواست محاکمه علنی داشتند.

وی تصریح کرد: کشور قانونی با عنوان اخلال در نظم اقتصادی دارد که مجازات آن اعدام است، از این رو کسانی در کشور از 100 میلیارد تومان تا 500 میلیارد تومان ارز خریدند، اما هیچ ارزی مبادله نشده و تنها به‌وسیله تلفن بین خودشان رد و بدل کردند و برای مردم و بازار التهاب و مشکلات متعدد ایجاد کردند این اقدام مصداق اخلال در نظم اقتصادی است.

نماینده مردم لنجان بیان کرد: قطعاً اگر این افراد به‌استناد این قانون مجازات و کنار دیوار گذاشته شوند، مردم خوشحال خواهند شد و از سوی دیگر بی‌اعتمادی مردم به اعتماد تبدیل می‌شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۳۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی

 لطف‌الله سیاهکلی درخصوص نوسانات بازار ارز در یک ماهه نخست سال و تحولات در عرصه اقتصادی کشور که منجر به ایجاد نگاه تورمی در میان مردم شده، گفت: وقتی که در بازار اقتصادی ما ثبات وجود نداشته باشد مردم برای حفظ قدرت خرید یا ارزش پول و سرمایه‌شان به نماد‌هایی از اقتصاد روی می‌آورند که پایداری یا ارزش افزوده دارد. مردم عاقل هستند، می‌فهمند و می‌دانند کدام بخش از اقتصاد لنگ می‌زند و کدام بخش پایداری دارد.

وی ادامه داد: بنابراین طبیعی است که وقتی ناپایداری در قیمت ارز داریم این پالس را به مردم می‌دهد که ارزش ریال رو به سقوط است، لذا وقتی شرایط اینگونه رقم می‌خورد مردم ریال را نگه نمی‌دارند بلکه به سمت حفظ ارزش پول خود می‌روند؛ به سمت مواردی مانند دلار، طلا، زمین یا کار‌های دلالی زودبازده می‌روند و نمی‌گذارند که پولشان بماند، چون قدرتش کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش ایلنا، نماینده مردم قزوین در مجلس تصریح کرد: دولت و سیاست‌های بانک مرکزی این پالس را دادند و مردم هم پیش بینی می‌کردند، این نوع رفتار کاملا در چارچوب اقتصاد منطق دارد، بر دولتمردان است که سیاست‌های ثبات بازار را داشته باشند، اما وقتی خود دولت ارز را گران می‌کند، وقتی که دولت کالا‌هایی که خودش تولید می‌کند مانند فولاد و محصولات پتروشیمی را با قیمت‌های جهانی می‌فروشد نه با قیمت‌های واقعی و همه چیز را ما به قیمت‌های جهانی گره می‌زنیم، خب مردم هم می‌روند و در قیمت‌های جهانی زندگی می‌کنند و ثروت خود را به آن وادی می‌برند.

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی ما نمی‌توانیم از مردم انتظار داشته باشیم چشمشان را ببندند تا ثروت‌شان آب شود و از دستشان خارج شود.

سیاهکلی خاطرنشان کرد: این‌ها عواملی است که موجب می‌شود اتفاق عجیبی در بازار رقم بخورد و این سیر صعودی است. پیش بینی من این است که نیمه دوم امسال شرایط اقتصادی سخت‌تر خواهد شد. باتوجه به بودجه‌ای هم که برای سال ۱۴۰۳ تصویب شده و خود آن هم تورم‌زا است باز هم پایه پولی ما دچار مشکل خواهد شد و ضعف ریال پیدا می‌کنیم و این هم مجدد به بازار دلالی، فساد و رانت می‌انجامد.

نماینده مردم قزوین در پاسخ به این سوال که «به نقش دولت اشاره کردید، معتقدید دولت ارز را گران می‌کند؟»، اظهار داشت: ببینید مسئول ارز در کشور دولت است دیگر، ما بازیگر اقتصادی دیگری را در بازار نمی‌بینیم. ارز را دولت نگه می‌دارد، دولت توزیع می‌کند، دولت قیمت‌گذاری می‌کند خب بخشی را هم عرض کردم که از روی بی‌ثباتی افزایش قیمت داریم، چون متقاضی پیدا می‌کند. در واقع عرضه و تقاضا قیمت را جا به جا می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی ارز گران می‌شود و پیش‌بینی این است که گران‌تر شود، خب تقاضا زیاد می‌شود وقتی که تقاضا بالا برود این نگرانی را ایجاد می‌کند.

عضو کمیسیون صنایع مجلس در واکنش به این مساله که «صحبت‌ها و مواردی که از سوی دولتی‌ها مطرح شود و از آن به عنوان پالس دلار ۱۰۰ هزار تومانی برداشت می‌شود چه اثری دارد»، عنوان کرد: اگر ارز بخواهد به ۹۰ و ۱۰۰ هزار تومان برسد ما باید حتما فروپاشی اقتصاد را مدنظر داشته باشیم. جیب مردم دیگر جایی برای خالی کردن ندارد، جیب‌ها سوراخ شده است.

یکی می‌گفت کفگیر ما ته دیگ خورده، دیگری می‌گفت خوش به حال شما برای ما کفگیر دیگ را سوراخ کرده و از آن هم رد شده است. الان به نظر من جیب مردم دیگر سوراخ شده است، تا حالا اگر ما از جیب مردم استفاده می‌کردیم، الان دیگر این امکان نیست.

سیاهکلی در پاسخ به این سوال که «آیا تغییر در تیم اقتصادی دولت از سطح معاون اول تا سایر نفرات مانند وزرای اقتصادی یا رییس بانک مرکزی را لازم و مفید می‌دانید؟»، گفت: جا‌به‌جایی عناصر تاثیری در روند کار ندارد یعنی سیاست‌های دولت باید در حوزه اقتصاد اصلاح شود وگرنه شما یکی را برمی‌دارید و یکی دیگر را می‌گذارید حدود ۵ تا ۱۰ درصد در کار تغییر ایجاد می‌کند، تغییرات بنیادی ایجاد نمی‌کند. نمی‌گویم تاثیر ندارد، اما یک مُسکن می‌شود و فرصتی به دولت می‌دهد برای گرانی‌های بیشتر.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • مصوبه کمیسیون اصل ۹۰ برای اقتصادی شدن پخت نان کامل
  • خاندوزی: امروز دومین جلسه همگرایی سیاست‌های ارزی برگزار خواهد شد + فیلم
  • نقدعلی، نماینده مجلس: نیروی انتظامی پیش‌دستی کرد؛ قدردان شماییم
  • نقدعلی، نماینده مجلس: نیروی انتظامی قبل از آنکه لایحه حجاب به سرمنزل مقصود برسد پیش‌دستی کرد؛ قدردان شماییم/ نمایندگان نسبت به معیشت این عزیزان اقدام کنند که هر روز شهدایی را تقدیم می‌کنند
  • تامین ارز کالای قاچاق در چهارراه استانبول/ بازار غیررسمی آرام می‌شود
  • دفاع تمام قد حامی لایحه عفاف و حجاب از بازگشت گشت ارشاد به خیابان ها /نیروی انتظامی پیش‌دستی کرد /با قدرت جلوی کشف حجاب را بگیرید
  • مجلس درباره مباحث ارزی و معیشتی مردم نشست برگزار کند
  • التهابات «بازار ارز» حتماً قابل مدیریت است
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی