Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-24@15:44:04 GMT

ضرورت اصلاح راهبردهای جریان اصلاحات

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۴۱۴۹۱

خرداد: این روزها از راهبردهای اصلاح‌طلبان برای فعالیت‌های سیاسی آینده از جمله برای انتخابات مجلس یازدهم در اسفندماه 98، سخنان زیادی به میان می‌آید و تحلیل‌های مختلفی در این باره شنیده می‌شود و یا بعضا از نحوه ترمیم سبد رأی اصلاح‌طلبان سخن گفته می‌شود. 
از سویی اصولگرایان هم با مطرح کردن «نواصوالگرایی» و یا تبدیل انتخابات مجلس بعدی به «دور بر برگردان انقلاب»، در پی تسخیر مجدد نهادهای انتخابی از جمله مجلس و شورای شهر هستند اما اگر در تمام عرصه‌ها داوری به مردم سپرده شود و علایق و سلیقه و برخی رانت‌ها به سراغ اصولگرایان نیاید و افراد و گروه‌های سیاسی بتوانند در یک فرصت برابر به رقابت بپردازند، ضمن اینکه به دلیل اقدامات و عملکرد دولت آقای روحانی از سبد رای جریان اصلاحات کاسته شده و ممکن است در جلب و جذب آرای گذشته خود دچار مشکل شوند اما با تمام این تفاسیر، بعید است اصولگرایان بتوانند در برابر برنامه‌ها، شعارها و مطالبات اصلاح‌طلبانه حرف جدی برای گفتن داشته باشند و یا بتوانند عرصه رقابت را برای اصلاح‌طلبان تنگ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصولگرایان اگر بخواهند با شعار «دوربرگردان انقلاب» روی کار بیایند، ابتدا باید به شعارهای اولیه انقلاب بازگردند.
 این شعارها با روح و جان و منش و روش اقتدارگرایانه جریان اصولگرایی چندان سازگاری ندارد! یعنی اگر اصولگرایان بخواهند با خودشان صادق باشند و تصمیم بگیرند شعارهای برخواسته از انقلاب را بازتولید کنند و یا در پی بازگرداندن شعائر و منش‌های انقلابی سال 57 به جامعه باشند، اولین کسانی که زیر سوال خواهند رفت خود اصولگرایان هستند! 
باید پرسید طی این مدت چرا نتوانسته‌است شعارهای انقلاب را تحقق بخشند و نتوانسته‌اند آزادی‌های مدنی، برابری، عدالت اجتماعی، آرامش خاطر شهروندان را محقق کنند؟ جریان اصولگرایی که از بدو انقلاب تا کنون تقریبا زمام اصلی امور کشور را برعهده داشته پاسخ دهد چرا نتوانسته کشور را به یک سطح توسعه اقتصادی مطلوب (حداقل در سطح کشورهای منطقه) برساند؟ در واقع هدایت اصلی انقلاب و کشور، در اختیار این جریان سیاسی بوده است و اصولگرایان هستند که با شعار اجرای فرامین امام راحل(ره) و رهبر انقلاب، بسیاری از امور را در دست گرفته‌اند، بنابراین خود نیز باید پاسخگوی عملکردشان باشند و با توجه به توضیحات ارائه شده، نباید به شعار بازگشتن به شعارهای اولیه انقلاب یا «انتخابات آینده دوربرگردان انقلاب» چندان توجه کرد زیرا در حد همان «شعار انتخاباتی» باقی خواهد ماند مگر آن که بگویند که انقلاب را باید دور زد و روی گردان بود و نهایتا اصولگرایان بخواهند شعارهای مدنی، مردم پسند و شعارهای روز سر بدهند و از مواضع گذشته خود دست بشویند.
 اگر چنین باشد همان جنس حرف‌های تشکل نواصوالگرایانه قالیباف و مانیفست این جریان دوران اصولگرایی خواهد بود که اگر عنوان اصولگرایی از ابتدای آن برداشته شود، همان مفاهیم لیبرالیزم و مفاهیم مبتنی بر رأی و نظر مردم و مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد آزاد و در واقع کپی شتابزده و سطحی از مجموعه شعارهای اصلاح‌طلبانه است که تصور نمی‌شود جدی و مهم باشد مگر اینکه صراحتا اعلام کنند که از مفاهیم مد نظرشان در جریان اصولگرایی دست برداشته‌اند و اعتراف کنند که آن مفاهیم و شعارها دیگر جواب نمی‌دهد. اما از سویی اصلاح‌طلبان هم باید راهبردهایی برای جامعه کنونی و مطالبات امروزین مردم داشته ‌باشند. یکی از مهم‌ترین راهبردهایی جریان اصلاحات باید محدودسازی مطالبات باشد. 
باید شعارها و مطالبات را در یک محدوده و چارچوب مشخص مطرح کنند. به عنوان مثال اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده می‌توانند راهبرد خصوصی‌سازی و «اصلاح ساختار تامین اجتماعی» را به طور شفاف و روشن برای مردم تبیین کنند. بحث تامین اجتماعی و بیمه، یکی از مشکلات عمده و اساسی اقشار پایین دست جامعه و به‌ویژه کارگران است که سیستم کارگری و صنایع خرد و کوچک و قشر فرودست جامعه را درگیر خودکرده است. 
اصلاح‌طلبان باید این حوزه مهم را در رأس اهداف و راهبردهای خود قرار دهند و یا نهایتا یک حوزه دیگر را مثل بحث «خصوصی‌سازی» را اولویت بعدی برنامه‌های خود قرار دهند. لازم است اصلاح‌طلبان در نهایت سه حوزه مشخص را جز اصلی برنامه‌های آتی خود قرار داده و آن را به صورت شفاف به مردم ارائه دهند. 
اینکه چندین حوزه مختلف و گسترده را در شعارهای خود مطرح کنند و در تحقق آنها ناکام بمانند، باعث از دست رفتن بیش از پیش اعتماد و سبد رأی جریان اصلاحات خواهد شد. بنابراین اصلاح‌طلبان باید چشم‌انداز آینده خود و راهبردهای این جریان را روشن کرده و در حوزه‌های محدودی ارائه برنامه کرده تا در منظر عمومی اقبال گذشته را بازیابند.
*محمد صادق جوادی حصار
*آرمان امروز برچسب ها: اصلاح‌طلبان ، محمد صادق جوادی حصار ، نواصوالگرایی

منبع: خرداد

کلیدواژه: اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۱۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سردار حسن شاهوارپور بیان کرد: اجرای طرح حلقه‌های صالحین در پایگاه‌های مقاومت بسیج مساجد کشور طی چند سال اخیر دستاورد‌های فراوان تربیتی داشته است.

وی ادامه داد: ده‌ها هزار نفر در رده‌های سنی مختلف در مساجد خوزستان در قالب طرح شجره طیبه صالحین سازماندهی شده است و برنامه‌های مختلف تربیتی، آموزشی و تفریحی برای این اعضا در طول سال برگزار می‌شود.

فرمانده سپاه خوزستان با تاکید بر اینکه طرح شجره طیبه صالحین موج تربیتی در همه مساجد ایجاد کرده است گفت: شهرستان دزفول با سوابق طولانی فرهنگی و فعالیت چشمگیر مساجد و جلسات قرآن یکی از شهر‌های نمونه و قابل الگوبرداری در استان و کشور است.

وی ادامه داد: تشکیل قرارگاه استانی تعلیم و تربیت در شهرستان‌ها به منظور بررسی وضعیت شبکه تربیتی مساجد شهر‌های مختلف، بازدید از فعالیت‌ها و هم اندیشی در مورد اقدام‌های آینده حلقه‌های صالحین است که نخستین نشست استانی این قرارگاه در سال جاری در دزفول برگزار شد.

سردار شاهوارپور افزود: اعضای قرارگاه تعلیم و تربیت با تشکیل پنج تیم، به طور همزمان در پنج مسجد هر شهر حاضر و ضمن بازدید از مساجد فعال و بررسی فعالیت حلقه‌های صالحین، محتوای جلسات مساجد بررسی برنامه‌های آینده هم اندیشی می‌شود.

وی با اشاره به بازدید از تعدادی از مساجد دزفول در قالب قرارگاه استانی تعلیم و تربیت گفت: کار‌های بسیار خوبی در مساجد دزفول در حال انجام است و فعالیت گسترده مساجد این شهر امیدآفرین و بی نظیر است که این ظرفیت‌ها باید تقویت شود.

امیدآفرینی مهمترین ماموریت دستگاه‌های فرهنگی است

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان نیز در این نشست با بیان اینکه امید و امیدآفرینی مهمترین ماموریت دستگاه‌های فرهنگی است، گفت: علاوه بر تلاش برای حل نقاط ضعف و مشکلات، نباید از نقاط قوت موجود غافل بود.

آیت الله سیدمحمدعلی موسوی جزایری وجود مسوولان همدل را از جمله نقاط قوت خوزستان دانست و ادامه داد: گره گشایی از مسایل خوزستان نیاز به کار شبانه روزی تمام دستگاه‌ها دارد.

وی با اشاره به ضرورت مردم داری و حفظ ارتباط دستگاه‌های فرهنگی به ویژه امامان جمعه افزود: امامان جمعه باید مردمی باشند و ارتباط خود با مردم را حفظ کنند.

زعیم حوزه‌های علمیه خوزستان با تاکید بر اینکه دزفول از دیرباز در زمینه فرهنگ و علم الگو و پیشتاز بوده است گفت: تربیت علما و شخصیت‌های برجسته از جمله شیخ اعظم مرتضی انصاری از علمای بزرگ جهان اسلام و موسس فقه و اصول در دزفول نشان از غنای علمی این شهر دارد.

وی ادامه داد: حوزه علمیه دزفول در زمان نه چندان دور با داشتن اساتید و علمای برجسته و شاخص، مرجعیت علمی داشت و در بین علما زبانزد بود.

آیت الله موسوی جزایری با اشاره به سابقه درخشان فعالیت جلسه‌های قرائت قرآن در دزفول افزود: آغاز فعالیت قرارگاه تعلیم و تربیت خوزستان به منظور تقویت طرح شجره طیبه صالحین از دزفول اقدامی شایسته است.

وی با بیان اینکه مساجد باید محور فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در محلات باشد بیان کرد: طرح اشتغال مسجد محور در برخی استان‌های کشور آغاز شده است که باید تلاش کرد این طرح در خوزستان نیز اجرایی شود.

سالانه صد‌ها برنامه مختلف فرهنگی در مساجد دزفول برگزار می‌شود

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دزفول نیز در این نشست با تشریح برنامه‌های متنوع قرارگاه تعلیم و تربیت این شهرستان گفت: صد‌ها برنامه مختلف فرهنگی، هنری، آموزشی، ورزشی و تفریحی سالانه توسط این قرارگاه در مساجد دزفول برگزار می‌شود.

سرهنگ پاسدار بهروز حکمت پور با اشاره به ایجاد ۲ شبکه تربیتی و مدیریتی در قالب قرارگاه تعلیم و تربیت این شهرستان افزود: دزفول با داشتن سوابق فرهنگی، دینی و حوزوی جزو شهرستان‌های ممتاز فرهنگی خوزستان است.

وی یکی از ویژگی‌های بارز دزفول را وجود نیروی انسانی نخبه و مستعد دانست و ادامه داد: یکی از اهداف اصلی طرح صالحین تربیت نیروی انسانی در تزار انقلاب اسلامی است که با اقدام‌های انجام شده با رویش‌های فراوانی نسل‌های جدید در مساجد دزفول مواجه هستیم.

 

دیگر خبرها

  • تغییر تصمیمات جبهه مقاومت و ضرورت بازنگری دربرخی تحلیل های رسمی
  • ضرورت اصلاح قانون معادن به نفع محیط زیست
  • ضرورت گره گشایی از مسایل محلات و تربیت نیروی انسانی تراز انقلاب
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • نسخه جدید گروهک نهضت آزادی برای اصلاح طلبان
  • استارت انتخاباتی حجاریان!
  • انقلاب اسلامی ایران بر جریان‌های استعماری دنیا مسلط شد
  • ضرورت اصلاح مسیر دسترسی به ورزشگاه یادگار امام تبریز
  • پس از تنبیه رژیم صهیونیستی حالا وقت احیای برجام است! / اصلاح‌طلبان برای دور دوم انتخابات چه برنامه‌ای دارند؟