Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم‌وفناوری ایسکانیوز، نگهدار حسین‌پور، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و انستیتو مهندسی نفت این دانشگاه از ارائه راهکاری برای افزایش برداشت نفت سنگین از مخازن خبر داد و گفت: در این طرح تحقیقاتی تلاش شده تا با بهره‌گیری از فناوری نانو روش احتراق در جا به‌ عنوان یکی از روش‌های رایج استخراج نفت سنگین از مخازن بهینه‌سازی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی احتراق درجا را یکی از روش‌های رایج استخراج نفت سنگین از مخازن دانست و خاطر نشان کرد: به‌کارگیری این روش به سرمایه‌ اولیه‌ سنگینی نیاز دارد، اما با توجه به بازده بالای آن نسبت به سایر روش‌های بهره‌برداری، بازگشت سرمایه در مدت‌زمان کوتاه‌تری صورت می‌گیرد.

حسین‌پور ادامه داد: بر این اساس در طرح حاضر از نانو ذرات اکسید فلزی استفاده شد تا بازده (ضریب برداشت) روش احتراق درجا افزایش یابد و متعاقب آن، این روش مقرون‌به‌ صرفه‌تر شود.

مجری طرح با بیان اینکه برای این منظور در روش احتراق درجا با تزریق هوا به مخزن و احتراق بخشی از ترکیبات سنگین نفت، گرمای مورد نیاز برای کاهش ویسکوزیته‌ نفت تأمین شده و نفت تولیدی نیز سبک‌تر می‌شود، یادآور شد: یکی از عیوب این روش عدم توزیع یکنواخت حرارت به نقاط مختلف مخزن است که موجب کاهش بازدهی و ترک خوردن پوش‌سنگ مخزن می‌شود. در پژوهش حاضر نانوذرات اکسید نیکل که به‌صورت درجا در نفت مخزن سنتز می‌شوند، به دلیل سطح ویژه‌ بالا قادر هستند آسفالتین‌ها و ترکیبات سنگین نفت را به خود جذب کرده و به‌طور یکنواخت بر دیواره‌ حفرات مخزن رسوب کنند.

وی خاطر نشان کرد: در واقع حضور این نانوذرات از یک سو موجب انتشار جبهه‌ احتراق در مخزن شده و از سوی دیگر کاهش دمای احتراق را باعث می‌شوند و گرمای حاصل تنها موجب کاهش ویسکوزیته نفت شده و همچنین پوش‌سنگ مخزن دچار ترک نمی‌شود.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه تهران، روش احتراق درجای بهینه‌ شده، ضریب برداشت نفت سنگین را تا 85 درصد و API نفت تولیدی را 5 تا 15 درجه افزایش می‌دهد.

این تحقیقات از سوی دکتر نگهدار حسین پور عضو هیأت علمی انستیتو مهندسی نفت و دانشگاه تهران و دکتر آزاده امراللهی، دانش‌آموخته‌ مقطع دکتری دانشگاه تهران اجرایی شده و نتایج آن در مجله‌ Energy & Fuels با ضریب تأثیر 3.024 منتشر شده‌است.

انتهای پیام/

169 / 279 نانو برداشت نفت استخراج دانشگاه تهران احتراق

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نانو برداشت نفت استخراج دانشگاه تهران احتراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۳۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال خوب سد شیرین‌دره بعد از بارندگی‌های بهاری + تصویر

در سال ۱۴۰۳ و با افزایش بارش‌های بهاری این روزها وضعیت ذخیره آب در سد شیرین‌دره به وضع مناسب رسیده و پیش‌بینی‌ می‌شود در سال آبی جاری حدود ۴۰ میلیون متر مکعب آب در این سد ذخیره شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، سد شیرین‌دره یک سد خاکی با هسته رسی بر روی رودخانه شیرین  از سرشاخه‌های رودخانه اترک  است که در شهرستان مانه و در فاصله 65 کیلومتری شمال غربی شهر بجنورد واقع شده‌ است. کار ساخت این سد با گنجایش مخزن 91 میلیون مترمکعب در سال 1375 آغاز و در سال 1384 سد آبگیری و افتتاح شد. این سد از سال 1398 تاکنون با مشکل شدید کم بارشی و خشکسالی رودخانه اترک مواجه بود و موجب شد سطح آب در مخزن سد به کمترین میزان خود در در دهه گذشته برسد.

در سال 1403 و با افزایش بارش‌های بهاری این روزها وضعیت ذخیره آب در سد شیرین‌دره به وضع مناسب رسیده و پیش‌بینی‌ می‌شود در سال آبی جاری حدود 40 میلیون متر مکعب آب در این سد ذخیره شود. با توجه به اینکه شیرین‌دره مهم‌ترین منبع تأمین آب بجنورد است، افزایش ذخیره مخزن این سد از اهمیت اساسی برخوردار است.

سالانه 600 هزار مترمکعب رسوب‌گذاری در مخزن سد شیرین‌دره پیش‌بینی شده بود، اما در این سال‌ها سالانه 400 هزار مترمکعب، بیشتر از پیش‌بینی‌ها گل و لای وارد مخزن سد شده است.

انتهای پیام/311/

دیگر خبرها

  • ماجری پیامک ذخیره‌سازی آب چه بود؟
  • افزایش ۳۲ درصدی جمعیت دام سنگین نژاد اصیل کشور
  • حال خوب سد شیرین‌دره بعد از بارندگی‌های بهاری + تصویر
  • افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی توسط محققان کشور
  • شستشوی ۷ مخزن با ظرفیت ۵۲ هزارو ۶۰۰ مترمکعب در ارومیه
  • (ویدئو) راهکار‌های ساده برای افزایش احتمال باروری
  • افزایش ظرفیت مخازن آب شهری کردستان
  • کشف پاتوق مافیای زباله در این منطقه تهران | ۱۲ میلیارد تومان جریمه پیمانکاران شهرداری در صورت دیدن زباله گرد بر سر مخازن
  • افزایش ۱۷ هزار مترمکعبی ظرفیت مخازن آب روستایی در همدان