Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يزد - ايرنا - مديرکل هواشناسي يزد گفت: اجراي طرح توسعه هواشناسي کاربردي کشاورزي ( تهک ) در اين حوزه اهميت خاصي دارد و هدف از آن اطلاع رساني به توليد کنندگان و بهره برداران است.

با توجه به رويکرد سازمان هواشناسي کشور در خصوص ارتباط مستقيم با فعالان بخش‌هاي مختلف کشاورزي به‌عنوان يکي از کاربران نهايي اطلاعات هواشناسي براي تبيين ماهيت، اهداف و برنامه‌هاي مدنظر سامانه توسعه هواشناسي کاربردي کشاورزي(تهک) ايجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اين راستا تصميم گرفته شد که خدمات هواشناسي کشاورزي علاوه بر بخش کشاورزي به تمام بخش‌هاي فعال در زمينهٔ تأمين مواد غذايي گسترش يابد.
در اين برنامه قرار است هواشناسي تا انتهاي کار با کاربر نهايي همراه شده و او را در کاربرد داده‌ها و اطلاعات هواشناسي در کارشان کمک کند.
به گزارش روز شنبه روابط عمومي فرمانداري ابرکوه ، رضا برهاني در جلسه هم‌انديشي مسئولان اداره‌ها و ايستگاه‌هاي هواشناسي و جهاد کشاورزي استان اظهار داشت: توسعه هواشناسي کاربردي ارتباط تنگاتنگي با گردشگري ، حمل و نقل ، صنعت و شهرسازي دارد.
وي بابيان اينکه توصيه‌هاي کشاورزي در جلسات انجام مي‌گيرد ، افزود: اما، طرح تهک به‌طور مستقيم با کشاورزي ارتباط دارد.
برهاني با اشاره به اينکه ابرکوه يکي از مناطق مهم کشاورزي استان است ، ادامه داد: اجراي ايت طرح اهميت زيادي دارد و بايد بتوانيم با برگزاري جلسات کاربردي و علمي ، زمينه همکاري بيشتر را با اداره‌هاي ذي‌ربط داشته باشيم .
همچنين علي‌اکبر اسحاقي معاون سياسي و امنيتي فرمانداري ابرکوه بحث آموزش در زمينهٔ هواشناسي و توصيه‌هاي لازم به کشاورزان را مورد تأکيد قرارداد و در اين زمينه تعامل و همکاري تمام دستگاه‌ها بايد بيش از پيش با کشاورزان باشد .
کارشناس هواشناسي استان هم گفت: سازمان هواشناسي نهاد حاکميتي است که نقش تأمين‌کننده‌اي در زمينهٔ توسعه پايدار و افزايش بهبود و بهره‌وري جامعه دارد .
حميد زارع در حاشيه نشست يادشده به خبرنگار ايرنا افزود: در بحث پيشگيري ، طرح تهک با توليد و توزيع مناسب اطلاعات و نيز نقش سازمان جهاد کشاورزي مي‌تواند کمک بسياري داشته باشد.
وي ،گزارشي در خصوص وضعيت بارندگي و روند تغيير بارش ها در 50 سال گذشته ارائه کرد و افزود: از سال1347 تا 1395ميانگين دماي سالانه در کشور رو به افزايش ،بارش‌ها رو به کاهش و روند تبخير نيز رو به افزايش است.
اين کارشناس هواشناسي اضافه کرد: طبق آمار ميزان بارندگي در کشور با آهنگ کاهش1.1 ميلي‌متر در هرسال مواجه شده و در مقابل ميانگين دما افزايش ‌يافته است.
وي با اشاره به گرمايش جهاني و تغيير اقليم، افزود: هيات بين‌الدول تغيير اقليم در پنجمين گزارش خود ميزان گرمايش کره زمين را حدود يک درجه سانتي‌گراد نسبت به دوران قبل از صنعتي شدن اعلام کرده و اين يعني تغير اقليم از نظريه به واقعيت انکارناپذير تبديل‌شده است .
اين کارشناس هواشناسي اضافه کرد: اين هيات چشم‌انداز جهان و ايران را بر اساس چهار سناريو ترسيم کرد ، که بر اساس آن در خوش‌بينانه‌ترين حالت و در صورتي‌که کشورهاي جهان به‌صورت کامل به تعهدات خود در توافقنامه سال 2015 ميلادي پاريس عمل کنند، شرايط فعلي از لحاظ بارش و دما حفظ خواهد شد.
وي يادآور شد: در سه سناريو ديگر تا سال 2100 ميلادي شاهد افزايش بيش از 2 درجه سانتي‌گراد متوسط دماي کره زمين خواهيم بود.
زارع خاطرنشان کرد: بر اساس سناريو بدبينانه در منطقه وسيعي از کشورمان کم‌بارشي خواهيم داشت و ممکن است دما نيز پنج‌ تا 6 درجه افزايش يابد و خشکسالي بخش‌هاي وسيعي از درياي مديترانه تا افغانستان را فرا خواهد گرفت.
به گفته وي آنچه به نظر مي‌رسد حتي در خوش‌بينانه‌ترين حالت و حفظ شرايط فعلي، خشکسالي ها و کم‌بارشي هاي رخ‌داده در سال‌هاي گذشته نيز جبران نخواهد شد.
به گفته زارع ، با توجه به‌احتمال وقوع خشکسالي در مناطق وسيعي از کشور، ما ناگزيريم خود را با اين شرايط سازگار کنيم .
اين کارشناس هواشناسي يادآور شد : بهترين راهکار براي مديريت کم‌آبي و برون‌رفت از اين چالش ، سازگاري با خشکسالي و بهره‌گيري از تمام ظرفيت‌هاي علمي و اجرايي کشور ، مشارکت مردم در اين زمينه است .
مدير زراعت سازمان جهاد کشاورزي يزد هم به خبرنگار ايرنا گفت: براثر کاهش بارندگي و تدوام خشکسالي سالانه در مجموع 923 ميليارد تومان به بخش کشاورزي خسارت واردشده است.
محمدعلي حاتمي زاده اظهار داشت: اين ميزان خسارت‌ مربوط به بخش‌هاي زراعت ، باغباني ، دامداري ، شيلات ، گلخانه و ساير بخش‌هاست که براثر تداوم خشکسالي و سرمازدگي کشاورزان را متضرر کرده است.
وي به اثربخشي سامانه تهک در بخش‌هاي مختلف اشاره کرد و از تعامل در رزمايش سرمازدگي پارسال قدرداني کرد .
7540/ 2047/
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۳۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد نرخ فقر در غزه به ۹۰ درصد | خسارت ۳۳ میلیارد دلاری جنگ غزه

به گزارش جام جم آنلاین، مرکز اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه گزارشی درباره وضع اقتصادی این باریکه هفت ماه پس از تجاوز رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر منتشر کرد.

بر اساس این گزارش، نرخ فقر در نوار غزه در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به بیش از ۹۰ درصد رسیده است.

مرکز اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه همچنین تأکید کرد که ۹۵ درصد مؤسسات اقتصادی این باریکه به دلیل جنگ اسرائیل کار خود را متوقف کرده‌اند.

این مرکز افزود که خسارات مستقیم اولیه جنگ در نوار غزه بالغ بر ۳۳ میلیارد دلار بوده است.

این آمار در حالی است که مرکز دیده‌بان حقوق بشر اروپا- مدیترانه هم در گزارشی اعلام کرد که اسرائیل ۸۰ درصد مدارس غزه را به طور کامل یا جزئی ویران و آنها را به بازداشتگاه یا محل شکنجه تبدیل کرده است.

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی هواشناسی در استان زنجان صادر شد
  • روایت گری جزء اولویت‌های مسئولان باشد
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به ایلام سفر کرد
  • ادای احترام رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به شهدای گمنام ایلام
  • خشکسالی یزد با بارندگی‌های اخیر برطرف نمی‌شود
  • رشد نرخ فقر در غزه به ۹۰ درصد | خسارت ۳۳ میلیارد دلاری جنگ غزه
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • افزایش نرخ فقر در غزه به ۹۰ درصد/ خسارت ۳۳ میلیارد دلاری جنگ غزه
  • افزایش توجه به امنیت کارگران در فضای مجازی
  • شوراها عملکردهای خود را به مردم اطلاع رسانی کنند