Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-16@06:07:19 GMT

سفید شدن زودرس موها نشانه این ۵ بیماری است

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۳۵۶۶۳

سفید شدن زودرس موها نشانه این ۵ بیماری است

عدم دریافت ویتامین B۱۲ به میزان کافی ممکن است در قالب سفید شدن زودرس مو یا رشد ناگهانی تارهای سفید مو خود را نشان دهد. در ادامه این مطلب را به نقل از سلامت نیوز بخوانید.

در اکثر قریب به اتفاق موارد، تارهای سفید مو به طور طبیعی ظاهر می‌شوند. سفیدپوستان به طور معمول در اواسط دهه سوم، آسیایی‌ها در اواخر دهه سوم، و آفریقایی-آمریکایی‌ها در اواسط دهه چهارم زندگی خود با تارهای سفید مواجه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

        سفید شدن مو پیش از ۲۰ سالگی برای سفیدپوستان و پیش از ۳۰ سالگی برای آفریقایی-آمریکایی‌ها به عنوان سفید شدن زودرس در نظر گرفته می‌شود. با استفاده از این سنجش، می‌توان این گونه استنباط کرد که سفید شدن مو در اواسط دهه دوم زندگی به عنوان سفید شدن زودرس مو برای آسیایی‌ها در نظر گرفته می‌شود.

در کمال شگفتی، دانشمندان درباره دلایل سفید شدن زودرس مو مطمئن نیستند، اگرچه باور بر این است که ژنتیک عامل کلیدی محسوب می‌شود. سفید شدن مو بخشی طبیعی از روند افزایش سن است و همه ما در نهایت با آن مواجه خواهیم شد.

اگرچه مسائل سلامت زمینه‌ای مرتبط با سفید شدن مو کم هستند، اما این حقیقت که پیوندی بین آن‌ها وجود دارد برای حفظ هر چه بیشتر جانب احتیاط کفایت می‌کند. در ادامه با پنج مشکل سلامت که ممکن است با سفید شدن سریع یا زودرس مو مرتبط باشند، بیشتر آشنا می‌شویم.

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید همان گونه که مشخص است به واسطه تولید ناکافی هورمون توسط غده تیروئید شکل می‌گیرد. از نشانه‌های اولیه آن می‌توان به خستگی و افزایش وزن اشاره کرد. همچنین، اختلال شناختی و حساسیت به سرما برای بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید نشانه‌هایی آشنا هستند.

نرخ سفید شدن مو در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید بالاتر از افراد عادی است. این اختلال در زنان شایع‌تر از مردان است، اگرچه نشانه‌ها مشابه هستند.

اگر به ناگاه احساس خستگی، خشکی بیش از اندازه پوست، رنگ پریدگی/پف کردگی صورت، یبوست، یا صدایی خشن را تجربه می‌کنید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

کم کاری تیروئید با انجام یک آزمایش خون ساده قابل شناسایی است. در صورت درمان به موقع، بیماران اغلب کاهش ناگهانی نشانه‌های بیماری را تجربه می‌کنند.

کم خونی

کم خونی یا آنمی زمانی شکل می‌گیرد که خون از گلبول‌های قرمز سالم یا هموگلوبین کافی بی بهره است. هموگلوبین همان چیزی است که پیوند اکسیژن به ترکیبات موجود در خون را ممکن می‌سازد و امکان ارسال اکسیژن کافی به سراسر بدن را فراهم می‌کند.

کم خونی به طور معمول از کمبود آهن ناشی می‌شود. این کمبود به همراه مقدار ناکافی از ویتامین B۱۲ می‌تواند سفید شدن مو را تسریع کند.

خستگی و نشانه‌های دیگر کم خونی به دلیل نرسیدن عناصر ضروری به اندام‌ها که امکان عملکرد درست را برای آن‌ها فراهم می‌کنند، شکل می‌گیرد. ضربان قلب سریع، تنگی نفس، مغز مه آلود، سرگیجه، رنگ پریدگی پوست و بی خوابی از نشانه‌های بالقوه آنمی محسوب می‌شوند.

کم خونی یک بیماری پیچیده است. توصیه می‌شود اگر به طور ناگهانی نشانه‌های بالا را تجربه کردید به پزشک مراجعه کنید.

بیماری عروق کرونر

بیماری عروق کرونر که به عنوان بیماری قلبی شناخته می‌شود، یک وضعیت پزشکی جدی است که در نتیجه تجمع پلاک در شریان‌ها رخ می‌دهد. این پلاک‌ها تنگی شریان‌ها را موجب شده و جریان خون به قلب را محدود می‌کنند. بر همین اساس، خطر حمله قلبی یا ایست قلبی ناگهانی افزایش می‌یابد.

طی یک مطالعه، پژوهشگران دریافتند که افراد مبتلا به بیماری عروق کرونز به طور قابل توجهی از میزان موی سفید بیشتری در مقایسه با افرادی که به این بیماری مبتلا نبودند، برخوردار هستند.

درد در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، تپش قلب، ضعف و سرگیجه، حالت تهوع، و تعریق از نشانه‌های معمول بیماری عروق کرونر هستند.

کمبود ویتامین B۱۲

عدم دریافت ویتامین B۱۲ به میزان کافی ممکن است در قالب سفید شدن زودرس مو یا رشد ناگهانی تارهای سفید مو خود را نشان دهد. کمبود ویتامین B۱۲ می‌تواند به کمبود ملانین - رنگدانه‌ای که رنگ مو (پوست، و چشم) از آن ناشی می‌شود - منجر شود. کمبود فولات می‌تواند اثری مشابه را موجب شود.

ویتامین B۱۲ به عنوان یکی ماده مغذی ضروری برای عملکرد طبیعی و درست بدن در نظر گرفته می‌شود. اگرچه موی سفید به عنوان یک نشانه اولیه کمبود ویتامین B۱۲ در نظر گرفته نمی‌شود، اما سفید شدن زودرس یا رشد ناگهانی موهای سفید باید توجهات را به این سمت جلب کنند.

بدن انسان ویتامین B۱۲ تولید نمی‌کند و از این رو، ما نیازمند دریافت آن از رژیم غذایی خود هستیم. از منابع خوب ویتامین B۱۲ می‌توان به جگر، ماهی خال مخالی، ماهی ساردین، سریال‌های غنی شده، گوشت قرمز، ماهی سالمون، سویای غنی شده، لبنیات کم چرب، پنیر و تخم مرغ اشاره کرد. مکمل‌های ویتامین B۱۲ نیز در دسترس هستند.

برص

برص یا ویتیلیگو بیماری است که موجب از بین رفتن رنگ پوست می‌شود، و در نتیجه تولید ناکافی از ملانین شکل می‌گیرد. این بیماری می‌تواند مو، داخل دهان و چشم‌ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

بیماران مبتلا به برص اغلب تغییر سریع رنگ موی خود از خاکستری به سفید را تجربه می‌کنند و از دیگر نشانه‌های آن می‌توان به از دست دادن رنگ در بافت‌های داخلی دهان و بینی، از دست دادن یا تغییر در رنگ شبکیه چشم، و تکه‌های تغییر رنگ یافته پوست در اطراف زیر بغل، اندام تناسلی، ناف و مقعد اشاره کرد.       

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۵۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل تاکید وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» چیست؟

احمد اسماعیل‌زاده، درباره اهمیت تامین نان از «آرد کامل» اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، بیماری‌های غیرواگیر عامل اصلی مرگ و میر در کشور هستند و عوامل متعددی نیز در بروز این بیماری‌ها نقش دارند که ازجمله این موارد می‌توان به تغذیه، چاقی، فشارخون، دیابت، استرس و عدم تحرک اشاره کرد.

وی با اشاره به نقش چاقی در بروز برخی بیماری‌های غیرواگیر ادامه داد: مشخص است که یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در بروز چاقی و بیماری‌های غیرواگیر، نوع تغذیه و غذای مردم است که طی شبانه‌روز مصرف می‌کنند. با استناد به بررسی‌های انجام شده در زمینه عوامل تغذیه‌ای موثر در بروز بیماری‌های غیرواگیر مشخص شد که مصرف نکردن غلات کامل و یا غلات سبوس‌دار در کشور نقش مهم‌تری نسبت به موارد تغذیه‌ای دیگر در بروز بیماری‌های غیرواگیر دارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه غذای اصلی که در ایران مصرف می‌شود، نان، برنج و بیشتر، کربوهیدرات‌های تصفیه شده و بدون سبوس است، افزود: بیشتر مردم در کشور حدود ۶۰ درصد کالری دریافتی خود را از کربوهیدرات‌ها و متاسفانه از کربوهیدرات‌های ناسالم دریافت می‌کنیم که از غلات سبوس‌دار تامین نمی‌شوند. به همین دلیل نیز سیاست وزارت بهداشت آن است که بر سبوس‌دار کردن غلات به‌ویژه نان توجه ویژه‌ای داشته باشد.

وی در این باره افزود: متوسط میزان مصرف روزانه نان هر فرد در کشور در نقاط مختلف کشور بین ۲۸۰ تا ۳۳۰ گرم است و ما اگر بتوانیم حداقل ۵۰ درصد این نان‌ها را از غلات و آرد سبوس‌دار برای مردم فراهم کنیم، هم می‌تواند در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیرواگیر موثر باشد و هم به واسطه فیبری که از طریق این غلات به بدن افراد می‌رسد در سلامت آن‌ها نقش مهمی ایفا کند.

تغذیه نامناسب و رشد روزافزون بیماری‌های غیرواگیر

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه به برخی بیماری‌های غیرواگیر متاثر از تغذیه اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخی از بیماری‌های غیرواگیر همچون سرطان کولون و چاقی رشد روزافزونی دارند که یکی از دلایل بروز و افزایش آن‌ها مصرف نکردن فیبر کافی، نداشتن تحرک و دیگر عادات غذایی نامناسب است. بنابراین یکی از مهم‌ترین سیاست‌های وزارت بهداشت طی دو سال اخیر توجه به مسئله «نان کامل» یا به عبارت بهتر نان سالم بوده است. یعنی هدف این است که آردی که در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌گیرد از نوع سبوس‌دار باشد.

تدوین استانداردهای نان سالم

اسماعیل‌زاده در این باره ادامه داد: برای آردهای مصرفی در کشور تا کنون بین ۱۷ تا ۲۲ درصد سبوس‌گیری انجام می‌شود؛ یعنی آردی با درجه استخراج ۷۸ تا ۸۲ درصد در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌گیرد، اما نان سالم که استاندارد آن طی سال گذشته توسط اداره استاندارد نوشته شد، نانی است که سبوس‌گیری در آن بین ۲ تا ۶ درصد باشد و سبوس آنچنان زیادی از آن گرفته نشود؛ این میزان نیز برای از بین بردن آلودگی‌های محیطی روی پوسته و آلودگی با فلزات سنگین است. این سبوس‌ها علاوه بر داشتن فیبر کافی، ویتامین‌ها و املاح کافی را نیز تامین می‌کنند.

وی افزود: خوشبختانه کمبود ویتامین‌هایی که در آرد سبوس‌دار وجود دارند در کشور ما احساس نمی‌شود و تمرکز اصلی وزارت بهداشت در مسئله آرد کامل بر فیبر و منیزیم است که نقش بسیار مهم‌تری در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیرواگیر دارد و می‌تواند از مقاومت بدن افراد به انسولین جلوگیری کند و به این ترتیب ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش دهد.

مصوبه مجلس درباره ایجاد کارخانه‌های تولید «آرد کامل»

اسماعیل‌زاده ادامه داد: این سیاست وزارت بهداشت که در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی پیگیری می‌شود و ما نیز در دفتر بهبود تغذیه جامعه اقدامات مناسبی برای آن انجام می‌دهیم، با پای کار آمدن مجلس قدرت بیشتری گرفته و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در سال گذشته مصوب کرده است که تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی تا پایان سال در محدوده تحت پوشش خودشان حداقل یک کارخانه ایجاد کنند که «آرد کامل» تولید می‌کند و تا پایان سال ۱۴۰۳ نیز این تعداد به سه کارخانه در محدوده هر دانشگاه علوم پزشکی افزایش یابد. از طرفی نیز هماهنگی‌های بین بخشی توسط دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در حال اجرا است که هم وزارت صنعت و هم اتحادیه‌ها در این خصوص مشارکت کنند که بتوانند نان سالم و کامل را در اختیار مردم قرار دهند.

و اما اقدامات استان‌ها برای تولید «آرد کامل»

وی درباره اقدامات انجام شده در این زمینه اظهار کرد: برخی از استان‌ها همچون استان‌های مرکزی، فارس، خراسان رضوی، اصفهان و البرز اقدامات مناسبی در این زمینه داشته‌اند و در هر کدام از آن‌ها تعدادی از نانوایی‌ها نان کامل ارائه می‌دهند؛ به طور مثال در استان مرکزی ۱۰۰ نانوایی نان کامل تولید می‌کنند. از طریق فرمانداری‌ و دانشگاه‌های علوم پزشکی پیگیری می‌شود که این روال به طور کامل در کشور جریان یابد.

«آرد کامل» چیست؟

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه گفت: برخی سوال‌های علمی وجود دارد که آیا این آرد کامل فیبرکافی، ویتامین کافی و... دارد؟ آیا به دلیل اینکه این آرد موجب جذب کمتر املاح می‌شود، مصرف «روی» را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟ ماندگاری این نان‌ها چقدراست؟ و....

برای پاسخ به این موضوع در دفتر بهبود تغذیه، دانشگاه‌ علوم پزشکی اراک را که مسئله نان کامل در آن اجرا می‌شود مامور کرده‌ایم که در قالب یک پروژه این مسائل را بررسی کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: در واقع درخواست ما این بوده در استان مرکزی که یک کارخانه تولید آرد کامل داریم، از محل تولید، آرد نمونه‌گیری کنند که املاح و ویتامین‌های آن‌ چقدر است؟ بررسی کنند که نانوا با چه فرایندی از آن آرد، نان درست می‌کند؟ و... در نهایت از مردمی که این نان‌ها را خریداری می‌کنند درباره بو، طعم، نحوه نگهداری و ماندگاری این نان‌ها پرس و جو کنند و سپس در آن منطقه‌ای که تعداد این نانوایی‌ها زیاد است، بررسی کنند، در این منطقه که افراد بیشتر از نان سبوس‌دار استفاده می‌کنند، میزان چاقی، دیابت، بیماری‌های غیرواگیر در قیاس با منطقه‌ای از آن شهر که نان سبوس‌دار ارائه نمی‌شود چه تفاوتی دارد؟ این پروپوزال توسط تیمی از دانشگاه علوم پزشکی اراک تعیین شده که بدون مستند اقدامی انجام نشود و ما بر اساس شواهد عینی که در کشور وجود دارد این اقدامات را انجام خواهیم داد.

غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در گذر ۲۰ سالگی

وی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک و فواید این کار اظهار کرد: از سال ۱۳۸۴ طرح غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در حال اجرایی است. در سال جاری با توجه به اینکه ۲۰ سال از اجرای این برنامه می‌گذرد با دستگاه‌هایی که در این کار نقش دارند یک بازنگری خواهیم کرد که روند غنی‌سازی با آهن و اسیدفولیک با همین روند ادامه داشته باشد یا به بازنگری و تغییر نیاز دارد؟ این موارد را با کمیته علمی تشکیل شده تا پایان سال بازنگری خواهیم کرد.

اجرای آزمایشی غنی‌سازی آرد با ویتامین «دی» در ۲ استان

اسماعیل‌زاده همچنین گفت: یکی از اقداماتی که طی سال جاری در همکاری دفتر بهبود تغذیه با سازمان غذا و دارو آغاز خواهد شد نیز غنی‌سازی آرد با ویتامین دی است که با توجه به شیوع کمبود ویتامین دی در کشور بسیار اهمیت دارد که به‌صورت پایلوت در دو استان خراسان جنوبی و یزد انجام خواهد شد که آیا این اقدام می‌تواند کمبود ویتامین دی را جبران کند یا خیر؟ اگر این کار موثر باشد در سال‌های پیش رو این برنامه نیز در کشور اجرا خواهد شد.

غنی‌سازی مواد غذایی چقدر در جبران کمبود ریزمغذی‌ها اثرگذار است؟

اسماعیل‌زاده همچنین در پاسخ به این پرسش که غنی‌سازی نان و مواد غذایی تا چه حد می‌تواند در جبران کمبود ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها تاثیرگذار باشد؟ گفت: برای کمبود ریزمغذی‌ها در بدن افراد دو رویکرد وجود دارد که یکی از آن‌ها مکمل‌یاری است. به‌طور مثال کسی که کمبود آهن دارد مکمل آهن دریافت می‌کند؛ اما مکمل‌یاری راهکار طولانی‌مدت برای جبران کمبود ریزمغذی‌ها نیست و طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت نیز مکمل‌یاری یک راهکار کوتاه‌مدت است و در جامعه‌ای که شیوع کمبود ریزمغذی وجود دارد، دولت باید به دنبال غنی‌سازی مواد غذایی باشد که بتواند از طریق آن مواد غذایی ویتامین‌ها و املاح را به مردم برساند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در این باره گفت: در برخی کشورها غنی‌سازی ماست، لبنیات و روغن با ویتامین دی انجام می‌شود اما به دلیل اینکه میزان مصرف لبنیات در کشور ما خیلی بالا نیست و همچنین اگر مردم را برای مصرف ویتامین دی به مصرف روغن تشویق کنیم نیز ممکن است بر میزان دریافت کالری آن‌ها تاثیرگذار باشد؛ بنابراین با توجه به اینکه قوت قالب مردم نان است، کمیته علمی دفتر بهبود تغذیه، «نان» را برای غنی‌سازی با ویتامین دی انتخاب کرده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • وسواس؛ بیماری سمج اما درمان‌پذیر
  • اگر این ۵ نشانه را دارید به بیماری جدی مبتلا شده اید
  • تاکید وزارت بهداشت بر سبوس دار کردن «نان»
  • چرا وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» تاکید دارد؟
  • دلیل تاکید وزارت بهداشت بر سبوس‌دار کردن «نان» چیست؟
  • آبله مرغان؛ بیماری شایع اولین فصل سال
  • ۵ نشانه خطر نشانه اینکه به بیماری جدی مبتلا هستید
  • ۵ نشانه خطر که شما به بیماری جدی مبتلا هستید
  • با نشانه های کمتر شناخته شده کمبود ویتامین D آشنا شوید (+عکس)
  • مو‌های سفید را با این روغن سیاه کنید