Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-نعمت داشتن فرزند و بقای نسل، یکی از ثمرات زندگی زناشویی است؛ تا جایی که با وجود شرایط سخت اقتصادی و پیچیدگی زندگی این روزها، باز هم مادر شدن جزو آرزوهای اکثر زنان و دختران و مساله ناباروری عامل نگرانی اغلب زوج‌هاست.

در این میان باور غلطی که سال‌هاست با فرهنگ جامعه ما عجین شده، گرفتن انگشت اتهام به سمت بانوان به عنوان اولین مقصر در مساله ناباروری است؛ این در حالیست که به اعتقاد رییس مرکز تحقیقات ناباروری و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قطعا عامل ۵۰ درصد موارد ناباروری مردان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر سید جلیل حسینی - رییس مرکز تحقیقات بهداشت باروری و سلامت مردان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تاکید بر اینکه در مساله ناباروری زوجین در حق بانوان ایرانی اجحاف شده،  اظهار کرد: متاسفانه یک نگرش غلط در کشور ما شکل گرفته به گونه‌ای که همواره اولین نفراتی که به عنوان عامل ناباروری در نظر گرفته می‌شوند، خانم‌ها هستند و این مساله نه تنها اجحاف به جامعه بانوان ماست، بلکه از لحاظ علمی هم صحیح نیست.

مردان؛ عامل ۵۰ درصد ناباروری‌ها

وی با بیان اینکه قطعا عامل ناباروری در ۵۰ درصد موارد مردان هستند، تاکید کرد: این نگرش غلط باید در جامعه اصلاح شود و خانواده‌ها نیز به این نکته توجه داشته باشند که در مساله ناباروری و بچه‌دار نشدن زوجین، هم خانم و هم آقا باید همزمان برای مشاوره، بررسی علت و درمان به پزشکان مربوطه مراجعه کنند.

رییس بخش اورولوژی ترمیمی بیمارستان شهدای تجریش با بیان اینکه طی سه سال گذشته بر اهمیت توجه به سلامت مردان در مساله ناباروری به طرق مختلف تاکید شده است، گفت: اگر زوجی در فرصت معین بچه‌دار نشد، اولا خانواده‌ها نباید استرس وارد کنند؛ چراکه استرس مخصوصا در بانوان خود عاملی است برای عدم باروری.  نکته دوم اینکه تنها بانوان در مظان اتهام نبوده و هر دو طرف یعنی هم خانم و هم آقا باید برای بررسی و درمان به پزشک متخصص مربوطه مراجعه کند تا این نگرش غلط و اجحاف به جامعه بانوان اصلاح شود.

۳میلیون و ۶۰۰هزار زوج نابارور در کشور

رئیس انجمن اورولوژی ترمیمی آسیا با اشاره به مطالعات مقطعی صورت گرفته در رابطه با میزان شیوع ناباروری در کشور، عنوان کرد: این مطالعات در یک مقطع زمانی شیوعی بین یک تا ۷ درصد را نشان داده، درحالیکه در مطالعات جامع‌تر، آمار تقریبا مشابه دنیا بوده و طی آن مشخص شده که بیش از ۱۵ درصد زوجین در طول زندگی مشترک خود به ناباروری مبتلا می‌شوند. به عبارت دیگر با در نظر گرفتن حدود ۲۴ میلیون زوج در کشور، حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از زوجین دچار ناباروری می‌شوند.

علل ناباروری در زنان و مردان

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برخی از علل ناباروری در بین زوجین، اظهار کرد: اختلالات هورمونی و اختلالات دستگاه‌های تخمدان، رحم و برخی مسایل دیگر از علل ناباروری در بانوان و عادات غلط زندگی مانند قرار گرفتن در معرض گرما، استفاده از لباس‌های نامناسب، مصرف داروها و مکمل‌های ورزشی غیرمجاز، سیگار و عادات غلط رفتاری، برخی علل فیزیکی، ژنتیکی و عفونت‌ها از علل بروز ناباروری در مردان است.

ناباروری در شهرها بیشتر از روستاها

حسینی با بیان اینکه بر اساس مطالعه‌ای که در مرکز تحقیقات بهداشت باروری دانشگاه انجام شده، آمار ناباروری در شهرها بیشتر از روستاهاست، تصریح کرد: در دهه ۶۰ بیماران برای درمان ناباروری به خارج از کشور اعزام می‌شدند، ولی از دهه ۷۰ با تاسیس مراکز ناباوری بیشتر درمان‌های نوین در داخل کشور اجرا می‌شود؛  به گونه‌ای که در حال حاضر بیش از ۷۰ مرکز ناباروری در کشور تاسیس شده و به درمان بیماران می‌پردازد.

این فوق تخصص اورولوژی در خاتمه با تاکید بر اینکه امروزه با روش‌های نوین درمانی تقریبا هیچ زوجی از نعمت فرزنددار شدن محروم نمی‌شود، گفت:  ناباروری از علل بسیار کوچک مثل عادات رفتاری که با توصیه‌های بهداشتی قابل کنترل بوده تا بالاترین علل که با جراحی یا درمان‌های دارویی و هورمونی  برطرف می‌شود، در کشور مطرح است. همچنین با تصویب قانون اهدای جنین در مجلس حتی اگر هیچ نطفه‌ای ایجاد نشود، باز هم می‌توان برای بچه‌دار شدن اقدام کرد.  بنابراین با روش‌های معرفی شده در کشور تقریبا هیچ زوجی را نداریم که از نعمت فرزنددار شدن محروم بماند.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۴۴۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیرترین پدر و مادرها کدام استان زندگی می‌کنند؟

‌به گزارش تابناک، صابر جباری رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه ۵۰۰ مرکز آموزش هنگام ازدواج در سراسر کشور با خدمات رایگان فعال هستند، گفت: هم‌اکنون خدمات درمان ناباروری در همه مراکز دولتی کاملا رایگان ارائه می‌شود و در همه استان‌ها حداقل یک مرکز ناباروری سطح ۳ وجود دارد.

وی افزود: علاوه بر درمان، خدمات پیشگیری از ناباروری و اصلاح سبک زندگی هم در دستور کار قرار گرفته است.

جباری ادامه داد: هنوز درصد سزارین‌ها در کشور ما بالاست که برای سلامت مادر و جنین خطرات جدی به همراه دارد.

وی افزود: به روایت آمار، خطر ابتلا به آسم و بیماری‌های تنفسی در کودکان سزارینی نسبت به کودکان متولدشده با زایمان طبیعی بیشتر است.

جباری گفت: تجهیز خوابگاه‌های متأهلی دانشجویی و افزایش وام ودیعه دانشجویی و کاهش نوبت شب‌کاری کادر درمان از جمله اقدامات وزارت بهداشت در راستای حمایت از قانون جوانی جمعیت است.

وی به اجرای منشور کرامت مادری اشاره کرد و افزود: فاصله سن ازدواج و فرزندآوری از ۴ سال به ۳ سال کاهش یافته و توصیه ما به زوجین این است که تا 2 سال ابتدای ازدواج به فرزندآوری اقدام کنند.

 
آمارهای سازمان ثبت احوال نیز نشان می‌دهد در اولین فرزندآوری در کل کشور در سال ۱۴۰۲ میانگین سن پدر ۳۲.۱ سال و میانگین سن مادر ۲۷.۳ بوده است.

بر اساس گزارش این سازمان، در سال مذکور میانگین سن پدر در نقاط شهری برابر با ۳۲.۷ سال و نقاط روستایی برابر با ۲۹.۹ سال بوده است.

همچنین، بین استان‌ها بیشترین میانگین سن پدر در اولین فرزندآوری مربوط به تهران با رقم ۳۴.۵ سال و کمترین آن مربوط به سیستان و بلوچستان با ۲۷.۱ سال است.

در این خصوص مقدار شاخص در نقاط شهری ۲۸.۱ سال و در نقاط روستایی ۲۴/۴ سال است.

بیشترین میانگین سنی مادران در اولین فرزندآوری بین استان‌ها مربوط به تهران با ۳۰.۸ سال و کمترین آن مربوط به سیستان و بلوچستان با ۲۲.۷ سال است.

 منبع: مهر

دیگر خبرها

  • تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها 
  • تسهیلات خوبی برای درمان ناباروری در استان کرمان اختصاص دادیم
  • پیرترین پدر و مادرها کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • برنامه «ماه‌ترین پلاس» به سراغ پدران می‌رود
  • تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها
  • فاصله ازدواج و فرزندآوری به ۳ سال رسیده است
  • ائمه جمعه عامل اتحاد و همدلی در شهرها باشند
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • نشان‌دار شدن بیش از ۲ هزار زوج نابارور در استان کرمانشاه
  • غربالگری ۸۰۰۰۰۰ نفر از جمعیت استان اردبیل