Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-25@09:32:56 GMT

هاشمی، هاشمی را تکذیب کرد

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۴۰۸۴۳

صراط:

در نگاه اول تنها یک بیماری است، یک نوع کم خونی وابسته به هموگلوبین که به صورت ژنتیکی بیمار را گرفتار می‌کند، بیماری که تحمل می‌خواهد و اگر تحمل درد و رنج‌های آن نباشد مرگ زودرس گریبان بیمار را می‌گیرد. تن زرد رنگ و نحیف بیمار مبتلا به تالاسمی، باید علاوه بر تحمل درد و رنج بیماری سایر مشکلات را نیز تحمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فارس دارو برای بیماران تالاسمی حکم نجات دهنده را دارد، بر اساس پروتوکول جهانی درمان اگر این بیماران دارو‌های خود را به موقع دریافت کنند می‌توانند مانند سایرین یک زندگی عادی را تجربه کنند، اما کمبود و نرسیدن این دارو‌ها زندگی آن‌ها را با مشکلات زیادی مواجه خواهد کرد.

گاهی از گوشه و کنار شهر‌های مختلف کشور صدای فریاد‌های این بیماران به دلیل کمبود دارو به گوش می‌رسد و آن‌ها از کمبود‌های دارویی گلایه می‌کنند و هر بار مسئولان وزارت بهداشت اعلام می‌کنند که موضوع را پیگیری کرده و مشکلات آن‌ها مرتفع شده است.

بیماران تالاسمی کمبود دارو ندارند/ مشکل حل شده است

سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت طی روز‌های گذشته در پاسخ به این سوال که بیماران تالاسمی در دریافت دارو با مشکل مواجه هستند؟ اظهار داشت: بیماران تالاسمی در حال حاضر در بحث دارویی دچار مشکل نبوده و بر اساس روال گذشته آن را دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در بحث هزینه‌ها این بیماران طی ماه‌های گذشته با چالش رو به رو بودند، تصریح کرد: با دریافت گزارش مبنی بر بالا بودن هزینه‌ها و عدم توان دریافت دارو از سوی خانواده‌ها، با کمک وزارت بهداشت و هماهنگی با انجمن بیماران تالاسمی در راستای بهبود وضعیت آن‌ها اقدام شد.

وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه دارو‌هایی که از خارج از کشور برای بیماران تهیه می‌شد، براساس روال گذشته به دست بیماران می‌رسد، خاطر نشان کرد: با توجه به بالا رفتن نرخ ارز مبلغ پرداختی زیاد شده، اما کمک ویژه‌ای را وزارت بهداشت برای این بیماران در نظر گرفت و با توجه به گزارش‌های اعلام شده مشکل در این بخش نیز حل شد.

 

در تمام شهر‌ها با کمبود دارو مواجه هستیم.

اما یونس عرب، رئیس انجمن تالاسمی ایران معتقد است گزارش‌های دقیق درباره مشکلات بیماران تالاسمی به دست وزیر بهداشت نمی‌رسد.

وی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره مشکلات بیماران تالاسمی و کمبود دارو‌های این بیماران اظهار داشت: کمبود دارو و بحران دارویی برای بیماران تالاسمی بسیار محسوس است و ما این کمبود‌ها را به صورت مکتوب به وزارت بهداشت ارسال کرده‌ایم.

وی افزود: دارو در انبار‌های دارویی و شرکت‌های پخش وجود دارد، اما وقتی به دست بیمار نرسد بیماران اعلام می‌کنند که دارو در دارو‌ها موجود نیست و به نظر می‌رسد عمده این مشکلات به دلیل دیر رسیدن دارو به دست بیماران است. به طور کلی وضعیت دارویی بیماران تالاسمی مناسب نیست و تقریباً در تمام شهر‌ها با کمبود دارو مواجه هستیم.

عرب افزود: وزارت بهداشت تلاش خود را برای رفع کمبود‌ها به کار گرفته است. اما متأسفانه در مواقعی اطلاعات نادرستی به وزیر بهداشت می‌رسد که در همین راستا تلاش کردیم با شخص وزیر در ارتباط باشیم و کمبود‌ها را به وی اعلام کنیم.

وی با بیان اینکه نمی‌توان شهری را اعلام کرد که در حال حاضر با مشکل دارو مواجه نباشد، گفت: بیماران تالاسمی عموماً چندین قلم دارو مصرف می‌کنند که در برخی شهر‌های با کمبود تعدادی از آن‌ها مواجه هستیم.

رئیس انجمن تالاسمی ایران با اشاره به مشکلات این بیماران درباره تهیه تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی نیز توضیح داد: پمپ تزریق داروی دسفرال در گذشته به قیمت ۲ میلیون تومان ۵۰۰ هزار تومان به دست بیماران می‌رسید که به دلیل تغییرات ارزی اکنون با قیمت ۶ میلیون تومان عرضه می‌شود و بیمه‌ها مانند گذشته تنها ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان آن را پرداخت می‌کنند و بیمار مجبور است بقیه هزینه تهیه تجهیزات را از جیب بپردازد.

وی در پایان گفت: همچنین ملزومات مصرفی بیماران مانند آب مقطر، سرنگ و... به وسیله بیمار تهیه شده و بیمه پوشش نمی‌دهد.

طرح تحول سلامت و خیانت یکی از شرکت‌های دارویی مانع ورود دارو‌های بیماران تالاسمی

رییس بنیاد بیماری‌های خاص معتقد است طرح تحول سلامت و خیانت یکی از شرکت‌های دارویی مانع از ورود بخشی از دارو‌های مورد استفاده برای بیماران تالاسمی شد.

فاطمه هاشمی رییس بنیاد بیماری‌های خاص در پاسخ به سوالی در مورد مشکلات تامین دارو‌های بیماران خاص به دلیل بالارفتن نرخ ارز اظهار داشت: دارو‌های بیماران خاص توسط وزارت بهداشت و شرکت‌های خصوصی وارد کشور می‌شود و بیماران بنیاد فقط مصرف‌کننده دارو هستند. داروی برخی بیماران مانند تالاسمی افزایش قیمت زیادی داشته است و اصلا نباید بیماران درخصوص این دارو‌ها فرانشیز می‌دادند.

وی افزود: متاسفانه طرح تحول سلامت و خیانت یکی از شرکت‌های دارویی مانع از ورود بخشی از دارو‌های مورد استفاده برای بیماران تالاسمی شد. این شرکت، داروی خارجی را وارد کشور می‌کرد و با بسته‌بندی داخلی به بیماران می‌فروخت. بیماران تالاسمی از آن موقع بابت دارو‌های خارجی مجبور به دادن فرانشیز شدند که خلاف قانون هم بود و همان‌طور که گفتم طرح تحول سلامت باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای این دست از بیماران شد.

هاشمی ادامه داد: حالا که نرخ ارز هم افزایش قیمت داشته، بیماران باید مابه‌التفاوت زیادی بپردازند یعنی دارویی که قبلا ۵۰ هزار تومان بود الان به ۷۵۰ هزار تومان رسیده است. متاسفانه وقتی هم که به مسئولان وزارت بهداشت بابت گرانی دارو اعتراض می‌کنیم در جواب می‌گویند: «بیماران داروی خارجی مصرف نکنند». در حالی‌که داروی تولید داخل در آن حدی نیست که بتواند جوابگوی بیماران باشد و از همه مهم‌تر بیماران تالاسمی از داروی تولید داخل رضایت ندارند و ترجیح می‌دهند از آن‌ها استفاده نکنند.

وی گفت: درگذشته که دلار ۳۸۰۰ تومان بود قرار بر این شد بیماران تالاسمی همان ۳۸۰۰ تومان پرداخت کنند نه ۴۲۰۰ تومان و ما‌به‌التفاوت آن را دولت بپردازد، اما این کار هم انجام نشد.

هاشمی در مورد اینکه در هیأت دولت مصوب شد این مابه‌التفاوت را بیماران پرداخت نکنند، اظهار داشت: بله تصویب کردند! اما این مابه‌التفاوت از جیب بیماران پرداخت شد و کسی به مصوبه اهمیتی نداد.

هاشمی در مورد بودجه‌ای که بنیاد از دولت دریافت می‌کند، گفت: ۷۰ میلیارد تومان برای یک سال از بخش دولتی بودجه دریافت می‌کنیم، اما با این پول مراکز دیالیز کل کشور را تجهیز و شرایطی مانند تخت و... برای بیماران تالاسمی، شیمی‌درمانی و دیالیز را هم فراهم می‌کنیم که البته بیش از ۵۰ درصد از این کمک‌ها توسط بنیاد انجام می‌شود که خیرین آن را داده‌اند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: تالاسمی دارو هاشمی صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۰۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت با ارجاع گزارش وضع بازار دارو به قوه قضاییه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص دلیل کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی ناشی از استنکاف از اجرای قوانین بودجه سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ کل کشور با ارسال این موضوع به قوه قضائیه با ۱۳۷ رأی مخالف از مجموع ۲۲۸ نماینده حاضر در صحن مخالفت کردند.   سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در توضیح این گزارش، گفت: با استناد به سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغیه رهبر معظم انقلاب و بر اساس تکلیف نمایندگان در بند (س) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ با هدف ساماندهی صنعت دارو و محوریت سیاستگذاری جدید در حوزه یارانه دارو برعهده دولت گذاشته بودند طرح دارویار توسط دولت اجرا شد که بر اساس آن از طریف انتقال یارانه دارو از ابتدای زنجیره تامین و توزیع به انتهای آن و تمرکز بر نظام بیمه ای، مدیریت بهینه زنجیره تامین و توزیع به گونه‌ای اجرا شود که در حوزه کمبود‌ها و قیمت اقلام دارویی فشار از روی دوش مردم برداشته شود، اما طی ۲ سال سپری شده از اجرای آن شاهد خارج شدن محسوس زنجیره تامین و توزیع دارو از مدار تنظیم گری بوده ایم و تبعات آن گریبانگیر بیماران و فعالان صنعت دارو شده است.   وی افزود: کمیسیون بهداشت پس از آنکه به دفعات مشکلات موجود، دغدغه مندی ها، الزامات و تکالیف دستگاه‌های مسئول را در قالب برگزاری جلسات نظارتی و با ارائه ۴ گزارش نظارتی به مجلس ارائه کرده بنابراین در حال حاضر با استناد به ماده ۲۳۴ آئین نامه داخلی گزارش نقض یا استنکاف از اجرای قانون توسط مسئولان وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و دستگاه‌های زیرمجموعه آنان و سازمان تامین اجتماعی برای رسیدگی به قوه قضائیه و مراجع ذیصلاح در دستورکار مجلس دارد.   نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس یازدهم، یادآور شد: نزدیک به ۱۵۰ قلم داروی پرمصرف، دارای کمبود و محدودیت جدی بوده و حدود ۶۵ قلم دارو در شرایط کمبود حاد قرار دارد و رفع این مشکل نیازمند برنامه ریزی و کارآمدسازی سامانه‌های موجود و مدیریت دقیق سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی در پیش بینی به موقع نیاز‌های کشور و تخصیص به موقع ارز است، البته عدم نظارت موثر بانک مرکزی به عملکرد بانک‌های عامل در اعطای تسهیلات ریالی برای تامین سرمایه در گردش موردنیاز صنعت دارو و نیز شرکت‌های تراستی در انتقال به موقع ارز به ذینفع نهایی نیز یکی از چالش‌های جدی در حوزه کمبود دارو است.   سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در جمع بندی موارد استنکاف از قانون، گفت: در این رابطه شاهد استنکاف و نقض بند پنجم و جزو دوم از سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغی توسط رهبر معظم انقلاب در مورد سیاستگذاری و نظارت کارآمد بر تولید و مصرف و واردات دارو و مدیریت بهینه منابع سلامت از طریق نظام بیمه‌ای توسط تمامی ارکان مسئول در دولت با محوریت وزارت بهداشت هستیم و با توجه به اینکه طی ۴ ساله مجلس یازدهم و به ویژه پس از اجرای طرح دارویار انجام تکالیف قانونی دستگاه‌های اجرایی در حوزه ساماندهی وضعیت نظام دارو و درمان کشور به دفعات توسط کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مورد تاکید و مطالبه قرار گرفته، اما متاسفانه کماکان شاهد وضعیت نامناسب این حوزه و تحمیل فشار بر مردم هستیم.

دیگر خبرها

  • لزوم حمایت از بیماران هموفیلی/ ۳ بیمار فاکتور ۹ در استان داریم
  • عرضه اینترنتی دارو کلید خورد | اطلاعات بیماران در اختیار پلتفرم‌ها قرار می‌گیرد؟
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • متن گزارش کمیسیون بهداشت درباره دلایل کمبود و گرانی دارو
  • متن کامل گزارش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره کمبود دارو
  • مخالفت مجلس با ارجاع گزارش کمبود دارو به قوه قضائیه
  • مخالفت مجلس با ارجاع گزارش دلیل کمبود دارو به قوه قضائیه
  • پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!
  • مخالفت مجلس با ارسال گزارش گرانی و کمبود دارو به قوه قضائیه
  • مخالفت با ارجاع گزارش وضع بازار دارو به قوه قضاییه