Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاري صداوسيما مركز كيش، رئیس دانشگاه تهران، در مراسم افتتاحیه نشست بین‌المللی خاورمیانه-اروپا، گفت: در این نشست كه موضوع مبناست به برخی از موضوعات مهم از جمله چالش‌هایی که جهان با آنها روبروست و برای توسعه پایدار اهمیت دارند، می‌پردازد. دکتر محمود نیلی احمدآبادی با اشاره به موفقیت‌های علمی دانشگاه‌های ایران گفت: عملکرد علمی دانشگاه‌های ایران بسیار خوب بوده است به گونه‌ای که در مجلات نمایه شده توسط WOS ایران رتبه ۱۶ را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ارتقا و تقویت فعالیت بین‌المللی و مشارکت دانشگاه‌های ایران را در این فعالیت‌ها در دستور کار قرار داده‌اند. دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به اينكه فعالیت بین‌المللی ایران بيشتر بر تبادل دانشجو و استاد تمرکز دارد، گفت: راهنمایی مشترک رساله‌های دکتری ، ارائه مدرک مشترک و تحقیقات مشترک از جمله این فعالیت‌هاست. 
وي با اشاره به رسالت مسئولیت اجتماعی دانشگاه گفت: ما بیشتر تحقیق مبتنی بر زمینه و بافت اجتماعی را که کاربرد اجتماعی دارند و مشکلات جامعه را حل می‌کنند، مد نظر داریم نه تحقیقات برخاسته از پارادایم رشته‌های دانش سنتی. 
رئیس دانشگاه تهران افزود: فناوری پیشرفته استاندارد زندگی شهری را ارتقا بخشیده است اما باعث استفاده بیش از حد منابع شده است که کمبود منابع ارزشمند، تغییر اقلیم و غیره را در پی داشته است. 
دکتر نیلی احمدآبادی افزود: برخی تغییرات جهانی مهم‌ترند و می‌توانند مسائل و مشکلات اجتماعی زنجیروار در پی داشته باشد. مثلاً، وقتی درباره کمبود آب صحبت می‌کنیم، اثر ناخوشایند فقط بر زندگی معمولی مردم ندارد، بلکه برای امنیت غذا، ثبات اجتماعی و صلح زیانبار است و مهاجرت گسترده را در پی دارد. بنابراین مبارزه با این کمبودها و چالش‌ها باید اولویت اول باشد و فقط سیاست‌گذاران، دانشمندان و مشارکت و همکاری دوجانبه می‌تواند آنها را تقلیل دهد. 
وی گفت: نشست خاورمیانه–اروپا توسعه پایدار آینده در عصر چهارم انقلاب صنعتی را هدف قرار داده است. 
دکتر نیلی احمدآبادی افزود: ما بر این باوریم که این نشست فرصتی مناسب برای تجدید ارتباطات و بحث درباره موضوعاتی است که مورد علاقه هیات‌های شرکت کننده از کشورهای منطقه و اروپاست. 
رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: مایه خوشحالی است که این نشست طیف وسیعی از موضوعات مربوط به آب، انرژی‌های تجدید پذیر، مسائل شهری، به ویژه مسائل مربوط به جنبه‌هایی از این موضوعات شبکه‌ای مهم در مدیریت شهرهای هوشمند آینده را در دستور کار قرار داده است. 
دکتر نیلی احمدآبادی در ادامه با اشاره به اهمیت این نشست گفت: اهداف اصلی این نشست اساساً تریبونی برای بحث درباره همکاری بین پژوهشگران و تصمیم سازان برای غلبه بر چالش‌های جاری و آینده و نیز جستجوی امکانات بین‌المللی و یافتن منابع مالی برای فعالیت‌های پژوهشگران در کشورهای منطقه و اروپاست. 
وی اظهار کرد: کنسرسیوم دانشگاه‌های ایران به شکلی راهبردی تصمیم گرفت این نشست را برای از میان برداشتن موانع و همکاری فرامرزی، شناسایی فرصت‌های علمی مشترک و مشارکت فکری برای تعیین یک راهبرد به منظور همکاری موثر برنامه‌ریزی کرد. 
دکتر عباس زارعی هنزکی، دبیر علمی همایش، آینده را همین فردا خواند که باید برای آن آماده باشیم و پیشرفت‌های فناورانه و انقلاب فناوری را سبب تغییر جهان توصیف و گفت: انقلاب فناوری جهان را تغییر داده است و به تبع آن کارها نیز تغییر کرده‌اند و افراد بیشتری با این فناوری‌ها کار می‌کنند، در نتیجه مشاغل جدید و روابط جدید شکل گرفته است که باید عوارض منفی این تغییر را بر زندگی مردم در نظر بگیریم. 
دبیر علمی نشست گفت: این نشست، تریبونی برای همکاری پژوهشگران، تصمیم سازان و صاحبان کار و سرمایه است تا با بحث درباره موضوعات مهم نشست، بهره برداری مناسب از منابع در آینده را مد نظر قرار دهند. 
دکتر توماس آندرسون، مشاور ارشد نشست، با تشکر از پنج دانشگاه ایرانی که در این نشست شرکت کرده‌اند، گفت: این اولین نشست بین خاورمیانه و اروپا در مقطع زمانی خاصی است. این زمان بسیار مهم است. 
دکتر آندرسون افزود: ما باید خارج از مرزهای خود کار کنیم، مسائل این نشست جهانی‌اند و امروز لازم است بین خاورمیانه و اروپا، بین پژوهشگران و نوآوران و بین فرهنگ‌های مختلف گفتگو وجود داشته باشد. 
وی مسائل این نشست را مسائل زندگی توصیف و تاکید کرد: ما باید با آنچه که با آنها زندگی می‌کنیم، به شکلی مطلوب برخورد کنیم. آب، هوا و مسائل زندگی ما هستند. 
دکتر آندرسون ایران را کشوری استثنایی با تاریخ استثنایی توصیف و اظهار خوشحالی کرد که اولین نشست با این موضوع در ایران برگزار می‌شود. 
وی اظهار امیدواری کرد که این گفتگوها ادامه داشته باشد و در سایر قاره‌ها و کشورها، بین موسسات مختلف نیز برگزار شود. 
نشست خاورمیانه-اروپا با شرکت اندیشمندان دانشگاهی و صاحب‌نظران حوزه‌های آب، محیط زیست، انرژی تا  ۲۹ مهر ادامه دارد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: نشست علمی خاورميانه اروپا جزيره كيش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۳۷۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای خودروی شراکتی دکتر معتمدی و دکتر مرندی و خرید بلیت قسطی هواپیما

همشهری آنلاین- شهره کیانوش راد: دکتر سیدمحمدرضا کلانترمعتمدی، فوق‌تخصص جراحی عروق و متخصص جراحی عمومی است؛ کسی که سابقه آشنایی‌اش با دکترسیدعلیرضا مرندی به دهه۴۰ و دوران دبیرستان برمی‌گردد. این دوستی تا زمان تحصیل در آمریکا ادامه یافت و بعدها مستحکم‌تر شد. دکترکلانترمعتمدی گوشه‌ای از خاطرات بیش از ۶۰سال رفاقت با دکتر مرندی را برایمان بازگو ‌کرد.

به ما می‌گفتند ۳تفنگدار!
آشنایی من با دکتر سیدعلیرضا مرندی از دوران دبیرستان شروع شد. با هم در مدرسه سعدی اصفهان درس می‌خواندیم. من و دکتر مرندی و دکتر ایرج فاضل، هر ۳در رشته پزشکی دانشگاه تهران قبول شدیم. از اصفهان به تهران آمدیم و در یک اتاق اجاره‌ای در چهارراه لولاگر زندگی دانشجویی خود را شروع کردیم. هر روز ما ۳نفر با اتوبوس به دانشگاه می‌رفتیم. دانشجویان اسم ما را گذاشته بودند ۳تفنگدار! وقتی به دانشگاه می‌رسیدیم می‌گفتند: ۳تفنگدار آمدند! حدود سال۱۳۴۳ بعد از پایان یافتن دانشگاه، به سپاه بهداشت رفتیم.

توصیه پدرم به من و دکتر مرندی
هنگام رفتن از ایران، پدرم ما را تا فرودگاه بدرقه کرد و همان جا به من و دکتر مرندی گفت: «روز عاشورا، حضرت امام حسین(ع) به لشکریان یزید فرمودند: «شکم‌های شما از حرام پر شده که حرف حق به گوشتان نمی‌رود.» مبادا به آمریکا که می‌روید، گوشت غیرذبیحه استفاده کنید!» این توصیه همیشه در ذهن ما بود. زمانی که به آمریکا رفتیم، همسر دکتر مرندی باردار بود و ما گوشت استفاده نمی‌کردیم. بالاخره یک روز من و دکتر مرندی به مرکز شهر یا اصطلاحا به داون‌تاون رفتیم تا شاید آنجا مرغ زنده پیدا کنیم. هر چه می‌گفتیم چه می‌خواهیم کسی متوجه منظورمان نمی‌شد. بعد از کلی گشتن، توانستیم از فروشنده مسلمان سیاهپوست (دفعات بعد فهمیدیم مسلمان است) مرغ زنده بخریم. خودمان مرغ‌ها را ذبح کردیم و به خانه بردیم. آنجا بود که از تعجب همسرانمان تازه متوجه شدیم که باید پَر این مرغ‌ها را در آپارتمان بکنیم!

از سمت راست: دکتر مرندی، دکتر کلانتر معتمدی ، پدر دکتر کلانتر معتمدی



مراسم عقد و ازدواج خیلی ساده برگزار شد
من و دکتر مرندی دوران دبیرستان، دانشگاه و حتی دوران سربازی هم با هم در یک سربازخانه بودیم؛ بنابراین کاملا روحیات ایشان را می‌شناختم. می‌دانستم که می‌خواهد ازدواج کند، اما خب در آن دوره به‌دلیل مسائل مالی شرایط ازدواج را نداشتند. من زودتر ازدواج کرده بودم و بعد از رفتن به سپاه بهداشت، واسطه ازدواج دختر دایی‌ همسرم با آقای دکتر مرندی شدم. به همسرم گفتم که دختری را می‌شناسی که مناسب علیرضا باشد؟ همسرم دختر دایی‌اش را پیشنهاد داد. بعد هم من و همسرم به همراه دکتر مرندی برای خواستگاری به منزل دایی همسرم رفتیم. آن زمان وضع مالی هیچ‌کدام از ما خوب نبود. پدر معصومه خانم (همسر دکتر مرندی) مردی بسیار شریف و از آن مسلمانان اهل علم بودند. می‌دانستند ما صداقت داریم و دکتر مرندی هم پسر پاک و متدینی است. مراسم عقد و ازدواج خیلی ساده و بدون تشریفات برگزار شد. هر دوی ما برای خدمت به سپاه بهداشت رفته بودیم. دکتر مرندی در روستای کنجدجان گلپایگان و من هم در فریدن مشغول خدمت بودیم.

دکتر کلانتر معتمدی و دکتر مرندی همراه با همسرانشان

پول بلیت هوایپما را قسطی خریدیم

من و دکتر مرندی تصمیم گرفته بودیم برای ادامه تحصیل و گرفتن تخصص به امریکا برویم، اما پول خرید بلیت هواپیما را هم نداشتیم. خدا بیامرز پدر همسرم ضمانت ما را به شرکت هواپیمایی کرد تا بتوانیم بلیت بخریم و پول آن را قسطی پرداخت کنیم. یک سال بعد دکتر فاضل هم به امریکا آمدند. آنجا در دوران کارورزی به ما خانه دادند و ضمن تحصیل، از حقوقمان، اقساط بلیت‌ را پرداختیم.

دو نفر وسط از سمت راست: دکتر کلانتر معتمدی و دکتر مرندی



غذایی دلچسب با نان خانگی
در آمریکا همه‌چیز پیدا می‌شد به جز نان ایرانی! همسرم در فر نان می‌پخت و هر وقت دکتر مرندی و همسرش به خانه ما می‌آمدند می‌گفتند فقط نان و پنیر می‌خوریم! ارتباط خانوادگی ما خیلی زیاد بود. دکتر مرندی از برادر به من نزدیک‌تر است. زمانی که در آمریکا بودیم سعی می‌کردیم مسائل اسلامی را آنطور که باید و شاید انجام دهیم و اگر هم هر کدام‌مان مرتکب اشتباهی می‌شد به همدیگر تذکر می‌دادیم بدون اینکه از همدیگر ناراحت شویم. در این سال‌ها علاوه بر ارتباط خانوادگی، همکار هم بوده‌ایم.

ماشینی که خریدیم مشترک بود
تا مدت‌ها تمام وسایل زندگی ما مشترک بود؛ حتی ماشینی که خریدیم هم به‌صورت مشترک استفاده می‌کردیم. بعد از پایان دوره انترنی، دکتر مرندی در همان ایالت ویرجینیا ماند و من هم به پنسیلوانیا و به شهر فیلادلفیا رفتم. ماشینمان تا آن موقع شراکتی بود و طبیعتا نمی‌شد ماشین را نصف کنیم! دکتر مرندی ماشین را برداشت و من ماشین دست دومی را قسطی خریدم. اجاره خانه من ۱۴۹دلار و ۹۵سنت بود و حقوقم ۱۵۵دلار؛ چون همه حقوق من خرج اجاره خانه‌ می‌شد، دکتر مرندی گفت قسط‌های ماشین را من می‌پردازم.


نام «مژده»‌ با پیروزی انقلاب گره خورد
زمانی که به آمریکا رفتیم من ۲پسر داشتم. پسر سومم در آمریکا به دنیا آمد. با اینکه دختر دوست داشتم، اما نگران تربیت دختر در فضای آمریکا بودم. بارداری چهارم همسرم مصادف با وقایع انقلاب ایران شد. دوست داشتم فرزندمان دختر شود و به ایران برگردیم. درست به یاد دارم که دراز کشیده بودم و به اخبار ایران از رادیو گوش می‌دادم که خوابم برد. با زنگ تلفن از خواب بیدار شدم. خانم دکتر مرندی پشت خط بود و می‌گفت: «مژده! مژده! انقلاب ایران پیروز شد!» با شنیدن خبر پیروزی انقلاب، حسابی خوشحال شدیم. وقتی دخترم به دنیا آمد، اسمش را مژده گذاشتیم.

دکتر مرندی/ عکاس: منا عادل

نظم؛ مهم‌ترین ویژگی دکتر مرندی
مهم‌ترین ویژگی دکتر مرندی نظم ایشان است. اگر کسی در جلسه‌ای حتی چند دقیقه هم دیر بیاید، حتما به او تذکر می‌دهد. گاهی دکتر مرندی به من ایراد می‌گیرد که چرا در جلسه چرت می‌زنم! من هم می‌خندم و می‌گویم به هر حال سن و سال که بالا می‌رود این اتفاق می‌افتد. راستش آنقدر در روز مشغول کارم و کمبود خواب دارم که گاهی در جلسه چرت می‌زنم! دکتر مرندی بسیار انسان متدینی است و دوستی با او نعمتی است که خداوند در زندگی به من داده‌ است. چه زمانی که آمریکا بودیم و چه در ایران، اگر ایمان من حفظ شده، به‌دلیل دوستی با ایشان است.

فیلم صحبت ها ی دکتر مرندی را اینجا ببینید:

hamshahrionline.ir/x9bK6

کد خبر 843583 برچسب‌ها همشهری آنلاین همشهری محله خانواده مجله زندگینامه چهره‌های سیاسی ایران

دیگر خبرها

  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • آئین آغاز ساخت پایگاه سلامت شهدای کهنه دژ برگزار شد
  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • بیش از ۸ هزار عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • استقرار ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرز‌های روسیه/کشته شدن ۵۰۰ هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • استقرار 33 هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه/کشته شدن 500 هزار سرباز اوکراینی در جنگ با روسیه/حمله پهپادی گسترده اوکراین به شبه جزیره کریمه
  • ماجرای خودروی شراکتی دکتر معتمدی و دکتر مرندی و خرید بلیت قسطی هواپیما