Web Analytics Made Easy - Statcounter

لویزیون دولتی عربستان سعودی اعلام کرد که بر اساس نتایج اولیه تحقیقات، جمال خاشقجی روزنامه‌نگار منتقد حکومت سعودی در جریان یک دعوا در داخل کنسولگری عربستان کشته شده است. تلویزیون دولتی عربستان گفته در پی مشخص شدن نتایج تحقیقات احمد العسیری، معاون وزارت اطلاعات این کشور و سعود القحطانی، از دستیاران محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور برکنار شده‌اند و ۱۸ نفر هم در این رابطه بازداشت شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : تلویزیون دولتی عربستان مرگ جمال خاشقجی را تایید کرد و گفته او در داخل کنسولگری این کشور در استانبول کشته شده است.
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ تلویزیون دولتی عربستان سعودی گفته این اطلاعات بخشی از گزارش اولیه تحقیقات دادستانی در ارتباط با سرنوشت آقای خاشقجی است.

در این گزارش گفته شده جمال خاشقجی پس از ورود به کنسولگری و در جریان "درگیری فیزیکی" کشته شده است.
در بیانیه‌ای که دادستان عمومی عربستان جمعه شب (۱۹ اکتبر) منتشر کرده آمده تحقیقات درباره سرنوشت جمال خاشقجی نشان داده او پس از ورود به کنسولگری با مردانی در داخل ساختمان درگیر شده و در جریان این درگیری کشته شده است.
به نوشته بی بی سی، تلویزیون دولتی عربستان گفته در پی مشخص شدن نتایج تحقیقات احمد العسیری، معاون وزارت اطلاعات این کشور و سعود القحطانی، از دستیاران محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور برکنار شده‌اند و ۱۸ نفر هم در این رابطه بازداشت شده‌اند.
همزمان عربستان اعلام کرده هیات ویژه‌ای از وزرای دولت این کشور ماموریت یافته‌اند که تحت ریاست محمد بن سلمان، ولیعهد، ساختار دستگاه اطلاعاتی این کشور را بازسازی کنند.
گزارش تلویزیون دولتی عربستان در باره مرگ جمال خاشقجی دقایقی پس از آن مخابره شد که ملک سلمان، پادشاه عربستان تلفنی با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفتگو کرد.
آن طور که گزارش شده رهبران دو کشور درباره مرگ جمال خاشقجی و ادامه تحقیقات در این‌باره گفتگو کرده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا گفته آنچه برای آقای خاشقجی روی داده "غیرقابل قبول" است اما همزمان با "متحد بزرگ" خواندن عربستان گفته کشورش به روابط خود با ریاض نیاز دارد تا از این کشور برای توازن قوا در منطقه علیه ایران کمک بگیرد.
آقای ترامپ همچنین با اشاره به قراردادهای نظامی و تجاری با عربستان گفته نمی‌خواهد بر سر این ماجرا "یک میلیون شغل" در داخل کشورش را از دست بدهد.
این نخستین‌بار است که عربستان مرگ جمال خاشقجی را که روز دوم اکتبر به کنسولگری این کشور در استانبول رفته بود را از طریق تلویزیون رسمی خود تایید می‌کند.
این در حالی است که مقام‌های این کشور طی ۱۷ روز گذشته ضمن تکذیب گزارش‌ها درباره ناپدیدشدن آقای خاشقجی گفته بودند او به سلامت ساختمان کنسول‌گری را ترک کرده است.
عربستان هنوز درباره محل نگهداری جسد آقای خاشقجی گزارشی منتشر نکرده و معلوم نیست آیا آن طور که رسانه‌های ترکیه مدعی شده بودند جسد او توسط افسران اطلاعاتی عربستان قطعه قطعه شده و یا همچنان در اختیار دولت عربستان است.
این خبر خیلی زود به راس رسانه‌های جهانی راه یافته و درآمریکا شبکه‌های تلویزیونی اخبار عادی خود را متوقف کرده و به طور ویژه به این گزارش پرداخته‌اند.
آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفته از شنیدن تایید مرگ آقای خاشقجی به "شدت متاثر" شده و همزمان خواسته "تحقیقات دقیق و مفصلی درباره چگونگی کشته شدن جمال خاشقجی صورت گیرد."
کاخ سفید هم ساعتی بعد از گزارش تلویزیون دولتی عربستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که امیدوار است تحقیقات در این زمینه ادامه یافته و مظنونان این واقعه به زودی شناسایی شوند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا هم که در دو هفته گذشته برای واکنش نشان دادن به این ماجرا تحت فشار فراوانی بوده گفته از نظر او تایید مرگ جمال خاشقجی از سوی عربستان "گام اول مثبتی" است.
رئیس جمهوری آمریکا گفته در زمینه واکنش کشورش به این موضوع با کنگره همکاری خواهد کرد.
طی دو هفته گذشته چهره‌های فراوانی از نمایندگان کنگره آمریکا از هر دو جناح سیاسی این کشور خواستار برخورد با عاملان این واقعه شده‌اند.

لیندزی گراهام، سناتور برجسته جمهوری‌خواه که ارتباط بسیار نزدیکی با دونالد ترامپ دارد در واکنش به این خبر در صداقت دولت عربستان اظهار تردید کرده و در توییتر نوشته: "ابتدا به ما گفتند آقای خاشقجی کنسولگری را ترک کرده و بعد قویا هرگونه نقش داشتن (در ناپدیدشدن او را) تکذیب کردند. حالا هم می‌گویند نزاعی در داخل کنسولگری در گرفته و او کشته شده بدون این که ولیعهد خبر داشته باشد."
ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات این کشور در نخستین واکنش به گزارش تلویزیون دولتی عربستان گفت "نباید به تحقیقات تحت مدیریت عربستان بسنده شود" و به گفته او "باید کمیته‌ای بین‌المللی در این باره مستقلا تحقیق کند".
سناتور بلومنتال که شامگاه جمعه (۱۹ اکتبر) با شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا گفتگو می‌کرد تاکید کرد: "باید همه جزئیات این ماجرا مشخص شود. از کجا معلوم که دولت عربستان با دستگیری این ۱۸ نفر آنها را از دسترسی نهادهای بین‌المللی مصون کرده است."

در این عکس آقای مطرب در گوشه راست دیده می‌شود که بهار گذشته به همراه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان از دانشگاه تکنولوژی ماساچوست، ام‌آی‌تی، بازدید می‌کند
ساعتی پیش از مخابره شدن گزارش تلویزیون دولتی عربستان، بی‌بی‌سی عربی گزارش کرد که یکی از کسانی که مظنون به قتل جمال خاشقجی در کنسول‌گری عربستان در استانبول است آموزش‌های ویژه جاسوسی دیده است. تصویر ماهر عبدالعزیز مطرب در میان ۱۵ سعودی است که ترکیه می‌گوید تیم قاتلان خاشقجی هستند.
رسانه‌های ترکیه پیش‌تر تصاویری از ورود این ۱۵ نفر طی دو پرواز خصوصی منتشر کرده بودند که ماهر عبدالعزیز مطرب هم در میان آنها دیده می‌شود.

روز گذشته تصاویر جدیدی هم از او منتشر شده که وی را در نزدیکی ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول نشان می‌دهد. رسانه‌های ترکیه می‌گویند او و دیگر اعضای این گروه تنها چند ساعت پیش از قدم گذاشتن آقای خاشقجی به داخل کنسولگری وارد این ساختمان شده و چند ساعت بعد هم ترکیه را ترک کرده‌اند.
اکنون یک منبع آگاه که به دلایل امنیتی نخواسته هویتش فاش شود به بخش عربی بی‌بی‌سی گفته ماهر عبدالعزیز مطرب آموزش‌های ویژه جاسوسی دیده بوده و تحت عنوان افسر اطلاعاتی عربستان در این دوره آموزشی شرکت کرده بوده است.
پایانی برای محمد بن سلمان؟
پرونده مرگ مشکوک جمال خاشقچی به جز بازتاب‌های گسترده آن در جهان نکته مهم دیگری هم دارد: قدرت محمد بن سلمان بی حدوحصر نیست. هرچند وی تمام تلاشش را پس از ناپدید شدن جمال خاشقچی در ترکیه بکارگرفت اما به نظر می رسد آن چنان که باید و شاید در این راه موفق نبوده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، محمد بن سلمان، پنج شنبه گذشته شاهزاده خالد الفیصل، فرماندار مکه را به ترکیه می‌فرستد تا از وقوع یک بحران پس از «مرگ جمال خاشقچی» جلوگیری کند. خالد الفیصل در جریان دیدار خود با مقامات ترکیه به توافق‌های مشترکی دست پیدا می‌کند؛ از جمله تشکیل گروه ویژه تجسس از کارآگاهان ترک و سعودی و یا تعیین یک دادستان ویژه سعودی برای این پرونده. اما یکی از نزدیکان خاندان سعودی که نخواسته است نامش فاش به خبرگزاری رویترز می‌گوید: «محمد بن سلمان از فردای ناپدیدشدن جمال خاشقچی خواست به خاندان آل سعود نشان دهد که این بحران را مدیریت می‌کند اما تحولات طوری رقم خورده است که نشان می دهد این خاندان با بحرانی بی‌سابقه روبرو شده است.»
یکی از نشانه‌های آن عدم موضعگیری مشخص دیگر اعضای خاندان سعودی درباره ماجرای ناپدید یا کشته شدن این روزنامه‌نگار سعودی است.
از سوی دیگر هرچند محمد بن سلمان سعی کرد تا خود را از ماجرای ناپدید شدن جمال خاشقچی دور نگاه دارد اما پوشش گسترده رسانه‌های عرب‌زبان در سراسر جهان از جمله شبکه قطری الجزیره اجازه نداد تا در این میان نام ولیعهد سعودی فراموش شود. در همین راستا پادشاه عربستان از بن سلمان خواست تا پاسخگوی بحران‌های ناشی از مرگ آقای خاشقچی شود.
گستره بحران خاشقچی در حدی است که بنوعی اصلاحات شاهزاده ۳۳ ساله که در ماه های اخیر سروصدای زیادی کرده بود را بسیار کمرنگ کرده است. از سوی دیگر ناپدیدشدن روزنامه‌نگار سعودی در ترکیه مشروعیت بن سلمان برای پادشاهی عربستان را بسیار کمتر از قبل کرده است.
دیگر بحرانی که متوجه خاندان سلطنتی و بطور اخص محمد بن سلمان است بی‌شک تحولاتی است که رفتار آمریکا با موضوع ناپدید شدن خاشقچی بوجود اورده است. دولت دونالد ترامپ هرچند از آغاز سعی کرد پای عربستان و حاکمان این کشور را از ماجرای جمال خاشقچی کوتاه کند اما فشار سناتورهای جمهوریخواه و مطبوعات آمریکا و همچنین عدم همکاری دولت اردوغان شرایطی فراهم آوردند تا محمد بن سلمان شخصا، ناگزیر تحت فشار آمریکای ترامپ وارد ماجرای قتل جمال خاشقچی شده و مسئول پاسخگویی به آن باشد.
به نوشته یورونیوز؛ در ادامه همانطور که در روزهای گذشته مشاهده شد بسیاری از تجار بزرگ و وزرای اروپایی و آمریکایی سفر خود به نشست مشهور به «داووس در صحرا» در عربستان را لغو کردند. امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه از لغو سفرهای رسمی و دیپلماتیک به عربستان گفت و اعلام کرد باید هرچه زودتر تکلیف آمران و عاملان قتل خاشقچی روشن شود. سازمان های مردم نهاد و حقوق بشری از جمله عفو بین الملل خواستار تحقیقات مستقل سازمان ملل در زمینه قتل جمال خاشقچی شدند.
ناپدیدشدن روزنامه نگار سعودی در کنسولگری ترکیه یکی از بی سابقه ترین بحران هایی است که خاندان سعودی و رهبر جوان آن محمد بن سلمان با آن روبرو است و روزها و هفته های آینده نشان می دهند تا چه حد این قضیه می تواند پایه های قدرت و حاکمیت محمد بن سلمان و حتی خاندان سعوی را به چالش بکشد. کد خبر: ۵۵۱۷۹۸ تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۱

منبع: آفتاب

کلیدواژه: عربستان سعودی جمال خاشقچی کنسولگری عربستان روزنامه نگار بن سلمان سرکوب مخالفان دونالد ترامپ ترکیه ولیعهد عربستان پادشاه عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۰۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد

به گزارش جام جم آنلاین، این شبکه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به عنوان یک کانال دیپلماتیک اصلی بین بن سلمان و دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ظاهر شده است؛ کانالی که تلاش‌هایی را که در دوره ترامپ برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی آغاز شد، افزایش داد.

این شبکه آمریکایی افزود که در آخرین سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و بن سلمان با ترامپ تماس گرفتند. طبق این گزارش، این تماس تقریباً پنج دقیقه طول کشید.

دو فرد آگاه از این تماس به این شبکه گفتند: «مکالمه دوستانه و بیشتر شامل تبادل نظر و گفت‌وگوهای غیررسمی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.»

یکی از این منابع گفت: «در مقطعی ترامپ آمار و ارقام نظرسنجی‌های خود را اعلام کرد»، در حالی که این ۲ منبع گزارش دادند که «توافق عادی‌سازی روابط حتی یک بار هم در آن تماس مطرح نشد».

این تماس خلاصه شد به اینکه چگونه ترامپ در خصوص دستیابی به توافقی که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی آن را برای دستیابی به «ثبات پایدار در خاورمیانه» حیاتی می‌دانند، «در افق ظاهر می‌شود».

افراد مطلع از این موضوع به سی ان ان گفتند در حالی که رئیس جمهور سابق از مذاکرات مربوط به سازش آگاه است، اما «در این مذاکرات دخالتی ندارد».

این شبکه اشاره کرد نگرانی واقعی در میان برخی از شرکت کنندگان در مذاکرات جاری وجود دارد که «ترامپ ممکن است تلاش کند هر گونه توافقی مربوط به دولت بایدن را خنثی کند، نظیر آنچه در اوایل سال جاری انجام داد و از جمهوری خواهان در کنگره خواست تا از توافقنامه مهاجرتی بین ۲ حزب حمایت نکنند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که رئیس‌جمهور سابق معتقد است که اگر بتواند به کاخ سفید بازگردد، می‌تواند در مورد توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند و همچنین به دنبال مشارکت یا کار فعالانه برای خنثی کردن هر نوع توافق عادی سازی روابط در دوران بایدن نیست».

۲ مقام آمریکایی گفتند که تماس ترامپ با محمد بن سلمان «در کاخ سفید به مذاقشان خوش نیامد» اگرچه آنها به صراحت گفتند که هیچ مدرکی دال بر تأثیر آن بر مذاکرات بین نمایندگان بایدن و همتایان سعودی آنها وجود ندارد».

گراهام مقامات بایدن را از آن تماس مطلع کرد و گفت که آنها «درک می‌کنند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان قرار دهد».

سناتور گراهام به سی‌ان‌ان گفت که «همه کار انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که توافق در زمان بایدن منعقد می‌شود، تا حدی به این دلیل که معتقد است بایدن شانس بیشتری برای بسیج حمایت دموکرات‌ها در کنگره خواهد داشت».

دیگر خبرها

  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • پادشاه عربستان به بیمارستان رفت
  • پادشاه عربستان بستری شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد